Femårsjubileum for mirakelet på Anfield

Tirsdag er det fem år siden en av de flotteste kveldene under Jürgen Klopps ledelse.

7. mai 2019 kommer til å bli husket som en av de aller største Europa-kveldene i Liverpools historie. Det var dagen da de røde gjorde det umulige mulig og snudde 0-3 til 4-3 mot mektige Barcelona i semifinalen i Champions Leauge. Jürgen Klopp sine gutter gjorde det attpåtil uten spillere som Mohamed Salah og Roberto Firmino, som stod over på grunn av skade. 

Salah møtte opp på Anfield iført en T-skjorte med påskriften «Never Give Up», og den skulle vise seg å bli svært populær i etterkant. To mål av Divock Origi og to av Gini Wijnaldum sendte Liverpool videre. Origis scoring etter en rask corner av Trent Alexander-Arnold sendte Anfield til himmels - og til Champions League-finalen, der det første trofeet under Klopps ledelse ble plukket opp. 

– Da vi forberedte oss til det andre oppgjøret, var lagpraten min veldig grei. Det var ikke noe Rocky denne gangen. Stort sett snakket jeg om taktikk. Men jeg fortalte dem også sannheten, har Klopp tidligere sagt.

– Jeg sa: «Vi må spille uten to av de beste angriperne i verden. Verden utenfor sier også at det ikke er mulig. Og la oss være ærlige, det er sannsynligvis umulig. Men siden det er dere… siden det er dere, så har vi en sjanse.»

– Jeg trodde virkelig det. Det handlet ikke om deres tekniske evne som fotballspillere. Det handlet om hvem de er som mennesker, og alt de har overvunnet i livet.

Alt gikk veien

Liverpool trengte flyten de på ingen måte hadde hatt i det første oppgjøret på Camp Nou for å ta seg videre, og den flyten fikk de. 

Alisson var en vegg, Origi var på rett sted til rett tid, og en innbytter hadde mye å bevise.

Liverpool tok en tidlig ledelse, men gikk til pausen med «bare» 1-0. Oppgaven føltes fortsatt litt for stor. I pausen måtte Andy Robertson takke for seg på grunn av en skade, og inn kom Gini Wijnaldum. Midtbanespilleren hadde vært rasende da han fikk vite at han ble benket før første omgang og kom inn på banen, fast bestemt på å vise hva han var god for. Ni minutter etter hvilen scoret han 2-0-målet. Elleve minutter etter hvilen scoret han 3-0-målet.

Lagene var likt, og Anfield gikk amok. «Er dette i det hele tatt mulig?» brølte Alsaker fra kommentatorboden. «Svaret er ja, på Anfield, i Europa, er visst alt mulig!»

Ti minutter før fulltid var det tid for verdens mest kjente corner, og vipps var Liverpool i Champions League-finalen. Bildene av laget som står foran the Kop og synger You'll Never Walk Alone etter kampslutt blir man aldri lei av å se. 

Tar deg gjennom mirakelet

Pep Lijnders gjestet for et par år siden «The Coaches' Voice» sitt konsept «Masterclass», der trenere blir invitert for å gå gjennom noen av de største bragdene i sine karrierer. 

Med nederlenderen på besøk var selvfølgelig mirakelet på Anfield på menyen. Du kan se hele videoen på «The Coaches' Voice» sin Youtube-kanal

Enten det er på pressekonferanser eller i intervjuer er Lijnders alltid full av lidenskap og glød når han snakker om Liverpool, og her er ingen unntak. Han er ikke langt unna å kunne kalles en sitatmaskin, og vi noterer spesielt hvordan han snakker om kaptein Jordan Henderson, som var overalt i denne kampen, eller Sadio Mané, som «spilte for tre spillere», eller Anfield-publikummet, som gjorde det hele mulig. 

Det er verdt å sette av en snau halvtime til å høre lidenskapelige Lijnders snakke taktikk og minner fra en av de største kveldene i klubbens historie.