JUBILEUM MED SEIER:  Det var lite å si på stemningen da RedHeds Hamar feiret 10 år med seier over Everton. Marthe Stenberg

RedHeds feiret 10-årsjubileum

Ti år etter at fire stykker samlet seg rundt et kjøkkenbord, er RedHeds Hamar vokst til rundt 200 medlemmer.

Da Liverpool slo byrival Everton 3-1 lørdag 1. april, feiret samtidig RedHeds Hamar sitt tiårsjubileum med stinn brakke på utestedet O'Learys.

Til sammen har klubben rundt 200 betalende medlemmer, man kan trygt si det har skjedd mye siden den lokale supporterklubben ble stiftet.  

Samlingsplass for alle

– Det var fire stykker som møttes ved kjøkkenbordet hos en av dem, og ønsket å samle likesinnede mennesker til å se kamp. Disse var Tor Inge Martinsen, Stian F. Nielsen, Gard Bakken og avdøde Eirik Hovland, som var RedHeds sin leder de første årene, sier Andri Th. Magnusson til Liverpool.no.

– Etter hvert startet man med egne fellesturer med rundt tjue deltakere, og fra 2008-2009 og utover begynte man å satse litt mer på hvordan man kunne nå frem til og samle flest mulig røde. Det innebar blant annet å endre bildet av Liverpool-supportere fra det å være en gjeng med øl-drikkende karer som skrek mot en TV-skjerm, til å være en samlingsplass for alle med røde hjerter, uavhengig av kjønn, yrke eller alder, sier han videre.

Magnusson utgjør sammen med leder Jan Ronnie Aspeli, Tor-Ole Kirknes, Roger Danielsberg, Sivert Sveløkken, Berit Johansen og Ive Christin Odde styret i den lokale supporterklubben på Hamar.

Fellestur og innsamlinger

– Det tok selvsagt tid å bygge opp klubben, men det er blitt gjort gjennom egne familie-kamper, måneden kamper, legendebesøk og diverse arrangement, blant annet innsamlingsaksjoner, sier Magnusson.

Til Kreftforeningen er det blitt samlet inn 75000 kroner fra Hamar, og det har også vært innsamlinger til 23 Foundation og Hillsborough-familiene.

I år samles det inn penger til An Hour for Others, og de blir overlevert på årets fellestur. 

– Fellesturen er årets desiderte høydepunkt. Første helgen i mai er vi for fjerde gang på rad over 50 reisende som tar turen med Ving til Liverpool. 

Supporterklubben gratulerer Redheds med jubileet, og håper selvsagt de får en veldig fin tur til Liverpool med tre poeng med tilbake fra møte med Southampton.

Del

Liverbirdsklubb

Mark Wright besøkte Jessheim

Forrige uke var den tidligere Liverpool-kapteinen på besøk hos Liverbirds Nes & Odal.

Skjervøy

Samlet inn kr 160.000

Liverbirds Tromsø har samlet inn utrolige 160.000 kroner til Kirkens Bymisjon og 23 Foundation.

comments powered by Disqus
Siste Til vår nyhetsoversikt
23.06.2017 kl 15:47

– En annen spiller nå

Serie A-kommentatorer fullroser Liverpools nye hurtigtog, og mener han har tatt store steg siden Chelsea-oppholdet.

+
23.06.2017 kl 14:09

– Vil gi kamp om Mbappé

Først må imidlertid supertalentet velge bort Real Madrid.

+
23.06.2017 kl 12:19

Salah på Anfield-omvisning

Mohamed Salah har hatt et innholdsrikt døgn, fredag besøkte han Anfield og ga noen fans litt av en overraskelse.

+
23.06.2017 kl 08:04

Er han tidenes dyreste Liverpool-spiller?

Kilder i Liverpool hevder Salah ikke er et rekordkjøp, men prisen Roma har offentliggjort gir et annet bilde.

+