Liverpool res - Sunderland res

Tir 04.05.04 kl 20:00 (Reserveligaen) - / Tilskuere: 517 / Dommer: / Deva Stadium, Chester / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Runar H Larsen(i Chester)

Et hattrick av Neil Mellor, samt to scoringer av El-Hadji Diouf, sørget for at reservene slo Sunderland 5-1. Det betød at man passerte Man.Utd og sikret 2.plassen i reserveligaen.

Ryan Wilkie

Pauserapport:  Liverpool stiller som ventet med Otsemobor og Whitbread på backene, og Biscan og Medjani i midten.  På midtbanen er det Le Tallec og Welsh som bekler kantene, mens Diao og Cheyrou danner det sentrale paret.  Det betyr i praksis at man har fire midtbanespillere som alle liker seg best i midten, noe som har bidratt til at det har vært lite flankespill.  Det fysisk overlegne, og mye mer rutinerte Liverpool, har dominert i banespillet men uten å skape veldig mange sjanser.  En ubalansert midtbane er nevnt, og en utålmodig El-Hadji Diouf har også ødelagt formasjonen flere ganger ved å komme dypt for å hente ballen.  Hjemmelaget har hele tiden vært farlig på cornere, mot en motstander som både er ung og kortvokst.

Høydepunkter 1.omgang;

3 min:  Leadbitter vinner ballen fra Diao på midten, avanserer til 25 meter, og får bra treff med et langskudd.  Harrison får imidlertid slått til corner.  Nesten sjokkåpning av bortelaget.

9 min:  Liverpool har begynt å dominere, og Cheyrou sender ballen fram til Diao som demper ballen og spiller fri Mellor.  Spissen setter ballen i mål, men blir hårfint avblåst for offside.

13 min:  1-0 – Salif Diao header en corner fra John Welsh mot mål, og ”The Boy Mellor” får tåa på ballen rett før keeper.  En typisk scoring fra Neil Mellor, som nå har åtte mål på de fire siste reservelagskampene.

22 min:  En forsering fra Le Tallec gir de røde en ny corner.  Welsh treffer hodet til Igor Biscan, men kroaten header over.

34 min:  2-0 - El-Hadji Diouf vår ballen langt ute på høyrekanten.  Afrikaneren går og går, og fra litt innenfor spissen av 16-meteren sender han et skudd rett i mål.  Fin scoring av Dioufy.
41 min:  Flytt hos gjestene kliner til på frispark fra 25 meter, og ballen har retning mot krysset.  Paul Harrison strekker seg imidlertid i hele sin lengde og får slått til corner.

En meget sterk periode midtveis i 2.omgang sørget for at Liverpool kunne punktere en kamp man hadde dominert, men hvor likevel Sunderland reduserte til 1-2 noen minutter etter pause da Igor Biscan misset grovt.  Det førte også til at Neil Mellor kunne bokføre seg for et nytt hattrick, og imponerende ti scoringer på de fire siste reservelagskampene som han fikk spille denne sesongen.  El-Hadji Diouf tegnet seg for de to andre målene i 5-1 seieren, og fikk nitti minutter med fotball igjen.

Høydepunkter 2.omgang:

51 min:  Neil Mellor tråkler seg gjennom hele forsvaret, men den siste touchen blir litt for lang og keeper snapper ballen foran beina på toppscoreren.

56 min:  2-1 – Igor Biscan kan bare ta ned en lang ball, men velger isteden å heade mot egen keeper.  Der stor Sunderlands Adam Smith, som lett kan score alene med Paul Harrison.  Kjempetabbe av Igor.

60 min:  Le Tallec kommer fram på høyrekanten, slår flatt mot bakre stolpe, hvor Neil Mellor dunker ballen i mål.  Igjen blir får imidlertid Neil et mål annullert etter en tvilsom offsideavgjørelse.

62 min:  Mellor vinner i lufta, Diouf stikker igjennom på flikken, men El-Hadji skyter utenfor da han burde ha scoret.

65 min:  3-1 - Neil Mellor gjør alt selv da han vinner på hodet, tar med seg ballen, og skyter på tvers av keeper og inn via stolpen.

66 min:  4-1 – Speakeren rekker ikke å lese opp 3-1 før The Boy Mellor løper igjennom på en pasning fra Diouf, og fullfører sitt hattrick.

68 min:  Le Tallec spiller til Mellor, men fra skrått hold skyter Neil utenfor med Anthony i en bedre posisjon foran mål.

89 min:  5-1 – Innbytter Michael Foley-Sheridan fosser fram på venstrekanten, og innlegget mot bortre stolpe kan Diouf enkelt heade i mål.

Spillervurdering:

Paul Harrison 7 – Fikk lite å gjøre, men har en god redning på frispark.  Er også ryddig og sikker som sweeper på gjennomspill.  Virket trygg.

Jon Otsemobor 6 – Har en uvanlig tam kamp framover, og er sikker defensivt.

Igor Biscan 5 – Viser lite initiativ, og er skyld i baklengsmålet.  Uinspirert.

Carl Medjani 7 – En aggressiv stopper som er flink til å bryte foran og stoppe farlighetene før de oppstår.  Solid kamp.

Zak Whitbread 8 – Glimrende da han får en snau halvtime i sin favorittposisjon som midtstopper.  Vinner alt i lufta og på bakken.  Også stødig som venstreback.

Anthony Le Tallec 7 – God og kreativ når han hadde ballen i beina, men var ikke særlig mye involvert.  En høyre kantrolle må også ta noe av skylden for det.

Salif Diao 6 – Dominerte i begynnelsen mot småvokste motstandere, men ble etter hvert mer og mer borte.

Bruno Cheyrou 6 – Ryddig og teknisk bra, men har liten fremdrift og det blir sjelden noe resultat av de forsøkene som franskmannen prøver på.

John Welsh 7 – Ble plassert i en uvanlig rolle ute på venstrekanten.  Gjør en solid og disiplinert jobb.

El-Hadji Diouf 8 – Kreativ og farlig.  Kom litt dypt i 1.omgang, men ble etter hvert en god makker for Neil Mellor.  Burde scoret en gang til, men likevel en positiv innsats.

Neil Mellor 9 – Hadde fem flott avslutninger som gikk i mål, hvorav tre ble tellende og to hårfint annullert for offside.  Et par av goalene gjorde han også mer eller mindre på egenhånd.  Alltid en trussel.