Fulham - Liverpool

Lør 19.04.08 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport1 / Tilskuere: 25.311 / Dommer: Martin Atkinson / Craven Cottage / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

De røde tok et sikkert og komfortabelt grep om 4.plassen i Premier League, da scoringer fra Pennant og Crouch sørget for enkel borteseier.

Healy (67)

De røde gjester Londons bakgater for et realt bikkjeslagsmål mot en klubb som kjemper for livet for å holde seg i den engelske toppdivisjonen, samtidig som gjestene ønsker å knytte grepet om den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-kvalifisering.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Forventet startoppstilling fra Rafa, hvor man har et rutinert forsvar selv om Carragher og Aurelio er på benken. Mascherano er tilbake fra suspensjon, mens andre fast navn som Kuyt, Gerrard, Babel, Alonso og Torres spares til tirsdagens møte mot Chelsea. De to sistnevnte dog klar fra innbytterbenken hvis de behøves.

Jermaine Pennant og Peter Crouch er tilbake igjen etter henholdsvis hamstring- og tåskade, og starter kampen. Andriy Voronin starter også for første gang en kamp etter sitt langvarige skadeavbrekk.

Sami Hyypiä er kaptein for Liverpool i dag, i hva som er hans 300. ligakamp for de røde.

1.omgang

1.min:
Andriy Voronin og Yossi Benayoun tar avspark på Craven Cottage.

1.min:  Brian McBride blir liggende på bakken etter en hodeduell med Sami Hyypiä like utenfor Liverpools 16-meter. Amerikaneren virker fortumlet, men er i stand til å fortsette kampen etter litt behandling.

3.min: Mascherano feller Dempsey helt ute ved hjørneflagget. Frisparket fanger Reina enkelt. Fulham har tatt initiativet i kampen i de første minuttene.

5.min: Healy får løpe igjennom Liverpool-forsvaret når han helt klart er i offside, men Skrtel løper opp situasjonen, og lager siden frispark ute ved hjørneflagget. Den muligheten skusler hjemmelaget bort.

10.min: Hjemmelaget har tilrevet seg et klart initiativ de første 10 minuttene, og Liverpool sliter med å holde ballen i laget når de går fremover på banen.

14.min:  Dagens første gode angrep av bortelaget. Pennant får lagt et meget bra innlegg til Peter Crouch, som header en meter til side for mål fra en posisjon ved bakre stolpe.

17.min:  0-1 PENNANT. Lucas Leiva slår en intelligent stikker til Jermaine Pennant. Vingen drar seg fri fra Hangeland og setter ballen i nærmeste kryss fra skrått hold. Fulham-keeper Keller lar ballen passere og i det hele tatt forsvarspill som det luktet Championship av fra hjemmelaget.

27.min:  Et meget godt angrep hvor Voronin, Pennant og Riise er involvert, avsluttes ved at nordmannen prøver å sette ballen inn fra skrått hold, men får ikke styrt på mål.

28.min: Pennant slår denne gang inn fra høyre, Crouch vinner i lufta, men får ikke noe sting i headingen som går rett i fanget på Keller.

30.min:  Fulham får to muligheter, den største da Hyypiä blir lurt nede ved dødlinja og Hangeland header svakt tre meter utenfor fra god posisjon.

34.min: Andriy Voronin prøver seg fra langt hold, men skuddet går over og utenfor.

37.min: McBride prøver å avslutte etter å ha tatt ned et langt utspill fra Keller, men treffer ikke skikkelig og Reina redder lett.

44.min: Healy header svakt rett på Reina, etter at Fulham har hatt en corner.

Pauserapport: Et energisk hjemmelag prøvde å tilrive seg initiativet i starten, men Hyypiä og Skrtel stod i mot uten særlige problemer. Etter et snaut kvarter kom Liverpool med et varsko her da Crouch headet utenfor på den første sjansen, på et overlegg fra Pennant. Tre minutter senere valgte høyrevingen å avslutte selv, og gjorde det på en ypperlig måte selv om keeper Keller ikke var helt patent ved sin første stolpe. Utover i omgangen ble det ganske trivelig med en midtbane hos Liverpool som tok kommandoen, og de røde skapte også flest sjanser. I det hele tatt har bortelaget hatt god kontroll på en nervøs motstander.

2.omgang:

46.min:  Jamie Carragher har kommet inn for Sami Hyypiä.

47.min:  Mascherano sitter nede etter at Lucas har sklidd inn med knottene mot kneet til argentineren.

51.min:  Riise slår et dypt og perfekt overlegg mot bortre stolpe, hvor Crouch header tilbake, men Voronin kommer ikke helt fram da han skal sette den siste touchen.

54.min: Tendenser til godt angrepspill, da Fulham må gi en corner som Voronin avslutter på med et brassespark. Den aktive ukraineren treffer imidlertid ikke mål.

56.min:  Pennent blir spilt fri ute til høyre, slår direkte tilbake inn i feltet, men Benayoun på løp treffer ikke ordentlig på volley.

Liverpool har begynt å dominere stort i banespillet igjen, og Rafa vil ønske at man nå kan punktere kampen i denne gode perioden.

60.min:  Liverpool kommer seg igjen ned på høyrekanten, denne gang ved Lucas. Benayoun er nok en gang fremme på innlegget, men får skuddet blokkert.

61.min: Fulham er fremme på en sjelden visitt, men McBride når ikke fram på det dype overlegget fra Fulhams venstreside.

64.min:  Bullard slår et frispark ute fra nesten sidelinja, Dempsey vinner luftduellen inne i feltet, og ballen går bare en liten meter utenfor den venstre stolperota til Reina.

67.min:  Advarsel på Healy hos Fulham.

Jamie Carragher har da kommet inn for Sami Hyypiä i 2.omgang, og Liverpool har slitt litt mer i luftrommet etter at finnen gikk ut.

70.min:  0-2 CROUCH -  Pennant sender en stikker mot Peter Crouch, som skaffer seg plass med en god første touch og skyter hardt mellom beina på Keller.

72.min:  Alonso inn for Mascherano.

75.min:  Danny Murphy får en stor sjanse da han kommer igjennom mot Reina, men keeperen gjør en god redning.

76.min:  Nevland inn for Healy hos Fulham.

78.min:  Andreasen inn for Murphy.

81.min: Riise sender et frispark fra drøyt 20 meter i muren, før Pennant deljer returen over.

81.min:  McBride ut og Kamara inn, da Fulham bytter for siste gang.

82.min:  Liverpool bytter også for siste gang da Aurelio kommer inn for Voronin.

Riise har gått fram på midtbanen, mens Aurelio spiller venstreback.

Fulham har gitt opp nå, mens Liverpool ikke er alt for interessert i å overanstrenge seg.

86.min:  Pennant halter litt etter å ha fått en smell i foten.

89.min: Crouch prøver seg fra 25 meter, men ballen fyker en meter over tverrliggeren.

90.min: Ut av det blå får Kamara slått til Nevland, som provoserer fram en meget bra redning av Reina med en heading ved borte stolpe. Linjemannen er uansett oppe med flagget og markerer offside.

Tre minutter er lagt til.

90+3.min:  Mot et sovende Liverpool skyter Dempsey i Carragher, og det er ikke mye om å gjøre at ballen sniker seg innenfor stolpen.

Sluttrapport: Etter pause tok det Liverpool 25 minutter før man punkterte kampen, da Peter Crouch satte inn 2-0. Bortsett fra det første kvarteret av kampen så Fulham ut som et slagent lag og Liverpool med åtte nye i startoppstillingen koste seg i perioder med et bevegelig og sjanseskapende spill. Igjen tok det altså noe tid før man fikk drept kampen, men da Crouchy tok vare på sin sjanse var det aldri lenger tvil. Rafa fikk hvilt sine nøkkelspillere, det er nå bare teorien som kan hindre minst 4.plass i Premier League, og alle røde kan fornøyd se fram mot semifinalen mot Chelsea på tirsdag.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 7 - Har vært god i feltarbeidet de siste kampene, og var det igjen i dag. Sikker i klypene på det han velger å ta i fast grep, og gode uboksinger på situasjoner han føler krever det. God redning på offsideplasserte Nevlands heading i sluttminuttet.

Steve Finnan 6 - Er villig med offensivt når Liverpool tar over spillet i første omgang, men blir etter hvert mer og mer anonym. Sliter en del i luftdueller i eget felt.

Sami Hyypiä 6 - Begynte kampen som kaptein i sin 300.ligakamp for Liverpool. Ble fraløpt ved et par anledninger i første omgang, og Fulham-angriperne kom seg litt for lett inn bak finnen. Har forbedret adressen på fremspillene betraktelig denne sesongen. Ble byttet ut i pausen, etter at han fikk en smell i hodet og følte seg svimmel.

Martin Skrtel 8 - Løper opp et par farlige situasjoner i første omgang, etter at spillere kommer inn bak Hyypiä og Riise. Gjør en god sikringsjobb, og leverer nok en gang meget solid forsvarsspill.

John Arne Riise 6  - Mer aktiv offensivt enn på lenge, men lykkes ikke helt med verken avslutninger eller avleveringer. Lar Fulhams angripere komme litt for lett til ved et par anledninger. Horribel heading inn i egen forsvarssone på overtid.

Jermaine Pennant 8 - Meget bra comeback etter skade av Jermaine Pennant. Gjør en flott scoring, og er også nest sist på ballen på 2-0. Aktiv og god offensivt gjennom hele kampen.

Lucas Leiva 7 - hadde en mer offensiv rolle i 4-4-2-systemet i dag enn han normalt har hatt i 4-2-3-1, og kom bra fra det. Intelligent pasning til Pennant i forkant av 1-0 scoringen, og ditto når han serverer ballen på sølvfat til Benayoun på israelerens store sjanse i andre omgang.

Javier Mascherano 8 - Med unntak av det første kvarteret hadde argentineren fullstendig herredømme over midtbanen til han ble byttet ut, og hvilt med tanke på semifinalen mot Chelsea, 20 minutter før slutt. Ryddet opp i stor stil når Fulham kom på overganger, og god som ballfordeler. Liverpools beste i dag.

Yossi Benayoun 7 - Israeleren var ikke like synlig hele kampen igjennom, men briljerte til tider med flotte kombinasjoner med sine medspillere, og jobbet iherdig defensivt. Hadde en kjempesjanse han burde ha omsatt i scoring på Lucas Leivas flotte 45 grader en halvtime før slutt.

Andriy Voronin 6 - Ukraineren var aktiv, og gikk på mange løp. Virket imidlertid litt rusten, og sliter til tider med tempoproblemer. Holder også for lenge på ballen i enkelte situasjoner. Var nær ved å lykkes med et frekt brassespark like etter pause.

Peter Crouch 6 - Får et par gode muligheter på hodet, men får ikke nødvendig kraft bak avslutningene. Drar seg fint fri når han lager 2-0 ved å sette ballen mellom beina på Fulham-keeper Keller. Men utenom scoringen lykkes han ikke helt i dag.

Jamie Carragher 7 - Kommer inn for jubilant Hyypiä ved pause, og leverer kontant "no nonsense" stopperspill. Spiller på det sikre, og tar ingen fanger.

Xabi Alonso - Fikk 20 minutter som innbytter for Mascherano. Mistet ballen i farlig posisjon ved et par anledninger, og virket ikke å være helt på hugget.

Fabio Aurelio - Kom inn de siste 10 minuttene som erstatter for Voronin, uten at han klarte å sette sitt preg på hendelsene.