Dette skriver avisene: «Magikeren har funnet igjen tryllestaven»

Glem Ronald Koemans bisarre vurdering om at Everton kontrollerte kampen. Realiteten var at de ble utklasset, skriver en avis.

2. apr 2017 kl 10.21 Arve Vassbotten

«Et stort steg mot ambisjonen om å kvalifisere seg for Champions League. Og de gjorde det med stil», skriver James Pearce i Liverpool Echoi sin «verdict» etter Merseyside-derbyet.

«Liverpools topp fire jag fikk det perfekte skuddet i armen, mens de blås håp ligger igjen i filler», skriver han etter 3-1-seieren.

Død, skatt og derby-seier

«Benjamin Franklin sa en gang at det bare er to sikre ting i livet: død og skatt. Men at Liverpool lyser sterkere enn naboen i et derby kan ikke være langt unna å bli lagt til den listen.»

«Nok en gang brakte den høye innsatsen, som er i en slik kamp, ut det beste i Liverpool. Og igjen bukket Blues under for presset ved anledningen.»

«Glem Ronald Koemans bisarre vurdering om at Everton kontrollerte kampen. Realiteten var at de ble utklasset», skriver Pearce og mener Liverpool viste at de har flere nøkkelspillere enn gjestene.

Pearce er spesielt glad for å se Coutinho tilbake i form.

«Den lille magikeren har endelig gjenfunnet sin tryllestav. Coutinho var fantastisk - dette var spilleren som plaget forsvar i høst, før ankelskaden.» «De hadde ingen krefter til å stoppe han fra å lage et ødeleggende kaos.»

Også Lucas Leiva får ros for hvordan han håndterte situasjonen da han ble plukket ut som Adam Lallanas erstatter.

«Lucas var enorm der han gikk som et torden inn i taklingene, vant luftkampene og holdt Liverpool på framfot. Han hadde akkurat den kontrollerte aggresjonen som Klopp krevde», skriver Pearce.

Emre Can og Gini Wijnaldum får ros for presset gjennom hele kampen, og Dejan Lovren og Joël Matip for hvordan de håndterte Premier Leagues toppscorer Romelu Lukaku.

Spillerbørsen: Lovren holdt Lukaku i sjakk

Lucas var enorm der han gikk som et torden inn i taklingene, vant luftkampene og holdt Liverpool på framfot.James Pearce i Liverpool Echo

Alltid et steg foran

«En finte, et skifte av fot, slalåm til siden og en motstander som ble sittende igjen flau på baken. Philippe Coutinhos duell med Ross Barkley i andre omgang, avgjorde ikke seg selv det 228. Merseyside-derbyet, men det definerte det. I ett øyeblikk ble avstanden i kvalitet og utførelse av ferdigheter, som gjorde at Liverpool vant, personifisert», skriver Tony Barrett i Joe.co.uk.

Også han latterliggjør Koemans forklaringer etter kampen om at Everton spilte som han ønsket, og at han var stolt.

«Bortsett fra Matthew Penningstons utligningsmål foran The Kop, var det sjelden øyeblikk der Liverpool ikke så ut til å være minst ett steg foran Everton. Det så alltid ut som om de hadde et ekstra gir å gå på, og flere svakheter å utnytte», skriver Barrett.

Bare en gang tidligere har Everton klart å vinne etter å ha havnet under for Liverpool. Det klarte de ikke nå heller.

Det så alltid ut som om de hadde et ekstra gir å gå på, og flere svakheter å utnytte.Tony Barrett i Joe.co.uk

Kontrasten mellom Coutinho og Barkley

Også Jonathan Nortcroft i The Sunday Timesdrar fram Coutinhos magi etter oppgjøret.

Men han er like overrasket over tafattheten til Everton, og ikke minst deres keeper Joel Robles.

«På det tredje målet sto han bare å så på at ballen gikk i nettet.» «Var dette en karikatur av en far i en hage, som lar barna score? Uansett var det en illustrasjon på Everton. De la ikke en hanske på Liverpool, ikke når det telte», skriver han.

Han mener Liverpool nå har tatt grep om fjerdeplassen, og kan sikte seg inn mot tredje.

«Den største kontrasten var mellom nr 10 på begge lag. Om Barkley spilte som et ondskapsfult barn, som var heldig med å bli værende på banen etter tre taklinger som kunne gitt kort de første 40 minuttene, spilte Coutinho som en moden leder på sitt lag. Alder var ikke forskjellen (Barkley er 23, Coutinho 24), men spilleinteligens så ut til å være det.»

Om Barkley spilte som et ondskapsfult barn, som var heldig med å bli værende på banen etter tre taklinger som kunne gitt kort de første 40 minuttene, spilte Coutinho som en moden leder på sitt lag.Jonathan Nortcroft i Sunday Times

«Coutinhos vurdering av hvor det var rom på banen var upåklagelig, det samme var hans vurdering om hvor han skulle sentre, drible og skyte», skriver han.

«Liverpool var smooth, veloljet, og alle delene jobbet sammen. Og for en gangs skyld var det ikke bare deres angrepsspillere som imponerte.»

«Liverpool var i kontroll fra start, og sannheten er at de vant uten å trenge å være på sitt beste», skriver Paul Wilson i The Guardian.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]