Fulham - Liverpool

Lør 22.10.05 Kl 16.00 (Premier League) - C+Sport (o) / Tilskuere: 22480 / Dommer: Martin Atkinson / Craven Cottage / Skrevet av: Tore Hansen/Bård Thoresen (spillerbørs)

Helsvart dag i London når de røde ryker 2-0 for Fulham. Hjemmelaget er mest effektive og avgjør en ikke altfor underholdene fotballkamp. Liverpool begynner å komme i virkelig poengnød i Premier League.

Sissoko

Klarer de røde å vinne på bortebane i Premier League for første gang denne sesongen?
Liverpool er på poengjakt når de reiser til London etter midtukekamp i Brussel.

Kampen går i opptak lørdag kveld på C+Sport.

Som vi nevnte tidligere i dag er Gerrard ikke med til London og sikter seg heller inn på comeback etter skade mot West Ham neste helg. Han skal ikke ha slått opp skaden, men det er en totalvurdering fra managerens side.

Eller er Kewell tilbake og spiller sin første kamp siden Champions League finalen. Hvis Liverpool går ut i en 4-4-2 formasjon spiller han trolig på høyrekanten, med Riise på venstre. Formesterke Cissé beholder plassen i laget og skal i dag spille sammen med Morientes. En annen mulighet er selvsagt at Kewell ligger rett bak spissene i en 4-3-1-2 oppstilling.

Det avholdes ett minutts stillhet til minne om den tidligere Fulham og Englandsspilleren Johnny Haynes.

1. min: Kampen er i gang. Vi skal kommer tilbake med info om hvordan de røde stiller opp på midtbane og i angrep i løpet av de første minuttene.

3. min: Første store sjanse til hjemmelaget når Elrich misser en god sjanse med venstra etter innlegg fra Malbranque fra venstre. Forsvaret delvis utspilt.

5. min: Kewell begynner på høyre ving i en i utgangspunktet 4-4-2 oppstillingen. Harry trekker ofte innover når han får ballen.

8. min: Hyypiä klarer med hodet etter god ball opp mot John. Kewell vinner den første corneren i kampen like etter.

13. min: Fulham mest ivrig i åpningsminuttene og har skapt et par halvsjanser. Liverpool har enda ikke klart å komme i gang med spillet sitt.

15. min: Bra gjennomspill av Alonso, men Cissé i offside.

18. min: Sissoko ligger nede, men kommer seg på beina igjen etter behandling. Rolig start på kampen. Ingen store sjanser til noen av lagene.

22. min: To cornere på rappen for de røde uten at det blir noe ut av det.

25. min: Frispark i god posisjon. Riise skyter både for høyt og til side for mål.

28. min: Diop header over etter hjørnespark. Det er fortsatt en litt tannløs forestilling på Craven Cottage.

30. min: Et innlegg fra venstre blir klarert. Fulham beholder ballen utenfor 16-meteren og slår raskt inn igjen. Josemi henger igjen på kanten, mens midtstopperne pusher ut og John er dermed såvidt onside når han skyter lavt til side for keeper. Traore kommer susende i siste liten, men klarer ikke å stoppe skuddet.

Pauserapport
I en offensiv oppstilling fra Rafa, men coimeback fra Harry Kewell, Cissé og Morientes på topp, sliter vi ved pause. Det har kort og godt vært en kjedelig omgang. Ingen av lagene har kommet i gang. Det har vært lite spill og nesten ingen sjanser. Lite fart og presisjon på pasningene preget kampen. Kort og godt for mange rustne spillere. Fulham scorer når Josemi blir hengende igjen mens de andre pusher ut etter klarering. Det ser først ut som John er offside når han stikker igjennom i midten og scorer enkelt alene med Reina. TV-bildene viser imidlertid at han er hårfint onside, ifølge radio-kommentatoren, og at scoringen korrekt blir godkjent. Liverpools første sjanse kom rett etter avspark når Morientes skyter i fanget til Crossley. Skal det bli poeng i denne kamp må det rettes på mye de siste 45 minuttene.

45. min: Andre omgang i gang.

49. min: Carragher gir John en gratissjanse men Hyppiä redder situasjonen.

52. min: Cissé kommer løs og får lagt inn på motsatt. Riise kommer stormende, men Volz får såvidt klarert.

53. min: Josemi feller målscorer John og blir førstemann i boka.

58. min: Kewell, som har gått inn i "hullet" i midten bak Morientes klemmer til på volley. Ballen lander på nettaket. Cissé ligger ute på høyre.

59. min: Garcia inn for Traore.

62. min: Den tidligere Liverpoolspilleren Tony Warner kommer inn for Mark Crossley i mål.

67. min: Liverpool har kommet litt høyere på banen og kommet til et par avslutninger foran Warner. Kewell nær på den ene før Warner redder sikkert.

68. min: Garcia header en corner fra Alonso over.

69. min: Cissé legger inn til Morientes som skyter over. Liverpool nærmer seg...

70. min: Rosenior inn for Claus Jensen.

73. min: Store sjanser til begge lag. Reina redder først bra fra John før Tony Warner gjør ei klasseredning når Gracia brenner løs. Mer fart i kampen og større sjanser foran målene enn i første.

76. min: Begge lag bytter. Crouch kommer inn for Kewell. McBride for Elrich.

77. min: Warner må igjen i aksjon og overbeviser igjen når han redder en volley fra Hyypiä!

79. min: Cissé bryter og setter fart. Warner er imidlertid våken og avvklarer. Tiden begynner å tikke ut for gjestene som helt skulle hatt full pott.

87. min: Sissoko får kort for takling på Boa Morte.

88. min: Crouch forsøker å få kontroll over ballen, gjør det delvis, men skyter over.

90+. min: Boa Morte blir spilt igjennom når forsvaret vårt igjen pusher opp og avgjør kampen når han scorer alene med Reina. En helsvart dag i London av et Liverpoollag i poengnød.

Sluttrapport

Liverpool skuffet igjen på bortebane og må reise den lange veien hjem til Merseyside uten et eneste poeng i kofferten. Fulham er kanskje heldige i en laber førsteomgang, hvor ingen av lagene imponerte, og gikk til pause med ledelse da John stakk igjennom på et raskt gjennomspill mens forsvaret forsøkte å sette ham i offside. Det var en omgang hvor begge lag var like dårlige. Liverpool hadde knapt nok en avsluting mellom stengene. De klarte ikke å holde ballen i laget og mange virket rustne. Det tok tid før vi kom i gang etter pause. Rafa rokkerte litt på midtbanen, kjørte Kewell mer inn i midten og Cissé trakk utover. Det hjalp litt, men ikke mye. Vi skapte etter hvert et par brukbare muligheter mot en god innbytter Warner i Fulham-målet, men det var likevel langt fra overbevisende fra et lag i poeng nød. Etter en famlende innledning på sesongen er det ingen tvil om at Liverpool sliter med å finne en fasong som fungerer og som høster jevnt med poeng i Premier League. Ingen står frem og gjør noe ekstraordinært når vi trenger det som mest og vi begynner å komme faretruende langt bak toppen.

Reina (6)

Fulham scoret på de to sjansene de skapte. Reina kan ikke lastes for noen av målene. Tar seg greit av det som kommer ellers.

Josemi (5)

Meningene er kanskje delte, men de fleste mener målet til John korrekt ble godkjent da Josemi ble hengende igjen. Backen slet med posisjonen flere ganger i omgangen. Spiller seg litt opp i andre, men er etter å ha fått gult flere ganger i dommerens søkelys, bla etter en felling av målscorer John.

Carragher (7)

Er etter vår mening den beste røde på en nesten helsvart dag. En av de få med tøl og innsats. Står frem på en dag hvor de fleste synes å slite med tunge bein.

Hyypiä (7)

En av de få andre som får godkjent. Spiller på det jevne, vinner de duellene han skal og holder forsvaret sammen.

Traore (6)

Brukbar kontroll defensiv og det var egentlig ingen grunn til å ta ham ut. Kanskje hadde han feil pass da Rafa valgte å sette inn Garcia?

Kewell (6)
Gjør et par helhjertede forsøk og prøver seg på et par raid. Går mye innover så lenge han spilte på høyre, men det ble ofte for lite resultat og for inneffektivt. Skaper noen cornere og er ikke i 100 % kampform enda.

Sissoko (5)

Har hatt en nedadgående formkurve de siste ukene. Er direkte klønete ved et par anledninger og gjør det vanskelig for dem rundt seg. Gir igjen bort ballen altfor enkelt.

Alonso (7)

Blir veldig alene på midtbanen på en dag hvor det florerte av personlige feil. Forsøker å distribuere ballen fornuftig og finne åpninger. Lyktes sjeldent i dag, men har likevel kvaliteter og rutine som få andre rundt ham hadde i dag.

Riise (5)

Virket tung i beina og fikk til minimalt etter en god kamp i midtuken. Ingen god dag på jobben.

Morientes (5)

Veldig anonym gjennom det meste av kampen. Hadde en heading rett på keeper i første og en halvsjanse i andre. Får det ikke til å klikke med spillerne rundt seg. Virker i perioder lite bevegelig.

Cissé (6)

En av de få i angrep som tidvis glimtet til. Blir godt pakket inn og får ikke utnyttet fartet. Da trives sjeldent Djibril.

Garcia (6)

Kom inn og skulle forsøke å redde et poeng for oss. Klarte det neste da han kom til med en god heading. Warner reddet imidlertid mesterlig. Bedre enn et par andre spillere rundt seg i angrep uten å spille noen kjempekamp.