Charlton - Liverpool

Lør 16.12.06 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/SBO / Tilskuere: 27.111 / Dommer: Howard Webb / The Valley / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Liverpool pulveristerte Charlton, men ventet lenge med den endelige avgjørelsen. Alonso, Bellamy og Gerrard scoret målene.

TraoreGarcia

Rafa har valgt to rene vinger i Gonzalez og Pennant, mens han har valgt luftstyrken til Hyypiä til fordel for den mer spillende Daniel Agger.  Forøvrig er det ingen forandringer på laget som slo Fulham.  Fabio Aurelio er kommet inn på benken.

Charlton har også valgt et offensivt lag, med Hasselbaink tilbake i angrepet sammen med Bent og Reid og Rommedahl på flankene.  Djimi Traore får også en sjanse til å møte gamle lagkamerater.

3.min -  0-1: XABI ALONSO - En utrolig situasjon da Gonzalez legger inn fra venstre og Djimi Traore sender Pennant i bakken med et spark i hodehøyde!  Dommeren har intet annet valg enn å peke på straffemerket, og Xabi Alonso setter sparket kaldt midt i mål med Thomas Myhre på vei ut mot hjørnet.

7.min -  Stor sjanse da Bellamy kommer igjen, får rundet keeper, men da han skal sette ballen inn fra kort hold får Charlton klarert på streken.

9.min - El Karkouri skyter høy over på frispark etter at Alonso var blitt avblåst omlag 25 meter fra mål.

Charlton har kommet noe mer med i matchen igjen etter at Liverpool truet med å kjøre over dem i åpningsminuttene i solskinnet på The Valley.

11.min - Frispark igjen til Charlton, og denne gang ble det farligere da ballen går via en forsvarer og ut til corner forbi en utspilt Reina.

14.min:  Kuyt og Bellamy kombinerer bra, men avslutningen til Dirk ender til corner.  Hyypiä er noen centimetere fra å få ei tå på hjørnesparket.

15.min -  Et nydelig angrep fra Liverpool hvor Bellamy skjærer inn bak forsvaret til Charlton, slår 45 grader ut, og Jermaine Pennant sender ballen mot nettmaskene.  Djimi Traore retter imidlertid opp litt av inntrykket ved å gjøre en akrobatisk klarering på streken.

18.min - Bent kommer inn bak Carragher, men får ikke noe dreis på skuddet fra skrått hold og Reina redder problemfritt.

21.min -  Charlton får en corner på et sjeldent oppløp, Riise klarerer med hodet, før Charlton får en stor sjanse noen sekunder senere.  Reina redder et hardt skudd fra hjørnet av 16-meteren, og Hreidarsson skyter svakt over på returen.

30.min -  Livlige Craig Bellamy valser rundt med Charlton-forsvaret, før han gir Dirk Kuyt en skuddsjanse fra 8-9 meter.  Kuyt treffer imidlertid ikke skikkelig og ballen går en meter utenfor den bortre stolpen.

37.min - John Arne Riise treffer nesten cornerflagget med et skudd fra langt hold.  Det oppbyggende spillet var imidlertid meget bra med mange direkte pasninger.

38.min - Bellamy slår inn en dyp cross, Gonzalez header mot mål fra bakre stolpe, men Holland og Myhre får i felleskap klarert.

43.min - Bellamy kommer seg igjen fri på kanten, men Gerrard når ikke frem på overlegget.

Med en fartsfylt oppstilling inkludert Bellamy, Gonzalez, Pennant, Gerrard og Kuyt kunne en se for seg et offensivt gjestelag.  Det var ikke bare offensivt, men truet med å rive Charlton i fillebiter etter en tidlig scoring av Xabi Alonso.  Bevegelige Kuyt og ikke minst Bellamy har skapt store problemer for et hardt arbeidende hjemmeforsvar, men en har ikke kommet nærmere enn da Traore gjorde litt opp for missen som sørget for straffe da han reddet på streken.  Det betenkelige er at Charlton etterhvert også har hatt noen farlige oppløp i 45 svært underholdende minutter på The Valley.  Liverpool har vunnet de 19 siste gangene hvor man har tatt ledelsen, og bør avgjøre det denne gangen også dersom man kan blitt litt mer effektive framover.

46.min -  Darren Ambrose kommer inn for en skadet Andy Reid hos Charlton.

49.min - Carra får et litt tvilsomt frispark mot seg.  El Karkouri velger å legge inn istedenfor å skyte fra 30 meter, men Reina rydder pent opp i feltet.

50.min -  Liverpool går rett opp i angrep, og etter flere touch legger Gerrard ballen tilbake til Alonso.  Spanjolen sender i vei et presist langskudd som Myhre må fiste til corner.

51.min -  Dårlig klarering fra Myhre, og denne gang er det Alonso som spiller til Gerrard.  Skuddet er hardt og lavt, men blir reddet greit fra 20 meter.

Liverpool fortsetter å dominere, men greier altså ikke å avgjøre kampen gjennom å sette sjansene.

54.min - Faye blir presset til en dårlig tilbakepasning som går til corner.  Gerrard når Riise ute på 20 meter, men nordmannen treffer ikke skikkelig og skuddet går 5 meter utenfor.

57.min - Fine kombinasjoner med Alonso og Kuyt gjør at spanjolen spiller mot Steven Gerrard på løp gjennom i midten, men kapteinen får bare nesten kontroll.

58.min -  Bryan Hughes inn for Faye hos Charlton.

60.min -  Et innkast(!) fra Riise sender Bellamy på vei inn i straffefeltet, og han sender kula til spisskollega Kuyt.  Dirk treffer ikke ordentlig, men ballen spretter forbi Myhre og treffer stolperota.

61.min -  Gonzalez får en nokså stygg smell i en hodeduell og må ha behandling før han er på beina igjen.

62.min -  Bellamy stikker fra forsvaret til Charlton for n'te gang.  Kuyt kaster seg fram på innlegget og gjør et bra forsøk, men ballen går en meter til side for stolpen.

67.min -  Luis Garcia inn for Mark Gonzalez.

68.min -  Diawara inn for en skadet Luke Young.

70.min - Liverpool får et par cornere og på den siste vinner Hyypiä en duell med ryggen mot mål.  Charlton får imidlertid klarert et par meter foran målstreken.

72.min - Pennant kommer ned på høyrekanten, slår ut i returrommet, men Gerrard skyter svakt høyt over.

73.min -  Luis Garcia får et unødvendig kort etter å ha sparket bort ballen etter å ha blitt avblåst for offside.

75.min -  Charlton bruker sitt beste angrepsvåpen, Rommedahl en mot en med Riise, og innlegget sender Ambrose på direkten en liten meter over.  Farlig!

77.min -  Aurelio inn for Kuyt.

78.min -  Liverpool-seksjonen holder pusten da Darren Bent får tatt ned ballen dypt inne i feltet og skyter like utenfor da han nok burde ha scoret.

Aurelio er kommet inn på venstrekanten, tydelig for å hjelpe Riise med Rommedahl, mens Garcia ligger i rommet bak Bellamy.

82.min -  0-2: CRAIG BELLAMY - Steve Finnan når Craig Bellamy med en pasning i dypet, og waliseren får sin velfortjente scoring da han banker ballen inn i den bortre nettveggen.

84.min -  Peter Crouch kommer inn for Jermaine Pennant.

86.min - Luis Garcia skyter i retning av det nærmeste krysset, men Myhre har ikke særlig problemer med et ikke altfor harde forsøket.

87.min -  0-3: STEVEN GERRARD - Crouch header ned i feltet, Steven Gerrard synes å ha mistet kontrollen, men får likevel stokket beina til at han kan sikte mot det borte krysset.  Ballen nestler seg pent inn i nettet bak en hjelpeløs norsk landslagskeeper.

Tre poeng, 3-0, og en foreløpig 3.plass på tabellen i Premier League vil ha vært mer enn tilfredstillende for Rafael Benitez.  Dette var imidlertid en kamp man dominerte mye mer enn for eksempel mot Wigan (4-0), og det var nesten utrolig at man måtte vente til 82 minutter før man avgjorde en kamp hvor gjestene vasset i sjanser.  Da scoret kampens store spiller, Craig Bellamy, sitt Premier League mål nr.50 og punkterte en kamp hvor Charlton faktisk hadde et par bra sjanser like i forkant.  Trolig var også Rafa Benitez engstelig, siden han doblet opp med Aurelio foran Riise, for å demme opp for den eneste tilsynelatende trusselen i form av farten til danske Dennis Rommedahl.  Scoringen til Bellamy, samt at Steven Gerrard også nettet i sluttminuttene, ga imidlertid resultatet et noe mer realistisk preg.

SPILLERVURDERING

Reina 6 – Gjør et par bra redninger. Gir en farlig retur, men Hreidarsson skyter heldigvis over. Utspilt én gang, men avslutningen går utenfor. Plukker greit ned ballen de gangene han går ut i feltet.

Finnan 5 – Grei kontroll defensivt frem til Charlton kommer til et par sjanser midtveis i 2.omgang. Glipper blant annet i markeringen da. Målgivende pasning til Bellamys scoring. Ellers anonym fremover.

Carragher 7 – Tok Jimmy-Floyd Hasselbaink fullstendig ut av kampen. Gjør en god ryddejobb.

Hyypiä 6 – Klarer seg brukbart i luftrommet, men har problemer langs bakken.

Riise 4 – Nordmannen virker å være ute av form. Slet voldsomt med Dennis Rommedahl. Ble overspilt flere ganger.

Pennant 7 – Involvert i duellen som gir straffespark allerede etter tre minutter. Har også en kjempesjanse til å score. Jobber godt og kommer til en rekke innlegg.

Alonso 7 – Scorer sikkert fra straffemerket. Taklingsvillig og positiv. Jobber godt defensivt og slår bra pasninger.

Gerrard 7 – Begynner noe tregt, men pasningene og løpene bedres utover i 2.omgang når Liverpool får større rom. Ikke på sitt aller beste. Nydelig scoring.

González 6 – Svært positiv i 1.omgang. Jobber, løper og kommer til et par fine innlegg. Blir mer anonym etter pause. Blir byttet ut, trolig grunnet en smell i hodet.

Kuyt 7 – Bevegelig. Kombinerer til tider bra med Bellamy. Dessverre finner han ikke veien til nettmaskene til tross for mange avslutningsforsøk.

Bellamy 8 – Stadig et uromoment for Charlton. Skaper flere sjanser og kommer til en rekke avslutninger. Sørger for prikken over i’en med en flott scoring åtte minutter før slutt.

García – Inn etter 23 minutter. Spilte både på venstre og høyre midtbane, samt som hengende spiss. Markerte seg lite.

Aurelio – Spilte 13 minutter. Noe rusten etter skadeavbrekket.

Crouch – Fikk kun seks minutter, men var nest sist på ballen ved Gerrards scoring.