Liverpool - TNS

Ons 13.07.05 kl 20:45 (Champions League, 1.kvalifiserende runde, 1.kamp) - lfc.tv/ITV2 / Tilskuere: 44 760 / Dommer: Joeri Van Der Velde (BEL) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

Steven Gerrard scoret sitt første hattrick da Liverpool sikret seg et solid utgangspunkt i en kamp hvor man ikke imponerte.

Baker

Alvoret begynner rekordtidlig da Liverpool møter lille TNS fra Wales i 1.kvalifiseringsrunde til gruppespillet i Champions League.  Et av spørsmålstegnene var hvem av José Reina og Jerzy Dudek som skulle stå i mål, og det at polakken verken er på banen eller benken kan tyde på en fremtid vekk fra Anfield for helten fra Istanbul.  Milan Baros er derimot blant innbytterne, til tross for rykter om at tsjekkeren også kan være på vei vekk fra klubben.  Ungguttene Darren Potter og Anthony Le Tallec har fått en sjelden sjanse til å vise seg frem.

You'll Never Walk Alone runger ut foran et Anfield som er klar for en rekordtidlig sesongstart.

Ifølge liverpoolfc.tv spiller Warnock på backen og Riise på midtbanens vensteside.

1.omgang:

Total Nework Solutions tok avspark mot The Kop.

5.min:  Liverpool har begynt å få litt sving på pasningspillet, men foreløpig ikke vært i nærheten av en sjanse.  John Arne Riise spiller definitivt på midtbanen.

6.min: Et innlegg fra Riise blir "klarert" ut til Xabi Alonso i en bra posisjon like utenfor 16-meteren, men spanjolen treffer ukarakteristisk dårlig og ballen går et par meter utenfor.

1-0 - Steven Gerrard:  John Arne Riise fosser fram på venstrekanten, Fernando Morientes legger tilbake inne i feltet, og kapteinen selv bredsider behersket ballen nede til høyre for keeper fra omtrent straffemerket.

14.min: Kjempesjanse da en glimrende langt fremspill fra Alonso blir like bra tatt ned fra Gerrard inne i feltet. Keeper får blokkert forsøket, før Morientes heller ikke greier å få inn returen.

17.min: En meget stygg takling treffer Morientes i ankelen, men spanjolen synes å komme seg.

Baker for et meget fortjent gult for overfallet på Nando.

18.min:  TNS har første forsøk på mål, med en ufarlig volley fra langt hold.  I angrepet etter slår Potter en god ball inn fra høyre, men Le Tallec var offside.

21.min - Steven Gerrard: Le Tallec vinner først en hodeduell, Morientes går opp i den neste, og ballen havner hos Gerrard som løper igjennom i midten.  Stevie vipper ballen over en utrusende keeper.

27.min:  Riise sender i vei et skudd fra 25 meter, men bender ballen like utenfor keepers høyre stolpe.

Riise for en rett på nesa fra hansken til Reina, da keeperen kontant bokser ballen ut av feltet etter en corner.

Alonso er neste som går ned, etter at waliserne ikke tar noen fanger.  Ankelen synes imidlertid å være ok for Xabi.

32.min: Riise tar en corner på halv volley, Le Tallec stupheader fra 5-6 meter, men forsøket går rett på keeper.

37.min: Nydelige fremspill fra Alonso og Gerrard gjør at Morientes kommer alene med keeper.  Litt skrått, men fra kort hold, og Nando burde ha scoret.

45.min:  Keeper Doherty slår et langskudd fra Steve Finnan ut til corner.

Pauserapport:  En komfortabel 1.omgang foran et ungdommelig Anfield, slik en hadde ventet på forhånd.  Et Liverpool som er i rusten kampform har dominert midtbanen, med lekre detaljer fra Alonso og Gerrard samt mye energi fra Riise på venstrekanten, og vinner lett ballen igjen.  Et aggressivt og tallmessig tett befolket forsvar hos TNS har holdt antall sjanser til mindre en tosifret, selv om tre meget store sjanser i tillegg til scoringene gjør at 2-0 er i minste laget.  Liverpool har vært mye farligere på venstresiden med Riise enn med Potter på høyrekanten, mens Le Tallec ikke har vært med veldig mye.  Det kan åpne for tidlige bytter av Cissé og Zenden, når runden skal avgjøres med 45 minutter spillende mot The Kop.

2.omgang:

48.min:  Potter slår inn, men ballen er litt for høy for Le Tallec foran mål.

49.min:  En flott opprulling involvert Gerrard, Le Tallec og Morientes blir sløst bort med en dårlig avslutning fra John Arne Riise.

51.min: Gerrard er noen centimetere fra sitt hattrick, da forsøket fra 20 meter havner oppe på nettaket.  Bare Liverpool i de første minuttene etter pause.

52.min:  Flott forsering fra Warnock på venstresiden, men Le Tallec har et skonummer for lite ved bortre stolpe når crossen kommer.

59.min: Beck kommer inn for Wilde, for TNS.

Dårlig periode for Liverpool nå.

63.min: Boudewijn Zenden får sin debut som erstatter for Stephen Warnock.

65.min:  Ny glimrende langpasning fra Alonso, men Le Tallec greier ikke å kontrollere ballen inne i feltet.  Riise ned som venstreback.

67.min:  Morientes header svakt over fra god posisjon, etter en cross fra Riise.

71.min:  Gerrard skyter utenfor fra en corner.  De røde har presset mer i de siste minuttene, men sliter med å komme til gode sjanser.

72.min: Lawless inn for Holmes hos gjestene.

76.min: Djibril Cissé kommer inn for Darren Potter.

Cissé har gått inn på høyrekanten.

79.min:  Morientes "scorer", men ballen har vært akkurat ute etter et raid fra Cissé.  Djibril har vært livlig.

81.min:  Svak avslutning av Cissé da han skyter langt utenfor.

82.min: Leah kommer inn for Ward hos TNS.

84.min:  To sjanser til Morientes på under et minutt, den første etter en ny lynhurtig forsering fra Cissé.

3-0 - Steven Gerrard:  Kapteinen fullfører sitt første hattrick for Liverpool da han tar med seg en pasning fra John Arne Riise og hardt og kontrollert skyter lavt ned i hjørnet med venstrebeinet.

Sluttrapport:  En alvorlig Rafael Benitez vandret hvileløst ute ved sidelinjen i de siste minuttene av kampen, etter at et kamprustent Liverpool gikk i stå den siste halvtimen.  Inntil da hadde man ikke briljert, men likevel scoret to mål og burde hatt minst det dobbelte etter at flere store sjanser var blitt brent.  Innbytter av Bolo Zenden og Djibril Cissé gjorde ikke mye forskjell, selv om Cissé var aktiv og bra som høyreving.  Foran mål ble det imidlertid noe tynt på en dag da Fernando Morientes hadde løskrutt og Anthony Le Tallec aldri ble farlig.  Milan Baros ble beholdt på benken, noe som ikke vil minske spekulasjonene om at han kan være aktuell for en exit fra Anfield, og det samme med en tribunesittende Jerzy Dudek.  Overskriftene vil likevel handle om Steven Gerrard.  Kapteinen som nær hadde forlatt de røde for noen dager siden, og som gjorde sitt første hattrick for Liverpool FC.  3-0 er mer enn nok foran returen, selv om Rafa gjerne skulle hatt en enda sikrere utgangspunkt i ønsket om å utnytte troppen under sesongforberedelsene.

SPILLERVURDERING

José Reina 7 – Spanjolen skal være glad for at denne kampen ikke var i januar, for da hadde det blitt kaldt…  Måtte tre i aksjon tre ganger etter det vi kan erindre og virket meget solid, selv om John Arne Riise kanskje mente det var i overkant da han nesten ble talt ut etter en solid venstre fra debutanten.

Steve Finnan 6  – Begynte bra i en periode hvor Liverpool holdt bra tempo.  Totalt en litt for stor feilprosent på pasningene og også mindre synlig etter hvert.

Jamie Carragher 6 – Carra hadde et par friske forseringer, ellers ble det en usedvanlig rolig dag på jobben der bak.

Sami Hyypiä 6 – Finnen var knapt involvert i en duell, og da blir det også en tilnærmet anonym tilværelse for Sami.

Stephen Warnock 5 – Med unntak av en fin forsering i 2.omgang greier ikke scouseren å markere seg på en dag hvor han hadde sjansen til å legge inn en søknad for mer spill framover.  Overraskende tam.

Darren Potter 6 – Ryddig 1.omgang hvor han var spillbar og leverte et par gode innlegg, selv om Liverpool gjerne angrep mer på andre kanten.  Tydeligvis allerede godt i gang med forberedelsene til sesongen, og unggutten kan være fornøyd med innsatsen.

Xabi Alonso 7 – Leverte noen krempasninger av beste Alonso merke, og var også den sentralt som tok det som var av grovjobb bakover.  En av Liverpools beste.

Steven Gerrard 7 – Tre scoringer og viste tydelig at han ønsket å gi et godt inntrykk overfor fansen.  Ikke turboen på hele tiden, men godt nok til å bli kåret til banens beste.

John Arne Riise 7 – Åpnet som en rakett ute på venstrekanten og var mye involvert før pause.  Markerte seg mindre de siste førtifem, ikke minst da han ble flyttet ned som back.  Likevel en bra kamp.

Anthony Le Tallec 5 – Gjør en del småfikse ting, men har svake mottak, greier ikke å komme til sjanser, og blir i det hele tatt for lett mot robuste forsvarsspillere.  Det lover ikke godt foran spill i Premier League.

Fernando Morientes 6 – Er mye involvert, og viser enkelte glimt, men sløser voldsomt med sjansene i en kamp hvor han fort kunne hatt et hattrick han også.

Boudewijn Zenden  - Viste noen bra detaljer og et par fine innlegg, i en grei debut på en snau halvtime.

Djibril Cissé  - Var meget frisk i den minuttene han var på banen, og visste at han også kan være et alternativ på høyrekanten.  Hans enorme fart skremte vannet av forsvarets venstreside hos semiproffene fra Wales.