Liverpool har ikke møtt Ipswich på 22 år. Neste sesong ser det ut til å skje

Ipswich tok et stort steg mot Premier League

Den siste uken har Leicester City rykket opp igjen til Premier League. Nå ser det ut til at de kan få følge av det store overraskelseslaget Ipswich Town.

Etter at Leeds United snublet mot Queens Park Rangers i helgen, kunne Ipswich utnytte det dersom de slo FA-cupsemifinalist Coventry City på bortebane tirsdag kveld.

Det gjorde de, etter at Cameron Burgess scoret vinnermålet 20 minutter før slutt.

Det resultatet gjør at Ipswich er oppe på andreplass i Championship når én kamp gjenstår. Leeds kan fortsatt gå forbi, dersom Leeds slår Southampton på lørdag – dersom Ipswich taper sin siste kamp. Problemet for Leeds, er at den er mot Huddersfield. Huddersfield har allerede rykket ned, og ser på Leeds som en av sine største rivaler i Championship.

Ett poeng vil være nok for Ipswich på lørdag for å sikre en retur til Premier League.

Ingen møter på 22 år

Slik tabellen ser ut i skrivende stund, før siste serierunde, ser det ut til at Leeds United, Southampton, Norwich og West Bromwich vil gjøre opp om playoff-plassene. Hull City har fortsatt en mulighet til å snike seg med.

Av de lagene var Leeds og Southampton oppe forrige sesong, Norwich sist oppe i 2021/22, og West Bromwich oppe i 2020/21, og Hull City sist oppe i 2014/15-sesongen, da Andy Robertson spilte for dem. Fabio Carvalho og Tyler Morton spiller der på lån denne sesongen.

Liverpool har ikke møtt Ipswich siden 4. desember 2002, da lagene møttes i ligacupens fjerde runde. Det endte 1-1, og de røde vant etter straffekonkurranse.

Den gang var det ikke så lenge siden forrige møte. Liverpool hadde slått «The Tractor Boys» 5-0 på Anfield og 6-0 på Portman Road i den sesongen Ipswich rykket ned fra Premier League. De har ikke vært oppe siden.

Sesongen før hadde Ipswich tatt Premier League med storm. Direkte fra opprykk, så utfordret de eliteklubbene og var blant topp seks omtrent hele sesongen. På et tidspunkt var de så høyt oppe som på tredjeplass, som ville gitt innpass i Premier League. Det var Liverpool som kom foran dem i aller siste serierunde. Liverpool endte i Champions League, mens Ipswich skulle spille UEFA-cupen.

Ipswich har vunnet ligatittelen i Englands øverste divisjon én gang. Det skjedde i 1961/62-sesongen, da de kom foran Burnley, Tottenham og Everton på tabellen. Den samme sesongen vant Liverpool andredivisjon under Bill Shankly, og rykket opp igjen til øverste nivå.

Sjekket ut van Dijk-ryktene – virker urealistisk

Sjekket ut van Dijk-ryktene – virker urealistisk

Virgil van Dijk har blitt linket til Borussia Dortmund. Det høres ut som det skal en del til…

Nyheter 30.apr 20:28
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Hele historien om 3189 dager med Klopp

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05