Liverpool - Tottenham

Søn 07.10.07 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 43 986 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Morten Fosse

Et skuffende uavgjortsresultat på Anfield i ettermiddag. Robbie Keane scoret gjestenes mål - mens Voronin og Torres scoret for Liverpool.

Dawson (63)

Liverpool er ubeseiret så langt i ligaen i 2007/08, men hjemme på Anfield er det bare blitt en seier på tre forsøk. Det ønsker Fernando Torres & Co å gjøre noe mer før man skal ha et to ukers opphold med landslagspill.

Du kan følge kampen her direkte på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180.

Momo Sissoko er ikke en gang på benken i dag, etter den svake innsatsen mot Marseille sist. Fernando Torres og Andriy Voronin starter på topp i dag. Jermaine Pennant er tilbake i laget, og Benayoun må finne seg i å starte på benken. Alvaro Arbeloa er tilbake i laget, etter å ha stått over mot Marseille.

Tottenham har hatt en skuffende sesonginnledning, og har faktisk ikke vunnet mer enn en kamp denne sesongen. Lynvingen Aaron Lennon ble ikke klar, men Spurs har Jermaine Jenas tilbake.

1. omgang:

1. MIN:
Torres og Voronin tar avspark, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

2. MIN: Tottenham angriper med mange mann. Voronin drar ned Zokora, og får frisparksposisjon i veldig god posisjon. Skummelt når Spurs har frisparksspesialister som Gareth Bale. Frisparket går like tilside for Pepe Reina, og Tottenhams tilreisende supportere trodde ballen gikk i mål.

3. MIN: Pennant kommer til et brukbart innlegg som treffer pannebrasken til John Arne Riise. Headingen har dog alt for lite kraft til å true Paul Robinson, og går uansett utenfor.

5. MIN: Pene kombinasjoner med Voronin, Torres og Gerrad. Førstnevnte kommer til avslutning fra 20 meter, men ukraineren treffer dårlig.

11. MIN: Voronin og Gerrard kontrer, og Jenas må bruke ulovlige midler for å stoppe Liverpool-kapteinen. Liverpool har nå frispark i flott posisjon.

12. MIN: 1-0 VORONIN! Gerrard skyter frispark knallhardt gjennom muren, og Robinson må gi retur. Der dukker vår ukrainske langhårede venn opp og setter returen i mål! Andriys tredje ligamål for sesongen!

14. MIN:
Keane kommer først på et godt slått Tottenham-frispark, men klarer ikke få headingen på mål.

19. MIN: Riise slår et kjempeinnlegg fra sin venstrekant. Voronin når dessverre ikke frem til avslutning. Mye sløvt pasningsspill på Anfield nå, fra begge lag.

27. MIN: Torres gjør alt selv - drar seg forbi Kaboul og får avsluttet fra 18 meter. Avslutningen er dog for svak, og Robinson skal ha full kontroll.

28. MIN: Den ukrainske maskinen kjører nytt raid, og blir felt på litt over 20 meter, midt mot mål. Perfekt avstand for et Gerrard-frispark.

29. MIN: Frisparket er glimrende slått, og treffer utsiden av stolpen! Robinson ville ikke hatt sjans om den gikk to centimeter til venstre.

30. MIN: Liten misforståelse med Carragher og Reina, og Berbatov får en liten touch som sender ballen forbi Reina. Heldigvis er Carragher våken og får stoppet ballen på streken.

33. MIN: Nytt flott angrep av Liverpool. Voronin er arkitekten, og kombinerer fint med Arbeloa. Alvaro, som for dagen er å finne på venstrebacken, får gitt ut til Torres. Torres må avslutte med venstrefoten, og avslutninge er svak rett på Robinson.

34. MIN: Enorm Liverpool-sjanse! Torres går på raid, gir til en Voronin som er alene med Robinson. Av en eller annen grunn sentrer ukraineren til Gerrard, og Liverpool-kapteinens avslutning går i en liggende Michael Dawson. Her skulle det definitivt stått 2-0! Utrolig at Liverpools nummer 10 ikke avslutter selv.

44. MIN: Lite sjanser å melde om nå - men Liverpool jobber godt og har full kontroll på Anfield.

44. MIN: 1-1 Keane! Hyypiä taper en duell mot Berbatov, som stusser videre til Robbie Keane. Både Carragher og Finnan er på etterskudd, og Keane sniker seg mellom og får satt ballen bak Pepe Reina. Utrolig ufortjent, og utrolig unødvendig.

Pauserapport
Egentlig en ganske bra førsteomgang av Liverpool, som er uheldige og udyktige i avslutningsfasen. Liverpool burde definitivt ha ledet med flere mål etter disse første 45, men slurv like før pause gjør at det nå står 1-1. Liverpool slipper inn det første spillemålet i Premier League denne sesongen, og det er sjeldent svakt forsvarsspill. Javier Mascherano og Stevie G har hatt god kontroll på midten, og Andriy Voronin har hatt en meget god kamp, og har vært Liverpools beste offensivt. Likevel en positiv omgang, og dersom de røde spiller like godt i andreomgang bør det absolutt bli flere mål og tre poeng.

2. omgang:

45. MIN:
Andreomgang er i gang, og Liverpool angriper nå mot The Kop.

46. MIN: Her skjer det fort! Lang ball frem fra Robinson, igjen taper Hyypiä en hodeduell mot Berbatov, og igjen er Carragher på etterskudd. Robbie Keane er fremme og setter ballen inn via tverrleggeren. Tottenham og Keane har snudd det.

50. MIN: Liverpool er tydelig rystet etter sjokkåpningen, og må nå jage kampen. Å slippe inn to mål Anfield er sjelden kost.

55. MIN: Bra Tottenham-angrep med Bale og Keane, og sistnevnte legger ut til Jermaine Jenas. Jenas har mye tid tid og plass, men avslutningen er elendig. Rafa har satt Kuyt i oppvarming.

57. MIN: Carragher taper en duell, og Berbatov kommer gjennom. Pepe Reina rykker ut, men bulgareren kommer først på ballen. Ute på kanten får Reina inn et vesentlig bedre taklingsforsøk enn han hadde på Gudjohnsen for et par sesonger siden, og får taklet ut til kast.

62. MIN: Voronin og Torres kontrer. Spanjolen får dessverre ballen for skrått for å avslutte selv, og må legge over på høyre. Han slår tilbake til Voronin, som gir til kaptein Gerrard. Stevie G avslutter, men skuddet går over.

63. MIN: Arbeloa går ut, og Ryan Babel kommer inn. Offensivt bytte av Rafa.

63. MIN: Michael Dawson kvester Torres bakfra og blir belønnet med gult kort.

69. MIN: Liverpool tar av Jermaine Pennant, og setter innpå Dirk Kuyt. Enda et offensivt bytte av Rafa - og Jermaine Pennant har ikke hatt sin beste dag på jobben.

70. MIN: Bale går på raid, men blir løpt opp av Voronin som gjør et fantastisk returløp. Selv om Liverpool nå kjører fire spisser har de enda ikke kommet til noen klare målsjanser i andre omgang.

75. MIN: Den tidligere Auxerre-spilleren Tainio går ut, og inn kommer ballsikre Steed Malbranque.

76. MIN: Steve Finnan (!) drar innover og skyter med venstrefoten. Paul Robinson gjør som han har gjort alt for mange ganger denne sesongen - gir retur. Dessverre rekker ikke Torres frem.

77. MIN: Yossi Benayoun erstatter Andriy Voronin. Ukraineren har spilt en meget god kamp i dag. Liverpool har nå brukt opp alle byttene.

78. MIN: John Arne Riise kommer til skuddmulighet skrått inne i feltet. Forsøket er dårlig, og går langt over.

79. MIN: Javier Mascherano kommer til skudd inne i feltet. Flott reaksjonsredning av Paul Robinson nekter argentineren sitt første Liverpool-mål.

85. MIN: Javier Mascherano prøver seg fra langt hold. Et meget bra forsøk fra argentineren - men skuddet skrur noen centimeter bort fra Robinsons mål.

88. MIN: Liverpool er meget heldige. Reina er ute som sweeper, og spiller ballen for langt foran seg. Bale får gitt til Chimbonda, som bare kan sette ballen i det tomme buret, men av en eller annen grunn vinker linjemann og Liverpool får frispark for holding.

90. MIN: Halsey har lagt til tre minutter - men ettersom Zokora lå lenge nede når klokken rundet 90 spilte minutter - skulle vi tro Halsey lar spillet gå i enda et minutt.

92. MIN: 2-2 Torres! På overtid slår Finnan som vanlig inn med venstrefoten. Torres går opp i lufta og vinner duellen mot to Tottenham-forsvarere! Spanjolens fjerde ligamål - og det kan bli viktig!

Andreomgangen var så vidt i gang, da Robbie Keane overlistet Pepe Reina via tverrlegger foran Anfield Road End. Liverpool måtte jage scoring i hele omgangen, og var muligens heldige som slapp unna med ett baklengs i andreomgangen. Andreomgangen var ikke så god som første, og det var mye rot. Liverpool burde absolutt ha avgjort det hele i førsteomgangen, og vi måtte vente helt til overtid for å få det viktige målet. Torres, som ikke var den mest aktive av Liverpools to angripere i dag, knuste to Spurs-spillere i lufta og satt inn 2-2. Før denne kampen hadde ikke de røde sluppet inn et eneste spillemål i ligaen - men etter slurvete forsvarsspill slapp man inn to i dag. På Anfield skal Tottenham slås, og dette er to poeng tapt, heller en et vunnet.

Spillervurdering:

José Reina 6 - Manglende kommunikasjon med Carragher skaper en skummel situasjon tidlig i første omgang. Keeperen gjør ellers en grei kamp, selv om noe av sweeper-aktiviteten synes tidvis hasardiøs.

Steve Finnan 6 - Er flink til å gjøre seg spillbar oppover på høyrekanten, og slår innlegget til Torres på utligningen. Har også et fint skuddforsøk i andre omgang. Er sammen med Carra på etterskudd når Keane utligner til 1-1, noe som trekker ned.

Jamie Carragher 5 - Gjør som vanlig en hederlig innsats, men klarer ikke håndtere Keane som scorer to mål.

Sami Hyypiä 4 - Ingen heldig bursdagsfeiring. Taper målgivende hodeduell mot Berbatov i forkant av begge målene. I hodeduell-land skal finnen være sjef, det var han ikke i dag.

Álvaro Arbeloa 5 - Så ikke mye til Arbeloa i dag, og er da verken veldig god eller veldig dårlig. Ble ofret for Ryan Babel i et taktisk bytte etter 63 minutter.

Jermaine Pennant 5 - Greier ikke sette sitt preg på kampen, og blir litt for sporadisk deltagende. Ble korrekt byttet ut for Kuyt etter 68 minutt.

Steven Gerrard 6 - Kapteinen greier heller ikke i dag å lose laget til seier. Fint frispark som ender opp i Voronin sine ben og scoring. Har også et stolpeskudd på et annet frispark. Burde ha scoret da han får ballen på 11 meter i riktig felt.

Javier Mascherano 6 - Arbeidsmauren er som vanlig overalt på banen, og er nær ved å score i på stillingen 1-2 med et flott skudd fra nesten 30 meter.

John Arne Riise 6 - En helt grei kamp av Riise, men han leverer ikke varene som kantspiller i dag. Skuddene går i alle andre retninger enn mot mål. Blir flyttet ned på back når Babel kommer inn for Arbeloa.

Fernando Torres 6 - Dukker opp på bakerste stolpe og utligner like før slutt med en fin heading, der to Tottenham-forsvarere kommer til kort. Makter ellers ikke å lage nok trøbbel for Robinson.

Andriy Voronin 7 - Liverpools beste. Andriy starter kampen meget friskt, og fører Liverpool i ledelsen når han er fint fremme på Gerrards frisparkretur. Fortsetter å lage uro for Tottenhams forsvar, men går seg vill, bort og vekk utover i kampen. Ble stadig observert på helhjertede involveringer rundt feil sekstenmeter i situasjoner der laget ellers var i balanse, og disponerer med det feil i et lag som jakter scoringer fremover. Blir byttet ut for Benayoun etter 76min.

Ryan Babel - Er tydelig interessert i å få fart på sakene når han kommer inn, men går seg ettehvert bort og bidrar ikke vesentlig verken ene eller andre veien.

Dirk Kuyt - Tar plassen til Pennant, men utgjør ikke den store forskjellen til tross for godkjent innsats.

Yossi Benayoun - Lot ikke høre fra seg etter han kom inn kvarteret før slutt.