Southampton sitter med en av nøklene til Champions League-døren

Liverpool har mye å hevne mot et Southampton-lag som også skal møte Manchester United og Arsenal i innspurten.

3. mai 2017 kl 09.23 Einar Kvande

– Det blir ikke enkelt mot Southampton, advarer den gamle Liverpool-spissen John Aldridge i sin faste spalte i Liverpool Echo.

– De er ikke noe dårlig lag, og i ligacupen kom de til Anfield og danket oss ut. Vi må revansjere det nederlaget, slår Aldo fast.

Ikke vunnet mot The Saints på tre forsøk denne sesongen

Faktum er nemlig at Liverpool ikke har slått Southampton en eneste gang denne sesongen, selv om lagene har møttes hele tre ganger tidligere i 2016-17.

Den første kampen mellom lagene i Premier League denne sesongen, på St Mary's den 19. november, endte uten scoringer og dermed med poengdeling.

Da lagene møttes på samme arena i den første semifinalen i ligacupen den 11. januar trakk Southampton det lengste strået og vant 1-0. Nathan Redmond lurte offside-fella midtveis i første omgang, etter en feil av Ragnar Klavan, og alene med keeper gjorde Redmond ingen feil.

Dermed hadde Southampton initiativet foran returkampen på Anfield. Et initiativ de aldri ga fra seg. En scoring på overtid av innbytter Shane Long ga Southampton-seier også i den kampen, og 2-0 sammenlagt. Southampton tapte som kjent senere finalen mot Manchester United.

– Det står om en Champions League-plass, og det handler også om å revansjere seg etter at Liverpool ikke har slått dem en eneste gang, og heller ikke har scoret mot dem, tidligere i sesongen. Det burde være motivasjon nok i seg selv for våre gutter, mener Aldridge.

– Vi har tapt mot dem to ganger, og spilt uavgjort en gang. Vi er bedre enn det, hevder Liverpool-legenden.

To tap siden årtusenskiftet

Southampton er en nøkkelklubb for lagene som kjemper om tredje- og fjerdeplassen i Premier League. The Saints skal nemlig møte tre av de fire klubbene som kniver om disse plassene.

Først gjester Southampton altså Anfield, kommende søndag. Deretter skal de spille en hengekamp mot Arsenal på St Mary's onsdag 10. mai, før en ny hengekamp står på kjøreplanen en uke senere, også det på hjemmebane, mot Manchester United den 17. mai.

Dersom Liverpool vinner på søndag, og The Saints kniper poeng både fra Arsenal og Manchester United, er det nok mange med sympatier for Anfield-klubben som vil tilgi Southampton for nederlaget de påførte de helrøde i semifinalen i ligacupen.

Siden årtusenskiftet har Southampton vunnet to ganger på Anfield. 1-0 i september 2013 og 2-1 i desember 2003. Liverpool har i samme periode vunnet seks ganger i sin egen storstue, mens to kamper har endt uavgjort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]