Liverpool - Tottenham

Lør 23.09.06 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport/SS2 / Tilskuere: 44.330 / Dommer: Howard Webb / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Scoringer fra Mark Gonzalez, Dirk Kuyt og John Arne Riise i 2.omgang sørget for fortsatt full uttelling på Anfield.

Sami Hyypiä

John Arne Riise er tilbake fra skade, Sami Hyypiä erstatter en benksittende Jamie Carragher, mens Mark Gonzalez får en sjanse til å vise seg fram fra start på bekostning av Luis Garcia.  På topp er paret Dirk Kuyt og Craig Bellamy igjen blitt valgt fra start.

Hos Spurs er Mido henvist til benken, og Robbie Keane og Jermaine Defoe spiller dermed sammen på topp.  Danny Murphy spiller mot gamle lagkamerater.

1.omgang:

Liverpool vant målvalget og vil angripe mot Anfield Road End før pause.

2.min:  Sami Hyypiä er alt for sent inn i en takling mot landsmannen Tainio, men Danny Murphy sløser med frisparket.

3.min:  Sami retter opp minuttet etter da en litt sløv Daniel Agger lar Defoe få kontroll over ballen ved kanten av straffefeltet, og Hyppiä takler hardt og klokkerent innen for 16-meteren.

"Shoot" roper The Kop hver gang Xabi Alonso har ballen...

8.min:  Bellamy skyter fra drøyt 20 meter, men høyt over.

13.min:  Det første brukbare sjansen da et langt innkast fra Riise blir headet ut til Alonso i returrommet.  Spanjolen treffer ikke skikkelig med venstra, men ballen går forbi en rekke forsvarsbein og sniker seg like utenfor den borte stolpen.

Liverpool, og heller ikke Tottenham for den saks skyld, har ikke kommet igang med noe spill å snakke om det første kvarteret.

17.min:  Et fremspill fra Murphy går forbi Hyypiä, men Keane når bare nesten frem på kanten av straffefeltet.

20.min:  Assou-Ekoto ligger nede noen sekunder etter å ha falt forkjært etter en liten dytt av Gerrard ute ved sidelinjen.

24.min:  Godt forsøk fra John Arne Riise på et frispark fra 25 meter, etter at Sissoko var blitt felt, men ballen går en snau meter over.

26.min:   Murphy slår et dypt frispark og King får stå helt alene på 5-meteren rett foran mål.  Forsvareren får imidlertid ingen ordentlig kontakt da han skal heade ballen inn.  Nære på.

33.min: Jenas skyter vilt utenfor fra en ytre høyre posisjon.

34.min:   Ballen ender opp i stolpen etter en god corner fra Gonzalez, da Chimbonda får en liten touch på ballen inne i feltet.

På den påfølgende corneren kommer det halvhjertede protester om et straffespark, mens det ropes mer høylydt da Bellamy går i bakken noen sekunder senere.  Trolig drøyt å peke på merket, men det har i det minste skapt litt mer liv i kampen.

38.min:  En svak heading fra Riise gir Tainio en sjanse til å skyte fra 20 meter, men Agger får blokkert.

45.min:   Gonzalez spiller fram Bellamy, men Robinson får en finger på forsøket fra litt skrå vinkel.

Pauserapport:  Både Liverpool og Tottenham har slitt under innledningen av ligasesongen 2006/07, og sluppet inn billige mål.  Det var tydelig at begge lag var oppsatt på å holde buret rent i 1.omgang på Anfield.  Vi noterte en stor sjanse til hver av lagene, på dødballer, da King først ikke fikk kontakt på en heading fra fin posisjon mens Chimbonda nær hadde scoret selvmål i andre enden.  Helt mot slutten kom Bellamy delvis fri ute på kanten, men det er også det eneste som Liverpools spisser har fått vist i høstsola.  Det har vært en jevn stillingskrig det meste av tiden, hvor ballen har vært 78% i spill på midtbanen, selv om det livnet litt til mot slutten av 1.omgangen da de røde bl.a. skaffet seg noen cornere.  Rafa vil kreve mer fart på ballen etter pause, og mer offensive tanker i 45 minutter hvor man skal angripe mot The Kop.

2.omgang:

Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.

Liverpool har kommet seg mer fremover de første fem minuttene av 2.omgang, men dårlig presisjon med den siste pasningen har gjort at det ikke har blitt noen sjanser foran Paul Robinson.

52.min:  Kuyt og Sissoko spiller opp til Riise på 25 meter, men nordmannen treffer ikke skikkelig.

53.min:   To gode sjanser på noen få sekunder.  Først er Bellamy noen centimetere for sent framme på et glimrende innlegg fra Kuyt fra høyrekanten.  Gonzalez får tak i ballen og slår et like bra overlegg mot borte stolpe, men Bellamy og Kuyt nærmest kolliderer og headingen til sistnevnte går over fra få meters hold.

56.min:  Alonso prøver seg på hel volley fra en corner, men ballen sklir av foten.  Mye bedre fra Liverpool nå.

Liverpool har hatt 62% av ballinnehavet etter pause.

61.min: Edgar Davids kommer inn for Teemu Tainio.

63.min:   Tottenham misser en utrolig sjanse da hjemmelaget er uorganisert etter en corner i den andre enden.  Innbytter Davids kommer fri ute på venstrekanten og innlegget kan Jenas bare puffe inn ved borte stolpe.  Til Anfields store lettelse greier han imidlertid å sette ballen utenfor.

63.min  1-0 MARK GONZALEZ - Gerrard legger inn fra høyre, og Bellamy setter ballen i stolpen da han burde ha scoret.  Returen faller imidlertid til Speedy Gonzalez som finner nettmaskene fra kort hold, litt skrått ved bortre stolpe.

68.min:   Sami Hyypiä blir notert i dommerens bok.

69.min: Luis Garcia kommer inn for Craig Bellamy.

73.min  2-0 DIRK KUYT- Luis Garcia spiller en liten stikker mot Kuyt, som blir spilt onside av venstrebacken til Tottenham.  Nederlenderen får snudd seg og dæljer inn sitt første mål foran The Kop.

77.min: Fabio Aurelio inn for Mark Gonzalez.

80.min: Mido inn for Danny Murphy.

82.min:  Etter en oppstykket periode i kjølvannet av 2-0 målet får Tottenham slått farlig inn fra venstre, men med Reina på en liten skovtur får Riise headet befriende unna inne i feltet.

84.min: Alonso ut til fordel for Jamie Carragher.

Carra har gått inn som høyreback, mens Finnan er blitt flyttet fram på midtbanen.

89.min  3-0 JOHN ARNE RIISE - Dagens flotteste da nordmannen avanserer fra midtbanen og kliner til fra drøyt 30 meter.  Ballen fyker inn i hjørnet til venstre for Englands landslagskeeper.

Det var et kvikkere og mer offensivt Liverpool som kom på banen i 2.omgang, men i de første minuttene virket man anspente og manglende presisjon gjorde at man ikke kom til de store sjansene.  De røde dominerte spillemessig, men alt snudde likevel etter 63 minutter.  En utrolig miss fra Jermaine Jenas ble etterfulgt av et oppløp hvor Craig Bellamy skulle ha scoret etter flott forarbeid fra Steven Gerrard.  Til Liverpools hell og lykke gikk imidlertid ballen via stolpen og til Mark Gonzalez.  Søramerikaneren satte inn sitt første foran The Kop, i sin første kamp fra start, og med det sank skuldrene til de helrøde.  Dirk Kuyt utnyttet et uorganisert forsvar til å smelle inn 2-0, mens kjempeskuddet til John Arne Riise medførte et litt flatterende resultat for hjemmelaget.  Det at det ble tre poeng var det imidlertid ikke noe å si på og fortsatt full pott på Anfield gir et hopp opp til en foreløpig 5.plass på tabellen.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 7 – Ble ikke satt på en eneste skikkelig prøve. Hadde full kontroll på feltarbeidet. Må én gang utenfor 16-meteren. Ordnet det ved å heade ballen vekk.

Steve Finnan 6 – God kontroll defensivt i 1.omgang. Slet mer etter pause. Skapte Tottenhams beste mulighet ved at han headet ballen rett til motspiller slik at Tottenham fikk kontre. For få bidrag fremover.

Sami Hyypiä 6 – Så svært spillesugen ut. Litt overivrig i duellene. Pådro seg noen unødvendige frispark. Fikk sjelden problemer mot hurtigtogene Defoe og Keane.

Daniel Agger 7 – Trygg med ballen. Var også med fremover ved et par anledninger. God kontroll defensivt. Noen feilpasninger.

John Arne Riise 7 – Nordmannen lå an til en sekser, men den flotte scoringen er verdt en syver alene. Litt rusten etter skadefravær. Slet litt defensivt i 1.omgang, men bedre etter sidebytte. Ble da også mer involvert offensivt.

Steven Gerrard 8 – I likhet med resten av laget slet han med å markere seg spesielt de første 45 minuttene. Var da involvert i Liverpools største sjanse med pasning til Gonzalez, som sendte Bellamy alene på blank goal. Hevet seg betraktelig etter pause med flotte pasninger og innlegg. Nydelig innlegg på scoringen til Gonzalez. Jobbet godt.

Xabi Alonso 7 – Spilleren som kanskje var mest med i spillet før pause, men med varierende kvalitet på pasningene. Bedret seg betraktelig etter pause.

Momo Sissoko 7 – Legger ned et solid stykke arbeid. Med ballen i beina gikk han ofte inn i problemer før pause. Langt bedre i 2.omgang.

Mark Gonzalez 7 – Fikk svært lite å jobbe med de første 45 minuttene. Sendte Bellamy flott igjennom til omgangens beste mulighet. Markeringssvikt på King kunne vært skjebnesvanger. Etter sidebyttet fikk chileneren langt større rom å boltre seg. Fikk slått en del fine innlegg. Slo forholdsvis presise hjørnespark. Scoret flott på retur fra stolpen.

Craig Bellamy 6 – Udyktig foran mål. Hadde en god mulighet på stikker fra Gonzalez før pause. Maktet ikke engang å score på Gerrards innlegg. Satte ballen i stolpen fra tre meters hold! Fikk svært få baller å jobbe med rettvendt.

Dirk Kuyt 7 – Forholdsvis blek før pause. Langt livligere i 2.omgang. Scorer igjen og leverer en meget god arbeidsinnsats.

Luis Garcia – Inn for Bellamy i det 69. minutt. Kreativ og god. To målgivende pasninger. For kort tid på banen til å få karakter.

Fabio Aurelio – Inn for Gonzalez i det 77 .minutt. Grei jobb.

Jamie Carragher – Inn for Alonso i det 84. minutt. Spilte høyreback.