Blackburn res - Liverpool res

Man 10.06.04 kl 20.00 (FA Premier Reserve League) - / Tilskuere: 401 / Dommer: / Ewood Park / Skrevet av: Einar Kvande og Torbjørn Flatin (på Ewood Park)

Liverpools reservelag vant i kveld 2-1 borte mot Blackburn. Calliste gjorde begge målene, mens Sinama-Pongolle nettet for vertene. Dudek spilte hele kampen.

Woods

Florent Sinama-Pongolle mot Jerzy Dudek. En duell i kampen på Ewood Park i kveld. Blackburn stiller et rutinert lag der flere spillere har førstelagserfaring, mot et ungt Liverpool-lag der de fleste i startoppstillingen er juniorspillere.

Vår mann på Ewood Park melder om en kjølig kveld i Blackburn. Men selv om det er kaldt bidrar klarværet til utmerkede spilleforhold på en fin gressmatte.

Steve Heighway og John Owens er på tribunen i Blackburn. Antagelig for å følge de spillerne som er aktuelle til torsdagens juniorfinale.

Liverpool åpnet kampen i en slags 4-2-3-1 formasjon, med Smith som venstreback og Barragan på høyreback. Stoppere er O'Donnell og Antwi, mens Hobbs og Roque spiller tilbaketrukkent på midtbanen med Guthrie foran seg. På vingene opererer Anderson på høyre og Hammill på venstre, mens Calliste er ensom spiss.

3.min: Blackburn får frispark 25 meter fra mål. Amoruso skyter hardt, og Dudek slår til corner. På corneren header midtstopper Nolan fra 11 meter, men Dudek redder komfortabelt.

9.min: Kuqi vinner en løpsduell med O'Donnell, og kommer fri. Spissen kommer litt skrått på mål, og avslutter med et skudd som går omtrent en meter utenfor bortre stolperot.

11.min:  Blackburn får sin tredje sjanse, og den største av dem alle så langt. Høyreback Kane kommer frem på banen og legger et farlig innlegg mellom Liverpools forsvar og Dudek. Kuqi kaster seg frem og header over fra 7-8 meters hold.

13.min: Liverpool får en scoring annulert. Paul Anderson forsøker et skudd som blir til en pasning til Calliste inne i feltet. Spissen setter ballen i mål, men blir korrekt avvinket for offside.

21.min: Spillemessig har det ikke vært stor forskjell på lagene så langt, og Liverpool har kommet mer med i kampen de siste 5-6 minuttene. Blackburn er farligst, og har mer punch i sine angrep, men Liverpool er så absolutt i ferd med å komme inn i kampen nå.

27.min:  0-1 CALLISTE. Et langt oppspill fra Antwi havner hos Nolan. Blackburn-stopperen spiller alt for svakt tilbake til egen keeper, og Calliste smetter frem og runder keeper lett før han setter ballen i det tomme buret. Forsvarstabbe.

29.min:
Barragan er nær ved å kopiere Nolans tabbe. Han header for svakt tilbake til Dudek, og Kuqi lobber over Liverpool-keeperen fra skrått hold, men også over mål.

32.min:  0-2 CALLISTE. Guthrie drar seg fint fri sentralt på midten, og avanserer 10 meter før han slår en nydelig stikker til Calliste. Waliseren lurer offside-fella til Blackburn, og alene med keeper gjør han ingen feil og setter ballen nede til venstre for Lee. En marginal, men korrekt avgjørelse av linjemannen å holde flagget nede.

Etter at Blackburn førte kampen det første kvarteret, har Liverpool bare kommet mer og mer på offensiven.

42.min: Blackburn får en corner, og på den fyrer Kuqi av på direkten fra 13-14 meters hold. Skuddet er hardt, men blir blokkert inne i feltet. En farlig situasjon.

42.min: Hammill slår en lang ball til Anderson, som drar seg innover i feltet. Vingen blir imidlertid for egoistisk, og avslutter med et skudd fra skrått hold i stedet for å spille tilbake til mye bedre plasserte Hammill.

45.min: Guthrie prøver en lobb fra midt på Blackburns banehalvdel. Han ser at keeper Lee står langt ute, og er nær ved å lykkes med sitt spektakulære forsøk da ballen går like over mål.

Pauserapport: Vår mann har ikke så mange sjansene på blokka for Liverpool utenom scoringene, men det forteller bare halve sannheten. De røde har nemlig hatt flere fine oppløp i siste halvdel av omgangen, og har vært nær ved å bryte igjennom på 3-4 av disse. Spesielt på høyresiden har Liverpool vært farlige. Blackburn står høyt med sin venstreback, og dette har Anderson utnyttet flott i samarbeid med Guthrie. Etter at hjemmelaget dominerte det første kvarteret, har Liverpool spilt meget bra de siste 20 minuttene av omgangen. 2-0 ved pause er kanskje ett mål for mye i forhold til spill og sjanser, men det unge Liverpool-laget fortjener så absolutt å lede ved halvtid.

46.min: Liverpool begynte der de slapp i første omgang, med bra spill. I omgangens første minutt spiller Hammill fri Guthrie i bakrommet, men Blackburn-forsvaret blokkerer sistnevntes skuddforsøk.

66.min:  Blackburn-vingen Sergio Peter slår hardt inn mot femmeteren. Der dukker Florent Sinama-Pongolle opp og får en tå på ballen, men forsøket går utenfor. Stor sjanse.

67.min: Liverpool får en halvsjanse når Hammill legger inn fra høyre, og Hobbs header fra straffemerket. Han får imidlertid ikke noe kraft bak ballen, og keeper fanger kula lett.

67.min:  Blackburn med kveldens første bytte. Treacy inn for Byrom.

Liverpool åpnet omgangen svært bra, og hadde full kontroll det første kvarteret selv om de ikke skapte all verden foran mål. De siste minuttene har imidlertid de røde sluknet litt, og vertene har begynt å komme mer med igjen. Blant annet har en Sinama-Pongolle, som frem til nå har vært fullstendig anonym, begynt å røre på seg. Det unge Liverpool-laget har imidlertid gjort seg svært positivt bemerket mot rutinerte motstandere. Heighway og Owens fikk imidlertid en støkk foran torsdagens juniorfinale da Paul Anderson haltet rundt ute på gressmatta en periode. Men nå ser han ut til å ha løpt av seg skaden.

72.min:  Nytt Blackburn-bytte. King inn for Olsson.

80.min: Blackburn-innbytter Treacy vender og avslutter fra hjørnet av 16 meteren. Skuddet går en meter utenfor bortre stolpe.

82.min:  Liverpool-bytte. Foy tar plassen til Guthrie.

83.min:  Nytt Liverpool-bytte. Flynn kommer inn på den defensive midtbanen for Roque.

87.min:  Spissbytte hos Liverpool. Idrizaj gjør comeback etter to måneder på sidelinja med skade, og erstatter tomålsscorer Calliste.

90.min:  1-2 SINAMA-PONGOLLE. Blackburn-vingen Sergio Peter får dratt seg fri ute til venstre, og legger 45 grader tilbake til Florent Sinama-Pongolle. Den utlånte Liverpool-spilleren setter ballen kontrollert i hjørnet bak Dudek fra 6-7 meters hold. Tre minutter overtid er lagt til.

En positiv kamp av det unge reservelaget, og spill opp mot årsbeste. Forsvaret klarte seg meget bra mot rutinerte karer som Kuqi og Sinama-Pongolle. Midtbanen viste mye bra spill, og det var også gode tendenser lengst fremme. Calliste kom ikke til så mange sjanser utenom scoringene, men tok vare på de sjansene han fikk. Jerzy Dudek spilte hele kampen, uten å bli satt på de store prøvene.

Spillervurdering:

Dudek (6)
Feilfri i en kamp hvor han hadde lite å gjøre. Tar ansvar, og er flink til å dirigere forsvaret. Bra utspill. Virker trygg.

Barragan (6)
Veldig bra kamp. En av de som holdt stilen i 90 minutter. Bra på offensiven før pausen. Har mer å gjøre defensivt etter hvilen, men klarer seg bra. Har blitt mer moden defensivt i løpet av sesongen, og Liverpools beste etter vår mening.

Antwi (6)
Sjefen i midtforsvaret. Flink til å bryte, sterk i duellene, og tar kommandoen. Bruker munnen. Meget god mot sterke motstandere. Gjør et par slurvfeil, men besitter stor kapasitet.

O’Donnell (5)
Helt grei match. Gjør ingen store feil, men blir løpt fra en gang i første omgang. Stødig – solid kamp. Bra i lufta.

Smith (5)
Gjør en grei jobb. Aggressiv, og gir det han har. Hadde litt trøbbel før pause, mens han blir lite utfordret etter hvilen. Ble aldri lurt. Solid.

Anderson (5)
Var veldig aktiv det siste kvarteret av første omgang. Ble litt mer borte etter pause. Tar initiativ, men lykkes ikke alltid like bra i alt han foretar seg. Litt opp og ned, men ok kamp.

Hobbs (6)
Veldig solid. En av de aller beste på Liverpool i kveld. Står frem som kaptein, og har vokst i ankerrollen på midtbanen. Har blitt mye flinkere til å skaffe seg rom, og leser spillet bra. Slår gode pasninger, og er flink til å tette hull. Viste gode takter foran torsdagens juniorfinale.

Roche (5)
God i taklingsspillet. Aggressiv. Er lite involvert offensivt, men bidrar til at Liverpool har bra kontroll på den sentrale midtbanen.

Hammill (5)
Anonym 1.omgang. Glimter til med noen fine detaljer, men det blir lite ut av det. Blir mer fremtredende etter pause, men lykkes heller ikke da med alt han prøver på. Stort potensiale. Hinker av banen med en skade helt mot slutten av kampen, noe som ikke lover godt med tanke på juniorfinalen.

Guthrie (5)
Veldig bra før pause, da han var mye involvert. Ble mer borte i andre omgang. Har godt overblikk, og slår gode pasninger.

Calliste (5)
En god femmer. Gjør ikke mye utover de to scoringene, men tar godt vare på de sjansene han får. Er litt mer tilbake til gamle synder i andre omgang, når han går mye i offside og mister ballen for lett.