Liverpool - Marseille

Ons 03.10.07 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - VS2/Viasat4(o)/Sky / Tilskuere: 41 355 / Dommer: Konrad Plautz (AUT) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

Et sjokkerende hjemmetap, etter en sjokkerende dårlig forestilling av Liverpool foran The Kop. Et poeng på to kamper gjør at de røde er på hæla i gruppe A.

Carragher (63)

Rafa har igjen kommet med en overraskelse ved å gi Sebastian Leto sjansen på venstrekanten, foran Fabio Aurelio. Ikke uventet er Crouch blitt valget som partner til Torres på topp, mens Sissoko er blitt foretrukket fremfor Mascherano. Argentineren er på en sterk benk sammen med bl.a. Riise, Babel, Kuyt og Voronin.

Marseille synes å legge opp til en form for 4-5-1, men hurtige Niang alene på topp. Djibril Cissé har slitt med en skade og starter på benken. Det blir imidlertid gjensyn med Bolo Zenden fra start.

1.min: Det er kraftig regnvær på et fullsatt Anfield.

2.min: Gerrard slår først et frispark og siden en corner inn fra høyre, men uten at man greier å true Mendanda i motstanderens mål.

6.min: Reina må klarere ute ved kanten av egen 16-meter, da Marseille for første gang er i nærheten av straffefeltet foran The Kop.

10.min: Liverpool får frispark på 25 meter. Cana klarerer imidlertid med hodet da Gerrard slår dypt inn i feltet.

12.min:  Hurtige Niang kommer på skuddhold innenfor 16-meteren, etter en feil av Aurelio ga Marseille sjansen, men Reina står støtt på skuddet fra skrått hold. Keeperen ordner også opp med den påfølgende corneren.

15.min: Et meget tamt og forsiktig første kvarter på Anfield, hvor Liverpools kantspillere Benayoun og Leto ikke har kommet med i spillet i det hele tatt.

19.min:  Steven Gerrard får et håpløst gult kort da han er på først på ballen med en sklitakling.

22.min: Crouch header ned til Torres, som nesten får kontroll på kanten av straffefeltet. I alle fall antydning til et angrep!

25.min: Lillebror Cheyrou prøver et skudd fra langt hold, som triller ufarlig utenfor.

28.min: Torres når nesten fram på et gjennomspill, men forsvaret til Marseille får klarert til en resultatløs corner.

32.min: Gerrard prøver seg fra langt hold, men får ikke klem på skuddet som triller inn til keeper.

33.min: Anfield roper halvhjertet på straffe da Rodriguez har hånden på skulderen til Crouch, da angriperen faller i et forsøk på å heade et langt fremspill fra Carragher.

34.min:
  The Kop holder pusten da Niang skyter hardt ved bakre stolpe, men Reina redder forsøket fra kort hold, før ballen blir satt inn på returen. Da oppdager man imidlertid at linjemannen har flagget oppe. Diskutabelt!

42.min: Marseille "scorer" igjen da ballen er i nettet bak Reina, men dette gang var det ingen tvil om offsiden.

45.min: Marseille slår et frispark hardt mot bakre stolpe. Ballen går forbi alt og alle, men Reina har god kontroll.

45.min:
 Et minutt tillegg.

Pauserapport: Keeperen til Marseille var like ren på drakta da han gikk til garderoben som da han løp ut til et feststemt Anfield før kampstart. Han har da heller ikke behøvd å gjøre en eneste redning fra et overraskende tamt og passivt Liverpool. Enkelte spede fremspill sentralt, mot Crouch i lufta og Torres på bakken, har i realiteten aldri vært i nærheten av å lykkes. Vingene Benayoun og Leto fikk begge en sjelden mulighet fra start, men det er neppe noen risiko å vedde på at begge ikke kommer til å avslutte kampen. Leto har ikke lykkes med noe, mens Benayoun knapt har vært borti ballen. Gerrard prøver å få til noe på midten, men heller ikke han greier å få noe tak på kampen. Resultatet har vært at et forsiktig Marseille har følt seg stadig mer komfortable og etterhvert produsert det lille som har vært av sjanser. Det nærmeste var da angriperen Niang syntes å være i linje før hans retur ble satt i mål bak Reina. I 2.omgang skal de røde spille mot The Kop, og trøsten hos røde supportere er at dårligere enn hva som har blitt vist av heltene i de første 45 minuttene kan det vanskelig bli.

46.min: Rafa har ikke gjort noen bytter, men Riise, Babel og Kuyt skal ha drevet med oppvarming i pausen.

51.min: Niang skyter, men Reina redder komfortabelt.

52.min:  Sissoko i boka etter en "takling".

52.min:  Riise inn for Leto, på en venstreside som ikke har fungert.

53.min:  Peter Crouch får et innlegg mot seg i en god posisjon sentralt ved kanten av straffefeltet, men spissen blir forstyrret nok til at han ikke får skutt.

54.min: Benayoun prøver å tre igjennom til en Torres som ville hatt fri vei mot mål, men pasningen blir litt for hard.

62.min: Zenden skyter fra 25 meter, men langt og løst utenfor.

63.min:  Carragher får gult for å ha stoppet et angrep startet av Valbuena.

63.min: Frisparket fra langt hold går rett på Reina.

64.min:  Gerrard snapper opp en ball i returrommet, og sender ballen en meter utenfor den bortre stolpen .

69.min:   Cissé inn for Niang på topp for Marseille.

70.min:  Voronin inn for Aurelio.

En frustrert Rafa Benitez setter Andriy Voronin inn foran Riise, og har dermed byttet ut hele venstresiden.

73.min: Djibril Cissé prøver sitt første skudd, men i likhet med mye annet som har skjedd i kampen er det svakt og upresist.

74.min: Endelig litt følelser på da The Kop, da Benayoun først spiller igjennom Torres som skyter via en forsvarer og hans hånd ut til corner. Hjørnesparket header Hyypiä en meter utenfor.

75.min:  Kuyt inn for Crouch, og Benitez har spilt sitt siste kort.

77.min: 0-1 VALBUENA - Finnan header klarerer til Sissoko, som mister ballen sentralt på banen. Marseille kombinerer fint før Valbuena tar sikte fra 20 meter og bender ballen opp i motsatt kryss.

80.min:
 Riise slår inn fra omlag hjørneflagget, og for langt inn, men keeper surrer det nesten til på egen strek.

81.min: Ziani skyter heller halvhjertet fra utenfor hjørnet av 16-meteren, og ballen går rett på Reina.

83.min: Gerrard lever litt farlig da han suser inn i en situasjon, etter allerede å ha fått gult kort.

84.min:  Oruma inn for målscorer Valbuena for Marseille.

88.min:  Arrace inn for Zenden.

89.min: Voronin slår en kort corner til Torres, men med tre mann ved bakre stolpe slår Fernando en feilpasning ut i feltet.

90.min:  Hyypiä kommer seg fri på en ny corner, men header hardt en drøy meter utenfor.

90.min+1:  Et dypt innlegg fra Finnan når Benayoun på bakre stolpe, men heading går i en forsvarer og på utsiden av stolpe.

90.min+2:  Liverpool har sjanser på rekke og rad etter som ballen går ping-pong inne i feltet, og ender med at Torres skyter i kneet til en forsvarer og i stolpen.

90.min+3:  Cissé gjør det nesten pinlig for Reina da keeperen fomler, men lobben går over motsatt kryss.

Sluttrapport: Liverpool prøve å øke tempoet noe etter pause, men uten rytme, fantasi og fasong greide man ikke å skape sjanser foran The Kop. Isteden var det et ballsikkert og stadig mer selvsikkert Marseille som styrte mye av hendelsene. Å styre spillet var noe som hadde vært helt fremmed for hjemmelaget i denne kampen. Det var derfor heller ikke ulogisk da Valbuena fikk mulighet til å skru ballen forbi Pepe Reina. I tråd med mye annet som de røde gjorde var foranledningen dårlig forsvarspill som kulminerte med en horribel pasning fra Sissoko. Faktisk var det ikke noe som lignet en sluttspurt fra Liverpool før 90 minutter var passert, da man på rekke og rad hadde sjanser ved Hyypiä, Benayoun og Torres. Årsværste av Liverpool, og det må være lenge siden man har spilt svakere på Anfield. Det virket rett og slett ikke klare til kamp. Rafael Benitez vil forlange at det rettes på umiddelbart, det vil si neste kamp mot Tottenham.

Spillervurdering:

José Reina 6 -
Hadde flere kvalifiserte redninger på gode skuddforsøk fra franskmennene. Ga ikke en eneste retur på det sleipe føret. En kommunikasjonssvikt med Hyypiä på overtid gjør at han fomler og gir Cissé en gratissjanse, men likevel Liverpools beste kampen sett under ett.

Steve Finnan 5 - Er den eneste som bidrar med noenlunde presise innlegg fra kantene i dag. Litt rufsete defensivt, men langt fra den svakeste i backrekka.

Jamie Carragher 4 - Har store problemer med å sette offsidelinja i dag, og opphever flere ganger offsiden for ivrige Marseille-angripere. Kommer på halvdistanse i flere situasjoner, og har ikke den sedvanlige kontrollen.

Sami Hyypiä 6 - Ved siden av Reina den Liverpool-spilleren som gjør færrest feil i kveld. Trår som vanlig til i hodeduellene, og er også farlig når han kommer frem på cornere.

Fábio Aurélio 3 - Har store problemer med posisjoneringen på en venstreside som overhodet ikke fungerer før pause, og var ikke nevneverdig bedre etter hvilen. Ble alt for ofte rundingsbøye, og ble forståelig byttet ut tjue minutter før slutt.

Yossi Benayoun 3 - Fullstendig anonym før pause. Prøvde seg med et par gjennombruddspasninger i andre omgang, uten å lykkes. Fikk en kjempesjanse til å utligne på overtid, da han fikk stå umarkert på bakre stolpe. Headingen gikk imidlertid i en motspiller og like utenfor.

Momo Sissoko 3 - En meget svak kamp av afrikaneren. Dårlig adresse på pasningene, svak timing av taklingene og hadde et horribelt ballmiss i forkant av Marseilles scoring.

Steven Gerrard 4 - Rafa etterlyste den "virkelige Gerrard" før kampstart. Denne fikk han aldri se. Kroppspråket talte sitt tydelige språk mot slutten. Kapteinens frustrasjon over sin egen svake innsats lå tykt utenpå ham. Hadde noen forsøk på raid fra midten, men klarte aldri å fullføre disse helt.

Sebastián Leto 3 - Kom aldri inn i kampen, og ble rett og slett for veik og ubesluttsom. Ikke overraskende at han ble byttet ut tidlig i andre omgang.

Peter Crouch 3 - Vil så mye, men får det ikke til. Virker som han binder seg i forsøket på å overbevise Rafael Benitez om at han er verdt en plass i startoppstillingen.

Fernando Torres 4 - Ballmottakene var svakere enn vi har sett tidligere av spanjolen, og løpene var også færre og dårligere timet enn det vi har blitt vant med. Var likevel den spissen som virket farligst, og hadde et skudd som gikk via en motspiller og i stolpen på overtid.

John Arne Riise 4 - Fikk 40 minutter på banen, og var frisk de første minuttene etter at han kom inn som venstreflanke. Adressen på innleggene var imidlertid ikke bra, og kom også litt på hæla da han ble flyttet ned på venstrebacken da Voronin kom inn.

Andriy Voronin og Dirk Kuyt - Fikk for lite spilletid til å få poeng på børsen. Begge bidro med hard kjemping, uten å gjøre det helt store. Kuyt var nærme med en avslutning på overtid.