Har ikke vunnet på bortebane siden før jul

Liverpool står foran to strake bortekamper i Premier League, og har ikke statistikken på sin side.

6. apr 2017 kl 19.56 Einar Kvande

Jürgen Klopps menn har nemlig ikke vunnet en eneste bortekamp i Premier League siden derbyseieren over Everton på Goodison Park den 19.desember. I den kampen ble Sadio Mané matchvinner på overtid – en spiller som sannsynligvis er ute for resten av sesongen på grunn av en kneskade.

Da er det ikke spesielt hyggelig å tenke på at fire av Liverpools sju gjenstående kamper i Premier League spilles på nettopp bortebane. De røde har spilt 450 minutter med Premier League-fotball siden sist de vant en bortekamp i ligaen, altså fem kamper.

Tre poeng på fem kamper

På disse fem kampene har Liverpool bare sanket tre fattige poeng, etter uavgjort i bortekampene mot Sunderland, Manchester United og Manchester City. I Hull og Leicester ble det klare tap.

Nå står altså to strake bortekamper for døren, mot Stoke på Britannia Stadium og West Bromwich på The Hawthorns. Ingen av dem noen favorittarenaer for Liverpool.

Fortsetter borteformen i samme gate ut sesongen vil det ikke bli Champions League-spill for Liverpool neste sesong. 2-3 poeng fra kampene mot Stoke, WBA, Watford og West Ham vil ikke holde til det. Det må trepoengere til i flere av disse kampene, og aller helst samtlige.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]