Chelsea - Liverpool

Ons 30.04.08 kl 20.45 (Champions League, semifinale 2.kamp) - Viasat4/TV6/3+/Sky / Tilskuere: 38 900 / Dommer: Roberto Rosetti (ITA) / Stamford Bridge / Skrevet av: Sveinung Axelsen
Spillervurdering: Tor Sandø

Trass i mål fra Babel og Torres, er det Chelsea som er klar for finale i Champions League.

Arbeloa (99)

Liverpool må score på Stamford Bridge for å nå Champions Leauge-finalen i Moskva, etter at det ble 1-1 på Anfield i den første semifinalen.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Yossi Benayoun holder Ryan Babel ute av Liverpools startoppstilling i kveldens avgjørende semifinale på Stamford Bridge. Utover det er det ingen overraskelser i laget som mønstres, da det stort sett er de samme menn som Rafael Benítez har vist tillit de siste viktige kampene, dog uten skadde Aurelio som erstattes av Riise.

1. omgang:

1. min:
Fernando Torres løper i press idet Chelsea sparker igang kampen. De tilreisende supporterne åpner med et høyt lydnivå.

2. min: En overivrig Fernando Torres løper Ashley Cole over ende, og Chelsea tildeles frispark på egen halvdel. Kampen har så langt vært like intens som man kunne ha ventet.

4. min: Skrtel og Carragher samarbeider om å få bort Drogba nede ved Liverpools venstre hjørneflagg, og det med hell.

5. min: Chelsea er så langt det laget som har sett mest til ballen, og de har fått etablert et visst press.

6. min: Drogba vender bort Skrtel og skyter fra 20 meters hold. Reina får fingertuppene på ballen, og gir hjørnespark. Ved samme hjørnespark hamrer Essien til i returrom, men ballen svever over.

8. min: Gerrard slår et frispark hardt inn foran mål. Ingen røde kommer imidlertid på ballen, og Chelsea kan kjøre kontra. Ashley Cole skusler dog bort den muligheten for de blå.

10. min: Benayoun og Gerrard spiller ball hurtig og diagonalt før sistnevnte slår en pen stikker inn til Torres. Spanjolen får avsluttet, men Cech avverger til et hjørnespark det ikke blir noe sluttprodukt av.

12. min: Drogba får muligheten til å sette fart mot Liverpools forsvar, men Martin Skrtel sklir inn og rydder opp i sin sedvanlige stil.

13. min: Idet Luis Garcías sang runger i London, finner Didier Drogba en lomme bak Liverpools midtstoppere. Reina kommer imidlertid fint ut og sparker unna.

13. min: Skrtel må ut på sidelinja for å få behandling etter en duell med Drogba, men er fort inne igjen.

15. min: John Arne Riise forsøker seg fra 27 meters hold, men hans harde skudd går i muren.

18. min: Etter at Chelsea har åpnet friskest på Stamford Bridge begynner nå de blå å bli presset lenger bakover på banen, og det er lenger mellom halvfarlighetene.

19. min: Lampard spiller fri Drogba, som kommer alene med Reina, men, tett fulgt av Carragher, setter han ballen utenfor. Kampens første klare sjanse.

22. min: Essien tar ballen ned på brystet, og klemmer til på halv volley fra 30 meters hold.

22. min: Sami Hyypiä erstatter en haltende Martin Skrtel.

23. min: Riise legger inn, og Benayoun skyter på hel volley fra 17 meters hold, ballen seiler ut til innkast for Chelsea.

26. min: Ballack dundrer til fra 25 meters hold, og Reina velger å bokse ballen tilbake ut igjen. Liverpool kontrer, og får et hjørnespark det ikke blir noe utav.

33. min: Mål! Kalou lurer Liverpools offsidefelle, og stormer igjennom. Hans første skudd reddes bra av Reina, før Drogba dundrer inn hans retur. Kanskje skulle målet ha blitt underkjent for offside.

38. min: Liverpools lagkaptein Steven Gerrard må ta telling etter en stygg og sen takling fra Didier Drogba.

41. min: Chelsea kommer to mot to i angrep, og Alonso ser seg nødt til å klippe ned Kalou. Baskeren blir belønnet med gult kort. Ballack setter frisparket livsfarlig 30 centimeter utenfor mål fra drøye 20 meters hold.

45. min: Liverpool forsøker å ta over kampen, men møter veggen i form av et særdeles kompakt Chelsea-lag.

45+1. min: Roberto Rosetti tar fløyta til munnen og blåser til pause.

Etter at Liverpool fremviste en lovende kontroll forrige kamp, har denne kampen så langt tilhørt Chelsea. Liverpool har kun greid å etablere angrep fire-fem ganger, og står med Torres ene mulighet fra vanskelig vinkel så langt. Chelsea har ligget kompakt og dypt, spesielt etter sitt mål, og har hatt god kontroll bakover, kombinert med farlige angrep offensivt. Spesielt virker de å komme lett til på Liverpools høyreside, hvor det har vært rom å løpe i mellom Arbeloa og Carragher. Videre kan det nevnes at gressmatta er særdeles regntung i London, hvor det etter rapportene har øst ned med regn i hele dag. Dette har resultert i flere spillerfall på det glatte underlaget.

2. omgang:

46. min:
Gerrard og Torres sparker igang andre omgang idet det drypper godt fra oven i London.

47. min: Ingen av lagene har foretatt noen bytter i pausen. Kampen virker nå på ny å ha entret sitt gamle spor med intenst spill.

48. min: Gerrard løper fri på venstrekanten, og header fri Kuyt, hvis skudd på briljant vis reddes av Cech.

49. min: Kuyt forsøker å legge ballen til rette for Torres på hjørnesparket etter den ovennevnte situasjon. Ballen ender imidlertid godt inne i klyngen av Chelsea-spillere.

51. min: Vertene får et frispark på sin høyreflanke, høyt i banen, men Lampard slår for høyt, og farlighetene uteblir.

54. min: Didier Drogba legger ballen inn til Ballack, som legger den ned til Frank Lampard jr., som skyter midt på Reina fra 18 meter.

56. min: Liverpool presser høyere nå enn i første omgang, og kampen ser ut til å åpne seg mer opp.

60. min: Javier Mascherano viser at han besitter stor hurtighet idet han raider høyrevingen for Liverpool. Innlegget er også godt, men Torres' løp inn i boksen blir forhindret av Carvalho.

63. min: Benayoun og Kuyt har nå byttet side i et forsøk på å forvirre Chelseas forsvarsspillere.

64. min: 1-1! Yossi Benayoun trekker seg inn i banen med ball, og dribler av to-tre blå, før han perfekt stikker ballen igjennom til Fernando Torres. Spanjolen gjør ingen feil fra 15 meter, og styrer ballen i mål!

68. min: Kampen har blitt mer stille etter Torres utligning, men Liverpool presser fortsatt høyest og styrer kampen.

70. min: Steven Gerrard forsøker seg fra distanse, men sender ballen et par meter over.

70. min: Florent Malouda erstatter Chelseas Kalou.

74. min: En energisk Rafa Benítez får beskjed fra fjerdedommer om å holde seg innenfor den oppstiplede firkanten til dirigering ved sin intensive gestikulering.

76. min: Chelsea virker å mobilisere alt de har av folk offensiv nå, i et forsøk på å score. Liverpool står imidlertid foreløbig greit imot det massive trykket.

77. min: Michael Essien sniker seg elegant oppover Chelseas høyrekant med ball, og går direkte mot mål. Han skyter, men treffer nettveggen.

78. min: Jermaine Pennant erstatter en sliten Yossi Benayoun som klappes av banen.

79. min: Liverpool får to hjørnespark, men Makelele står i veien for dem begge.

82. min: Jermaine Pennant kommer seg fri på kant, og slår inn. Cech plukker ballen ned, før han blir løpt ned av en innstormende Kuyt, med et frispark som gevinst.

85. min: Liverpool er stadig laget som presser på Stamford Bridge, og Chelsea sliter med å gjenfinne rytmen de hadde i første omgang.

86. min: Mascherano avverger i panikk et innkast ved å spille ballen ut til hjørnespark for Chelsea. Reina får frispark ved det påfølgende hjørnespark.

88. min: Gerrard må av banen etter å ha fått krampe. Kapteinen er imidlertid oppe og går igjen relativt fort.

90+1. min: Chelsea har igjen flyttet sitt lag høyere i banen, men virker ikke å få uttelling for det.

90+2. min: Roberto Rosetti blåser av andre omgang, og det er klart for ytterligere 30 minutter med fotball i London!

1. ekstraomgang:

91. min:
Chelsea sparker igang den første av kveldens to ekstraomganger.

Joe Cole har blitt erstattet av Anelka i den lille pausen før ekstraomgangene.

93. min: Steven Gerrard slår en god corner, og Hyypiä header like utenfor mål.

95. min: Michael Essien tror han har scoret for Chelsea, men målet blir anullert da tre Chelsea-spillere stod i offside!

96. min: Sami Hyypiä klipper ned Ballack, og Chelsea tildeles straffespark.

98. min: Frank Lampard tar straffen, og triller ballen sikkert i mål for Chelsea, da Reina går feil vei.

99. min: Ryan Babel har kommet inn for Fernando Torres.

99. min: Alvaro Arbeloa har fått det gule kortet for kjefting på dommer etter straffesparksituasjonen.

102. min: Ryan Babel avblåses for offside.

105. min: Liverpool klarer ikke få ordentlig tak på kampen, og behøver å gjenfinne sin gode rytme fra andre omgang skal de komme tilbake her.

105. min: Mål! Anelka triller rundt med Riise, og setter ballen lavt inn til Drogba, som lett løper ballen i mål.

Andre ekstraomgang:

106. min:
Liverpool triller andre ekstraomgang igang, med et meget tungt utgangspunkt.

108. min: Liverpool får et par hjørnespark, Hyypiä blir felt etter fantastiske finter, dommeren er klar til å dømme straffe, men ombestemmer seg.

110. min: Mascherano legger Malouda i bakken, og Chelsea tildeles et frispark fra drøye 20 meters hold.

114. min: Liverpool forsøker å etablere et trykk på Chelseas banehalvdel, men klarer kun å presse de blå tilbake med vesklende hell.

115. min: Chelsea triller ball, og drar tid nå.

117. min: Mål! Ryan Babel smeller ballen i krysset fra 30 meters hold!

119. min: Andriy Shevchenko kommer inn for Frank Lampard.

120. min: Det er tillagt ett minutt på Stamford Bridge.

Sluttrapport: Chelsea er klare for finale i Champions League på Liverpools bekostning etter en høydramatisk avslutning på kampen. I ordinær tid hadde lagene hver sin omgang. Chelsea var best før pause, mens Liverpool var det førende laget etter hvilen. Det så ut som om Liverpool skulle klare å snu det hele til sin fordel da Fernando Torres utlignet etter en drøy times spill. Selv om gjestene skapte mest mot tampen av ordinær tid, klarte man ikke å få det viktige andremålet. I ekstromgangene manglet det ikke på dramatikk. Først får Chelsea ett mål annulert for offside, før Hyypiä noe klønete feller Ballack på vei ut av feltet. Frank Lampard er sikker fra ellevemeteren. Helt på tampen av andre ekstraomgang scorer Drogba sitt andre mål for dagen, og det synes som kampen er avgjort. Tidlig i andre ekstraomgang blir så Hyypiä snytt for et straffespark, før Babel reduserer med et overraskende langskudd tre minutter før ekstraomgangene er omme. Trass i at Chelsea drøyer ut tiden ved flere anledninger, legges det ikke til mer enn ett minutt, og dermed blir tiden for knapp for Liverpool til å få utligningen som ville ha sendt dem til finalen i Moskva.

Spillervurdering:
Reina 6 - Drogbas to mål avslørte Reinas svakhet; skudd i korthjørnene. Ikke den store dagen for spanjolen, men hadde da også noen inngripener som var bra. Underlaget var tøft og ballen sleip.

Arbeloa 6 - Løp mye, men spanjolen hadde vanskeligheter med å komme seg inn i denne kampen fra sin sidebackposisjon. Gjorde dog ikke de store feilene defensivt. Offensivt var han fraværende.

Carragher 7 - Da Carra satte inn den perfekte taklingen på Drogba i første ekstraomgang, var det et tegn på at dette kunne gå Jamie og Liverpools vei. Men så kom Lampards og Drogbas mål og alt ble straks mye vanskeligere.

Skrtel - Slovaken ville så gjerne fortsette, men skaden han fikk da han avverget en stor sjanse fra Drogba plaget han såpass at han måtte ut. Synd. Martin hadde en lovende åpning, men fikk altså bare 22 minutter.

Riise 6 - Gjorde mye bra i denne kampen og hevet seg brukbart fra selvmålet på Anfield. Gjorde en amatørfeil da han vinket for offside på Drogbas andre mål. Han ga Anelka det rommet han trengte for å få lagt inn.

Kuyt 6 - Løp mye Dirk også, men nederlenderen kom ikke så mye med i spillet som han pleier. Spørsmål om Kuyt burde ha ligget enda mer offensivt og gitt Torres enda mer støtte.

Mascherano 8 - Den store lille sjefen var sjef i store deler av kampen, og står sammen med Xabi for langdistanseløpingen på midten. Var god med ball, hadde gode inngripener og gjennomspill. Stor kamp av argentineren.

Alonso 8- Liverpools bestemann. Løp over 1,4 mil i denne kampen og sto for mye av grovarbeidet for å få de røde inn i kampen i andre omgang. Var sammen med Mascherano de ankrene klubben trengte for å utlikne i andre omgang.

Gerrard 7 - Steven er en vinnertype som gir alt og mer enn alt for at Liverpool skal vinne. Så vinnerviljen da han lå nede med strekk. Steven reiste seg og spilte en bra kamp, og det til tross for at Chelseas vaktbikkje, Makelele, holdt Steven under oppsikt i store deler av kampen.

Benayoun 7 - Ble løpende mye i mellom i første omgang, men var atskillig mer med i andre omgang. Fantastisk forarbeid på Torres sitt 1-1-mål, da han med kirurgisk presisjon tredde ballen igjennom Chelsea-forsvaret. Ble byttet ut med Pennant tolv minutter før 90 minutter var gått.

Torres 7 - Var konge på den ene sjansen han fikk foran Cech. Hadde en vanskelig oppgave alene på topp og burde kanskje ha fått mer støtte. Ble erstattet av Babel i første ekstraomgang.

Hyypiä 7 - Fikk 100 minutter for Skrtel. Hvordan dommeren kan unngå å gi Sami straffespark er det bare italieneren som vet svaret på. Sami var god etter at han erstattet Skrtel. Han er ikke så rask, men det oser rutine. Han fikk til og med vist fram et par tostegsfinter. Felte Ballack da Lampard scoret på straffespark.

Babel - Scoret et fantastisk mål fra nærmere 30 meter mot slutten av kampen. Målet kom imidlertid for sent til at Liverpool kunne realisere drømmen om Moskva. Erstattet Torres midtveis i første ekstraomgang. Falt innenfor straffefeltet like etter 2-1-målet til Chelsea, men dommeren vinket spillet videre.

Pennant 6 - Kom inn for Benayoun i det 78. minuttet av ordinær tid. Kom seg til flere gode innlegg, men dette ble ikke en kamp for Jermaine.