Tre kjappe før West Ham-kampen: Bør Daniel Sturridge igjen få sjansen fra start?

Liverpool.no-redaksjonen svarer på tre spørsmål før helgens kamp.

12. mai 2017 kl 09.52 [email protected]

Daniel Sturridge har ikke startet en kamp siden januar, bør han få sjansen igjen nå?

Torbjørn Flatin:

– Jeg mener ja. Jeg hører argumentene om at det er en antatt vanskelig bortekamp hvor det vil kreves disiplinert jobbing, men uten å ha fasit i hånd vil en anta at dette er en kamp som Liverpool må vinne for å komme inn blant topp fire. Da er Daniel Sturridge en større trussel enn Divock Origi, som er alternativet for meg.

Tore Hansen:

– Vi trenger en «gamechanger» slik våren har utviklet seg så det er definitivt fristende å svare at vi trenger Sturridge fra start i London. Samtidig har ikke Daniel hatt en stor sesong. Skader har ødelagt en del, men de gangene han har fått muligheten så er det sjeldent vi ser en spiss som kjemper for fremtiden i klubben. Nå kan man faktisk si det samme om Origi, selv om han har alderen på sin side. Det blir derfor litt tja fra meg på dette spørsmålet, men har vi noe å tape? Vi er «running out of games» som det heter, og må rett og slett vinne for å ha kontrollen.

Arve Corneliussen:

– Ja, det synes jeg. Jeg forstår godt at Origi har fått spille foran med tanke på fremtiden, men nå er det to kamper igjen med alt å tape. Sturridge har vist glimt når han har blitt byttet inn, mens Origi muligens er inne i sin svakeste periode under Jurgen Klopp. Argumentet mot Sturridge har vært at han ikke presser nok, men det synes ikke jeg Origi har gjort de siste kampene heller. Da får vi mer nytte av Sturridge, som har et målinstinkt og en evne til å kombinere på små flater jeg dessverre ikke ser hos Origi.

De gangene han har fått muligheten så er det sjeldent vi ser en spiss som kjemper for fremtiden i klubben.Tore Hansen om Sturridge

Hvordan bør Klopp sette opp laget mot West Ham?

Torbjørn Flatin:

– Can, Wijnaldum og Lallana på midtbanen hvor Adam Lallana har lisens til å bli med mye fremover, Coutinho, Firmino og Sturridge som fremre treer med Roberto Firmino i midten. Jürgen Klopp har vært veldig forsiktig med lagets offensiv de siste kampene, opplagt preget av at antall angrepsvåpen har vært begrenset med Mané skadet, Lallana skadet og på vei tilbake fra skade, og Origi ineffektiv. Nå bør Lallana være klar fra start og Sturridge var bra i en halv omgang mot Southampton sist. For meg er det tid for å spille Klopp-fotball igjen, med høyt og offensivt press.

Tore Hansen:

– Litt halvvanskelig kamp. Vi er inne i et spor hvor vi scorer lite mål og har skrudd til kynismen på bortebane. Det er nødvendigvis ikke noen dårlig egenskap, men samtidig som vi må putte på topp, må vi også fortsette å spille gjerrig bakover. Hvis West Ham scorer først tror jeg dessverre hodene kan falle. Det vel i slike kamper man bør bruke Lucas, men jeg håper likevel Lallana går inn på midten, samtidig som vi bruker en av spissene våre på topp. Med kun to kamper igjen å spille må vi kaste på det vi har!

Arve Corneliussen:

– Backfireren og Mignolet bør fortsette. Det er Liverpools beste menn. Fremover bør Klopp gjøre grep – de siste kampene har vi ikke skapt nok sjanser, og målene har kommet fra strålende enkeltmannsprestasjoner. Ikke etter strålende angrepsspill. Da City brøt ned Palace-bussen forrige helg, spilte de med et helt annet mot enn Liverpool. Alle ønsket å motta ballen i vanskelige posisjoner, og alle turte å slå de trange pasningene. Der City spilte forbi midtbaneleddet og inn i mellomrom, måtte Liverpool spille rundt.

– Derfor bør Lallana og Sturridge erstatte Wijnaldum og Origi. I kamper der Liverpool har mye ball synes jeg ikke Wijnaldum passer særlig bra. Han er veldig god til å holde på ball, men ikke så god til å kombinere, slå den trange pasningen fremover, og å ta de løpene som åpner opp et forsvar. Dét er Lallana, og så lenge han er kampklar bør han definitivt starte. Ikke at jeg synes Lucas er bedre enn Wijnaldum, men at han som balanseholder kan gi Can mer frihet offensivt. I nåværende form mener jeg Can har mer kreativitet i spillet enn Wijnaldum.

For meg er det tid for å spille Klopp-fotball igjen, med høyt og offensivt press.Torbjørn Flatin

Føler du deg sikker på seks poeng på de to siste kampene?

Torbjørn Flatin:
– Det ærlige svaret er et klart nei(!) Nå spilles Manchester City v Leicester og Stoke v Arsenal på lørdag, og med tre poeng til Arsenal og minst et til City er det bare seier som gjelder på Londons østkant for Liverpool. Resultatene fra disse kampene vil prege utgangspunktet som Klopp og hans mannskap har på søndag, men hvem vet hvilket Liverpool som dukker opp? Innerst inne tror jeg nok fortsatt mest på 4.plass, men det er blitt en risikosport å spå for mye om dette helrøde mannskapet.

Tore Hansen:

– Fire poeng er et minimum, og det bør heller ikke være et vågalt tips. Men sikker på at vi tar alle seks? Nei, ikke slik vi har spilt den siste måneden. Det mest frustrerende er at vi definitivt har det inne, men tempo på ballen og løpene kommer ikke lenger tett som hagl. Vi trenger mer aggressivitet og gjennombruddskraft i det offensive spillet. Jeg vet at det ikke er en enkel «bestilling» å legge inn, men jeg håper og tror at vi tar sikrer en fortjent topp fire-plassering.

Arve Corneliussen:

– Nei, Liverpool sliter mot West Ham, og har ikke vunnet på fem kamper innbyrdes. Vertene har også vist noe som ligner på form, med fem kamper uten tap. Riktignok scoret lite. Et fysisk lag som West Ham, med noen innskudd av tekniske, fotrappe spillere, er akkurat det Liverpool hater å møte. Liverpool er forholdsvis solide defensivt for tiden. I den perioden vi ikke skaper sjanser, er det godt at vi har fått ryddet opp i den andre enden. Derfor føler jeg meg sikker på at vi unngår tap, men er veldig redd for at det bare blir ett poeng. Middlesbrough har allerede rykket ned, er et stykke unna å holde Premier League-nivå, og bør være grei skuring for Liverpool.

Liverpool sliter mot West Ham, og har ikke vunnet på fem kamper innbyrdes.Arve Corneliussen

Har du innspill til journalisten?
[email protected]