Shanghai Shenhua - Liverpool

Fre 03.08.07 kl 18.30 (Rotterdam Tournament) - SkySports 1 / Tilskuere: / Dommer: D. Jol / De Kuip Stadium / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool slo Shanghai i sin nest siste preseasonkamp i Rotterdam. Torres og Gerrard scoret, og Leto og Lucas debuterte fra start.

Shanghai Liverpool
Mål
0-2 (0-1 til pause)
Torres (13)
Gerrard (64)
Lagoppstilling
Zhang
Gang
Weifeng
Du
Xiang
Sun
Yu
(Ricard 5)
(Hui 75)
Blanco
(Ke 75)
Xiao
Jiang
(Chang 62)
Alonso
Martin
Finnan
(Arbeloa 74)
Paletta
Hyypiä
Insua
Leto
Leiva
(Mascherano 75)
Sissoko
(Gerrard 61)
Benayoun
Torres
(Kuyt 74)
Crouch
(Babel 61)
Innbyttere
Yao
Zheng
Wang
Martinez
Shengjiong
Reina
Riise
Carragher
Alonso

Liverpools siste del av pre-season vil foregå i Nederland, hvor man møter Shanghai Shenua i den første kampen i Rotterdam-turneringen.

Benítez har tatt ut et lag uten stammen med Reina, Carragher, Gerrard og Alonso - og eksperimenterer med nye spillere som Sebastián Leto og Lucas Leiva. Fernando Torres starter også sin første kamp for de helrøde. Ingen plass for Pennant eller Voronin på benken, men gledelig at Javier Mascherano er tilbake etter sin innsats i Copa America.

Det blir nevnt nå at Pennant, Voronin Agger og Kewell får hvile, men mest sannsynlig er tilbake til kampen mot Feyenoord på søndag. Scott Carson er som kjent skadet.

Den tidligere Middlesbrough-spissen Hamilton Ricard sitter på benken for kineserne.

Slik fungerer Rotterdam-cup: Alle lag spiller to kamper, og det er ingen finale for å kåre en vinner. Laget som har gjort det best i sine to kamper vinner turneringen. Man får 1 poeng for uavgjort og 3 poeng for seier som vanlig. Har to lag like mange poeng blir, er det det laget som har scoret flest mål som blir plassert høyest på "tabellen". Om begge lag skulle ha scoret like mange, vil det gå på minst innslupne - og om også dette skulle være likt, selv om det er noe utenkelig - så vil det laget som har scoret det raskeste målet i turneringen klatre over på det. Det er nok lite sannsynlig at det vil bli avgjort slik, men det er altså reglementet. En får ikke poeng for hver scoring, slik man får i lignende turneringer som Amsterdam Cup og Emirates Cup.

1. OMGANG

1. MIN: Kampen er i gang.

 5. MIN: Shanghai gjør et tidlig bytte. Yu er klubbens eier, og fikk spille de første fem minuttene. Tidligere Boro-spiss Hamilton Ricard kommer inn. Lite å melde ellers de første fem minuttene. Leto, som er av vingtypen med hvite fotballsko, har vært positiv i sine første fem minutter i rødt.

 13. MIN: Torres 1-0! Benayoun spiller Fernando Torres pent gjennom, og alene mot Zhang gjør El Niño ingen feil. Spanjolens første mål for Liverpool. Torres har vært aktiv i starten, og vil ha ballen mye.

16. MIN:
Nyinnkjøpte Sebastian Leto ser ut til å være en spennende spiler. God teknisk, og ser ut til å kunne gjøre ting på egenhånd. Det blir spennende å se hvordan han klarer seg i fysiske Premier League.

Brukbar debut for Sebastian Leto.

21. MIN: Sissoko med en fryktelig unødvendig ettersleng gir kineserne frispark i småfarlig posisjon. Frisparket er brukbart, men Martin holder uten alt for store problemer. Sissoko har gjort en del unødvendige småting så langt i årets preseason, og dette er ting han gjerne må legge av seg. Det blir en del småkrangling etter den unødvendige etterslengen, men ingen kort blir utdelt.

26. MIN: Lucas snubler, og Shanghai kan kontre. En dårlig pasning gjør at kontringsforsøket gå i vasken, og Liverpool kan igjen ta over kontrollen. Lucas ser ut til å slite litt, men jogger det av seg.

27. MIN: Pent samspill med Benayoun og Torres, og sistnevnte forsøker på et gjennomspill til Crouch. Forsøket er godt, men Crouch er noe passiv og lar ballen trille i stedenfor å møte, og Shanghai får klarert.

Yossi Benayoun i aksjon mot Shanghai Shenhua.

30. MIN: Benayoun spiller opp mot Torres, som tar ballen på kassen og prøver å runde sin forsvarer. Han kommer nesten forbi, men får en dytt i ryggen og går noe enkelt i bakken. Det ville vært noe billig om dommer hadde pekt på straffemerket. Fernando halter litt etter situasjonen, men det ser ut til å gå bra.

31. MIN: Crouch tar ned et oppspill, og skyter fra langt hold. Forsøket er på mål, men alt for svakt og dårlig plassert. Like etter viser Leto nok en gang gode tendenser på kant, men verken Torres eller Crouch gikk på bakre stolpe der innlegget kom.

 33. MIN: Stor sjanse for Shanghai. Ricard prøver et svakt skudd som går innom Paletta og blir et gjennomspill. Finnan nøler og tror Martin er lengre ute enn han er, og Shanghai kommer til avslutning. Martin gjør en god jobb og hindrer at det står 1-1.

35. MIN: Shanghai sender et frispark fra brukbar posisjon i nettveggen. Samtidig varmer Ryan Babel opp til pipekonsert fra Feyenoords supportere. Liverpools nye nummer 19 spilte som kjent for deres rivaler Ajax frem.

38. MIN: At Dirk Kuyt varmer opp er langt mer populært hos gjengen på tribunen. Leto har fått oppgaven om å slå både innoverskrudde frispark og cornere fra høyre. Ellers har Shanghai nok en halvsjanse, og Liverpools forsvar er lite imponerende akkurat nå.

44. MIN: Sissoko prøver seg to ganger (!) fra langt hold. Skuddene er det lite fart i, og ingen problem for Shanghais målvakt.

Pauserapport: 
Det første målet fra Fernando Torres i helrød drakt er den største beholdningen etter en 1.omgang mot det kinesiske laget. Spanjolen ble spilt fram av Yossi Benayoun og det har vært en kombinasjon som har virket lovende. Liverpool har dominert på midtbanen hvor Sissoko har vært sentral men sliter å komme igjennom mot en motstander som har mange spillere bak ballen og jobber hardt. Nye Sebastian Leto har kommet fram et par ganger på venstrekanten, men den siste pasningen har blitt for upresis. Bakover hadde de røde lenge full kontroll, men et par lange fremspill mot slutten av omgangen skapte litt problemer og kunne fort ha gitt baklengs. Torres har virket skarp, det er en del småpent å se, men generelt har ikke det som i realiteten er et reservelag med få unntak helt fått lagt inn det øverste giret.

2. OMGANG

45. MIN:
Ingen forandringer på laget, og Torres og Crouch sparker i gang andre omgang.

46. MIN: Torres gikk nesten hele veien. Spanjolen var på et langt og godt raid, før han ble taklet da han skulle gå forbi siste mann og avslutte.

48. MIN: Lucas Leiva har fått et slag i ansiktet, og ligger nede. Frispark fra kanten, i god posisjon for Liverpool. Den unge brasilianeren blør i munnen, men det er ingen fare for at han må bytte.

52. MIN: Paletta feller Alonso og Shanghai har frispark i meget god skuddposisjon. Forsøket er bra, men Martin er godt plassert og står der skuddet kommer.

58. MIN: Babel og Gerrard gjør seg klar til å komme inn.

60. MIN: Torres prøver seg fra langt hold, og ballen spretter skummelt foran keeper. Han har likevel ikke for stor problemer med å holde skuddet.

 61. MIN: Babel og Gerrard kommer inn for Liverpool, mens Crouch og Sissoko går av. Shanghai gjør også et bytte, Li Chang for Kun Jiang.

63. MIN: Shanghai er farlig frempå på en corner, og Martin har visse problemer. Det går dog bra Aten-hiten "We've got the best midfield in the world" høres på tribunen.

 64. MIN: Gerrard 2-0! Nydelig scoring fra kapteinen. Han får ballen like utenfor 16. meteren og curler den vakkert opp i lengste hjørne.

 65. MIN: Shanghai gjør nok et dobbeltbytte.

67. MIN: Babel viser prov på sin store fart, og stjeler ballen skrått utenfor 16. meteren. Han får fyrt i vei et hardt skudd som keeper får slått til corner. Godt forsøk fra nederlenderen, som også kunne valgt å slå inn til Torres i god posisjon.

68. MIN: Arbeloa og Kuyt gjør seg klar til å komme inn. Kuyt vil nok få langt varmere velkomst enn Babel.

72. MIN: Gerrard med et godt forsøk på gjennomspill mot Torres. Pasningen er litt for hard, men tendensene og tanken var god.

73. MIN: Ryan Babel ligger ute mot høyre, og ser veldig lite komfortabel ut når han må bruke venstrefoten for å slå inn. Lucas Leiva har vært positiv i andreomgang.

 74. MIN: Finnan og Torres går ut, og Arbeloa og Kuyt kommer inn. Kuyt får stående applaus. Shanghai gjør også noen bytter.

 75. MIN: Lucas Leiva går ut, og Javier Mascherano kommer inn til sin første preseasonkamp.

 76. MIN: Dirk Kuyt gjør en glimrende jobb og spiller gjennom Benayoun. Israeleren burde definitivt ha scoret, men bruker for lang tid og blir hindret.

81. MIN: Liverpool spiller meget bra for øyeblikket og har full kontroll på det som skjer.

87. MIN: Lite å melde om de siste minuttene. Liverpool har ballen omtrent hele tiden mens Shanghaispillerne løper i mellom.

Sluttrapport: 
Trolig er det bare Steve Finnan og Fernando Torres som vil starte mot Aston Villa av de som begynte kampen mot Shanghai Shenhua, og de neste beste fikk en grei siste gjennomkjøring før Rafa topper laget mot Feyenoord. Scoringene til Fernando Torres og Steven Gerrard var krydderet, først en delikat liten lobb og siden en banan i vinkelen, og sammen med hardt arbeidende Momo Sissoko var de et lite hode foran resten. De nye gutta Sebastian Leto og Lucas Leiva gjorde det også bra nok til at man ser fram til deres fortsettelse. I et forsvar, hvor Emiliano Insua ga et godt inntrykk, ble det gitt litt for mange halvsjanser til et fysisk bra men ellers begrenset motstander. En hyggelig kamp i solskinnet, men inntrykket er at for Liverpool vil det som ligner virkelig alvor først komme i generalprøven på søndag.

SPILLERVURDERING

David Martin 6 - Ingen nevneverdige feil fra unggutten som stoppet en scoring da han fikk et par knotter på en avslutning i 1.omgang. Var våken og bra til å lese gjennomspill.

Steve Finnan 6  - Iren pleier sjelden å gjøre de store feilene, men bak en vandrende og lite dekkende Benayoun kom han litt på halvdistanse ved noen fremspill fra Shanghai før pause. For øvrig en kamp på det jevne.

Sami Hyypiä 6 - Overlegen i en del av duellene, men det lange finnen greide ikke å sette linja helt i det lite samspilte forsvaret og Shanghai truet av og til bakrommet.

Gabriel Paletta 5 - Argentineren blander solid stopperspill med dårlig posisjonering og slurv i dueller og klareringer, noe som ga flere unødvendig sjanser til motstanderen.

Emiliano Insua 7 - Shanghai spilte mye opp mot sin søramerikaner Blanco ute på kanten, og det ble en artig duell mot unge Emiliano. Vi synes han greide seg meget bra og viste seg også positivt framover ved flere anledninger.

Yossi Benayoun 6 - Virker mest som en frustrert playmaker ute på høyrekanten, hvor han stadig trekker innover for å involvere seg. Får pluss for at han var involvert i noen av de beste angrepene, helst ved gjennomspill til Torres, men brente også en kjempesjanse da han ble for teknisk dypt inne i feltet.

Lucas Leiva 6 - Brassen har godt overblikk og fin basisteknikk, alliert med en sterk løpsmotor. Spennende type, men våget for lite i pasningsspillet og trillet helst ballen sidelengs heller bakover, noe som vil forandre seg med større selvtillit.

Momo Sissoko 7 - Momo startet litt rustent med et par feilpasninger, men spilte seg stort opp og ble etter hvert den energibunten som bokstavelig talt var sentral på midten.

Sebastian Leto 7 - Virker hengslete til å være ving, men har samtidig en vinnende steg og god ballkontroll. Viste seg fram et par ganger både ved å komme rundt på kanten og å skjære inn for så å avslutte med skudd. En lovende start for den langhårede.

Peter Crouch 6 - En og annen fiks touch, og et og annen vunnet hodeduell, men lange Peter må involvere seg mer og true motstanderens mål i større grad, dersom han skal presse seg inn på årets startoppstilling.

Fernando Torres 7 - En flott første scoring av Fernando, som ikke alltid lyktes men som i glimt ga bud om et vinnende rykk og punch lengst fremme i angrepet.

Steven Gerrard 7 - Kapteinen ga kampen en annen dimensjon da han suverent la ballen i krysset like etter at han kom innpå. Hadde ikke turboen på hele tiden, men ingen tvil om at han gir Liverpool et løft når han er på banen.

Ryan Babel 5 - Prøvde seg på et par sterke forseringer, med buingen fra supporterne til Feyenoord i ørene, men en må kunne si at han ikke har funnet seg til rette ennå. Denne gangen spilte han en halvtime på høyrekanten.