Liverpool - Reading

Lør 04.11.06 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Mix / Tilskuere: 43 741 / Dommer: Uriah Rennie / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool vann komfortabelt 2-0 heime i ettermiddagens oppgjer i Premier League. Dirk Kuyt var dagens mann med to mål.

LiverpoolReading
Mål
2-0 (1-0 til pause)
Kuyt (14, 73)
Lagoppstilling
Reina
Finnan
Hyypiä
Carragher
Riise
Pennant
Gerrard
Alonso
Zenden
(Gonzalez 66)
Crouch
(Sissoko 74)
Kuyt
(Fowler 88)
Hahnemann
Shorey
Ingmarsson
Sonko
Gunnarsson
(Ki-Hyeon 80)
Hunt
Harper
(Oster 88)
Sidwell
Little
Doyle
Sodje
(Bikey 70)
Innbyttere
Martin
Agger
Federici
Long
Gule kort
Sidwell (52)
Sodje (63)

Ny viktig kamp på Anfield, denne gong mot nyopprykka Reading. No når ein har havna så langt bak Manchester United og Chelsea er det spesielt viktig å vinne heimekampane.

Du kan få lagoppstillinga og alle skoringane rett til din mobiltelefon ved å sende meldinga: LFC LIVE START til 2180.

Veret i Liverpool er grått og overskya, og motstandar Reading står med fire tap på rad før dette møtet.
Rafa gjer to endringar frå mannskapet som slo Bordeaux 3-0 i midtveka. Sissoko er henvist til innbytarbenken, og slik vi tolkar lagoppstillinga blir det Gerrard og Alonso sentralt med Pennant og Zenden på vingane. Carragher får sin kamp nummer 300, mens Luis ein skulle sjå an formen til i dag tydleg ikkje var klar nok.
1. MIN: Reading tek avspark, og Liverpool kjem til å angripe mot Anfield Road End i fyrste omgang.

2. MIN: Alonso gir svakt bort ballen, og Reina må ut for å klarere til kast. Steven Hunt får seg ein smell, og sit nede. Reina har forresten ikkje på seg hjelm i dag, sjølv om Hunt står på andre banehalvleik.

 7. MIN: Flott angrep av gjestane, og kjem til avslutning inne i boksen. Skuddet har retning mot mål, men går heldigvis i Carragher og ikkje i nettmaskene. Reading får corner det ikkje blir noko ut av.

9. MIN: Kuyt kjem til skot frå veldig skrå vinkel. Bra trøkk i skotet, men det går diverre i nettveggen.

 14. MIN: Flott Liverpool-angrep! Gerrard slår ein ball inn mot Peter Crouch, som headar ned til Dirk Kuyt som er fri. Keeper er heilt utspelt og Kuyt kan setja ballen i det tomme nettet. Dirks fjerde ligamål for Liverpool!

 21. MIN: Sodje med ein halvskummelt takling bakfrå på Crouch, og Liverpool får frispark i fin posisjon. Frisparket blir slått innover, og ballen blir stussa av ein Reading-spelar så Hahnemann må redde til corner.

27. MIN: Gerrard rundlurar ein Reading-spelar fire-fem gonger før han prøvar å legge ballen i lengste hjørne frå skrå vinkel. Ballen går diverre over det lengste krysset.

28. MIN: Little gir bort ballen til Pennant, som går ti meter før han prøvar seg med høgra. Hahnemann er nede og reddar greit.

31. MIN: Carragher er på løp og får ballen av Alonso. Han er tydleg hodnig på ei skoring i jubileumet og fyrar laus frå 25 meter. Skotet går diverre over. Liverpool dominerar kampen no.

33. MIN: Riise handsar og Reading får frispark i halvskummel posisjon. Det blir eit innoverskrudd frispark, og Gerrard tek ingen sjangsar så han headar til corner.

39. MIN: Kuyt kjem nok ein gong til skot. Det går i ein Reading-spelar og til corner. Kuyt har vore veldig bra i dag.

46. MIN: Kuyt kjem nok ein gong til avslutning. Denne gong vinn han ein duell mot to Reading-spelarar og set hovudet sitt på eit innlegg frå Steve Finnan. Ballen går ein meter utfor.

PAUSERAPPORT
Liverpool har som forventa vore klart best i fyrsteomgangen, og har totalt kome til 11 avslutningar (5 på mål) sålangt i kampen, utan at det har vore særleg mykje bevegelse framover å skryte av. Det har vore lite stygt spel i dagens fyrste omgang - og sålangt har ikkje Uriah måtta gje eit einaste kort. Liverpool har hatt ballen mest, og hatt dei største sjangsane, sjølv om det skal nevnast at om det ikkje hadde vore for at høgra til Carra stod der den gjorde, hadde Reading tatt ledelsen etter 7 minuttar. Tykkjer Dirk Kuyt har vore Liverpools beste spelar i den fyrste omgangen, og det var og han som gjorde målet. Det er kanskje det enklaste han har gjort sålangt i raudt, og kom etter at Gerrard hadde slått til Crouch - som heada ned så Dirk fekk ope mål. Gerrard har og vore aktiv i si rolle sentralt på midtbana, og har hatt mange fine involveringar. Det ser ut til at kapteinen vår er i ferd med å finne formen.

45. MIN: Kuyt og Gerrard tek avspark, og skal no angripe mot The Kop.

47. MIN: Hunt får ballen midt inne i feltet, men mottaket er heldigvis såpass dårleg at Carragher og Alonso kan ta tak før det blir veldig skummelt.

49. MIN: Pennant prøvar seg på ein fancy cornervariant som gjer at Gerrard kan prøve seg direkte på volley frå 8 meter. Det skal mykje til for å få til ein god volley mot mål når ballen kjem frå slik vinkel, og skotet går rett opp og ut over dødlinja.

 52. MIN: Raudtoppen Steve Sidwell er ein sinnatagg og kjeftar på seg dagens fyrste gule etter at Reading blir avblåst i angrep.

53. MIN: Sami slår ein glimrande ball til Gerrard, som tek med seg og legg inn i feltet. Hahnemann er nede og tek ballen før den når fram til Liverpools angriparar.

55. MIN: Sami er sjokkerande offensiv i dag, og prøvar seg med ei avslutning. Den går diverre i stolpen som held målet.

 63. MIN: Sodje går hardt i ryggen på Kuyt og får kampens andre gule kort. Dirken får seg tydlegvis ein god trøkk og sit nede.

 66. MIN: Zenden har spelt ferdig for dagen, og inn kjem Mark Gonzalez. Bolo har jobba godt, og spelt ein av sine betre kampar i raudt på ei stund.

 67. MIN: Gerrard headar like utanfor når han møter ein corner på fyrste stolpe!

 70. MIN: Reading gjer sitt fyrste byte for dagen. Andre Bikey kjem inn for Sam Sodje.

71. MIN: Corner for Reading som Reina må ut for å hente. Der kjem Sonko i stor fart, og headar mot mål. Det blir avblåst for frispark før ballen går i mål.

 73. MIN: Kuyt 2-0! Pennant legg ein corner på hovudet til Crouch. Headinga går rett på Hahnemann som fomlar, og i ein brasseliknande bevegelse klarar han få ballen inn frå 3 meter. Herleg!

 74. MIN: Peter Crouch, som har vore involvert i begge av dagens mål har spelt ferdig for dagen. Inn kjem Momo Sissoko.

77. MIN: Riise er som alltid glad i å skyte, og prøvar seg frå 30 meter. Det er bra trøkk i skotet, men det går ein meter utanfor, og Hahnemann har full kontroll.

78. MIN: Reina drit seg ut i feltet, og bommar heilt på ei utrusning. Heldigvis går det bra denne gong, og vår spanske målvakt held framleis nullen.

 80. MIN: Reading gjer byte nummer to for dagen. Ki-Hyeon kjem inn for Gunarsson.

81. MIN: Sør-koreanaren Ki-Hyeon kjem med ei avslutning med ein gong. Heldigvis ganske ufarleg.

85. MIN: Alonso og Liverpool kontrar. Han finn Gerrard, som spelar fint til Mark Gonzalez. Speedy var diverre ikkje heilt med på varianten, men får til eit skot som går rett på Hahnemann.

 88. MIN: Dagens mann og tomålsskorar Dirk Kuyt går ut. Inn kjem ingen ringare enn God. Kuyt går rett i garderoben, og me får satse på det berre er ein trøkk og ingen skummel skade som gjer det. Reading bytter også. Oster inn for Harper.

88. MIN: Pennant med fint innlegg som nesten når fram til Fowler, og Gerrard får nesten med seg returen. Men det blei med nesten denne gong.

93. MIN: Uriah tek fløyta til munnen, bles så hardt han kan to gonger, og det er slutt på Anfield.

SLUTTRAPPORT
Dirk Kuyt var dagens mann på Anfield, og gjorde to mål i ein kamp Liverpool kontrollerte greit. Det ser ut som at ting byrjar å setje seg på Anfield, og me får satse på at det no blir ei like flott sigersrekke som sist det vart tap den 22. oktober. Det har byrja bra, i det minste. 2-0 i dag var og viktig for sjølvtilliten framfor den veldig tøffe bortekampen mot Arsenal neste helg. Arsenal spelar glimrande fotball om dagen, og kjem nok til å vera ei tøffare nøtt å knekke enn Reading. Reading hadde idag nokre nesten-sjangsar, og det hadde me og, men at det enda 2-0 er kanskje eit greit og rettferdig resultat. Dirk Kuyt jobba og stod på heile kampen, og var banas beste saman med Gerrard som ser ut til å finne formen etter ein periode med varierande form. Alt i alt ein behageleg ettermiddag på Anfield.

Spillerbørs:

Reina (6)
Var på det nærmeste arbeidsløs før pause, bortsett fra en bestemt klarering foran beina på Hunt. Ikke helt stødig på et par luftdueller inne i feltet etter pause.

Finnan (6)
Slår noen gode innlegg, men alt i alt blir de offensive bidragene for spede. Defensivt har han relativt god kontroll.

Carragher (7)
God dag på jobben for jubilanten. Var på rett sted til rett tid etter 7 minutter, og hindret da en opplagt Reading-scoring. Ellers sikkert og kompromissløst stopperspill gjennom hele kampen. Hadde også noe så uvanlig som et raid fremover på banen i første omgang, men skuddet gikk dessverre over og til siden.

Hyypiä (7)
Usedvanlig offensiv i dag, og førte flere ganger ball fremover på banen og ble med i angrep. Var den som stod for de fleste oppspillene fra forsvar, og i dag var feilpasningene færre enn på lenge. Defensivt hadde den store finnen overhodet ingen problemer.

Riise (6)
Ble veldig anonym i dag. De offensive raidene med påfølgende avslutninger som har vært sunnmøringens varemerke på Anfield, så vi lite til. Defensivt hadde han imidlertid få problemer.

Pennant (7)
Første omgangen var så som så. Hadde noen friske raid, men skuddfoten var det dårlig med krutt i. Etter pause fikk han mye rom å boltre seg i, noe han utnyttet godt og kom til flere gode innlegg.

Alonso (7)
Ikke så fremtredende som på sitt beste. Ble liggende veldig dypt i Sissokos fravær, men behersket jobben som anker på midtbanen meget godt. Slo noen feilpasninger tidlig i kampen, men dette ble det slutt på etter at han ble varm i trøya.

Gerrard (8)
Kapteinen er tilbake på sitt beste. Tok tak i kampen fra start av, og dominerte den sentrale midtbanen. Sentral i forbindelse med den første scoringen, da han slår en eminent pasning i rommet bak Readings forsvar, og finner Crouch. Meget frisk kamp, der han til tider trillet ball i hatt med sin oppasser.

Zenden (6)
Er ingen utpreget venstreving, men jobbet iherdig og får godkjent. Ikke alltid like presis i pasningsspillet. Ikke overraskende den første som måtte vike plass når Benitez skulle foreta byttene sine.

Crouch (8)
Stor kamp av Crouchy, som spiller på hele sitt register og som regelrett er en ”pain in the arse” for Reading-forsvaret helt til han blir tatt av banen kvarteret før slutt. Var sentral i forbindelse med begge scoringene. Header elegant ned til Kuyt på den første, og header så hardt at Hahnemann må gi retur på den andre. Dessuten briljerer han med flere tekniske lekkerbiskener og toucher.

Kuyt (8)
Dagens mann og banens beste med sine to helt avgjørende scoringer. Er en typisk måltyv, som er på rett sted til rett tid. Minner ikke så lite om en ung Robbie Fowler, både når det gjelder plasseringsevne og måten han iherdig jobber bakover på banen når de røde ikke har ballen. Hadde også et par-tre headingsforsøk som med litt mer hell og dyktighet kunne ha gitt tellende resultat.

Gonzalez
Friskt innhopp, der han får et par halvsjanser som kunne ha gitt uttelling. Får mye rom å boltre seg i, og da trives chileneren.

Sissoko
Er seg selv lik når han kommer inn ett kvarter før slutt, og går rett i krigen. Bidrar til å stabilisere midtbanen og holde Reading på god avstand i sluttminuttene.

Fowler
Får bare noen få minutter på banen, men greier likevel å bemerke seg med å komme i god posisjon på et innlegg. Blir imidlertid hardt presset i ryggen, og får ikke avsluttet på mål.