Feyenoord - Liverpool

Søn 05.08.07 kl 20.00 (Rotterdam Tournament) - Sky Sports 1 / Tilskuere: 46 000 / Dommer: Peter Vink / De Kuip Stadium / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool spilte 1-1 mot Feyenoord i den siste kampen i Rotterdam-turneringen. Porto vant turneringen. Liverpool var best og hadde en ball inne. Reina reddet straffespark.

Gerrard (88)

Liverpool avslutter sesongoppkjøringen med å møte hjemmelaget Feyenoord i Rotterdam-turneringen. Det var en del av avtalen da Dirk Kuyt gikk fra Feyenoord til Liverpool at de to lagene skulle møtes under årets turnering.

Rafael Benitez stiller med Voronin og Kuyt som angripere i kampen mot Feyenoord. Liverpool vil med seier være sikret å vinne turneringen Port of Rotterdam. Spennende midtbane-firer også, med Gerrard og Alonso sentralt, og med Kewell og Pennant på vingene. Bakerst har Rafa valgt å starte med Arbeloa og sette Finnan på benken, mens Hyypiä må sette seg på benken og la Carragher og Agger spille midtstoppere. David Martin tar plass på benken som reservekeeper. Ingen Scott Carson, noe som gjør at overgangsryktene til Manchester City kanskje får ny næring?

1. OMGANG

1. MIN.: Kampen er i gang

5. MIN.: Liverpool spiller i sine nye svarte Europacup-trøyer.

10. MIN.: Noe som kunne blitt en bra sjanse til Feyenoord, men Carragher avklarer.

11. MIN.: Kuyt er igjennom, skyter, men Lucius får avklart.

12. MIN.: Ikke noe å si på stemningen på De Kuip Stadium.

12. MIN.: Liverpool har ballen mest, men fortsatt 0-0 i Nederland.

12. MIN.: Kuyt header mot mål. Ballen går utenfor, men linjemannen har vinket for offside

13. MIN.: Gerrard er igjennom og får skutt. Ballen går over.

15. MIN.:  Enda en gang er Gerrard på full fart mot Feyenoord-målet, men igjen går ballen utenfor. Steven forsøkte å spille ballen inn foran keeper, men her er ingen svarttrøyer.

16. MIN.: Feyenoord kommer på et sjeldent besøk i Liverpool-forsvaret, men godt samarbeid mellom Agger og Carra hindrer at det blir farlig.

17. MIN: Drenthe kommer mot Reina, men spanjolen redder sikkert. Feyenoord bryter, men Makaay blir avblåst.

19. MIN.:  Bra Liverpool-periode. Dirk Kuyt kan score mot sitt gamle lag, men ballen går i tverrligger. Svært varmt i Rotterdam. Stor utfordring for spillerne. Reprisen på Sky kan tyde på at ballen har vært inne. Burde vært 0-1, men dommer Vink har forlengst vinket spillet videre.

22. MIN.: Frispark for oss etter at Agger blir tatt, men frisparket blir resultatløst.

23. MIN.: Roligere periode av kampen nå. Varmen er trykkende. Porto slo Shanghai Shenhuan 3-0, noe som betyr at Liverpool må vinne denne kampen for å vinne turneringen. Alle Porto-målene kom i første omgang.

28. MIN.: God inngripen av Reina på noe som kunne blitt en farlighet. Raskt utspill, ballen går til Kuyt, som blir bra taklet av brasillianeren Bahia.

30. MIN.: Godt spill mellom Riise, Voronin og Kuyt, men Bahia får igjen slått ballen ut. Voronin går ned innenfor 16-meteren, Rafa vil ha straffespark, men nederlandske Vink rister på hodet igjen.

33. MIN.: Arbeloa feller fotrappe Drenthe. Feyenoord får frispark.

36. MIN.: Godt angrep av Liverpool, avsluttes av Pennant. Godt vingspill av Jermain. Godt forsvarsspill fra Feyenoord.

37. MIN.: Igjen har Liverpool etablert seg på Feyenoords banehalvdel. De svartkledte greier å spille ballen seg i mellom, dog uten å skape sjanser til å ta ledelsen.

38. MIN.: Kommentatoren på www.liverpoolfc.tv svetter og lurer på hvordan det går an å spille fotball i den varmen som er i Rotterdam nå.

39. MIN.: Igjen viser Drenthe at han er rask og god med ballen og igjen skaper han problemer for Arbeloa. Drenthe blir dratt ned og får frispark.

40. MIN.: Guzman er på vei mot Liverpools 16-meter, men blir avblåst for offside.

40. MIN.: Harry Kewell er løpsvillig i varmen. Han har løpt mye, dog uten tellende resultat så langt.

43. MIN.: Riise får skutt mot mål, men ballen går utenfor. Dirk Kuyt er en populær mann i Rotterdam fremdeles. Får applaus og har banner med navnet sitt på, til tross for at han ikke lenger spiller på Feyenoord.

45. MIN.:  1-0; Royston Drenthe, en av banens beste spillere så langt, gir Feyenoord ledelsen. Først skyter en Feyenoord-spiller i stanga. Drenthe scorer på returen. Liverpool har vært best, men ligger under.

45. MIN.: Pause.

Liverpool har kontrollert og til tider dominert spillemessig en omgang i et lavt tempo, men hvor Feyenoord smatt igjennom på høyresiden forbi en sløv John Arne Riise og kunne score ledermålet mot spillets gang i sluttsekundene. Dirk Kuyt gjorde 1-0 på et kanonskudd via tverrliggeren, men en svakt plassert linjemann fikk ikke med seg at ballen var klart over streken. En sentral Steven Gerrard har også vært farlig frempå et par ganger. Mot et forsiktig Feyenoord har man imidlertid presset mye inn i midten, og spesielt Harry Kewell har blitt lite involvert på sin kant, noe som har medført at man har stanget mot en forsvarsmur. Etter pause på man ha mer fart på ballen og større bredde i sitt spill dersom dette skal kunne snus.

2. OMGANG:

45. MIN.: Buijs inn for Sahin og Bruins inn for Slory for Feyenoord.

45. MIN.: Kampen er i gang. Ingen forandringer på det svarte "The Reds" og heller ikke på Feyenoord.

46. MIN.: Harry Kewell dytter en Feyenoord-spille.

47. MIN.: Gule kort til Harry Kewell og Danny Buijs.

47. MIN.: Liverpool jakter en utlikning. Pennant tar en corner mot nærmeste stang, Gerrard jakter ballen, men Feyenoord får avklart.

51. MIN.: Steven Gerrard tar telling. Har problemer med høyre ankel etter kollisjon med en Feyenoord-spiller. Liverpool-fans inne og utenfor De Kuip Stadium holder pusten. Gerrard er imidlertid på beina igjen og sier han er OK.

52. MIN.: Gode kombinasjoner mellom Kewell og Riise. Nordmannen får slått inn, men Feyenoord-forsvaret er våkne og får avklart.

53. MIN.: Mens de ved flere anledninger har klaget på varmen på Liverpools hjemmesides kommentar, er ikke dette nevnt med et ord på Sky.

53. MIN.: Jermaine Pennant får kveldens første gule kort.

54. MIN.: Harry Kewell går ut, Ryan Babel inn. Kewell halter og går rett inn i garderoben.

57. MIN.: Xabi Alonso er farlig framme etter corner. Ekramy er imidlertid med på notene og redder glimrende på et godt skudd får Xabi.

57. MIN.: Babels første ballberøring skaper en farlighet foran Feyenoords mål, men Voronin skyter langt utenfor.

59. MIN.: Lucius får gult kort etter å ha blitt utfordret av Babel. Ryan har vært god etter at han kom inn. Babel blir pepet på av Feyenoord-fansen. De liker ikke nåværende og tidligere Ajax-spillere...

61. MIN.: Voronin er farlig frampå, og det ser ut som Feyenoord-keeperen har ballen i beina. Han skyter ballen unna.

63. MIN.: Liverpool prøver og prøver, og er inne i en god periode.

64. MIN.: Fernando Torres erstatter Pennant. Torres går ut på høyrevingen, Babel er på venstre ving, mens Voronin er spiss.

67. MIN.: Feyenoord forsvarer seg med nebb og klør nå. Vil gjerne vinne sin egen turnering.

71. MIN.:  1-1. Steven Gerrard viser sin klasse og utlikner. Etter et godt forarbeid av Babel legger Steven ballen under Feyenoord-keeperen.

72. MIN.: Arbeloa vel hardhendt mot  Drenthe.

72. MIN.: Xabi Alonso er farlig frampå, men skyter utenfor mål. Bra Liverpool-periode nå.

73. MIN.: Babel virker ikke som han bryr seg om at nederlenderne piper på ham. Ny stor sjanse, men Ryan skyter utenfor.

79. MIN.: De Guzman ut, Hofs inn for Feyenoord.

80. MIN.: Voronin ut, Benayoun inn. Kuyt tar plass på spissen.

83. MIN.: Alonso får gult kort. Reina gjør en god inngripen og redder. Så feller Alonso Drenthe. Forårsaker et frispark til hjemmelaget. Blir ingenting av frisparket. Drenthe har også fått gult kort.

84. MIN.:Mascherano erstatter Alonso.

86. MIN.: Straffespark. Ser ut som Arbeloa får ballen i ansiktet, men dommeren dømmer hands og straffespark. Liverpool protesterer.

86. MIN.: Ryan Babel får gult kort.

87. MIN.: Reina redder straffesparket. Straffesparkeksperten har slått til igjen for Liverpool.

88. MIN.: Nervepirrende sekunder for Liverpool. Det ser ut som Gerrard har slått Lucius i ansiktet, mens Agger har dyttet Drenthe.

88. MIN.:Gerrard får gult kort. Det går et lettelsens sukk over den røde delen av stadion.

89. MIN.: God redning fra Reina på en siste mulighet fra Feyenoord.

90. MIN.: 1-1. Slutt. Porto vinner turneringen. Liverpool burde vunnet etter å ha hatt de fleste sjansene.

Det var varmt, Feyenoord spilte dypt og kompakt, men dette var likevel en skuffende generalprøve for Liverpool. Da med unntak av den første halve omgangen hvor man hadde bedre bevegelse og kom til flere bra sjanser. Etter pause synes man å miste fasongen, ikke minst etter at Rafa begynte sine bytter og forandret både på lag og system. Det virket planløst og tungt. Likevel skulle man ha vunnet da Kuyt fikk feilaktig annulert sin kanonskudd. Anført av den talentfulle og overtente Drenthe , som i denne kampen synes mest opptatt av å komme inn på teaterskolen, lot Liverpool seg også irritere etter hvert. En svak dommer, som bl.a. dømte straffe da ballen traff Arbeloa i ansiktet, hjalp heller ikke, og til slutt må en være glad for at man tilsynelatende slapp fra kampen uten skader og ingen suspensjoner. En får håpe at læresetningen om at en svak generalprøve gir en god premiere fortsatt gjelder.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 7 - Fikk en rolig dag inntil sluttminuttene, da han i tillegg til å redde straffespark også hadde ytterligere et par kvalitetsredninger.

Alvaro Arbeloa 6  - En solid kamp med unntak av et par slurvefeil. Er ganske villig til å bli med framover.

Jamie Carragher 6 - Carra har stort sett kontroll på en kveld hvor forsvaret bare sjelden ble presset, men fremspillene hadde ikke helt vanlig kvalitet hos scouseren.

Daniel Agger 6 - Spiller nokså uanstrengt i nitti minutter hvor Feyenoord aldri spilte seg igjennom i midten. En blemme fra dansken hadde imidlertid nær skapt baklengs, før Reina rettet opp fadesen.

John Arne Riise 5 - En tam forestilling fra backen som gjerne opptrer som en duracell kanin. Han var også ute av posisjon da Feyenoord scoret rett før pause.

Jermaine Pennant 7 - Høyrekanten viste enkelte tendenser tidlig i kampen, da Liverpool trakk en del angrep opp på den siden. En av de få som viste positive tendenser i en skuffende kamp, selv om han ble mer borte etter pause.

Steven Gerrard 8 - Banens beste spiller som i perioder var innom sitt beste spill med brytninger, fremspill og avslutninger. En flott scoring også hvor han gjorde det meste selv.

Xabi Alonso 6 - Xabi gjorde en grei jobb i ankerrollen, men i en kamp hvor Liverpool spilte for trangt kom ikke de åpnende pasningene fra spanjolen.

Harry Kewell 6 - Harry hadde et par bra initiativ, men det ble lite sluttprodukt av det og australieren kom lite med i spillet på sin kant.

Andriy Voronin 6 - Etter en god pre-season var dette et lite tilbakesteg for den langhårede. En litt dårlig første touch gjorde at flere smarte løp endte ut i intet.

Dirk Kuyt 7  Dirk "scoret" på en kanon som gikk i tverrliggeren og spratt ut etter å ha vært innenfor streken, og var pigg og energisk selv om han også slet med å komme til sjanser etter hvert.

Ryan Babel 6 - 20-åringen kom inn på et tidspunkt for Liverpool slet, men viste litt tendenser med et godt rykk og et par susende skudd. Et steg framover etter en litt vanskelig start hos de røde.