Telegraph:Mané har ikke kommet med noen kontraktskrav

Senegaleseren har hele veien vært klar på at han ikke ønsker noen ny kontrakt med Liverpool.

Sam Wallace i Telegraph melder at Sadio Mané aldri har bedt om å ny kontrakt med Liverpool, av den grunn at han ønsker å forlate klubben i sommer. 

Wallace skriver at Manés tilnærming til kontraktsforhandlingene står i sterk kontrast til Liverpools forhandlinger med Mohamed Salah.

Liverpool har kommet med flere kontraktsforslag til egypteren, mens hans representanter har kommet med motforslag. 

Mané har på sin side helt fra starten av vært klar på at han ikke ønsker noen ny kontrakt, og at han foretrekker en overgang til en ny klubb. 

Liverpool forventer å tjene gode penger på senegaleseren når de selger ham. 

Anfield-klubben betalte Bayern München 19,3 millioner pund (22,5 millioner euro) for Thiago Alcantara i sommervinduet for to år siden. I tillegg forpliktet de røde seg til å betale 4,7 millioner pund (5,5 millioner euro) i tilleggsklausuler. Det var også for en spiller som bare hadde ett år igjen av sin kontrakt.

Liverpool betalte 31 millioner pund for Mané da han kom fra Southampton i 2016. Dette ble fordelt over tre avdrag. De har senere betalt 2,5 millioner pund for tilleggsklausuler som er blitt innfridd av spissen.

Southampton fikk 375 000 pund for hver 30. kamp som Mané startet for Liverpool opp til 120 kamper fra start. I tillegg kom ekstra 250 000 pund for hver sesong opp til fire sesonger som Mané scoret 12 mål eller mer i Premier League og enten Champions League eller Europa League. Mål i de to nasjonale cupene telte ikke i denne sammenhengen. Mané innfridde enkelt disse tilleggsklausulene i løpet av sine fire første sesonger i Liverpool. 

Ingen videresalgsklausul

The Athletic hevdet i dag at Southampton har krav på 15-20 prosent av den profitten som Liverpool sitter igjen med ved et videresalg av Mané. Dette hevder Telegraph at ikke stemmer. Wallace skriver at det ikke finnes noen videresalgsklausul i avtalen mellom de to klubbene, og dermed vil ikke Southampton få noen prosenter av salgsummen som Bayern må ut med dersom Mané forlater Liverpool til fordel for Bundesligaklubben.

Mané har signert to kontrakter i Liverpool. Den andre ble partene enige om i november 2018.