Reading - Liverpool

Lør 08.12.07 kl 18.15 (Premier League) - Canal+ Sport1&2/Setanta / Tilskuere: 24.022 / Dommer: Andre Marriner / Madejski Stadium / Skrevet av: Sveinung Axelsen
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Hunt, Doyle og Harper sørget for Readings mål, mens Gerrard sto for Liverpools da det nevnte lag gikk på sitt første ligatap for sesongen.

ReadingLiverpool
Mål
3-1 (1-1 til pause)
Hunt (17)
Doyle (59)
Harper (67)
Gerrard (28)
Lagoppstilling
Hahnemann
Murty
(Cisse 90)
Shorey
Ingimarsson
Sonko
(Bikey 81)
Gunnarsson
Harper
Hunt
Convey
(Lita 88)
Doyle
Kitson
Reina
Arbeloa
Riise
Carragher
(Hyypiä 82)
Hobbs
Gerrard
(Babel 71)
Mascherano
Sissoko
Voronin
Torres
(Kewell 60)
Crouch
Innbyttere
Federici
Long
Itandje
Kuyt
Gule kort
Gerrard (59)

Et Liverpool i kanonform møter fjorårets overraskelse i Premier League. Steven Gerrard har nettet i åtte av de ni siste kampene, og alle røde fans krysser fingre og tær for at kapteinens fantastiske form skal fortsette. Jermaine Pennant er definitivt ute med skade, mens kampen mest sannsynlig også kommer for tidlig for Fábio Aurélio. Daniel Agger og Xabi Alonso har en viss sjanse til å rekke kampen, men mye tyder på at man ikke vil ta noen unødige sjanser med stjernespillerne før viktige kamper mot Marseille og Manchester United.

Utover det lider Liverpool ingen skadeproblemer, og man håper også at den kreative vingen Harry Kewell vil fortsette å vise gode tendenser etter alle langtidsskadene, samt komme i bedre og bedre form. Jamie Carragher må være forsiktig mot Reading, for et gult kort vil resultere i at stopperen må stå over toppkampen mot Manchester United på Anfield 16. desember. Torres nettet hat-trick mot samme motstander i Carling Cup tidligere i sesongen, og en spanjol i superform vil nødig gå glipp av sjansen til å gjenta bedriften. Liverpool har vunnet alle fire oppgjørene som har blitt spilt klubbene imellom siden 2006.

Reading, på sin side, står med fattige fjorten poeng etter femten kamper. Av dem er tretten av poengene tatt hjemme på Madejski. Seierene har kommet mot Derby, Wigan, Newcastle og Wigan, samt at de blå- og hvitstripete berget ett poeng hjemme mot Middlesbrough forrige helg. Steve Coppells mannskap står med ett poeng og 4-10 i målforskjell siden november, så tre poeng med hjem i kofferten for Liverpool, som ikke har tapt i Premier League i år, er absolutt en mulighet.

1. OMGANG:

1. min: Reading starter med ballen, og man er igang på Madejski Stadium!

3. min: Ingen av lagene har klart å finne noen som helst form for rytme i åpningsminuttene, hvor ballen virker å sveve mer enn den spilles.

6. min: Reading får en dødball ti meter inne på Liverpools halvdel, men det ebber ut i smått, nada eller ingenting da ballen kælkes himmelhøyt opp, igjen. Tam åpning på Madejski Stadium.

7. min: Et langt innkast fra Riise havner hos Torres inne i boksen, spissens avslutning ender imidlertid rett på Readings keeper. På det påfølgende hjørnesparket klarer ikke Liverpool noe som helst. Kampens første målsjanse kan noteres av de som ønsker.

12. min: Liverpool har en pen mulighet til å kontre, men Sissoko viser prov på svak touch da han søler vekk muligheten.

13. min: Gunnarsson legger farlig inn, men Hobbs avverger til corner. Samme mann som la inn ved situasjon én, ender med å skyte ufarlig etter påfølgende hjørnespark. Det er strekk i begge lag nå, og det ligger an til kontringer begge veier.

16. min: Straffe til Reading idet Carragher utenfor sekstenmeteren legger ned en Reading-spiller!

17. min: Steven Hunt setter straffen lett i mål, da Reina velger feil side. Dette er vertenes tidligste mål i en Premier League-kamp denne sesongen, da de før ikke har greid å få hull på byllen før det 29. minutt. 1-0.

20. min:
Convey skyter like over krysset fra cirka 18 meter. Reina virker ikke å ha kontroll.

22. min: Liverpool prøver å legge seg høyere i banen nå, og søker febrilsk åpninger på Readings halvdel, uten å lykkes...

26. min: Liverpool etterligner kalkuner heller enn å spille fotball, da ballen kælkes rundt og forbi, uten at man får til noe som helst. Reading har nylig hatt en corner, uten at noe fornuftig kom ut av den.

28. min: Reina slår et frispark opp til Torres, som legger ballen ned og bort til Gerrard, han brøyter seg igjennom med enorm kraft, og scorer sikkert da han triller ballen ned i hjørnet! 1-1.

33. min:
Liverpool virker å ha fått litt vitaminer etter sin scoring, og har satt trykket høyere oppe i banen enn hva som var tilfellet før scoring nummer to for kampen.

35. min: Steven Hunt slår inn fra høyre, men Reina har full kontroll på innlegget. Like etter prøver Torres egenhendig å snike seg gjennom Readings forsvar, uten å være altfor langt unna suksess.

37. min: Torres forsøker igjen å valse gjennom Readings forsvarsmur, og felles rett innenfor 16-meteren. Denne gangen velger imidlertid dagens fløyteblåser å spare på pusten. En svak avgjørelse.

40. min: Liverpool har bedre flyt og rytme i sitt spill nå, og skaper mer. Voronin har eksempelvis kommet til et skudd fra skrått hold, hvis siste destinasjon ble nettveggen.

42. min: Voronin drar av to spillere, og kliner til mot korthjørnet fra skrått hold. Readings burvokter er dog riktig plassert, og stanser skuddet, men må gi til corner. ..., og den ble det ingenting utav. Liverpool har overtatt kampbildet nå.

45+2. min: Reading får frispark fra cirka 20 meter. Shorey sender imidlertid frisparket tafatt i muren.

45+3. min: Det blåses for pause, og en omgang med dårlig spill er dermed over.

Pauserapport:
Et feil idømt straffespark ga Reading muligheten til å ta ledelsen etter 17 minutter. Den muligheten anvendte vertene på sikker manér, og tok halvfortjent ledelsen i en kamp hvis spill har vært labert. Cirka elleve minutter i etterkant fikk en av Liverpools få toneangivende spillere så langt, Steven Gerrard, sørget for balanse i regnskapet. Liverpool har ellers blitt snytt for et straffespark, og har hatt et par forsøk fra skrått hold signert Voronin. Allikevel er ikke 1-1 så altfor urettferdig til pause, da ingen lag har spilt til høye stilkarakterer.

2. omgang:

47. min:
Voronin holder leker seg forbi x antall Reading-spillere, kombinerer fint med Torres, og ballen lempes inn i feltet, med et hjørnespark som resultat. Det tar imidlertid Hahnemann i sikre klyper, uten problemer.

49. min: Steven Hunt forøker seg på et brassespark fra 20 meter, men skuddet er intet problem for Reina, da det ikke akkurat er i nærheten av å bryte lydmuren.

50. min: Sissoko legges ned noen meter inne på Readings halvdel, og får frispark. Frisparket ebber ut i intet, men etter litt fram og tilbake får Liverpool et nytt frispark, hvor Riise curler ballen mot lengste, hvor Hobbs skyter 19 meter over fra fem meters hold.

53. min: Torres akselererer ifra alle og enhver hos Reading, og meies ned idet han skal avslutte. Soleklart straffespark, men ingenting dømmes... Tolv mann virker å stille i hvitt og blått på Madejski i dag.

55. min: Frispark da Voronin felles 25 unna Readings mål. Riise hamrer til etter at Gerrard har trillet ballen til ham, men Hahnemann får reddet unna til corner. På det påfølgende hjørnesparket skyter Crouch i en Reading-spiller, og hjemmelaget får klarert.

59. min: Gerrard lager frispark til Reading, og får et vel strengt gult kort da han trekker seg fra en takling litt ut e på Readings høyre kant. Kewell ser ut til å gjøre seg klar for et innhopp.

59. min: 2-1. Doyle gir Reading ledelsen da han stusser i mål et frispark fra Shorey. Reina kan intet gjøre, men markeringene vil muligens kunne føre til diskusjoner i etterkant.60. min:
Kewell kommer inn for Torres, da sistnevnte fikk en smell andre gang Liverpool ble snytt for straffe.

66. min: Gerrard skyter i utgangspunktet himmelhøyt over, men en helt latterlig dupp leder skuddet i tverrligger.

67. min: 3-1. James Harper viser seg som en ekstrem kontringsspiller, da han i et jafs sprinter fra Riise og øvrige saltstøtter i Liverpools bakre rekker.

70. min: Kewell flikker, ballen havner hos Sissoko som løfter ballen tilbake inn til Harry Kewell, hvis skudd ender 20 cm utenfor. Flott spill av Kewell.

71. min: Gerrard går av banen og erstattes av Ryan Babel. Da Hobbs var den som egentlig skulle byttes av, kan ting tyde på at Liverpools kaptein har fått seg en smell.

74. min: Igjen flott spill av Harry Kewell, da han hælsparker ballen igjennom til en fremadstormende Jamie Carragher (!). Carragher legger lavt inn foran mål, men Crouch blir for kort!

78. min: Arbeloa spilles fri på høyrekanten, men greier ikke å nå ballen før den triller over kortlinja...

81. min: Sonko halter av banen, og erstattes av Bikey. Samtidig gjør Sami Hyypiä seg klar for Liverpool.

82. min: Carragher går av banen, og Hyypiä kommer på.

84. min: Riise har overtatt kapteinsbindet for et Liverpool-lag som ikke synes å være i nærheten av å greie dette nå.

85. min: Corner til Liverpool. Kewell snubler til dels i en pose som har svevd inn på banen idet han forsøker å lure inn den lave cornervarianten fra Riise.

88. min: Convey går av banen, og erstatteren heter Leroy Lita. Lita går opp på topp, mens Kevin Doyle går ned på høyrekanten.

89. min: Kewell slår en pen stikkpasning til Babel, som kombinerer med Arbeloa på høyrekanten. Til slutt svever ballen inn, og Kewell header ned til Voronin, som ikke når fram...

90. min: Babel gir til Crouch, som fra cirka 20 meter skyter ballen lavt i stolpen.

90+3. min: Kewell slår en ypperlig ball gjennom til Ryan Babel, som har en førstetouch han neppe vil skrive hjem om.

90+4. min: Cisse løper inn på banen idet Murty forlater den.

90+6. min: Dagens matchvinner tar fløyta til munnen, og blåser for full tid!Sluttrapport:
Liverpool var det beste laget uten å spille noen stor kamp på Madejski Stadium, om man ser på spill og sjanser. Dommer Marriner vil allikevel værer den som stikker av med mest fokus etter denne kampen, garantert. Dette da han ved minst to anledninger unngår å blåse straffe til Liverpool, som nok føler seg særdeles snytt av den grunn, og da han gir et helt katastrofalt idømt straffespark til Reading da Carragher lager hva som burde ha resultert i et frispark. Ellers kan man si om kampen at Kewell var frisk de minuttene han fikk, og at Liverpool hadde to baller i treverket.  Noe ufortjent kan man konstatere at Liverpool har gått på sitt første tap for sesongen.

Spillervurdering:

José Reina 5
- Burvokteren har ingen optimal dag på jobben, med dårlig forsvarsrekke foran seg. Kan intet gjøre med straffesparket, og frisparkmålet er også vanskelig å håndtere. Lures også trill rundt på mål nummer tre, og det indikerer en dårlig dag på jobben, selv om han ikke kan gjøre så altfor meget.

Álvaro Arbeloa 4 - Det var muligens tenkt av backene skulle være med offensivt i dag, og i så måte var spanjolens bidrag svak, selv om han gjorde en godkjent første omgang. I andre omgang daler det mer, og det er enkelt å se at han trives best når Liverpool har kontroll og leder.

Jack Hobbs 5 - Debutanten fra start gjorde seg ikke vekk i dagens kamp, men er som resten av sine forsvarskolleger svake på dødballer som gir Reading mål nummer to. Holder linja greit og er grei nok i lufta, men sliter litt mer langs bakken. Lykke til videre!

Jamie Carragher 4 - Pådrar seg ikke gult kort, og er sådan klar til å spille oppgjøret mot Manchester United. Sliter med sterke Hunt i dag, og får problemer når ting går fort fort. Klønete utført takling på Ingimarsson som fører til det feil idømte straffesparket. Ikke vanlig Carra-standard.

John Arne Riise 4 - Hva skal man si? Virker å skulle være med offensivt som en slags vingback, ettersom Voronin skulle ligge på venstresiden bak spissene, men mislykkes totalt med det. Skyter håpløse skudd, dårlig til å kombinere og viser i dag liten spilleforståelse. Bedrer seg når Kewell kommer inn, men da er innleggene håpløse.

Steven Gerrard 6 - Scorer et mål i dag, og gjør egentlig ikke stort mer enn det, foruten et skudd i tverrligger. Spenner klønete ned Hunt, og det er dødballsituasjonen som gir Reading sitt andre mål. Ligger altfor dypt i dag, men netter sitt niende mål på ti kamper, så en får bare håpe at en småsur kaptein mobiliserer alt av engasjement og temperement foran de viktige kampene mot Marseille og Manchester United. Liverpools beste i kamp med Mascherano og Kewell.

Javier Mascherano 6 - Argentineren er den som kontrollerer midtbanen i dag. Dessverre kommer det ikke så mye godt ut av argentinerens harde kjemping og overblikk, ettersom Rafael Benítez sin taktikk slår totalt feil, og rytmen på spillet blir umulig med noen gallopperende i ene enden, og noen i andre. Mascherano viser i alle fall at lederegenskapene er gode.

Momo Sissoko 3 - Problemet med Sissoko er at pasningene er totalt elendige. Gang på gang gir han bort ballen i posisjoner hvor Liverpool kunne kontret, og det er synd at det mangler. Utenom det så kjemper han og vinner baller, men når det elementære mangler er det vanskelig å kunne gi noe bedre enn en treer, selv om kjempingen og jobbingen sto til langt høyere stilkarakter.

Andriy Voronin 4 - Virker å stille rett bak Torres, med Crouch på motsatt bredside. I første omgang ser man knapt til ukraineren foruten et par skudd. I andre omgang er sluttproduktet intet, men han involverer seg mer i kampen. Skuffende kamp.

Peter Crouch 4 - Atter en dårlig karakter i kveld etter en helsvart oppvisning på Madejski Stadium. Er grei nok med en mann i ryggen, men får så godt som ingen støtte. Spiller gjerne bakover istedenfor å se etter muligheter fremover, og han forsvinner enda mer når Torres, Liverpools eneste farlige angrepsvåpen, forlater banen, går det enda tråere.

Fernando Torres 6 - Hva Liverpool skulle gjort denne sesongen uten Torres er som å forestille seg et mareritt. Eneste spissen som har kvaliteter til å løpe, kjempe, være smart, skape mål og score mål. I kveld blir han snytt for to straffespark av en mildt sagt fordømt elendig dommer Mariner. Skaper et mål, og vi får krysse fingre og tær for at han er klar mot Marseille på tirsdag.

Harry Kewell 6 - Australieren kommer inn etter en time, og er da Liverpools eneste kreative pust i et særdeles tafatt lag. Viser seg som et kreativt geni med mange lurer pasninger, og overblikket er det intet å utsette på. Er også nære ved å score etter en flott prestasjon rett etter at han kom inn, og det er bare å håpe at han får tillit i en bedre formasjon så snart det lar seg gjøre. Vi gleder oss til å følge med videre.

Ryan Babel og Sami Hyypiä får ikke nok tid på banen til å bli vurdert, men det er klart at Babel bidro med ny giv så snart han kom inn, og både Babel og Kewell burde nok startet denne kampen om tre poeng skulle blitt sikret. Sami Hyypiä får kun noen minutter på tampen, og bemerker seg ikke stort.