17 poeng på sju bortekamper med Lovren og Matip

Liverpool taper ikke i Premier League når det foretrukne stopperparet til Klopp starter sammen.

17. apr 2017 kl 09.40 Torbjørn Flatin

Forskjellen er bemerkelsesverdig.

I søndagens møte med West Bromwich var det 7. gang Dejan Lovren og Joel Matip startet sammen borte i Premier League denne sesongen.

1-0 seieren betød at Liverpool i de kampene hvor Liverpools foretrukne stopperpar har vært med fra avspark har det blitt fem seire, to uavgjorte og null tap på fremmed gress. Målforskjellen er 12-6

I de ti øvrige kampene borte i ligaen denne sesongen er tallene tre seire, tre uavgjort og fire tap. Det er scoret 16 mål og sluppet 18 baller inn i nettet. På sju kamper er det altså blitt seks baklengs med Lovren/Matips, mens i de øvrige ti kampene har det blitt sluppet inn tre ganger så mye.

ANFIELD

På Anfield er for øvrig tallene 8 - 1 – 1 uten Lovren og Matip, og 3 – 3 – 0 med mennene fra Kroatia og Kamerun. Målforskjell 31-11 og 10-5. Hvis en ser på det defensive og innslupne mål kommer altså paret igjen godt fra det.

Mye har vært snakket om at Liverpool har manglet Sadio Mané, Philippe Coutinho kom tilbake fra skade uten å være i form, og Jordan Henderson og Adam Lallana har svekket midtbanen med sine fravær. En kan likevel undre seg over hvor mye det har hatt å si at Joel Matip ikke startet en ligakamp mellom West Ham 11.desember og Chelsea 31.januar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]