Spår tøffe forhandlinger mellom Liverpool og Mohamed Salah

Det er langt fra sikkert at Mohamed Salahs kontrakt blir forlenget selv om han ser ut til å bli værende i Liverpool neste sesong.

Mandag meldte troverdige journalister i The Athletic og The Times at Mohamed Salah ønsker å bli værende i Liverpool neste sesong, og at det fra klubbens side er et ønske om å beholde den egyptiske toppscoreren. David Lynch skriver i en artikkel for This Is Anfield at han sitter på samme informasjon, men at det samtidig ikke helt kan utelukkes at mannen som fyller 32 år i sommer ikke kommer til å dra.

Den nye sportsdirektøren Richard Hughes kan trolig også vente seg tøffe kontraktsforhandlinger med Salah og hans agent Ramy Abbas Issa. Lynch skriver at Salah ønsker å forlenge kontrakten, som strekker seg til 2025, med minst ett år. Spørsmålet er om Liverpool går med på det, all den tid Salah er klubbens klart best betalte spiller med 350.000 pund i uken, og i tillegg har vist sviktende form den siste perioden. 

Et alternativ kan være å la kontrakten gå sin gang og la Salah forlate klubben på Bosman neste sommer, noe klubben har vist at de ikke er fremmed for å gjøre med store stjerner, men det skal også bli spennende å se hva klubben gjør dersom det kommer nye bud fra Saudi-Arabia. 

Kan det komme nye Saudi-bud? 

I fjor sommer takket klubben nei til bud på opp mot 150 millioner pund for sin store stjerne, og det har betalt seg i form av 37 målpoeng denne sesongen. I Premier League er det bare to spillere som har mer enn Salahs 26 målpoeng - og det til tross for at han bare har startet 25 kamper. 

«Men selv om det ikke var tvil fra klubbens side om å avslå budene i fjor, vil de garantert innrømme at saken er noe mer komplisert denne gangen». 

Salah er trolig den Saudi Pro League aller helst ønsker å hente til sin serie, men angrepsspilleren har et ønske om å spille på høyeste nivå så lenge som mulig, og har aldri antydet at han ønsker seg en overgang til ligaen Jordan Henderson, Fabinho, Roberto Firmino, Sadio Mané og Gini Wijnaldum sluttet seg til i fjor sommer. 

Sannsynligvis får vi se Salah lede Liverpools angrep når Arne Slot står på sidelinjen neste sesong. Så blir det et spørsmål hva som skjer når vi skriver sommeren 2025. 

For øvrig er Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk på utgående kontrakt i 2025, så Hughes går en travel sommer i møte!

Forklarer hvordan dommeren vurderte den omdiskuterte situasjonen

Forklarer hvordan dommeren vurderte den omdiskuterte situasjonen

Anthony Taylor benyttet seg av retten til å vise skjønn og «ivareta spillets ånd».

Nyheter 29.apr 19:38
Carvalho fortsetter storformen - sesongen ferdig for flere av de utlånte

Carvalho fortsetter storformen - sesongen ferdig for flere av de utlånte

Den utlånte Liverpool-spilleren leverte tre målpoeng for playoff-jagende Hull forrige uke, mens sesongen nå er over for flere av de andre som har vært på lån.

Nyheter 29.apr 21:25