– Nå er jeg bare glad for å være tilbake

Alex Oxlade-Chamberlain har fått to innhopp etter skaden som holdt ham ute i et år.

23. mai 2019 kl 15.06 Arild Skjæveland

I forrige sesongs semifinale i Champions League, fikk Alex Oxlade-Chamberlain en alvorlig kneskade som gjorde at han ble satt på sidelinjen i et år. Det skjedde mot Roma 24. april 2018. 26. april 2019 fikk han comebacket, da han kom inn og spilte 27 minutter mot Huddersfield.

Han var nær ved å krone comebacket med scoring, men Jonas Lössl sto i veien. Han fikk også to minutter i sesongens siste ligakamp, hjemme mot Wolverhampton.

– Jeg fikk ikke så mange minutter, men jeg er bare glad for å være tilbake, sier Oxlade-Chamberlain i et intervju med Liverpoolfc.com i Marbella.

Drømmer om å bli involvert i finalen

Oxlade-Chamberlain kom til Arsenal i 2011. Seks år på rad var han med på å se laget sitt bli slått ut i åttendedelsfinalen. På to sesonger i Liverpool er han nå i sin andre finale.

Nå drømmer han om å bli involvert i Madrid.

– Drømmen er å kanskje kunne spille en rolle i Madrid, men det handler ikke om meg. Det handler om å sørge for at de som er på banen gjør jobben for klubben og laget. Dersom jeg kan være involvert, ville det vært fantastisk, men bare å være med og rundt laget, og være frisk igjen, er godt nok for meg for øyeblikket, sier han.

Tilbake til Marbella

Dette er andre gang denne våren at Liverpool er i Marbella. Laget ladet opp til åttendedelsfinalen mot Bayern München på samme sted. Det var første gang Oxlade-Chamberlain var involvert igjen med lagkameratene etter sitt lange skadeopphold.

– Det var en fin tur for meg da, når jeg kunne være tilbake sammen med guttene for første gang. Til tider har det vært litt frustrerende, siden du føler at du er tilbake, og så må du holde følge med disse guttene etter den lange sesongen de har hatt og med intensiteten på treningene deres. Det å komme tilbake etter ett år ute er ikke så lett, men du plukker opp ting underveis.

– Det har vært en annen liten tur for meg å ta del i, men det har vært veldig spennende å være i og rundt laget, og kunne ta del i finalen, men bare det å være involvert er utrolig for meg. Etter å ha gått på krykker rundt banen i fjor, er det fint å være i denne situasjonen, sier han.

Viktig akklimatisering

I dag er det 14 grader i Liverpool, mens temperaturen er 26 grader i Madrid. I Marbella er temperaturen nå 24 grader - og Oxlade-Chamberlain mener det er fornuftig at klubben har dratt dit for å lade opp til kampen.

– Finalen kommer til å være i Madrid, så det kommer til å bli mye varmere enn en kveldskamp i England som vi er vant med. Vi har dratt hit for å prøve å bli vant med det, sier han.

– Det å dra hit og gjøre ting litt tøffere er åpenbart egentlig, og veldig til hjelp. Guttene har tatt det veldig bra, slik de har gjort hele sesongen. Manageren skriker og presser oss for å være fokusert på alt, og det er det vi trenger. Vi har en siste sjanse nå, og alle ser veldig bra ut.

Finalen mellom Liverpool og Tottenham spilles lørdag 1. juni kl. 21.00, og sendes på Viasat 4/Viaplay, og TV 2/TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]