Man City jr - Liverpool jr

Fre 21.04.2006 kl 20.45 (FA Youth Cup, finale 2.kamp) - Sky Sports 3 / Tilskuere: 9 150 / Dommer: Mr. Atkinson / City of Manchester Stadium / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Liverpool har vunnet den engelske juniorcupen, da 2-0 til Manchester City i kveld ikke var nok til å snu 0-3 fra Anfield.

Michael Nardiello

Liverpool har 3-0 å gå på fra første finalekamp, og har en stor mulighet til å kopiere sin eneste triumf i juniorcupen når man spiller returkamp i Manchester.  Det var i 1996 at Michael Owen & Co sørget for seier i den nasjonale juniorcupen.

Liverpool stiller uforandret fra den første kampen, mens førstelagspiller Micah Richards er kalt inn som for vertene.

1.omgang:

2.min:  Som ventet går hjemmelaget rett i angrep, med to innlegg inn i Liverpools straffefelt blir blokkert.

Kaptein og stjernespiller hos City, Micah Richards, spiller i midtforsvaret fra start.

7.min:  Man City får en corner og Richards kommer inn som et ekspresstog i lufta.  Heldigvis går headingen en meter utenfor stolperota.  Threlfall og Evans må ha behandling etter at kjempen Richards ryddet vei.

12.min:  Marshall skyter et frispark en drøy meter utenfor, fra ypperlig posisjon ved 16-meteren, etter at keeper Roberts feilaktig blir blåst av for å ha hatt med seg ballen utenfor straffefeltet med hendene.

17.min:  Moore kommer fram på venstrekanten, og slår farlig inn foran mål.  Ballen går imidlertid igjennom hele feltet uten at noen får en touch.

Liverpool har ikke skapt noe framover så langt.

20.min:  City skriker på straffe da et skudd går rett opp i hendene på Anderson etter corner, og i neste angrepsbølge blir skuddet fra Etuhu blokkert.

26.min:  Liverpools første virkelige angrep, da Lindfield og Hammill er involvert før Barratt kan skjære inn fra venstre og sende i vei et hardt skudd som keeper slår til corner.

30.min:  Richards blir med fram og vinner en hodeduell ved bortre stolpe mot Darby, men igjen går forsøket utenfor.

31.min:  Etuhu slår inn mot Liverpools fem meter, og Marshall får en touch etter et løp fra midten, men like utenfor.

32.min  1-0 - Sturridge får vendt opp på drøyt 20 meter og sender i vei et glimrende skudd med venstrebeinet som går inn helt oppe i krysset.

Ledermålet var intet mindre enn hva hjemmelaget fortjener.

45.min:  Moore slår igjen farlig inn i rommet mellom forsvar og keeper, men det er ingen fra City som kan utnytte innlegget.

Hvis Liverpools unggutter trodde de kunne spasere inn til en finaleseier vil de ha kommet på andre tanker etter 45 minutter på City of Manchester Stadium.  Hjemmelaget har til tider dominert, og kunne fort ha ledet med mer enn 1-0.  Resepten til de lyseblå har vært å få ballen ut på kantene, hvor dårlig hjulpede Darby og Threlfall har hatt store problemer med kvikke Moore og Etuhu.  Spesielt har det vært farlig når ballen har blitt slått hardt og flatt i mellomrommet mellom keeper og forsvar.  Sentralt står imidlertid Liverpools midtstopperpar Hobbs og Antwi støtt, og tar mye i lufta selv om Richards er en trussel på dødballer.  Litt ironisk kom scoringen sentralt, hvor de røde har hatt minst problemer, da Sturridge fikk drømmetreff.  Owens og Heighway må stramme opp sine spillere i pausen, få dekket opp bedre på backene, holde bedre på ballen på midtbanen, og i det hele tatt komme inn i kampen dersom ikke dette skal få en stygg avslutning.

2.omgang:

46.min:  Miki Roque er kommet inn for Charlie Barnett, noe som ikke er overraskende da Liverpool slet veldig med å få noe tak på midtbanen før pause.

56.min  2-0 - Sturridge får lov til å stå alene inne i feltet etter at et frispark blir flikket videre, og avslutter kontakt med et hardt og lavt skudd.

59.min:  Richards vinner en ny hodeduell inne i feltet, men Roberts gjør en bra redning.  Det er alle mann til pumpene for Liverpool nå.

60.min:  Jay Spearing kommer inn for en tydelig skuffet Adam Hammill.  Det er tydelig at Liverpool trenger å forsvare seg bedre, men Hammill har ikke vært den svakeste framover.

65.min:  Jay Spearing mener at han og Liverpool burde hatt et straffespark etter at hans skuddforsøk blir stoppet med hånden av Citys forsvarer.  Kunne fort blitt gitt...

66.min: Miki Roque er nede noen sekunder etter å ha fått en smell.

69.min: Godwin Antwi må ha hjelp etter å ha fått krampe.

Liverpool har greid å komme noe høyere opp på banen etter 2-0 målet til City, men uten å skape sjanser.

78.min:  Liverpool får en corner etter at et skudd fra Lindfield har gått via et forsvarsbein.  Anderson slår fra høyre, og Roque vinner i midten, men får ikke presset headingen under tverrliggeren.

Lite med sjanser i 2.omgang, etter at gjestene har blitt langt mer kompakte etter at Roque og Spearing kom inn.

84.min:  Roque slurver på midten, og City får slått inn til Richards som nå har gått fram i angrepet.  Kapteinen prøver en brasse, men ballen går utenfor.

86.min:  Spearing slår fram mot Barratt i en kontring, men vingen har ikke helt fart nok til å løpe igjennom.

90.min:  Lindfield har et skuddforsøk som går langt utenfor, men det er først og fremst et spørsmål om å holde på ballen for de helrøde nå.

Det er blitt lagt til to minutter.

Craig Lindfield fikk en vanskelig kamp på topp.

SLUTT

LIVERPOOL ER BLITT ENGELSKE JUNIORMESTERE I 2005/06!

Junioravdelingen til Liverpool kan sprette champagnekorkene i kveld, men feiringen satt langt inne.  I en time ble elevene til Heighway og Owens overkjørt at et bokstavelig talt meget sterkt City, som i tillegg fikk gjort mye ute på kantene.  Da Jay Spearing kom inn for å stabilisere midtbanen, i tillegg til at Miki Roque erstattet Charlie Barnett i pausen, greide imidlertid bortelaget å demme opp for angrepsbølgene fra de himmelblå.  Det var ikke særlig vakkert, og den feiende angrepsfotballen som ble vist på Anfield glimret med sitt fravær, men til slutt rodde man altså tittelen i land.  Det vil ha vært en viktig skoletime det også.  Liverpool var best på Anfield, Man City var best i returkampen, men pokalen blir med tilbake til Merseyside.  Vel blåst til de unge helrøde!

SPILLERVURDERING

Dave Roberts 5 – Valgte stort sett å bli på stående da høye baller ble slått inn i feltet, og var solid på streken.

Stephen Derby 4  – Fikk en del problemer mot en teknisk god motstander, men var disiplinert og hjalp godt til i lufta inne i feltet.

Godwin Antwi 7 – Tok mye ansvar sentralt og den nærmeste til å matche sterke Richards i duellene.  Liverpools beste i kveld.

Jack Hobbs 6 – En annen som stod støtt i midten.  De røde har mye å takke sitt midtstopperpar etter returkampen.

Robbie Threlfall 4  - Fikk kjørt seg skikkelig mot hurtige Etuhu, men rettet opp noe av inntrykket i duellspillet ved dødballer.

Paul Anderson 4 – En skuffelse etter den kampen han hadde på Anfield.  Jobbet hardt, men fikk utrettet svært lite.

Charlie Barnett 3 – Ble veldig lett på midtbanen i den førsteomgangen han spilte, og fikk heller aldri anledning til å vise sin stødige fot på dødballer.

Ryan Flynn  5 – Stod på, og spilte seg opp da han fikk mer defensiv hjelp på den sentrale midtbanen etter pause.

Paul Barratt 4 – Gjennombruddsmulighetene falt som regel til Barratt, men han hadde ikke helt fart og kraft nok til å utnytte det.

Adam Hammill 5 – Var tydelig forbannet da han ble byttet ut, og han viste i hvert fall tegn på å få til noe framover.  Det var nok likevel viktig å få inn en mer defensivt anlagt spiller for å få stoppet gjestenes angrep fra kantene.

Craig Lindfield 4 – Den ensomme spissen fikk en vanskelig kamp hvor Liverpool var på bakfoten i de fleste av de 90 minuttene.  Fikk vist ved et par anledninger at han er god til å holde på ballen, men fikk aldri mulighet til å bli en trussel inne i straffefeltet.

Miki Roque 5 – Spanjolen hjalp til at Liverpool begynte å vinne noen dueller på midtbanen etter pause, og det var viktig det.

Jay Spearing 4 – Har en herlig innstilling, og var tydelig en mann Steve Heighway ville ha med i skyttergravene, selv om han fortsatt virket litt rusten etter sitt lange skadeopphold.