Utskjelt på Anfield i fjor. Skal dømme samme oppgjør denne sesongen

Paul Tierney dømmer søndagens kamp mot Tottenham. Det gikk sånn passe i fjor.

Forrige sesongs oppgjør mellom Liverpool og Tottenham på Anfield kunne ha blitt husket for en vill kamp med syv scoringer, der de røde avgjorde på slutten etter først å ha gitt fra seg en 3-0-ledelse. Men i stedet handlet det meste i etterkant om dommer Paul Tierney, som fikk kritikk av begge managere for måten han hadde ledet kampen. 

Nå er det klart at Tierney skal få prøve seg på det tilsvarende oppgjøret denne sesongen. Søndag er han hoveddommer når Tottenham kommer på besøk til Anfield i det som er Klopps nest siste hjemmekamp som Liverpool-manager. Det bør ikke overraske noen, ettersom Tierney er mannen som dømmer Liverpool oftest. I høst regnet Tomkins Times seg frem til at Tierney i snitt er involvert i hver fjerde Liverpool-kamp som hoveddommer eller VAR. 

Denne gangen skal John Brooks ha ansvaret i VAR-rommet, og også han var involvert i dramaet på Anfield i fjor. Han hadde rollen som fjerdedommer og fikk oppleve en sint Klopp feire Diogo Jotas 4-3-scoring rett foran sitt eget ansikt. Klopp ble belønnet med en kamps karantene for utbruddet, som han senere beklaget. 

Klopp var også misfornøyd med Tierney. Blant annet fordi Mohamed Salah ble avblåst for et svært billig frispark like før Tottenham utliknet før 3-3. Klopp ble også fornærmet for det Tierney sa da han fikk det gule kortet for feiringen. Tierney skal ha sagt at hvis det var opptil han, så hadde Klopp fått rødt kort. Klopp hadde tidligere i sesongen sagt til Tierney at han er den eneste dommeren han har et problem med. 

Liverpool-supportere var også i harnisk for at Oliver Skipp fikk bli på banen for en stempling på Luis Diaz, mens Jota nok var like heldig som bare fikk gult da han traff hodet til Skipp med sine knotter. 

Denne sesongen har ikke Tierney vært like mye i søkelyset, men han fikk kjørt seg av Nottingham Forest på grunn av en situasjon på overtid som førte til at Liverpool fikk ballen, og to minutter senere satt vinnermålet i nettet. 

For Klopp sin del blir dette sannsynligvis siste møte med Tierney, som kanskje representerer noe av det han ikke kommer til å savne når han tar seg et friår. 

Premier League kan se helt lik ut som den gjorde for et år siden

Premier League kan se helt lik ut som den gjorde for et år siden

De tre lagene som rykket opp kan gå rett ned igjen - og på nivå to kan de tre lagene som rykket ned gå rett opp igjen.

Nyheter 30.apr 10:24
Spår tøffe forhandlinger mellom Liverpool og Mohamed Salah

Spår tøffe forhandlinger mellom Liverpool og Mohamed Salah

Det er langt fra sikkert at Mohamed Salahs kontrakt blir forlenget selv om han ser ut til å bli værende i Liverpool neste sesong.

Nyheter 29.apr 22:19