- Jeg trives med å være en spillende keeper

Alisson om hvordan han utviklet seg som sisteskanse, og at avgjørende øyeblikk i Champions League kan påvirke en hel karriere.

29. mai 2019 kl 22.55 Torbjørn Flatin

Han slapp inn et mål på to kamper mot Bayern, og han holdt et helt avgjørende rent bur på Anfield mot Barcelona. På veien til finalen i Champions League har Alisson Becker hatt et rent bur i fem av 12 kamper.

Fotballfamilie

- Jeg elsket å spille med min eldre bror og min far, sier Alisson i et intervju med uefa.com, hvor han også forteller om en bestefar som spilte amatørfotball som keeper.

- Vi hadde et lite rom i vårt hus, hvor vi tok fram en madrass fra under sengen og hvor en av oss ville være keeper ved å kaste seg på madrassen. Siden flyttet vi til et hus hvor det var en garasje med to dører, og hvor vi forsvarte hvert vårt mål.

- Da jeg startet på skolen spilte jeg i defensive posisjoner, som en sittende midtbanespiller. Siden gikk jeg i mål, hvor jeg følte meg mer komfortabel.

Spillende keeper

- Jeg hadde alltid trenere som tillot meg å involvere meg i spillet med resten av laget. Det at du spilte med sterke midtstoppere hjalp meg mye. Hvis du arbeider med en midtstopper som ikke er spillende kan du være verdens beste keeper men du får likevel ikke gjort mye med beina.

- Barcelona spilte alltid korte, hurtige baller ut fra keeper. Victor Valdés likte å spille mye med føttene og det gjorde jeg også. Jeg ønsket alltid å ha det som en del av mitt spill.

Sterke følelser

Nå er det finale i Champions League for Alisson, i hans første sesong i Liverpool FC. Igjen forventes det en keeper som er god med beina, god til å starte spille, og som samtidig har ro og pondus når han går ut i feltet eller blir stående på streken.

- Jeg får gåsehud hver gang jeg hører Champions League hymnen. Den gir mange folk sterke følelser.

- Minnet fra kampen mot Barcelona vil være med meg for alltid. Det er noe jeg kan fortelle mine barn og barnebarn.

- Det er slike uforglemmelige øyeblikk i ditt liv, de kan være avgjørende for deg som spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]