– Disse ungguttene har tatt viktige steg her de siste 10-11 dagene

Liverpool spilte en veldig god kamp mot AC Milan, og spesielt hvordan ungguttene presterte gledet manageren.

Fredag spilte Liverpool sin siste treningskamp i VM-pausen, da AC Milan ble slått 4-1. Nå skal troppen reise tilbake til Liverpool, og fortsette forberedelsene mot det tøffe kampprogrammet i kjøligere temperaturer på Merseyside.

Det var kun én situasjon manageren var misfornøyd med mot Milan

– Det var en veldig god kamp. Det var én situasjon jeg ikke likte, og det var da vi slapp inn baklengsmålet, fordi det skjedde rett etter drikkepausen, sa Klopp til Liverpoolfc.com.

– Med den taktikken de brukte klarte vi stort sett alltid å forhindre dem å snu spillet. I det øyeblikket klarte vi ikke stoppe det, Da ble det vanskelig, og de kunne score. Så kom tilleggstiden i førsteomgangen, og etter tre-fire minutter var det som at vi ventet på at dommeren skulle blåse og de hadde ballen for mye. Utenom det var vi helt dominante, sa han videre.

Trekker frem ungguttene

– Vi spilte en veldig god kamp. Jeg likte hvordan midtbanen hang sammen. Jeg likte oppbyggingen av spillet, fordi de overrasket oss litt med systemet sitt. Jeg vet ikke om de spiller det så ofte, men på grunn av skadeproblemene deres endret de på det. Så vi måtte tilpasse oss litt. Da vi gjorde det, var også presset veldig bra, sier Klopp.

Mot Milan fikk unggutter som Stefan Bajcetic (18), Jarell Quansah (19), Dominic Corness (19), Melkamu Frauendorf (18), Bobby Clark (17) og Ben Doak (17) spilletid. Harvey Elliott (19) og Fabio Carvalho (20) er så etablerte at de regnes ikke med når Klopp snakker om unggutter.

– Og selvsagt, når du setter inn ungguttene i andreomgang, og ser pasningen til Bobby Clark og hele kampen som Stefan (Bajcetic) spiller, og hvordan «Mel» (Melkamu Frauendorf) spiller som høyreback. Og så kommer Ben Doak inn, 17 år gammel, og er som en naturkraft. Det er veldig kult å se.

– På disse 10-11 dagene har spesielt ungguttene tatt viktige steg opp. Det er derfor disse tingene er så viktig - at vi kan utvikle dem. Og generelt synes jeg i kveld var et resultat etter de siste 10 dagene med hva vi har sett på trening. I kveld kunne vi vise det på banen, og det er åpenbart fint!