Gayle åpner B&B på Anfield

Når serieleder Liverpool tar i mot Sunderland neste helg, tar samtidig Howard Gayle imot sine første gjester på sitt nye Anfield Road Bed and Breakfast.

18. nov 2016 kl 13.28 Ragnhild Lund Ansnes

Det er ingen hemmelighet, nå som Liverpool FC har utvidet stadion med 8500 flere seter, er overnattingskapasiteten sprengt på hoteller i Liverpool. Det er godt nytt for Bed & Breakfast-stedene og hotellene i utkanten av Liverpool, men likevel kan det være utfordrende nok å finne seg ei seng sentralt i Liverpool eller oppe på Anfield, som har en grei standard og uten å måtte betale skjorta.

Howard Gayle ble Liverpool FCs første svarte spiller, da han signerte profesjonell kontrakt med klubben i 1977. Gayle er født og oppvokst i bydelen Toxteth, og det var en stor seier for svarte fra denne bydelen (som også flaska opp Robbie Fowler og Ian Callaghan) da Gayle fikk sjansen til å bli en del av LFCs førstelag.

Gayle, som nå jobber som fotballtrener nettopp på en av skolene i Toxteth for å motivere og holde på elever i barneskolen med et godt fotballtilbud, har gått med ideen om å åpne et Bed & Breakfast oppe på Anfield i to år. Neste uke åpner han sitt nye overnattingssted bare et steinkast (bokstavelig talt) fra Anfields berømte fotballstadion, nærmere bestemt over veien fra bortesupporternes pub, The Arkles.

Nå er vi klare og vi håper Liverpool-fansen vil komme og bo hos oss, for det handler om beliggenhet og her kan de falle ut av vinduet og rett ned i setet sitt på Anfield!Howard Gayle

– Det startet med at en venn av meg skulle bestille hotellrom før en hjemmekamp og oppdaga at det var nesten umulig å oppdrive ei seng i Liverpool. Jeg begynte å titte litt på markedet for overnattingssteder, gjorde litt research og vi la inn bud på denne bygninga og begynte jobben med å gjøre dette stedet om til et overnattingssted.

Tidkrevende prosess

Gayle sier det tok sin tid å få stedet opp til den standarden han ønsket og for at alle forskrifter og reguleringer ble møtt. Bygge – og brannforskrifter.

– Nå er vi klare og vi håper Liverpool-fansen vil komme og bo hos oss, for det handler om beliggenhet og her kan de falle ut av vinduet og rett ned i setet sitt på Anfield!

Vel, i alle fall om du ruller sidelengs. For overnattingsstedet ligger i 268 Anfield Road.

VELKOMMEN
VELKOMMEN  Howard Gayle ønsker norske supportere velkommen til sitt B&B bare et stenkast fra Anfield.

– Vi er veldig fornøyd med beliggenheten, særlig nå som klubben har utvida kapasiteten på Anfield og håper vi i framtida kan utvide.

I første omgang har de sju rom. Fem dobbeltrom og to enkeltrom. Selve frokosten som er inkludert, blir servert rett over gata på cafeen der.

– Vi hadde lyst å lage et Bed and Breakfast-tilbud som har kvalitet og i Liverpool FC-tema, uten at det tipper over og blir glorete. Vi har gjennom våre undersøkelser funnet ut at mange folk betaler mye for elendig standard her i Liverpool. Nå vil vi være med på å endre denne trenden. Dette har enkel standard, men kvaliteten er bra.

– Er også Everton-fans velkomne?

– Selvsagt! Bare de ikke ødelegger stedet! Alle er velkomne her, men jeg tror nok det vil være hovedsakelig Liverpool-fans som bor her. Gayle smiler.

Hedrer managerne

Rommene har fått navn etter tidligere Liverpool-managere som Gayle enten har spilt under eller spilt sammen med.

– Den eneste jeg ikke har spilt under eller med som har fått navnet sitt på døra er Jürgen Klopp. Men alle de andre har vært trenere, managere eller spillere i min tid: Joe Fagan, Roy Evans, Bob Paisley, Graeme Souness og Kenny Dalglish, de to sistnevnte spilte han med. Og Shankly var fortsatt i klubben da han kom inn på talentutviklingsprogrammet til Liverpool.

KONGEROMMET
KONGEROMMET  Rommet som bærer King Kennys navn.

Positiv til sesongen

Liverpools fantastiske prestasjoner så langt i år som tabell-ener gjør at interessen er stor for å komme og se laget som storspiller hjemme for tiden. Og Howard Gayle tror vi har gode år i vente:

– Nå er vi som Liverpool i de gode gamle dager der vi lett kunne vinne kampene med 4, 5, 6 mål. Dette må vi holde på. Vi har en god stall nå. Dessuten har vi bare serien å konsentrere oss om nå som vi ikke har spill i Europa, og det er en gunstig situasjon. Og vi er et bedre lag enn i 2013 da vi nesten vant serien. Denne gangen har vi virkelig sjansen. Vi må bare fortsette å vinne – hjemme og borte – vinn, vinn, vinn, og slik holde de andre bak oss. Når vi da kommer til begynnelsen av mai trenger vi ikke å være avhengig av noen andre lags prestasjoner for å vinne serien.

– Og da er det bare å bestille bussen med åpen andre etasje?

– Ja! Hadde ikke det vært vidunderlig. Jeg har vært så heldig å få være på vinnerbussen rundt i byen to ganger. Og når eierne og administrasjonen av klubben ser oss vinne serien og ser fansens glede og støtte, kommer de til å skjønne hva denne klubben egentlig handler om! Håper vi ser det i mai. Skjer det, kommer Liverpool-fansen til å bare ønske at sommeren suser av sted så fort som den bare kan, så de kan få gå en ny sesong i møte.

Man kan bestille rom hos Howard Gayle her: http://liverpoolstayplaces.co.uk/about-us/

TWIN-ROM
TWIN-ROM  Sengetøy i rødt og hvitt - Liverpools klubbfarger.

Har du innspill til journalisten?