Liverpool-Fulham

Lør 10.11.07 kl 18.15 (Premier League) - C+Sport1/Setanta / Tilskuere: 43.073 / Dommer: Stephen Tanner / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Det kom sent, men det endte godt til slutt. Sene scoringer av Fernando Torres og Steven Gerrard ga Liverpool en 2-0 seier på Anfield

Dempsey (64)

Med fire uavgjort på de fem første hjemmekampene i Premier League denne sesongen, vil Rafa Benitez og Liverpool sterkt ønske å bedre den statistikken når Fulham kommer på besøk. Fernando Torres er av av dem som kan bli friskmeldt til lørdagens oppgjør.

Rafael Benítez kjører de samme elleve som i storslakten av Besiktas i midtuken. Torres er igjen på plass på benken, mens det ikke er funnet plass til Harry Kewell, som har vist lovende takter i sine innhopp til nå. Det blir også et gjensyn med Danny Murphy - som starter kampen sentralt på midtbanen for gjestene.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

1. omgang:

1. MIN: Fulham sparker i gang kampen, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang. Danny Murphy kommer til skudd før det er spilt ti sekunder, men Reina holder enkelt.

6. MIN: Voronin sørger for at Liverpool får frispark i brukbar situasjon, og Gerrard triller til Hyypiä (!) som skyter med venstrefoten fra ca 20 meter. Skuddet er godt, og Niemi må gi til corner.

8. MIN: Hyypiä har allerede kommet til to avslutninger i denne kampen! Voronin slår langt inn på Sami, som har blitt igjen på topp. Headingen går dessverre tilside for mål.

13. MIN: Arbeloa kommer seg til linja og slår ut 45 grader. Der ligger Benayoun, men når ikke bort og får avsluttet. Ballen handler til slutt til Gerrard, som kommer til avslutning uten å være satt under særlig press. Avslutningen går over.

14. MIN: Like etter detter ballen ned til Murphy, som skyter på hel volley via Carragher - og Reina må ut i full lengde for å avverge.

16. MIN. Benayoun slår en lur pasning til John Arne Riise. Dette kunne blitt en stor mulighet, men nordmannen er litt vel optimistisk, og velger skudd foran innlegg fra vanskelig vinkel. Skuddet går over.

24. MIN: Gerrard slår en lang ball inn på Crouch i feltet, men den lange angriperen bommer litt med nedtaket, og muligheten forsvinner. Kunne blitt en gedigen mulighet.

27. MIN: Et nesten lekker Liverpool-angrep når Voronin og Benayoun kombinerer. Ballen ender tilslutt hos Voronin inne i feltet, som under sterkt press ikke klarer å avslutte. Liverpool kjører så på med enda en angrepsbølge, og Arbeloa slår flott inn. Dessverre får Benayoun hodet på ballen, så den endrer retning i det Gerrard tror han skal avslutte. Liverpool presser på nå.

32. MIN: Gerrard med et fantastisk gjennomspill til Voronin. Ukraineren kommer seg forbi, men avslutter rett på Niemi. Det ville uansett ikke blitt gjeldende, da linjedommer vinker feilaktig for offside.

35. MIN: Liverpool får en gratismulighet når Fulham klarerer rett opp. Crouch vinner den påfølgende hodeduellen, men header svakt mot mål, i et forsøk som umulig kunne endt med scoring.

40. MIN: Roligere nå de siste minuttene. Gerrard slår et innlegg, som Benayoun kommer på. Ballen går via en spiller, og i en bue som gjør at Niemi ikke klarer å holde ballen. Nesten-nesten mulighet.

45. MIN: Liverpool får frispark i gunstig posisjon, i det George Septhon annonserer at det er lagt til ett minutt i første omgang.

46. MIN: Aurelio slår glimrende inn på frisparket, og Peter Crouch kommer på heading fra 7 meter. Headingen seiler over Niemi og går i tverrleggeren. Kampens største sjanse på overtid.

Pauserapport
Ingen stor omgang på Anfield, i en kamp der Liverpool har ballen mest, og har de største sjansene - selv om det ikke har vært de helt store å snakke om. Mye nesten fra Liverpool i denne omgangen, og man har foreløpig ikke helt hatt marginene med seg, slik man hadde på tirsdag. Noe smårusk i forsvaret, og Fulham har kommet til et par avslutninger for mye, selv om de ikke har satt Reina på de største prøvene. Kampens største sjanse kom på overtid, da et Aurelio-frispark landet på Peter Crouch sitt hode, og dalte videre på tverrleggeren. Torres har flere ganger blitt satt i oppvarming i første omgang, og muligens får 18 millionersmannen en mulighet etter pause. Crouch har ikke spilt en stor kamp på topp, mens Voronin nok en gang har vist hvilket godt fotballhode han har, med flott kombinasjonsspill. Vi forventer at Liverpool fortsetter å angripe mot The Kop i andreomgang, for dette Fulham-laget er ikke bedre enn at de bør bli slått uten alt for store problemer.

2. omgang:

45. MIN: Ingen forandringer på laget som løper ut på Anfield for den andre omgangen. Voronin og Crouch tar avspark, og nå angriper Liverpool mot The Kop.

47. MIN: Gerrard slår en lang ball inn mot Crouch. Peter den Store header ned til Voronin, som på hel volley får skuddet på mål. Dessverre er det plasser akkurat der Antti Niemi ligger og venter på ballen.

50. MIN: Voronin slår en god ball til Arbeloa. Spanjolen kommer seg ned til linja og slår hardt inn på første stolpe. Der er det dessverre ingen...

54. MIN: Gerrard driver fremover, og Liverpool kommer tre mot tre. Danny Murphy kaster seg eg kakker ned Gerrard. Den tidligere røde saboterer spillet, og får et velfortjent gult kort. Frispark i god posisjon.

55. MIN: Kjempesjanse av Liverpool på frisparket! Niemi venter et skudd fra høyrefoten til Gerrard, men i stedet skyter Aurelio, og Niemi må kaste seg tilbake til samme hjørne. Dermed gir han en meget farlig retur, og på utroligvis blir returen satt over fra et par meter!

58. MIN: Ny sjanse! Voronin tar flott ned, spiller mde Crouch og får ballen igjen. Ukraineren får skutt fra skrå posisjon inne i feltet, men satser på kraft, og Niemi får bokset bort ballen. God sjanse.

60. MIN: David Healy går av, og den tidligere Watford-spilleren Bouazza kommer inn. Babel gjør seg klar til å komme inn for de røde.

62. MIN: John Arne Riise går ut, og inn kommer tirsdagens tomålsscorer - Ryan Babel. Han legger seg på høyre, mens Benayoun går over til venstre.

63. MIN: Babel er i aksjon med en gang. Er svært delaktig i et angrep som Benayoun avslutter med å prøve å skru ballen opp over Niemi. Fulham-målvakten gjør en god redning.

65. MIN: Torres gjør seg klar til å komme inn.

66. MIN: Benayoun spiller glimrende gjennom til Voronin, som får avsluttet presset inne i feltet. Skuddet går en halvmeter utenfor. Stor sjanse, og nå fortjener man en scoring.

69. MIN: Dempsey går ut, og inn kommer Diomansy Kamara.

70. MIN: Torres erstatter Andriy Voronin. Ukraineren har vært av våre livligste offensivt i dag.

77. MIN: Halvstor sjanse for Fulham etter en godt slått corner. Heldigvis får ikke hvittrøyene avsluttet på returen.

78. MIN: Torres header Crouch alene med keeper, og den lange spissen setter ballen bak Niemi. Dessverre er han nok en gang offside. Dette ser mer og mer ut til å være en av de dagene da man rett og slett ikke får hull på byllen. Lucas Leiva gjør seg klar til å komme inn.

81. MIN: Mascherano går ut, og blir erstattet av en annen sør-amerikaner, Lucas Leiva.

81. MIN: 1-0! Torres gjør alt helt på egenhånd. Tar ned ballen på brystet, runder sin mann og setter ballen bak Niemi. Glimrende scoring av en glimrende spiller.

82. MIN: Torres er på ferde igjen. Får avsluttet fra skrå vinkel, og Niemi må gi skummel retur. Dessverre er ikke Crouch våken på returen.

84. MIN: STRAFFE FOR LIVERPOOL! Crouch blir felt, og Tanner peker på straffemerket!

85. MIN: Stevie G finter bort Niemi og setter ballen i motsatt hjørne. Flott straffe, og endelig løsner det!

87. MIN:
Torres har virkelig vært livlig i innhoppet, og nok en gang kommer han til avslutning ut av ingenting. Skuddet går via et Fulham-ben og Liverpool får corner.

90. MIN: Lite action på Anfield de siste minuttene. Tanner har lagt til tre minutter, og Liverpool har full kontroll.

Sluttrapport
Det tok sin tid, men til slutt løsnet det på Anfield. Når det gjensto drøye ti minutter så det lenge ut til å bli den femte uavgjorte på seks kamper på eget gress - men Fernando Torres sørget for å putte ballen bak Niemi i sitt comeback etter skade. Spanjolen var helt klart skarpere enn han var da han sist prøvde seg på comeback mot Arsenal - selv om han har returnert langt tidligere enn først meldt. Målet var glimrende, og en finfin soloprestasjon. Like etter fikk Liverpool muligens et feilaktig tildømt straffespark, ettersom reprisen fra enkelte vinkler viste at Crouch ble felt utenfor 16. meteren. Stevie G satte straffen sikkert bak Niemi, og dermed kunne de røde innkassere tre viktige poeng helt på slutten. Nå er avstanden opp til Arsenal tre poeng, men London-klubben har en kamp tilgode. Heller ikke dagens andreomgang var en stor forestilling, og det var overraskende å se hvor lite bevegelse og samhandling de samme spillerne som knuste Besiktas på tirsdag viste. Liverpool hadde ballen mye, men kom aldri til de helt store sjansene. Uansett tre viktige poeng, og meget positivt at Fernando Torres nå ser ut til å være kvitt sine skadeproblemer.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 7 - Pepe tok greit det som kom, virket trygg og sikker, og hadde flere gode utspill i tillegg til en sjelden assist til 1-0 målet.

Alvaro Arbeloa 6  - En grei kamp av Alvaro, som kom villig framover men kunne flere ganger fått mer ut av gode posisjoner ute på høyrekanten.

Jamie Carragher 7 - En heller rolig dag på jobben for Carra, som aldri ble virkelig truet av angripere uten særlig fart. Bunnsolid.

Sami Hyypiä 8 - Fulham spilte tradisjonell engelsk fotball ved å slå opp på angripere med hår på brystet, noe som passet Sami helt utmerket. Sterk i duellspillet og var også frempå noen ganger i motstanderens straffefelt. Nesten feilfri kamp, og Liverpools beste av de som spilte mer enn en halvtime.

Fabio Aurelio 7 - Brasilianeren spiller gjerne på små marginer, men er Liverpools mest spillende back og det var ikke tilfeldig at mye av angrepspillet foregikk på venstresiden i dag.

Yossi Benayoun 7 - Israeleren la opp til et stort spill og er i form, og spilte seg opp i 2.omgang etter å ha vært lite involvert før pause.

Javier Mascherano 6 - Den lille høvdingen gjorde mye bra mot Fulham også, i sin aggressive rolle som midtbaneanker, men hadde litt for mange feilpasninger til å få helt godkjent.

Steven Gerrard 7 - Litt av og på for Stevie G, men var involvert i mange av de beste angrepene. Sikkert straffespark.

John Arne Riise 5 - Nordmannen fortsetter å vise at han ikke er i form. Kom i mange gode posisjoner ute på venstrekanten, men sløste med innlegg og skuddmuligheter.

Andriy Voronin 7 - Ukraineren gjorde mye fikst og var hele tiden aktivt, men det meste av hans arbeid var i behørig avstand fra straffefeltet. Fikk derfor ikke helt støttet Crouch som han kunne ha gjort.

Peter Crouch 7 - Den lange spissen slet i perioder, men var likevel en trussel når han fikk de rette ballen og hadde bl.a. et forsøk i tverrliggeren. Var også den som fremprovoserte straffesparket.

Ryan Babel - Litt rufsete av nederlenderen, men samtidig ga hans fart og kraft mer punsj i den fremre tredjedelen og var et positivt innhopp.

Fernando Torres - Snudde i praksis kampen da han direkte stil ga Fulham noe annet å tenke på, og ble matchvinner med et solomål.

Lucas Leiva - Fikk noen få minutter, og huskes best for et langskudd som gikk høyt over da han burde ha gjort det bedre.