Inter - Liverpool

Tir 11.03.08 kl 20.45 (Champions League, 1/8-finale, 2.kamp) - TV3/TV6/3+/Sky / Tilskuere: 71501 / Dommer: Tom Henning Øvrebø (NOR) / Stadio Giuseppe Meazza / Skrevet av: Sveinung Axelsen
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Liverpool er videre etter å ha cruiset inn en seier i andre omgang. Kampen ble preget av utvisningen, og drept av målet.

Burdisso (51)

Det går mot en meget spennende kveld på Giuseppe Meazza stadion, der Liverpool skal forsvare 2-0 ledelsen de har fra den første kampen på Anfield for tre uker siden.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Liverpool mønstrer i kveld laget som i det siste har gitt suksess i liga og cup, med Kuyt, Babel og Gerrard til å støtte den enslige spissen Torres.

1.omgang:

Kampen er igang, og stemninga synes å være massiv i Italia.

3. min: Liverpool skaffer seg en corner, uten at det blir særlig sluttprodukt av den.

4. min: Inter får nesten avsluttet fra spissen av femmeteren, men inn kommer Carragher, og italienerne må ta til takke med et hjørnespark, uten gevinst.

9. min: Cruz fyrer av fra 17 meters hold, og Reina tvinges til å finne frem en solid redning. Det hele ebber ut i atter et resultatløst hjørnespark.

12. min: Inter får et frispark fra 25 meters hold. Det ender i muren, hvor en i overkant fremadstormende Babel mottar et gult kort, samtidig som Inter gis en ny mulighet. Andre forsøk ender over fra Zlatan.

14. min: Inter har festet et lite grep om kampen, og det meste foregår nå på Liverpools halvdel, uten at det enda har sett veldig farlig ut.

17. min: Gerrard får for første gang føre ball rettvendt, og da han setter opp Kuyt, som legger videre til Torres, byr det umiddelbart på en halvfarlighet.

20. min: For andre gang kommer Gerrard rettvendt i mellomrom, denne gangen velger han å skyte, hvorpå hans forsøk blir blokkert.

24. min: Liverpool får en mulighet til å kjøre overgang, men ballen går i dommer Øvrebø. Angrepet bgges allikevel opp, og ender med et uadressert innlegg fra Dirk Kuyt.

25. min: Det blir slått langt mot Babel i bakrom fra en våken Aurelio, men Inters keeper kommer ut og rydder opp før hollenderen rekker frem.

27. min: Liverpool får igjen ballen ut til Kuyt på kant, og et farlig innlegg blir sendt ut til corner. Liverpool har tatt litt over nå.

28. min: Cambiasso gjør en feil, og Torres får en gratismulighet alene med Cesar. Holdet blir imidlertid for skrått, og keeperen kan redde.

30. min: Zlatan stikker pent igjennom til Cruz, som ikke ser opp på en innstormende lagkamerat, og isteden dytter ballen til side for både Reina og mål. Stor sjanse.

33. min: Inter virker nå atter å ha tatt litt over, selv om de fleste kampene utkjempes på midten.

35. min: Burdisso viser knotter for å stoppe Kuyt, og får det gule kortet.

39. min: Maicon kommer til et farlig innlegg, som Skrtel får klarert før det utarter seg videre.

43. min: Zlatan forsøker å flikke i korthjørnet fra kloss hold, men Reina varter opp med en fantastisk reaksjonsredning. Liverpool lever farligst i Italia.

45+1. min: Øvrebø tar fløyta til munnen, og blåser av til pause.

Inter har vært det førende laget i førsteomgang sett under ett, og har hatt et par-tre gode muligheter. Liverpool har imidlertid også vært greit med, og har stått heroisk imot italienernes angrepsfront, i tillegg til å være kontringsvillige fremover. Resepten for de røde synes å være å slå bredt på Kuyt ved etablerte angrep, for så å fylle opp i boks med Torres, Gerrard og Babel, mes man i overgangsspillet gjerne søker Torres og Babel i en tidligere fase.

2. omgang:

Andre omgang er sparket igang, og begge lag ser ut til å være uforandrede.

47. min: Steven Gerrard får det gule etter å ha kommet seint inn i Cambiasso.

51. min: Burdisso får sitt andre gule etter å ha kommet seint inn i Lucas, og vises av banen.

55. min: Mannefall byr på hodekløe for Inter, som har sendt tre spillere i oppvarming, deriblant vingen Luis Figo.

56. min: Aurelio får det gule kortet etter å ha obstruert Chivu. Zlatan dundrer det påfølgende frisparket over fra 20 meter.

57. min: Zlatan drar seg fri, og setter ballen 20 cm utenfor fra godt hold. Atter en stor mulighet.

59. min: Maicon går hardt inn og obstruerer en direkte Babel på kontratur, og får det gule kortet.

59. min: Gerrard tar det påfølgende frisparket, og curler mot krysset, hvorpå Cesar får avverget til et hjørnespark. Godt forsøk.

62. min: Bytte for Liverpool. Ut går Babel, inn kommer Benayoun.

64. min: Aurelio legger til Torres, hvis skudd står i stil med den fantastiske vendingen han drar frem, og det står 0-1. Dette blir tøft for Inter, som nå må score fire mål.

69. min: Liverpool kontrer ved Torres og Gerrard, men sistnevntes skudd blir for puslete til å utfordre Cesar i særlig grad.

70. min: Inter får et billig frispark fra 22 meters distanse. Cruz løfter ballen over på noe halvhjerta manér.

72. min: Cesar slår et innlegg fra Benayoun ut til et hjørnespark.

73. min: Mascherano fremviser seg selv i et nøtteskall, da han styrer inn en pen takling på Stankovic, som tilter fullstendig, og setter inn en heller stygg saks på Mascherano.

73. min: Det går slag  i slag her nå. Benayoun får et gult kort etter å ha slengt litt med en dårlig koordinert albue i en duell med Maicon.

77. min: Pele inn for Vieira.

78. min: Zlatan kommer seg fri etter en perfekt stikker, men hamrer ballen himmelhøyt over.

80. min: Suazo inn for Zlatan.

81. min: Kuyt levner banen til fordel for Riise.

84. min: Jimenez kommer inn på banen for Stankovic.

85. min: Chivu mottar det gule kortet etter å ha stemplet Gerrard.

88. min: Mascherano levner banen, fordel Pennant som entrer.

92. min: Inter-fansen klapper i stående positur idet kampen blåses av. Liverpool blir å finne i kvartfinalen!

Kampen ble preget av utvisningen til Inter, og deretter drept av Torres' mål. Etter dette ble det i bunn og grunn cruisekontroll veien ut, og selv om Inter tidvis slapp til, var de aldri i nærheten av å score de fire målene det måtte ha for å avansere. Dette var en god gjennomkjøring for Liverpool, som trass i enkelte konsentrasjonssvikt kommer seg greit videre. Av Liverpools fremste spillere må man fremheve målscorer Torres, Gerrard, Aurelio og Mascherano, selv om laginnsatsen var som den bruker å være i Champions League; upåklagelig.

Spillervurdering:

José Reina 8 - En kjempekamp av den unge målvakten. Har et par redninger av meget solid kaliber, og opptrer som vanlig offensivt og særdeles trygg, noe som gagner forsvarsspillerne i stor grad. Å ikke slippe inn mål på Guiseppe Meazza-stadion er et kvalitetsstempel.

Jamie Carragher 8 - I jubileumskampen tar Carragher plass på hæyrebacken, selv om han som oftest opptrer som midtstopper. Inter spiller mye inn mellom midtstopper og sidebacken, og det lykkes de til en viss grad med. Heroisk arbeidsinnsats og viktige involveringer, selv om det offensive spillet ikke alltid er like glimrende.

Martin Skrtel 8 - Om man ser bort ifra den horrible feilpasningen midtveis i andre omgang, var dette nærmest en perfekt kamp av stopperen. Er alltid oppe i duellene og vinner omtrent alt som er. Har Zlatin i sin hule hånd i deler av kampen og treffer særdeles godt med taklingene sine. Står frem som en glimrende midtstopper, selv om tversoverpasningene med Zlatan som mottar trekker ned.

Sami Hyypiä 8 - Fremstår som en vaskeekte bauta som ingen kan rokke ved i Liverpools forsvar, også i heksegryta i Milano. Vinner alt som er i lufta og det er intet å sette pekefingeren på. Holder offsidegrensa glimrende og bevarer roen i hektiske situasjoner.Finnens erfaring og rutine kan bli gull verdt også senere i turneringen.

Fábio Aurélio 8 - Viser seg som en meget viktig kar offensivt, og det viser han med det perfekte fremspillet til Torres som resulterte i mål og spikeren i avansement-kista for bortelaget. Gjør det bra defensivt, men tar man i betraktning hvilken kvalitetsspiller Maicon er, er det ikke rart at høyrekanten kommer seg forbi sin landsmann ved noen anledninger.

Dirk Kuyt 7 - Uten å gjøre det helt store viser han igjen hvilken hverdagshelt han er. Viser også at han passer fint inn i Rafael Benítez sitt nye system, hvor han jobber mer og involverer seg mer i spillet. Er flink både offensivt og defensivt i dag uten at han briljerer, og det er sletts ikke verst mot Inter Milan.

Lucas Leiva 7 - Det er brasilianeren som får knottene til Nicolas Burdisso i leggen, som gjør at argentineren vises ut av dommer Øvrebø. Ellers fungerer han greit i rollen som defensivt anker, selv om det ikke alltid ligger så mye mening bak løpene. Jakter fint på fremadstormende Inter-spillere og viser at han har en spennende fremtid i den røde trøya.

Steven Gerrard 8 - Kapteinen er hele tiden involvert, og gjør en stor kamp som lederskikkelse og kaptein på Guiseppe Meazza. Kan til tider virke noe utålmodig med pasningene, men størsteparten av dem er rett og slett kunst å se på, så det gjør ingenting. Presser hele tidens Inter forsvarsspillere, og gjør drivende løp og har pasninger med god mening offensivt.

Javier Mascherano 9 - Det kommer ikke som en bombe at den lille argentineren gjør en stor kamp når hovedfokus ligger på forsvare seg og møte Inters angripere, for deretter å jakte på dem med sine taklinger som er de beste i verden. Taper nærmest ikke en eneste duell, og gjør livet til et helvete for Inters angripere. I tillegg bidrar han med ro og stabilitet på midtbanen, og pasningsfoten er også stilit riktig inn i kveld. Liverpools beste.

Ryan Babel 7 - Får tidlig et gult kort når han noe amatørmessig løper mot et Inter-frispark, og virker noe småirritert hele kampen gjennom. Er som alltid livsfarlig på kontringer, noe som skaper panikk i italienerens forsvar og gir nederlenderen stor oppmerksomhet, hvilket gir rom til de røde ellers. Det er ikke overraskende at han blir byttet ut etter en drøy time etter noen flere småirriterende involveringer etter det gule kortet, som Rafa nok fryktet kunne resultere i et rødt.

Fernando Torres 8 - For en mann, for en fotballspiller! Hva spanjolen gjør med ballen er ren fotballkunst, noe målet beviser. Førstetouchet etter Aurélios pasning gir en gåsehud og frysninger, og skuddet som resulterer i bortemålet er en flott oppfølging. Tiltrekker så mye oppmerksomhet med sine kvaliteter og er hele tiden på tå hev, og med ditto konsentrasjon utgjør dette alt i alt en meget god kamp. Sterk åtter.

Yossi Benayoun kommer inn for Babel, og mangler ett minutt for å få karakter. Gjør alt i alt en grei kamp uten å vise alt for mye av sine tekniske finesser. John Arne Riise får snaue ti minutter og prøver skuddfoten uten tellende resultat, mens Jermaine Pennant ikke hadde bemerkelsesverdige involveringer de få minuttene han fikk på Guiseppe Meazza-stadion.