Mignolets stigende kurve

Simon Mignolet har tatt seg kraftig opp på Liverpool.nos spillerbørs etter at han vant tilbake plassen.

14. apr 2017 kl 22.03 Arve Vassbotten

Simon Mignolet mistet plassen til Loris Karius etter sesongens fem første kamper i Premier League, og en kamp i FA-cupen.

Da hadde den belgiske sisteskansen sluppet inn tre mål mot Arsenal, to mot Burnley, ett mot Spurs, ett mot Leicester og ett mot Chelsea, til sammen 9 mål på fem seriekamper. Men Mignolet reddet også en straffe i 3-4-kampen på Emirates.

Vekket konkurranseinstinktet

Til tross for de innslupne målene ble det gjort få direkte tabber av keeperen før han mistet plassen til Karius, men det som gikk igjen var at han skapte endel farlige situasjoner med svakt feltarbeid - selv om han ikke ble direkte straffet for dette.

I de seks første kampene fikk han 6,5,5,7,6 og 6 på Liverpool.nos spillerbørs. Men det er tydelig at det å bli satt ut av laget har vekket konkurranseinstinktet i 29-åringen.

HARD KAMP:
HARD KAMP:  Loris Karius og Simon Mignolet vil begge bevise at de er best.

Han sto solid da han fikk sjansen i ligacupen mot Tottenham og mot Leeds, og fikk sju på børsen begge ganger, og slapp inn ett mål i en ellers solid kamp mot London-laget.

Etter to rufsete kamper av Karius mot Bournemouth og West Ham, der han fikk 4 og 5 på Liverpool.nos spillerbørs, ble Mignolet igjen Jürgen Klopps foretrukne førstevalg.

Reiste seg igjen

I de fem påfølgende kampene fikk han 7,7,6,8,7 på børsen. Deretter storspilte han mot Manchester United og fikk 9 på børsen i 1-1-kampen, der han virkelig var en matchvinner bakover for Liverpool.

Like bra gikk det ikke i 2-3-tapet for Swansea der han fikk 5, igjen uten å kunne klandres spesielt for målene som kom.

Mot Chelsea var storspillet tilbake og han fikk 7 på børsen, til tross for at han også ble stående å dirigere muren da Luiz fyrte inn ledermålet. Men seinere reddet han blant annet Diego Costas straffespark.

I den påfølgende kampen mot Hull ble det imidlertid årsverste, han slapp inn to mål og der han absolutt hadde sin skyld på det første målet der han bommet på en utboksing. Fire fikk han på børsen etter den kampen.

Men igjen viste Mignolet at han klarer å reise seg når han trenger det som mest. Etter fadesen mot Hull har han stått sju kamper, i seks av dem har han fått 7 på spillerbørsen, i tillegg til 8 mot Tottenham og 9 mot Stoke. Han har sluppet inn ett mål mot Leicester, ett mot Arsenal, ett mot Burnley, ett mot Man City, ett mot Everton, to mot Bournemouth og ett i møte mot Stoke.

Men som man husker, mot Stoke hadde han også flere andre gode redninger som gjorde at Liverpool kunne kapre seieren.

6,72 er Mignolets snitt for hele sesongen. Før nyttår var snittet på 6,42 etter 12 kamper, mens etter nyttår er snittet på 7 på 13 kamper. Karius har til sammenligning et snitt på 5,75 på 16 kamper i vår spillerbørs.

Skulle det snittet holde seg for Mignolet er det bedre enn han hadde i fjor med 6,25 og i 2014-2015 da snittet var 6,26. Hans beste sesong utifra vår spillerbørs var i 2013-2014 da han fikk 6,8 i snitt.

Neste sesong

Til tross for at Mignolet har vært førstevalget til Klopp i store deler av denne sesongen, tror ansvarlig redaktør i Liverpool supporterklubb Torbjørn Flatin at Karius igjen kan bli Klopps førstevalg iløpet av sommeren. I så fall kan det bli spennende å se om Mignolet vil forsøke å finne seg en ny arbeidsgiver.

– Jeg tror Klopp prøver å gjøre som i fjor at han stiller Mignolet og Karius likt, og at han innerst inne håper at Karius vinner den kampen og satser på han. Jeg tror fortsatt det er Karius han vil ha som førstekeeper. Blir det situasjonen og Mignolet skjønner at han vil bli nummer to igjen, kan det kanskje skje at han vil bort. Men nå leker jeg med spekulasjoner. Det er en situasjon jeg kan se for meg, men jeg blir litt overrasket om Klopp drar til med en ny førstekeeper som man forventer skal gå rett inn i laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]