Takker for seg etter 15 år i klubben. De røde må finne ny keepertrener

Enda en sentral brikke i støtteapparatet gir seg til sommeren.

John Achterberg kommer til å forlate Liverpool FC denne sommeren. Det melder James Pearce i The Athletic.

Den 52 år gamle nederlenderen er på utgående kontrakt, og kommer til å takke for seg når den går ut til sommeren.

Fra før er det klart at Pep Lijnders, Vitor Matos, Peter Krawietz, Andreas Kornmayer og Andreas Schlumberger kommer til å forlate klubben samtidig som Jürgen Klopp. Vi vet fortsatt ikke om Mona Nemmer skal bli eller dra.

Det at Achterberg er fra samme land som Arne Slot og trolig flere i hans støtteapparat, har gjort at man kanskje hadde forventet at også Achterberg ville bli med videre.  I motsetning til de andre ble han ikke hentet av Klopp, men hadde allerede sin base på Merseyside og var i klubben før Klopp kom. Han skal ikke være del av Slots støtteapparat og klubben må nå finne en ny keepertrener.

Claudio Taffarel og Jack Robinson har vært førstelagets to andre keepertrenere.

15 år i klubben

Achterberg spilte for Tranmere Rovers på andre siden av Mersey fra 1998 til 2009, og fikk seg så en trenerrolle på Liverpools akademi i 2009.

Sir Kenny Dalglish hentet ham opp til førstelaget i 2011, og der ble han værende under både Brendan Rodgers og Jürgen Klopp.

Achterberg skal ha vært en populær figur på AXA Training Centre, både blant spillere og støtteapparat, og Klopp har flere ganger snakket om hvilken kunnskap han sitter på om målvakter rundt om i verden.

Han skal ha vært helt sentral da de røde sikret seg Alisson Becker som ny målvakt i 2018, og identifiserte brasilianeren som den perfekte nummer én for Liverpool.

Vi intervjuet Achterberg for The Kopite både i 2018 og i 2023.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Hele historien om 3189 dager med Klopp

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Den banebrytende keeperen som kom frem fra glemselen

Den banebrytende keeperen som kom frem fra glemselen

Tommy Lawrence ble kjent på nytt på grunn av et tilfeldig intervju på gata. I en ny bok fortelles historien om en revolusjonerende keeper som måtte ha 3-4 gin og røyk før han spilte foran 50 000 mennesker, og som på et tidspunkt endte opp som hjemløs etter karrieren.

Kopite Ons. 01.05. 12:10