Liverpool - Hull

Lør 13.12.08 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 43.835 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

De røde gikk fra 0-2 til 2-2, etter scoringer av Steven Gerrard, men sluttfasiten ble et nytt skuffende poengtap på Anfield.

Mendy

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Rafa Benitez synes altså igjen å bruke Dirk Kuyt alene på topp, slik som mot Blackburn, og la Steven Gerrard få en fri rolle bak ham med Mascherano og Alonso som par sentralt. Albert Riera kommer inn for den ujevne Ryan Babel, mens Andrea Dossena tar over ventrebacken etter Insua i forhold til siste ligakamp.

Hos Hull spiller en gammel kjenning som Nick Barmby fra start i hva som ser ut som en nokså offensiv oppstilling.

1.OMGANG

Et regntungt Anfield, hvor de røde altså ikke har tapt en ligakamp i 2008.

Stevie G tapte målvalget slik at Liverpool angriper mot The Kop før pause.

5.min: Hulls tilreisende roper på straffe da et innlegg fra deres venstreside treffer Mascherano i armen og ut til corner. Turner får ikke presset ballen under tverrliggeren når han får headet på hjørnesparket.

7.min: Benayoun får ikke stokket beina inne i straffefeltet, ballen havner hos Riera som skyter via et forsvarsbein og ut til corner.

10.min:  Steven Gerrard skjærer grimaser etter å ha fått problemer med den ene ankelen, etter å ha blitt felt.

10.min:  Alonso slår et frispark inn i feltet, men Dirk Kuyt får ikke satt hodet skikkelig på ballen fra god posisjon og lærkula går utenfor stolpen.

12.min:  0-1 MCSHANE - Hull sjokkerer Anfield da man i etterkant av et frispark forårsaket av Hyypiä får slått inn i feltet fra Liverpools venstreside. McShane knuser Dossena i en luftduell ved bakre stolpe og header kontant i nettet.

15.min: Dossena slår hardt og flatt inn i feltet, men Kuyt kommer ikke helt fram på innlegget.

19.min:  Mendy blåser forbi Dossena ute på kanten, men Arbeloa får klarert innlegget dypt inne i straffefeltet.

22.min:  0-2 CARRAGHER selvmål - Mendy kommer igjen fram på høyresiden til Hull, Reina får en touch på innlegget og en perpleks Jamie Carragher kan bare se at ballen treffer han og går i nettet.

24.min:  1-2 GERRARD - Kuyt slår inn fra ytre høyre posisjon, Riera skaper panikk da han satser mot første stolpe, og ballen faller i beina til Gerrard litt utenfor 5-meteren. Kapteinen setter enkelt ballen i hjørnet.

25.min:  McShane får gult for å ha blokkert en forsering fra Gerrard.

26.min: Steven Gerrard drar seg innover og hans harde innlegg skaper igjen høy puls inne i forsvarsfeltet til Hull, men det blir bare nesten for Liverpool

27.min:  Målscorer McShane går ut etter å ha fått en smell i hodet og Marney kommer inn for gjestene.

32.min:  2-2 GERRARD - Et flott angrep av Liverpool da Carra slår dypt inn fra høyre. Kuyt header tilbake inn til Benayoun i feltet, som igjen flikker til Gerrard alene på 5-meteren. Igjen er kapteinen drepende effektiv foran The Kop.

38.min: Alonso spiller til Riera ute mot venstre. Forsvaret til Hull rygger og Albert drar til fra 20 meter, men markkryperen går et par meter utenfor den bortre stolpen.

40.min: Mascherano går på et sugende løp da Liverpool kontrer, han finner Benayoun dypt på motsatt side, men skuddet til Yossi blir blokkert.

42.min:  Kuyt finner Alonso ute i returrommet, og Xabi er ikke så mange centimeterne unna når han prøver å bende ballen inn i motsatt hjørne.

Dommeren har lagt til hele fire minutter.

45.min: Boateng prøver seg fra langt hold, men ufarlig rett i fanget på Reina.

45.min: Tidligere rød Nick Barmby skaper temperatur da han tar ballen men også meier ned Arbeloa, uten å få noe kort.

45+1.min:  Liverpool har to store sjanser i løpet av noen sekunder da Kuyt først ikke får kontroll på et overlegg dypt inne i feltet, og Riera får et forsøk reddet på streken.

45+2.min:  Boateng kommer i dommerens bok for en kynisk felling av Gerrard.

45+3.min:  Carra her helt oppe og prøver å styre ballen inn fra 5-meter, men får ikke kontroll.

Liverpool begynte brukbart på den sleipe og hurtige matta, før uredde og effektive Hull sjokkerte Anfield med to scoringer. Spesielt hadde Dossena store problemer med lynhurtige Mendy på sin side. Anført av en gnistrende Steven Gerrard skrudde imidlertid de røde ytterligere opp tempoet, og mot et bortelag som etterhvert begynte å rygge mer kom også sjansene. I perioder gikk ballen som pingpong inne i straffefeltet til gjestene. Underholdene og fartsfylt, men nå vil The Kop forlange at de helrøde avgjør og sikrer seg tre poeng i løpet av de siste 45 minuttene.

2.OMGANG

46.min:
 Mendy får advarsel da kommer med knottene først i en takling mot Hyypiä.

50.min: Hyypiä, Gerrard og Kuyt, men nederlenderen sklir når han skal skyte fra kanten av straffefeltet.

54.min: Steven Gerrard mener trolig å slå mot medspillere på bakre stolpe. Det dype frisparket blir for høyt men lurer seg også nesten helt inn i det bortre krysset.

56.min: Boateng med et håpløst skuddforsøk fra langt hold når Hull er på en sjelden visitt i nærheten av Pepe Reina.

58.min: Riera må skyte på direkten fra 18 meter når Gerrard slår flatt og hardt inn fra venstre, og ballen går høyt over.

59.min:  Sami Hyypiä får stå nesten alene ved nærmeste stolpe på en corner fra Gerrard, men headingen går i stolperota. Kjempesjanse!

60.min: Geovanni, som har vært nesten usynlig offensivt, prøver seg fra langt hold men det er aldri farlig.

63.min: Liverpool står oppe og presser, og Benayoun får nesten en stor sjanse inne i feltet da keeper Myhill, som virker usikker i feltet, holder på å rote det til.

66.min:  Et innlegg fra Arbeloa går gjennom hele feltet, Riera treffer godt, men det harde skuddet går rett på Myhill.

66.min:  Halmosi inn for Boateng hos Hull.

68.min: Riera prøver igjen å skyte på direkten, men denne gang høyt over.

72.min: Hull har flyttet Geovanni inn i midten, og brasilianeren prøver en forsering og et skudd, men et par meter til side for mål.

73.min: Dossena slår inn nesten fra sidelinja, men Benayoun og Kuyt nærmest kolliderer når de skal heade ballen mot mål.

74.min: Bra skuddforsøk fra Alonso, ca han får rom utenfor hjørnet av 16-meteren.

75.min:  Nabil El Zhar inn for Yossi Benayoun.

76.min: Liverpool står og slår ballen til hverandre inne på halvdelen til Hull, før Gerrard prøver et ambisiøst skuddforsøk fra langt hold, men ballen går også langt over.

77.min:  Barmby ut for veteranen Dean Windass hos Hull.

79.min: Gerrard prøver en ny corner mot første stolpe og hodet til Sami Hyypiä, men en presset finne får ikke styrt headingen på mål.

82.min:  El Zhar får muligheten til å skyte fra nokså skrå vinkel, keeper må gi en liten retur men Gerrard rekker ikke helt fram.

82.min:  Babel inn for Riera.

83.min:  El Zhar får gult for en felling av Zayette.

86.min: En heading ut fra Hyypiä fra en corner mot Liverpool starter en kontring som ender med et langt overlegg fra høyre inn til Kuyt, men nederlenderen får ikke skikkelig kontroll når han skal skyte.

86.min:  Lucas inn for Mascherano.

88.min:  Hyypiä får gult for å ha kommet for sent inn i en takling.

Fire minutter er lagt til.

90+2.min:  Alonso i boka da han stopper en kontring med et frispark.

Etter at Liverpool utover i 1.omgang hadde greid å presse Hull skikkelig og skapt mye røre for et forsvar og en keeper som langt fra virket vanntett, forventet en at de røde ville kjøre nykommerne skikkelig etter pause. Det skjedde imidlertid aldri. En heading fra corner av Sami Hyypiä var det klart nærmeste man kom, og tempoet i bein og pasninger var ikke høyt nok til å skape panikk hos helhjertede gjester. Det var meget skuffende, og et stadig mer flatt Liverpool syntes til slutt ikke å ha ideer på hvordan man skulle bryte ned forsvaret til Hull og unngå et nytt uavgjort resultat foran sine egne. Gjestene sa før kampen at man skulle reise til Merseyside uten frykt, og blir definitivt trodd på det. Mot et litt tungt forsvar hos Liverpool hadde man sine farlige visitter, men dette var likevel en kamp skulle ha avgjort til sin fordel etter at Steven Gerrard hadde utlignet tidlige baklengsmål.

Spillervurdering:

José Reina 5 - Ikke en av spanjolens beste kamper. På det første målet kan han ikke gjøre allverdens selv om ballen har lite fart. På det andre lar han ballen slippe inn bak seg, mens han samtidig sliter med fotarbeidet og har et dårlig utkast. Svak femmer.

Álvaro Arbeloa 7 - Endelig er spanjolen i form offensivt igjen! Er veldig flink fremover og kombinerer bra, finner luker og legger gode innlegg. Det defensive har han også god kontroll på.

Jamie Carragher 5 - Sesongens andre selvmål i ligaen, og det er enda ikke jul! Er uoppmerksom i forkant av Hulls andre scoring, og setter ballen utilgivelig i eget nett på innlegget fra Mendy. Vokser i takt med Liverpool, og bidrar litt offensivt etter hvert.

Sami Hyypiä 7 - Som vanlig har finnen full kontroll på omtrent alt som hender i lufta. Er også fint fremme og møter ved noen anledninger, samtidig som han alltid er en trussel på dødballer.

Andrea Dossena 3- I første omgang er italieneren en vandrende katastrofe og står til stryk. I andre omgang skjerper han seg imidlertid litt, og har i tillegg noen gode innlegg og skaper rom med sine løp.

Yossi Benayoun 5 - I dag får israeleren til fint lite. Har enkelte kreative ideer, men det kommer intet sluttprodukt ut av det, foruten den målgivende til Gerrard. Ellers bruker han for lang tid for å få overblikk og opptrer rotete.

Javier Mascherano 6 - Argentineren løper og løper uten å få helt tak i kampen. Blir også liggende litt offensivt i perioder, hvor han ikke er i sitt ess. Stor arbeidsradius.

Xabi Alonso 7 - Befester sin gode form i kveld. Strør om seg med presise pasninger og ligger sentralt og trekker i trådene. Har også et par gode skuddforsøk, Mottar et klokt gult kort på slutten.

Albert Riera 6 - Bidrar til å skape bredde i spillet og flink til å finne medspillere. Kan bli litt for avansert noen ganger. Har to meget gode skuddforsøk, før han blir sliten mot slutten.

Steven Gerrard 8 - Du kan se lysten på ligagull i øynene på kapteinen. Får som kaptein skuta tilbake på rett kjøl med to viktige mål, og har en drivende vilje i spesielt andre halvdel av første omgang. Mye involvert i en rolle han liker godt. Liverpools beste.

Dirk Kuyt 5 - Som vanlig er det ingenting å klage på når det gjelder arbeidsinnsatsen. Er ikke helt på hugget som alenespiss for tiden og passer nok best på høyresiden i 4-2-3-1-formasjonen.

Nabil El Zhar - Får et kvarter for Benayoun, men den lille teknikeren får ikke noe sluttprodukt av fintene sine.

Ryan Babel - Får rundt ti minutter for en sliten Riera. Skaper litt fart og et par innlegg på kanten. Greit innhopp.

Lucas Leiva - Får knapt løpt seg varm der han står og stanger utenfor Hulls forsvarsmur ved sekstenmeteren.