Liverpool jr v Man City jr

Tor 13.04.06 kl 20.30 (FA Youth Cup, finale 1.kamp) - Sky Sports 3 / Tilskuere: 12.744 / Dommer: / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Liverpool har fått et glimrende utgangspunkt foran neste fredags returkamp i juniorfinalen, etter sterke 3-0 på Anfield. Threlfall, Flynn og Roque målscorere.

Clayton

Liverpool håper å vinne sin andre juniorfinale i historien, ti år etter at Owen, Carragher & Co  ble mestere.  Nå er det Adam Hammill, Paul Anderson, Jack Hobbs og de andre helrøde ungguttene som håper å skape overskrifter.

Det antydes at det er Hammill som vil spille sammen med Lindfield på topp for Liverpool.  Micah Richards, 17-åringen som spiller på førstelaget til Manchester City, er ikke med hos gjestene.

1.omgang:

6.min:  Liverpool får et frispark på drøyt 20 meter da Hammill blir lagt ned.  Threlfall skyter hardt med venstrebeinet, men et par meter utenfor.

9.min:  Anderson prøver på et akrobatisk forsøk like innenfor 16-meteren, men treffer ikke skikkelig.

Liverpool har begynt å føre mer og mer etter en forsiktig start, og spesielt Adam Hammill synes å være i spillehumør.

17.min:  1-0 - ROBBIE THRELFALL: City klarerer først et farlig frispark fra Charlie Barnett til corner, men på hjørnesparket fra Barnett er Threlfall mest aggressiv og får satt ballen i nettaket på sitt andre forsøk.

21.min:  Kapteinen Johnson skyter fra 25 meter for gjestene, men rett på Roberts.  City hadde også nesten en farlig mulighet rett etter scoringen og har løftet seg litt de siste minuttene.

24.min:  Barratt får slått inn fra venstrekanten og ved motsatt hjørne av straffefeltet sikter Paul Anderson mot det bortre hjørnet.  Skuddet toucher en forsvarer og går like utenfor.  På nok en farlig dødball fra Charlie Barnett er ikke Craig Lindfield langt unna.

26.min:  Lindfield spiller ut til Anderson, som går til linja.  Innlegg serveres på sølvfat til den tidligere City-spilleren Paul Barratt, men han skyter rett på keeper fra seks meter.  En kjempesjanse.

28.min:  Breen skyter over for City fra snaut ti meter, etter at Threlfall header ut et innlegg.  Like før har Marshall en god mulighet som Roberts redder godt.

Kampen har åpnet seg etter en nervøs start.

32.min:  2-0 - RYAN FLYNN: Paul Anderson drar seg inn mot midten, dytter ballen til Flynn, som behersket styrer ballen inn helt nede ved stolperota fra 16-meter.

34.min:  Nok et godt angrep da Lindfield forserer fram på høyrekanten og slår hardt inn mot første stolpe.  Adam Hammill kommer først på ballen, men greier ikke å styre den under tverrliggeren.

40.min:  Et langt fremspill fra Threlfall blir tatt på direkten fra Anderson dypt inne i feltet, men keeper greier å komme i veien for skuddet.  Ny kjempesjanse.

44.min:  Den skuddvillige Johnson prøver seg igjen fra langt hold, og via forsvaret får ballen en litt skummel bue og lander på nettaket.

Etter en noe famlende åpning spilte Liverpool en meget god 1.omgang på Anfield.  Midtbanen har vært bevegelig og spilt presist pasningspill, Anderson og Hammill har skapt problemer for City med sine raids, mens Craig Lindfield jobbet knallhardt for laget på topp.  Det har borget for mye flott angrepspill.  I tillegg har man vært veldig farlig på de presise dødballene fra Charlie Barnett.  Bakerst har Godwin Antwi og Jack Hobbs vært utilnærmelige og sterke.  Alle i Liverpool FC, inkludert Rafa Benitez på tribunen, vil ha vært fornøyd på et godt besøkt Anfield.  2-0 var for lite etter 45 minutter, og nå gjelder det bare å fortsette i samme stil etter pause.

2.omgang:

46.min:  Kjappe Etuhu er nesten frempå etter 18 sekunder(!), men Roberts får klarert ballen til en corner som blir resultatløs.

47.min:  Paul Anderson kaster seg fram på et nytt presist frispark fra Barnett, og Matthewson redder headingen ypperlig.

53.min:  Paul Barratt vinner en hodeduell ved bortre stolpe etter et langt overlegg fra høyreback Darby, men får ikke nok trykk i headingen.

54.min:  Logan skyter utenfor fra returrommet, etter at Roberts har vært på skovtur på en corner.

56.min:  Sturridge får vendt opp like utenfor 5-meteren, etter å ha tatt i mot en lav cross, og skyter hardt på utsiden av venstre stolpe.  Phew!!!

12.744 tilskuere til stede på Anfield.

64.min:  Ashley Williams skyter fra skrått hold, via et forsvarsbein, men Roberts redder komfortabelt.

65.min:  Etuhu spiller fram spisskollega Sturridge, som skyter hardt i nettveggen fra bra posisjon.

For øyeblikket virker Manchester City nærmere en redusering enn Liverpool er i å øke ledelsen.

72.min:  Utrolig situasjon da Antwi redder på streken to ganger etter corner, før Etuhu skyter fra god posisjon og Robert gjør en glimrende enhåndsredning.  City har vært det beste laget de siste minuttene.

75.min:  Paul Anderson smeller ballen i tverrliggeren med en fantastisk volley, etter innlegg fra høyrekanten av Paul Barratt.

77.min:  Taktisk bytte da defensivt sterke Miki Roque kommer inn for Adam Hammill.

80.min:  Evans inn for Moore hos Man City.

83.min:  En sterk forsering fra Paul Barratt ender med et skudd som går via hodet til en forsvarer og ut til corner.

84.min:  3-0 - MIKI ROQUE: På corneren leverer Barnett et presist innlegg for n'te gang, og innbytter Roque header kontant inn fra fem meter.

88.min:  Langtidskadde(benbrudd) Jay Spearing får noen minutter for Ryan Flynn.

En fryktet lenge i 2.omgang et lignende scenario som mot Southampton i semifinalen da Liverpool også ledet med to mål før pause, men måtte tåle en redusering og med nød og neppe kom seg videre på straffespark i returen.  City kom seg lettere forbi Liverpools midtbane, som var bedre offensivt enn defensivt, og truet David Roberts i det røde målet ved flere anledninger.  I andre enden kunne man kun vise til to gode avslutninger fra den glimrende Paul Anderson.  Noe av nøkkelen til et godt resultat lå i de presise dødballene til Charlie Barnett, og da innbytter Miki Roque fikk lov til å heade inn 3-0 på corner kan det være at juniorfinalen ble avgjort.  Liverpool har i alle fall en gylden mulighet til å doble antall mesterskap når de reiser til Manchester neste fredag.

SPILLERVURDERING

Dave Roberts 6 – Solid kamp hvor han måtte i aksjon en del ganger, ikke minst da han presterte en fin reaksjonredning i 2.omgang.  Hadde en skovtur på en corner, men slapp med skrekken.

Stephen Derby 5  – Spilte enkelt og sikkert på backen.  Har fin ro og overblikk i sitt spill.

Godwin Antwi 7 – Konge i lufta og knallhard i alle dueller.  Ruvet stort i de bakre rekker.

Jack Hobbs 6 – Danner et bunnsolid midtstopperpar med Antwi, men var ikke like fremtredene som sin kollega i kveld.

Robbie Threlfall 6  - Aggressiv back som er sterk i dueller, også på dødballer.  Det siste ga ham en ny scoring.

Paul Anderson 8 – Holdt det gående i 90 minutter, stod bak en scoring og kunne med litt hell hatt hattrick selv.  Banens beste spiller.

Charlie Barnett 7 – En solid midtbanespiller som var veldig presis på nær sagt alle dødballer, noe som bidro til to scoringer.

Ryan Flynn  6 – Elegant skotsk midtbanespiller som har sin styrke i pasningspillet.  Presenterte seg med en fin scoring også.

Paul Barratt 6 – Jobbet og løp mye ute på venstrekanten, og selv om han ikke er en klassisk ving med stor fart viste han teknikk og gode innlegg.

Adam Hammill 5 – Begynte bra, men kom etterhvert inn på et blindspor som det hender han gjør.  Mye plass mot en motstander som må angripe bør imidlertid passe ham godt i returen...

Craig Lindfield 6 – La ned mye svette som førsteforsvarer og i å skape rom for sine medspillere i sin ensomme spissrolle, men kom denne gang ikke til sjansene selv.