Liverpools midtstopper var Champions Leagues hurtigste spiller

Virgil van Dijk er målt raskere enn samtlige angripere.

15. jun 2019 kl 20.05 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk er midtstopperen som har absolutt alt. Han er suveren i lufta, fantastisk i duellene, ingen kommer seg forbi, og pasningsfoten er en «midtbanemaestro» verdig. Det er sjelden han får bruk for å bruke toppfarten - men et par ganger forrige sesong måtte han gjøre det.

Da han satte på turboen borte mot Barcelona ble han målt til den hurtigste spilleren i Champions League forrige sesong.

27-åringen er målt til 34,5 kilometer i timen på UEFA sine offisielle målinger, står det i kampprogrammet fra finalen i Madrid. Det skjedde på Camp Nou, da han løp tilbake da Barcelona med Lionel Messi og co kontret etter en corner.

Se klippet under - og hvordan Sergio Busquets prøver å holde ham igjen men er sjanseløs. Det ser ikke ut som han anstrenger seg en gang. Til slutt får Andy Robertson blokkert, når Virgil har kommet seg i posisjon.

Raskere enn angriperne

Den nest raskeste som er målt, er Manchester Citys ving Leroy Sané. Han ble målt til 34,4 km/t mot Hoffenheim.

Nemanja Radonic fra Røde Stjerne ble målt til 34,2 km/t i kvalifiseringskampen mot RB Salzburg, og Kyle Walker til det samme i kvartfinalen mot Tottenham. Gareth Bale ble målt til 33,8 km/t i kampen mot Roma i gruppespillet.

Kylian Mbappé er kanskje fotballeuropas hurtigste spiller både med og uten ball. Han har ikke blitt målt raskere enn Van Dijk i Champions League denne sesongen, men i april skal han ha nådd en toppfart på 38 km/t da han scoret mot Monaco. Det er raskere enn Usain Bolts gjennomsnittsfart da han satte verdensrekord på 100-meter, ifølge finalemagasinet. Se den scoringen og toppfarten i videoklippet under.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]