Sunderland - Liverpool

Lør 25.08.07 kl 13.45 (Premier League) - Canal+ Sport 1/Sky / Tilskuere: 45 645 / Dommer: Mark Halsey / Stadium of Light / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Jens Andersen Grønhaug

Liverpool slo Sunderland på Stadium of Light etter scoringer av Sissoko og Voronin. Hyypiä brakk nesa, Carragher kjørt på sykehus.

SunderlandLiverpool
Mål
0-2 (0-0 til pause)
Sissoko (37)
Voronin (87)
Lagoppstilling
Gordon
Nosworthy
Halford
McShane
Wallace
Miller
Etuhu
Yorke
(Leadbitter 61)
Richardson
(Stokes 20)
Chopra
Murphy
(Connolly 76)
Reina
Finnan
Carragher
(Riise 76)
Hyypiä
(Agger 16)
Arbeloa
Pennant
Sissoko
Alonso
Babel
(Kuyt 89)
Voronin
Torres
Innbyttere
Ward
Anderson
Itandje
Mascherano
Gule kort
Etuhu (27)Arbeoa (67)

Etter en hektisk landskampuke har Rafael Benítez valgt å sette ut Daniel Agger, John Arne Riise og Dirk Kuyt i forhold til laget som startet sist helg mot Chelsea. Steven Gerrard blir som kjent også hvilt med sitt brudd i den ene stortåa. Sami Hyypiä, Ryan Babel, Andriy Voronin og Momo Sissoko har kommet inn.

Peter Crouch er ikke engang med til Sunderland, og spares sannsynligvis til tirsdagens kamp mot Toulouse. Det samme gjelder Yossi Benayoun. Harry Kewell er fortsatt uaktuell etter lårskaden sin, selv om man for en uke siden håpet at han ville være aktuell til denne kampen.

Det er ventet at Liverpool spiller en klassisk 4-4-2-formasjon med Jermaine Pennant og Ryan Babel på henholdsvis høyre og venstre flanke. Voronin vil holde Torres med selskap på topp, og det vil bli spennende å se hvordan duoen fungerer sammen.

1. MIN: Andriy Voronin og Fernando Torres sparker igang den første kampen i årets fjerde ligarunde.

1. MIN: Vanvittig sjanse for Liverpool! Andriy Voronin snapper et tilbakespill av en Sunderland-forsvarer, og kommer helt alene med Craig Gordon fra noe skrått hold. Ukraineren prøver å sette ballen mellom beina på skotten, men den triller mot streken før en Sunderland-forsvarer klarerer.

2. MIN: Liverpool har lagt press på Sunderland fra første sekund. Får et par cornere på rappen, men det kommer intet stort ut av det.

4. MIN: Sami Hyypiä vinner en duell, men får seg en solid trøkk i hodet i samme slengen av Daryl Murphy. Finnen trenger behandling, og rusler etter hvert av banen i det han blør fra nesa. Det ser imidlertid ut til å gå greit med den finske skogvokteren. Daniel Agger settes igang med å varme opp allerede.

6. MIN: Sami Hyypia løper inn å banen igjen i det Sunderland får et hjørnespark. Det spretter rett i Paul McShane, og går til utspark fra José Reina.

10. MIN: Frispark til Liverpol i meget skummel posisjon når Etuhu feller Voronin.

12. MIN: Xabi Alonso tar frisparket, men det går rett i muren Sunderland har satt opp, og triller ut til innkast for Liverpool.

13. MIN: Paul McShane gir Liverpool et hjørnespark, men det blir slått altfor lavt av Jermaine Pennant. Sunderland klarerer igjen.

14. MIN: Sissoko(!) briljerer på høyrekanten! Dribler seg gjennom, og løper sterkt ifra to Sunderland-forsvarere. Deretter pirker han fint ballen til Voronin, som legger inn. Den går til Babel, som gir videre ut til Alonso som står ved sekstenmeteren. Baskeren får ikke helt kontroll, og skuddet går vel en meter til side for Craig Gordon. Positive takter av Liverpool.

16. MIN: Sami Hyypiä sliter fortsatt etter smellen, og må byttes ut. Daniel Agger kommer inn til sin kamp nummer 50 for Liverpool. Sky Sports sier at Hyypiä sliter med å se klart etter duellen med Murphy, samt at blødningene fra finnens nese ikke vil stoppe. Signaliserer, tydlig irritert, at det ble brukt en albue mot ham fra Murphys side, i det han går ut av banen.

20. MIN: Kieran Richardson har også fått problemer, og må byttes ut. Den tidligere Manchester United-spilleren rusler ut til fordel for Anthony Stokes.

23. MIN: Mange tøffe tak på Stadium of Light nå, og dommer Mark Halsey blåser en rekke frispark i et forsøk på å roe ned de tøffe duellene på midtbanen.

24. MIN: Stor sjanse for Sunderland. Jermaine Pennant vurderer stygt feil når han skal sende en tversoverpasning, og sender den rett i beina på en Sunderland-spiller. Anthony Stokes spiller gjennom, men Reina ryker ut og forstyrrer innbytteren. Daniel Agger klarerer så rett før ballen krysser mållinja.

27. MIN: Det er tydelig at Sunderland foretrekker en fysisk spillestil hjemme på Stadium of Light. Dickson Etuhu får gult kort når han feier ned Álvaro Arbeloa dypt inne på Liverpools banehalvdel. Det blåses mange frispark nå.

29. MIN: Fernando Torres kjemper seg frem mot straffefeltet, men McShane får klarert til innkast. Sissoko jobber sterkt på midtbanen i dag, og løper og takler mye.

31. MIN: Fernando Torres stjeler ballen og setter fart fremover. Ryan Babel akselererer og stormer fremover, men blir hindret av to Sunderland-forsvarere som henger på som klegger. Det er nå en time igjen å spille, og om Liverpool skal score sitt 7000. mål her i dag, må de produsere flere sjanser.

33. MIN: Anthony Stokes får nesten ballen ved sekstenmeteren etten en gjennombruddspasning, men José Reina er våkent ute og klarerer rett foran nesa på spissen.

34. MIN: Jermaine Pennant felles av Anthony Stokes i god innleggsposisjon, og Liverpool får frispark. Det klarerer igjen hodesterke Nyron Nosworthy.

37. MIN: Hvem andre enn Momo Sissoko scorer Liverpools 7000. mål, hans aller første i Liverpool-drakta! Jermaine Pennant briljerer på høyrekanten, og etter hvert får Xabi Alonso ballen, og legger inn. Etter en heading av Pennant får Andriy Voronin lagt ut til Sissoko, som knaller ballen lavt i mål bak Craig Gordon fra over 20 meter. Pen scoring av maliseren!41. MIN:
Liverpool får et hjørnespark, men det heades over mål av Fernando Torres. Minuttet etterpå får Torres muligheten til å utfordre på venstrekanten, men Nyron Nosworthy er stødig, og spanjolen kommer seg ikke forbi.

45. MIN: Momo Sissoko har fått blod på tann, og fyrer til på halvvolley fra 25 meter. Den triller ut et godt stykke til side for Craig Gordon. Det legges til 2 minutter på Stadium of Light.

46. MIN: Andriy Voronin er sterk i lufta, og header flott til Jermaine Pennant. Den engelske vingen er imidlertid hårfint i offside.

47. MIN: Voronin spiller flott til Jermaine Pennant, og Fernando Torres får et glitrende innlegg. Liverpools rekordsingering skal bare heade ballen i mål fra sju-åtte meter, men treffer Craig Gordon, og den skotske målvakten får såvidt en hånd på ballen før den krysser mållinja. Svak avslutning av spanjolen, og han burde absolutt gitt Liverpool en tomålsledelse der.

Pauserapport:
Liverpool leder fortjent på Stadium of Light etter Mohamed Sissokos vanvittig overraskende scoring - hans første på tre sesonger i Liverpool-drakta. Andriy Voronin og Fernando Torres har vist seg å være et meget, meget godt spisspar med flotte bevegelser og god spilleforståelse. Liverpools flankespill har fungert godt i dag, med Jermaine Pennant og Ryan Babel som har vært solide de første 45 minuttene. Den sentrale midtbaneduoen Sissoko og Alonso fungerer godt, og Liverpool har hatt både ballen og spillet selv uten Steven Gerrard på midtbanen. Med litt flaks kunne Liverpool fort ledet 3-0, siden både Voronin og Torres har hatt kjempesjanser. Nå gjenstår det å holde på ledelsen for å sikre seg tre bortepoeng mot Roy Keanes menn.

46. MIN: Daryl Murphy og Michael Chopra sparker igang 2. omgang på Stadium of Light.

46. MIN: Sunderland får en tidlig corner, men hjørnesparket fra Anthony Stokes er altfor lavt. Liverpool tar over, men Ryan Babel mister ballen i et forsøk på å utfordre.

47. MIN: Kjempespill av Liverpool! Alonso og Torres kombinerer flott, og førstnevnte lobber ballen gjennom til Andriy Voronin. Craig Gordon får imidlertid tak i ballen like før Andriy Voronin skal til å sette inn nådestøtet. Stor prestasjon av Alonso å få til den pasningen.

50. MIN: Andriy Voronin timer et løp helt perfekt, og får ballen fra midtbanemaestroen Alonso. Stormer mot mål, og prøver å legge til Torres på motsatt side. Det blir imidletid for upresist.

51. MIN: Torres rykker ifra Sunderland-forsvaret, og får en meter på forsvarsspillerne. Skyter fra 16 meter, men Craig Gordon får avverget. Torres må skjerpe seg når det gjelder avslutninger.

51. MIN: Nyron Nosworthy sparker ned Andriy Voronin i god posisjon, og Liverpool får frispark fra 20 meter. Jermaine Pennant fyrer av, men Craig Gorden er på plass og fanger ballen som går rett på mål.

56. MIN: Etter et Sunderland-frispark får Liverpool muligheten til å kontre. Momo Sissoko setter fart fremover, men pasningen til Fernando Torres blir for upresis.

57. MIN: Liverpool kombinerer fint fremover på banen, og Ryan Babel legger perfekt inn mot Andriy Voronin. Ukraineren demper ballen på hodet, men i det han skal snu seg for å avslutte får han tilsynelatende an albue i kjeften, og faller. Rob Styles hadde nok dømt straffe på den der...

61. MIN: Sunderland bytter. Dwight Yorke rusler av banen, Grant Leadbitter kommer inn.

64. MIN: Torres jager en langpasning, men i kamp med to Sunderland-forsvarere får han ikke kontroll over skuddet fra 20 meter.

67. MIN: Álvaro Arbeloa sparker en Sunderland-spiller på vei fremover i magen, og belønnes med et fortjent gult kort. José Reina bokser frisparket til hjørnespark, men det kommer det intet ut av.

68. MIN: Voronin fyrer av fra 20 meter, men skuddet går langt over mål.

70. MIN: Jamie Carragher virker å slite med noen ribbein etter å ha fått José Reinas kne i siden. Fortsetter imidlertid litt til.

72. MIN: Michael Chopra spilles gjennom, og José Reina er farlig langt ute for å prøve og presse spissen. Det hele resulterer i ingenting.

73. MIN: John Arne Riise skal inn på banen til fordel for Ryan Babel, men Jame Carragher vifter desperat med armene for å vise at han må ut. Ryan Babel stopper opp, og spillet går videre. Minuttet etterpå vifter igjen Carragher med armene for å vise at han må ut av banen så fort som mulig.

76. MIN: Endelig får Jamie Carragher gå av banen, og John Arne Riise kommer inn. Carragher er tydelig forbannet når han går ut, muligens fordi det tok så lang tid før byttet fant sted. Hjemmelaget gjør også et bytte. Connolly kommer inn for Murphy.

79. MIN: Torres kriger seg gjennom i feltet, og gir til Andriy Voronin. Han smeller til fra seksten meter, men ballen fyker rett på Craig Gordon. Et mysterium at Liverpool ikke har pungtert kampen til nå.

82. MIN: Liam Miller fyrer av fra 40 meter, men skuddet går langt over. Mye skal til for at et slikt skudd skal gå forbi Reina i Liverpool-buret.

87. MIN: Liverpool kontrer, og kombinerer flott fremover. Andriy Voronin punkterer kampen når han gjør 2-0 med et flott skudd fra skrått hold etter å ha vendt vekk en Sunderland-forsvarer.89. MIN:
Babel må ut allikevel i dag, Kuyt jogger inn.

89. MIN: Torres kjemper seg til en god mulighet etter et langt tilbakespill. Fra 12 meter setter han ballen himmelhøyt over Craig Gordon fra skrått hold.

Det legges til 3 minutter. Sky Sports rapporterer at Sami Hyypiä har brukket nesa. Det som er mer alvorlig er at Jamie Carragher er kjørt på sykehus med et mulig ribbeinsbrudd.

93. MIN: Voronin og Torres kommer alene mot en Sunderland-forsvarer. Voronins pasning er imidlertid altfor svak, og muligheten sløses bort. Der burde det absolutt stått 3-0.

Kamprapport:
Liverpool tok en høyst fortjent seier på Stadium of Light i dag. Sami Hyypiä brakk nesa etter kun ti minutters spill, og et kvarter før slutt ble Carragher kjørt til sykehuset for et mulig ribbeinsbrudd. Dermed kan det vise seg å bli tre dyre poeng i dagens oppgjør mot Roy Keanes Sunderland. Det var et mysterium at Liverpool ikke evnet å punktere kampen ved flere scoringer enn Sissokos i første, før Voronin fastsatte resultatet like før slutt. Spesielt Torres hadde haugevis med sjanser, og i det minste en ball burde funnet veien til nettmaskene. Alt i alt en meget god kamp av Liverpool, som viser at årets borteform er en helt annen enn fjorårets.


Spillervurdering:

Pepe Reina 7 - Står bak et meget solid forsvar, og har ikke mye å gjøre. Er imidlertid godt ute da Stokes blir spilt fri, og gjør målet mindre. Gjør det enkelt og greit i feltarbeidet.

Steve Finnan 7 - Virker litt klønete ved et par anledninger, men spiller seg godt opp etter hvert, og henger med som en viktig del av forsvarslinja.

Jamie Carragher 7 - Ikke den vanskeligste kampen for Carragher dette, selv om Liverpool leder i store deler av kampen. Står som en vegg, og stanger ut det lille som kommer. Må dessverre ut med skade. Forhåpentligvis er han klar igjen snart.

Sami Hyypia - Får noe overraskende starte kampen, men ut etter et kvarter, med brukket nese.

Alvaro Arbeloa 6 - Er jevnt over solid, men posisjonerer seg feil da Stokes blir spilt igjennom. Viser at han ikke er så altfor verst med ballen i bena.

Jermaine Pennant 8 - Jermaine er i ferd med å spille seg inn i supporternes hjerter for alvor. Virker som den vingtypen vi ikke har hatt siden McManaman og Barnes. Utfordrer, rykker, dribler og slår meget gode innlegg. Bør være i ferd med å spille seg inn i landslagsvarmen for alvor.

Mohammed Sissoko 8 - Momo fikk tillit på midtbanen i Gerrards fravær, og tok meget godt vare på sjansen. Er meget sterk i det defensive arbeidet, og taper knapt én duell. Er også tryggere med ballen enn vanlig. Scorer et pent mål.

Xabi Alonso 8 - Alonso gjør en kjempekamp. Spanjolen er virkelig blitt vant med engelsk fotball, noe som gjenspeiler seg i den defensive delen av arbeidet. Taper få dueller, og løper mye. Samtidig slår han et par nydelige pasninger. Liverpools beste i dag.

Ryan Babel 7 - Glimter til periodevis, med gode finter og fine kombinasjoner. Er sterk i kroppen og bruker dette til å holde unna motstanderen. Er litt av og på, men virker som en meget bra ung spiller.

Andriy Voronin 7 - Ukraineren fikk sin første start i Premier League, og takket for tilliten med en fin scoring i sluttminuttene. Voronin er en aggressiv spillertype, som stresser forsvarere med sine mange løp. Har et par fine kombinasjoner med Torres, og får til slutt betalt med en nettkjenning.

Fernando Torres 7 - El Niño gjør nok en god kamp i den rød trøya. Løper, går i dueller og forsøker på noen ekstraordinære ting. Gode kombinasjoner med lagkameratene, og er hele tiden spillbar. Det eneste som manglet i dag, var at spanjolen satte ballen i nettet.

Daniel Agger 7 - Dansken kom tidlig inn for Hyypia, og gjorde sakene bra. Er trygg i midtforsvaret, og har et par fine fremspill.

Dirk Kuyt og John Arne Riise kom også inn, men ingen av de fikk nok tid til å kunne bemerke seg nevneverdig.