Liverpool - Sunderland

Lør 02.02.08 kl 18.15 (Premier League) - C+Sport1&2/Setanta / Tilskuere: 43244 / Dommer: Rob Styles / Anfield / Skrevet av: Sveinung Axelsen
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Liverpool vant 3-0 etter at de viste seg for sterke for Sunderland i andre omgang. Mål av Crouch, Torres og Gerrard. Massive protester mot eierne etter kampslutt.

Gordon (88)

Liverpool og Steven Gerrard møter Roy Keanes Sunderland hjemme på Anfield, og de røde håper nå å kunne forbedre årets hjemmestatistikk med en seier over nedrykkskandidtatene. De røde har ikke vunnet på fem ligakamper, og trenden må snus om man skal henge med i kampen om den attraktive fjerdeplassen.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Verken Alonso, Kewell, Benayoun, Kuyt eller Finnan får fornyet tillit fra start etter West Ham-kampen. Av disse er de to førstnevnte ikke engang på benken. Skrtel, Crouch, Lucas og Mascherano kommer derimot inn på laget etter ikke å ha vært med i forrige kamp.

1. omgang:

1. min
: Kampen er igang på Anfield!

2. min: Gerrard jobber opp en ball, legger til Crouch, som gjør seg klar til å skyte, men skuddet blokkeres.

4. min: Carragher har lagt seg på høyrebacken, og Aurelio har tatt venstre. Lucas har lagt seg på venstre midtbane, og formasjonen ser ut til å være en noe moderert utgave av 4-4-2, hvor tanken ser ut til å være at man kan veksle til 3-5-2 med Aurelio frem og Lucas inn sentralt.

7. min: Richardson bytter med Prica.

12. min: Torres får en stikker fra Gerrard, og får lagt hardt og lavt inn fra dødlinja. Innlegget brytes imidlertid av keeper. Kampen virker å ha satt seg litt, og Sunderland har lagt sitt lag dypt. Liverpool triller ball, og leter etter åpninger, uten at det så langt har blitt sjanser av det.

14. min: Chopra slår ballen forbi Hyypiä, og løper rett i finnen. Det belønnes av dommer med et frispark fra hjørnet av stkstenmeteren. Hyypiä header unna, og Pennant klarerer.

15. min: Torres blir felt 24 meter fra mål. Aurelio triller til Gerrard, som avanserer med ball og skyter i blokka.

18. min: Gerrard fyrer avgårde et skudd fra 20 meter, men Evans står få meter unna, og blokkerer enkelt med hodet.

20. min: Etter at det i de siste minuttene har vært antydning til to noe mer høytsatsende lag, og mye rom å kontre i begge veier, ligger nå begge lag mer kompakt og på vent igjen.

22. min: Liam Miller får gult kort etter å ha holdt Steven Gerrard. Etter det påfølgende frisparket skyter Mascherano fra 35 meter, uten at det blir farlig.

24. min: Dean Whitehead prøver seg på et skudd fra i overkant av 20 meters hold; uten at det blir farlig.

26. min: Peter Crouch dyttes unna i en duell med Nosworthy, og får frispark fra rundt 25 meters hold. Brasilianeren Aurelio setter imidlertid frisparket løst midt i muren.

29. min: Pennant avanserer langs høyrekanten, og legger inn. To ganger på rad, begge gangene blir innlegget lett klarert.

31. min: Etter en halvtimes spill har ingen av lagene produsert noen farligheter. Liverpool har imidlertid ballen mest, og full kontroll bakover, i likhet med Sunderland...

35. min: Sunderland får frispark etter at Whitehead har blitt nedløpt av Mascherano. Fra 30 meter lempes frisparket inn i feltet, før Liverpools blonde finne stanger unna.

38. min: Pennant dribler spektakulært bort to mann, før han crosser til Torres. Spanjolen header imidlertid rett på keeper, som redder lett. Kampens første sjanse.

43. min: Man er inne i (enda) en tam periode i kampen, hvor feil- og støttepasninger virker å ha blitt obligatorisk.

45. min: En aldeles strålende stikker fra Gerrard ender i at Torres får skutt. Blokkeringen står dog i stil med stikkpasningen, og kampens andre mulighet ender i intet.

45. min: Det rapporteres at tre minutter er lagt til. Ryan Babel kan samtidig ses joggende langs sidelinja.

45.+2.min: Lucas får en OK pasning fra Gerrard, uten at sambateknikken overbeviser.

45.+3.min: Rob Styles blåser i fløyta si, og lagene går mot garderobene for pause.

Ingen av lagene har imponert videre i første omgang. Liverpool har ikke fått nok rom til å få igang spillet, og aggressive Sunderland har satset på defensiv disiplin og den sjeldne overgang. Torres har vært nærmest med en heading rett på keeper. Martin Skrtel, Sami Hyypiä og Javier Mascherano har vært gode defensivt for Liverpool, uten at det hjelper særlig for et scoringsjagende lag...

2. omgang:

Steve Finnan har kommet ut på banen som erstatning for Aurelio, som har blitt igjen i garderoben. Finnan har lagt seg på venstrebacken.

49. min: Andre omgang har begynt ca. som den første sluttet. Sunderland ligger tett og venter på hjemmelaget, uten at de klarer å få nok tempo over ting til at det skal bli farlig.

51. min: Liverpools så langt mest kreative innslag i kveld, Jermain Pennant, har vært på et par pene turer nedover høyreflanken, uten at det har blitt sluttprodukt av det.

53. min: Hyypiä viser angrepslyst, og går høyt opp i motstanderens banehalvdel, uten at det blir særlig med sluttprodukt av dét.

55. min: Innbytter Prica forlater banen til fordel for O'Donovan.

57. min: MÅL! Peter Crouch er høyest i lufta idet Jamie Carragher finter (!) av en mann, og slår et perfekt innlegg. Crouch er på plass, og header ballen kontrollert ned i hjørnet.

59. min: Torres klemmer til etter å ha rykket avgårde, men keeper er med på notene, og gir til et hjørnespark som senere blir ufarlig.

61. min: Lucas går av banen, og blir erstattet av Yossi Benayoun.

63. min: Trippeltsjanse! Først legger Pennant inn til Crouch, som drar frem sin spesialitet i et saksespark. Kepper gir returen til Gerrard, som forsøker å styre ballen i mål, men må ta til takke med et hjørnespark. Ved det hjørnesparket rager Crouch høyest, men hans forsøk reddes på strek.

67. min: Liverpool har nå full kontroll, og Roy Keanes kjente temperament kan bekrefte nettopp det på sidelinja.

69. min: MÅL! Torres starter riktig etter en stuss fra Peter Crouch, han avanserer noen meter med ball, før han er sikker alene med keeper. Torres' tolvte ligamål for sesongen.

73. min: Sunderlands Murphy tar pent ballen ned inne i feltet, og dundrer til. Hans skudd treffer en innskliende Jamie Carragher i hånda, og hele Sunderland roper på et straffespark.

77. min: Igjen roper Sunderland på straffespark da Mascherano i et forsøk på å klarere plasserer sin høyrefot på skuldra til Miller. Styles har holdt seg avholden så langt.

80. min: Liverpool har en snasen mulighet til å kontre, men en feilpasning av Gerrard umuliggjør det hele.

81. min: Kjempemulighet til Sunderland etter et hjørnespark da ballen ble sendt inn i feltet. Reina redder dog mesterlig før returen sendes over.

83. min: Chopra ut for Waghorn, Crouch ut mot Kuyt.

84. min: Steve Finnan får gult kort.

85. min: Murphy klinker til på et frispark etter en forseelse av Finnan. Skuddet farer dog himmelhøyt over.

88. min: Pennant blir felt av Nosworthy, og får straffespark! Gerrard gjør seg klar.

88. min: Keeper Gordon får gult kort for å ha kjeftet på straffeavgjørelsen.

89. min: MÅL! Gerrard setter straffen via keeper og i mål. Kraften i straffen gjør at den går inn, trass i at den er dårlig plassert.

90. min:
Rob Styles ser ikke verdien i særlig tillegg i tiden, og blåser av ved spilte 90 minutter.
Slutt.

Liverpool hevet seg, etter litt, mange hakk i andre omgang, og sikret fortjent sin første ligaseier i 2008. Målscorerne Gerrard, Torres og Crouch gjorde seieren til et faktum, trass i at Sunderland muligens skulle hatt et par straffespark før Pennant fikk sitt. Som Rafa annonserte håp om før kampen, ble det første målet Liverpools, og det bidro til å drepe kampen. Sunderland måtte så høyere i banen, og Liverpool kunne kontre, hvilket resulterte i flere muligheter etter hvert. Ellers kan man nevne at Jose Reina, som med unntak av en imponerende refleksredning hadde en rolig dag på jobben, satte en imponerende klubbrekord etter null baklengs i dag. Han er nå den raskeste noen gang til å oppnå 50 "clean sheets", da han i dag greide dette i sin ligakamp nummer 92. Den gamle rekorden tilhørte Ray Clemence.

SISTE: Det meldes om massive protester mot Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett etter kampslutt, som signalisert under møtet mellom Liverpool-supportere på Sandon Pub, hvor Liverpool ble stiftet, for to dager siden. Vi er ute med egen sak om dette snarlig.

Spillervurdering:

José Reina 7 - Den spanske målvakten holder nullen i kveld, uten å glimte til. Har en fin refleksredning helt på slutten, men er ikke like presis som vanlig i avleveringene. Setter enda en Liverpool-rekord.

Jamie Carragher 5 - Normalt sett bude man kanskje kunne forvente enda en høyere karakter når selveste Carragher har målgivende, men som høyreback lykkes han ikke optimalt, og det blir lite offensivt og mye støttepasning. Med dommer Styles på rett plass ville han også gitt bort enda en straffe denne uka.

Martin Skrtel 7 - Meget god kamp av den slovakiske nyervervelsen. Martin er alltid spillbar og gode med begge føtter, og minner såden om en noe sterkere og hurtigere utgave av Agger. Blir ikke testet alt for mye defensivt i dag, men absolutt en glimrende kamp.

Sami Hyypiä 7 - Den finske skogvokteren er som god vin som bare blir bedre og bedre med alderen. Dette er en dyrebar antikvitet som må bevares, og den blonde finnen følger opp med nok en god kamp i dag. Har full kontroll på hodet, og er fint med fremover. Superveteran!

Fábio Aurélio 4 - Brasilianeren fikk det aldri til, selv om han ikke fikk mye hjelp fra sin landsmann Lucas Leiva. Hadde en del svake pasninger og avleveringer, et dårlig frispark og kom seg aldri forbi sin oppasser på venstresiden, og det hele ebbet ut i mange støttepasninger og et forståelig bytte etter første omgang.

Jermaine Pennant 7 - Den hurtige engelskmannen var i form igjen i dag, og var tydelig lysten på å vise frem de kvalitetene han besitter. Med innsatsvilje, kreativitet og hurtighet ble det en pluss i margen for Jermaine, som kjemper med Benayoun om en plass på Liverpools høyrekant.

Steven Gerrard 6 - Det så ut som om dette skulle bli en bra kamp der man stadig kunne se Stevies driv fremover ettersom han virket tent og småfrustrert i åpningsminuttene, men etter det var det hans kompanjong på midtbanen som tok over showet. Gjør likevel en god kamp der han stabiliserer midtbanen, og scorer på straffespark rett før slutt. Til tider ukonsentrert.

Javier Mascherano 9 - Det er fantastisk å vite at Javier snart blir Liverpool-spiller når man ser han briljere kamper som dette. Er både høyt og lavt gjennom hele kampen, og han takler, såvel som bidrar offensivt med gode pasning og initiativ. En spiller som leverer nærmest uke ut og uke inn! Uten tvil Liverpools og kampens store ener.

Lucas Leiva 4 - Dette ble aldri dagen for den talentfulle brassen. Sliter åpenbart med fysikken og Sunderland-spillere som går hardt til verks. Mye slurv å spore fra spilleren som nærmest virket å ha en fri rolle på banen i kveld. Holder mest til på venstre, og der bør han definitivt ikke spille igjen.

Fernando Torres 7 - Spanjolen er hele tiden en trussel, og jobber knallhardt kampen gjennom. Virker å trives godt med Crouch, da han ofte kan løpe i bakrom. Har to nesten-scoringer, og imellom dem setter han inn 2-0-scoringen på kontrollert vis. Livsviktig for Liverpool, og en konstant trussel for Sunderland-forsvaret.

Peter Crouch 7 - Endelig har man funnet en annen Liverpool-spiss enn Torres som scorer mål! Viser fine detaljer og fiks teknikk glimtvis i dag, selv om han utretter svært lite i første omgang. I andre tar han seg imidlertid kraftig opp, og har både en scoring og målgivende. I tillegg er han svært nære å score på et spenstig sykkelspark. Nå gjenstår det å se om han får tillit videre, og kan bygge videre på denne selvtilliten.

Steve Finnan 6 - Kommer inn for Fábio Aurélio i pausen, og gjør det brukbart på motsatt side av hans vanlige, nemlig venstrebacken. Er flink til å finne rom å spille i, og har mange fine pasninger. Brukbar kamp av iren, som altså spiller én omgang.

Yossi Benayoun - Får spille ett minutt for lite til å få karakter, men den hadde uansett ikke blitt så bra. Kommer ikke helt inn i kampen, selv om han heller ikke gjør seg bort.

Dirk Kuyt - Får snaue ti minutter mot Roy Keanes menn, og får ikke de store sjansene til å involvere seg. Får en sjanse rett før slutt, men da er mottaket for svakt til at det kan scores mål.