Alexander-Arnold var ballgutt da Liverpool snublet mot Chelsea for fem år siden

Liverpool kan begrave spøkelset fra 2014.

14. apr 2019 kl 10.35 Arild Skjæveland

Det er snart fem år siden Liverpool hadde sin, frem til årets sesong, største sjanse til å vinne Premier League. Med ett poeng i hjemmekampen mot et svekket Chelsea-lag som måtte prioritere semifinalen i Champions League ville Brendan Rodgers sitt lag hatt skjebnen i egne hender i innspurten.

Det ble 0-2 tap, Liverpool hadde ikke lenger skjebnen i egne hender, og Manchester City vant tittelen.

I den kampen mot Chelsea var 15 år gamle Trent Alexander-Arnold ballgutt.

– Jeg satt på midtstreken, og hadde en fæl utsikt over det som skjedde. Forhåpentligvis kan jeg rette det opp, og det blir vi som vinner 2-0, sier Trent Alexander-Arnold i et intervju med Jonathan Northcroft i The Sunday Times.

– Dersom du spør supporterne om 2013-14 nå, vil de si at det var et lag som ga alt, selv om det ikke holdt. Uansett hva som skjer, er det forhåpentligvis slik de vil se på dette også. Alle som følger med denne sesongen vil ha respekt både for Liverpool og Manchester City. Ikke for å høres ut arrogant ut eller noe, men laget vårt har vist at vi er et lag i verdensklasse, og et av de beste lagene i Premier League i nyere tid.

– Det å kunne utfordre et av de beste, om ikke det aller beste laget i Premier League-historien i Manchester City er utrolig. Uansett om det er oss eller noe annet lag, så fortjener de som gjør det respekt.

– Hvem vet hva som vil skje? Det eneste vi kan gjøre er å gi alt vi har, sier han.

FAST PLASS:
FAST PLASS:  Trent Alexander-Arnold har spilt seg til fast plass på Liverpool-laget.

Scouseren på laget

Nylig sang The Kop at høyrebacken var «the Scouser in our team». Han er den lokale unggutten på Liverpools førstelag.

– Det er noe jeg er ekstremt stolt over. Det å kunne spille for Liverpool er noe jeg alltid har hatt lyst til å gjøre, og alltid har villet, sier Trent.

Journalisten ber høyrebacken om å fortelle om hvordan folk fra Merseyside er.

– Scousere er lidenskapelig i det de tror på. Det kan være om alt. Politikk, fotball. Uansett hva Scousere gjør, så er det 100 prosent eller ingenting, sier høyrebacken.

– Det er folk som virkelig elsker byen sin. Det er vanskelig å finne noen fra Liverpool som ikke bor i Liverpool, og dersom du finner dem så vil de trolig si at de ønsker å komme tilbake.

– Det er folk som gir beskjed dersom du forandrer deg, sier 20-åringen når han skal oppsummere de som kommer fra samme by.

Trente frem innleggsfoten

Trent har åtte målgivende denne sesongen. Sju i Premier League, og én i Champions League tidligere denne uken.

Innleggs- og dødballfoten har han brukt lang tid på å trene opp. Det begynte for alvor da han ble omskolert fra midtbanespiller til høyreback som 17-åring.

– Jeg tenkte på hva som ville gi en spiller best mulighet til å få gjennombruddet, og kunne være til nytte for manageren. Det var dødballer. Så du øver på oppløpet, måten å tenke på - alt, til og med pusten.

– Hva gjør backene nå? De kommer fremover og slår innlegg. Så det handler om de ulike typene innlegg. Dypere innlegg, slå ut 45 grader, de du løfter inn, og de du pisker inn. Hvordan du får ballen inn i farlige områder eller treffer medspillerne.

Liverpool - Chelsea spilles i dag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

VAR BALLGUTT:
VAR BALLGUTT:  Da Liverpool snublet mot Chelsea i 2014 var Trent Alexander-Arnold ballgutt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]