Liverpool-Portsmouth

Lør 22.12.07 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 43.071 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tor Sandø

God start på juleprogrammet da mål av Torres (2), Benayoun og Distin (selvmål) sørget for 4-1 og tre poeng.

Hreidarsson (33)

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Rafa har gått tilbake til sitt toppede lag fra kampene mot Marseille og Man Utd, hvor Ryan Babel fortsatt er på benken fra start mens Xabi Alonso kjøres forsiktig inn etter sin skade og ikke er med i troppen.

Det går da mot et 4-4-2 hvor Mascherano skal gjøre grovjobben bakover på midten og Benayoun, Gerrard og Kewell skal støtte Torres og Kuyt på topp. Portsmouth er sterke defensivt og dette kan bli en tålmodighetsprøve foran et julestemt Anfield.

1.omgang:

1.min: John Arne Riise får tilsnakk etter en takling på Diop.

2.min: Frisparket blir "klarert" til corner, men det blir avblåst for offside da den korte corneren blir slått inn.

5.min: Mascherano sender avgårde det første skuddet, men langt utenfor.

7.min:  Kewell på bra skuddhold, men australieren drar forsøket en meter utenfor.

10.min:  En kjempesjanse da Torres fosser inn i feltet. Kuyt bør score på forsøket inne i feltet, men super blokkering av Glenn Johnson.

11.min:  Johnson skadet seg da han kastet seg inn for å redde skuddet fra Kuyt.

13.min:  1-0 BENAYOUN - Kewell og Torres er først involvert, før Harry slår ut til Yossi Benayon som treffer klokkerent fra 13-14 meter og ballen fyker inn nede ved stolpen.

16.min:  2-0 DISTIN selvmål - Kuyt og Torres skaper igjen uro i det indre forsvaret til Portsmouth. Campbell prøver å klarere, men treffer bare kollega Distin og ballen triller inn forbi David James.

Glem det med at man måtte være tålmodige i åpningen! Etter en litt forsiktig start har spesielt Torres satt på turboen og skapt trøbbel for forsvaret til gjestene.

20.min:  Torres strekker forsvaret til Pompey igjen, spiller opp til Gerrard, men kapteinen får ikke ordentlig klem på skuddet fra drøyt 20 meter.

21.min:  Diop får et meget fortjent kort etter en stygg stempling av Mascherano. Javier ligger noen sekunder nede, men er snart på beina igjen.

28.min: Liverpool lykkes nesten med et nydelig angrep da Kuyt vipper ballen videre mot Gerrard, men ei lang tå fra Portsmouth får ballen unna.

33.min:  Hreidarsson får gult hos Portsmouth.

36.min:  Den aktive Benayoun kombinerer med Arbeloa, skjærer inn fra høyrekanten, men blir i overkant egoistisk da han avslutter fra skrått hold med medspillere inne i feltet.

39.min: Dirk Kuyt med et veldig optimistisk forsøk langt ute på høyresiden, som går over og utenfor.

44.min:  Arbeloa i boka da han hekter Kranjcar.

Etter en litt forsiktig åpning begynte spesielt Fernando Torres å strekke på beina, og selv om Dirk Kuyt kunne ha fått hull på byllen enda tidligere ble de røde også snart effektive. Et flott angrep endte med at Harry Kewell spilte opp Yossi Benayoun, og isrealeren klinket til med en flott avslutning i hjørnet. Vingene har i det hele tatt bidratt positivt før pause. Fortsatt svimle sørget stopperne til Pompey selv for å øke til 2-0 få minutter senere. Liverpool er kreative uten alltid å ha full gass, mens Pepe Reina aldri har blitt satt på prøve. Alt tyder på en god start på julestria når de røde nå skal angripe mot The Kop i de siste 45 minuttene.

2.omgang

46.min:  Johnson og Utaka ut for Portsmouth, Lauren og Kanu inn.

47.min:  Et mer aggressivt Portsmouth får sin foreløpig eneste sjanse da Arbeloa slurver med en avklaring og Diop skyter hardt over fra drøyt 16 meter.

48.min: Benayoun dribler seg innover i feltet, men skuddet blir blokkert.

52.min:  Mendes går i bakken etter at Kewell takler på ballen og drar med seg portugiseren.

54.min: Hreidarrson med en bra heading fra langt hold etter frispark, men en drøy meter utenfor.

57.min:  2-1 BENJANI - Kanu slår langt over til motsatt side og Benjani. Upresset kan han ta ned ballen og lure Riise før han dunker ballen i nettet. Flott redusering.

60.min:
Liverpool får frispark i farlig posisjon ute til høyre, når Hreidarrson stopper et innlegg fra Kuyt med hånda.

61.min:  Hyypiä vinner hodeduellen etter frisparket som Gerrard tar, og James får med nød og neppe ballen unna.

65.min:  Benayoun ut, superreserven Ryan Babel inn for Liverpool.

66.min: Kewell får bra trykk i et overraskende langskudd, men ballen går en meter over og inn i The Kop.

67.min:  3-1 TORRES - Mascherano spiller frem mot Babel, James må ut i beina på innbytteren, men får bare sendt ballen rett ut til Fernando Torres som iskaldt styrer ballen inn ved stolpen.

72.min: Kuyt spiller opp på Babel på høyrekanten, han legger tilbake til Mascherano som ikke får klem på skuddet som triller inn til James.

73.min: Et fremspill fra Mascherano er centimetere frå å nå Gerrard på vei igjennom.

74.min:  Muntari ut, Taylor inn, og Portsmouth har benyttet alle sine innbyttere.

76.min:  Aurelio inn for Kewell.

Lite har skjedd på Anfield de siste minuttene, i en kamp hvor Liverpool nå har full kontroll.

85.min:  4-1 TORRES - Fernando dreper først Campbell i en løpsduell, og får en corner. Den går ut til Carragher som slår mot Gerrard, som igjen sender ballen tilbake til Torres. Toppscoreren drar til på direkten og ballen går inn nede i hjørnet.

86.min:  Torres får varm applaus da Benitez sparer ham de siste minuttene og setter inn Lucas.

88.min:  Mascherano nede for andre gang i kampen, da Portsmouth er på vei igjennom men argentineren stopper det med et frispark.

To minutter er lagt til.

To bytter i pausen av Harry Redknapp og et mer aggresivt Portsmouth gjorde dette til litt spennende et kvarters tid. Pepe Reina ble likevel svært sjelden satt på noen som helst prøver, bortsatt fra da Benjani til fulle utnyttet sløvt forsvarspill av hjemmelaget. Da Fernando Torres enkelt kunne sette inn 3-1 var kampen i realiteten punktert. De røde cruiset inn til tre sikre poeng og Torres kunne også sette inn sitt åttende mål i Premier League. På en dag hvor Liverpool aldri behøvde å gå ned i kjelleren kom mannskapet til Rafa Benitez inn på vinnersporet igjen. En ypperlig førjulspresang til alle røde!

Spillervurdering:

Pepe Reina 6 - Ikke av Reinas travleste arbeidsdager. Pepe nøt godt å spille bak en forsvarsfirer med tilnærmet full kontroll på Portsmouths angripere. Bare den perioden da Portsmouth reduserte, var forsvaret på gyngrende grunn. Sjanseløs på Portsmouth-scoringen.

Alvaro Arbeloa 6 - Alvaro var flink til å komme i angrep på sin høyreside. Spilte bra i kombinasjon med Benayoun og Kewell. Mer borte i andre omgang.

Jamie Carragher 6 - Carra og Hyypiä kjenner hverandre ut og inn. Jamie spilte med styrke og hadde mange gode taklinger. Hadde sammen med resten av forsvaret problemer med tekniske Pompey-angripere en periode i andre omgang, da Portsmouth reduserte, men red sammen med resten av laget av stormen.

Sami Hyypiä 7 - Finlenderen fortsetter å imponere og motsier alle de som har ment at finlenderen var ferdig som forsvarer. Har vært gull verdt som cover for Agger. Får som resten av Liverpool-forsvaret trekk for Portsmouths reduseringsmål. Var som vanlig på flere visitter på dødballene i angrep. Med litt hell kunne han ha gitt laget ledelsen på en heading etter en times spill.

John Arne Riise 6 - Som Arbeloa er også Riise flink til å støtte sine kompanjonger på sin side. Kan med fordel utfordre enda mer. Har kraft og styrke nok til å komme seg rundt forsvarerne. Og selvtilliten har vel aldri vært noe problem for sunnmøringen.

Yossi Benayoun 7 - Israeleren er virkelig i ferd med å komme i form til juleprogrammet. Et aktivum som er vanskelig å få has på for motstanderne. Scoret et kjempebra mål. Ikke fullt så mye ork i andre omgang. Byttet ut til fordel av Babel etter 64 minutter.

Javier Mascherano 8 - En ny stor kamp av argentineren. Det finnes knapt hans like som anker på midten. For en ballkontroll, for noen pasninger, for en plasseringsevne. Dersom Rafa ikke får kjøpt Javier og han glipper til Manchester City eller andre, så er det et stort tap for klubben. Fikk seg et par smeller, men kom seg på beina. Var tre poeng i dag førjulsgaven til alle røde, er Javiers signering i januar nyttårsgaven.

Steven Gerrard 7 - Spiller godt i kompaniskap med Javier, men er ikke så toneangivende som han pleier. Er villig til å gå på løp og kunne med litt hell ha scoret på et av sine karakteristiske langskudd. Fantastisk heade til Torres på 4-1-målet. Berger sjueren på den, samt at han bidrar til den balansen på midten som er så viktig for å få overtaket mot et godt lag som Portsmouth. Jobber bra uten ball.

Harry Kewell 6 - Australieren har imponert etter den lange skadeperioden. Harry har vært tålmodig, fått trent seg opp og er i ferd med å bli bedre enn noensinne. Flink til å utfordre og har teknikk i massevis til å komme seg rundt oppasserne sine. Lykkes ikke med alt han prøver på, men en ny god kamp av teknikeren.

Dirk Kuyt 6 - Kuyt er igjen bedre som tilrettelegger enn som avslutter. Nederlenderen hadde en gyllen mulighet da han var nær ved å få foten på ballen i kamp med Johnson og James. Men Dirk løper og jobber og legger til rette for de andre nok til å få godkjent likevel.

Fernando Torres 8 - Liverpools bestemann, i hard konkurranse med Mascherano. Fernandos to mål avgjør den duellen. Spiller mot to fysiske midtstoppere i Distin og Campbell, men var flink til å finne akkurat de rommene der han kunne komme bakfra og med fart løpe forbi Pompey-forsvarerne. Har en balanse og fart som gjør at det blir farlig hver gang han får ballen. Scoret sitt sjuende ligamål for klubben da han kontrollert la ballen forbi et par Pompey-forsvarere og James og i mål. Det åttende kom da han fikk en nydelig pasning servert fra Gerrards hode. Torres smelte ballen i hjørnet. Ble erstattet av Lucas fem minutter før slutt.

Ryan Babel - Fikk 26 minutter for Benayoun. Bidro med mer tempo til angrepet i en periode Liverpool hadde småsovet og latt Portsmouth komme inn i kampen.

Fabio Aurelio - Spilte et knapt kvarter for Kewell.

Lucas Leiva - Erstattet Torres i det 85.minutt.