Liverpool - West Ham

Ons 05.03.08 kl 21.00 (Premier League) - Canal+ Sport 1 / Tilskuere: 42 954 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool overkjørte West Ham fullstendig, og Fernando Torres noterte seg for sitt andre hat-trick på de to siste hjemmekampene. Gerrard avsluttet ballet med en vakker scoring.

Noble (87)

Liverpool møter West Ham, i en kamp som i utgangspunktet var satt opp i august. De røde jakter fjerdeplassen, og er avhengige av tre poeng.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Fernando Torres starter kveldens kamp, trass i rapporter om at han ikke trente i går på grunn av magesjau. Sami Hyypiä er henvist til innbytterbenken, da Jamie Carragher og Martin Skrtel utgjør stopperparet, mens Alvaro Arbeloa starter på høyrebacken i Steve Finnans skadefravær. John Arne Riise har også blitt foretrukket på venstrebacken. Fabio Aurelio er verken på banen eller benken. Midtbanen og angrepet er det samme som startet mot Bolton. Liverpool ser da igjen ut til å gå ut i en 4-2-3-1-formasjon.

1.min:
Liverpool tar avspark mot Anfield Road End. West Ham stiller i helhvitt i kveld.

2.min: Ferdinand header et Arbeloa-innlegg fra høyre over dødlinja, og Liverpool vinner kampens første corner. Den blir resultatløs.

6.min: West Ham kommer til en slags avslutning inne i Liverpools felt, men det hele ender med at et strømpeskudd triller inn til Reina.

7.min:  Kampens første store sjanse. Riise legger et perfekt innlegg til Kuyt på bakre stolpe. Han header inn i feltet til Torres, som fra god posisjon header like til side for mål.

8.min:  1-0 TORRES. Kuyt legger et innlegg fra høyre. Ballen går via et Hammers-bein og til Torres midt i feltet. Han dunker til på direkten, og ballen går rett i mål.

10.min: Alonso forsøker et langskudd. Ballen treffer en West Ham-spiller, og Liverpool vinner en ny corner.

13..min:  Kjempesjanse til West Ham. Boa Morte blir spilt fri, og kommer alene med Reina, runder keeperen, og sender ballen mot det tomme buret fra skrått hold. Arbeloa dukker opp som troll av eske, og får såvidt et bein på ballen. Lærkula går i bue såvidt over tverrliggeren. Corner til gjestene.

14.min:  Torres tråkker forkjært i en duell, og hinker rundt ute på gressmatta. Men virker å komme til hektene igjen.

17.min: Arbeloa har vært meget frisk offensivt det første drøye kvarteret, og er nær ved å skape en overtallsituasjon inne i West Ham-feltet.

20.min: West Ham lurer på nytt offside-fella til Liverpool, men Skrtel får ryddet opp i siste liten.

29.min:  Martin Skrtel stusser en Gerrard-corner like over tverrliggeren til Robert Green.

37.min:  Liverpool har etablert seg på West Hams banehalvdel nå, og Babel tråkler seg inn i feltet, og finner Gerrard på fremre stolpe. Gerrard tåer nesten ballen i mål, men Green strekker seg i full lengde og får gitt til corner.

38.min: På den påfølgende corneren bommer Lucas Neill fullstendig når han skal klarere med hodet, og ballen treffer hånda hans og triller over dødlinja ved bakre stolpe. Hele Anfield roper på straffespark, men Steve Bennet bestemmer seg for å gi corner til de røde.

39.min:  Carlton Cole får gult kort for en stygg albue i hodet på Xabi Alonso midt på banen.

40.min: Riise drar opp en nytt fint Liverpool-angrep på venstreflanken, men det hele ender med at Babel taper ballen inne i feltet på grunn av en dårlig touch.

42.min: Mascherano sender i vei et langskudd som går fem meter utenfor.

45.min: Ett minutt er lagt til i første omgang.

Pauserapport: Liverpool åpnet kampen forrykende, og tok en tidlig ledelse. Fernando Torres dundret et Kuyt-innlegg i mål på direkten inne i straffefeltet. Hans 16.ligamål for sesongen. Gjestene hadde sin beste periode like etter at vertene tok ledelsen. Etter en forholdsvis tam periode midtveis i omgangen skrudde så Liverpool opp tempoet igjen de siste ti minuttene før pause, og burde ha fått et straffespark da Lucas Neill noe klønete handset en corner han skulle heade vekk. Alt i alt leder Liverpool meget fortjent etter å ha dominert mesteparten av omgangen.

46.min:
West Ham sparker i gang andre omgang. Ingen bytter i pausen.

49.min: Reina setter i gang en rask kontring etter å ha plukket en Hammers-corner. Babel spiller til Torres, som spiller vegg med Gerrard. En Hammers-forsvarer bryter ballbanen og spiller tilbake til Green. Keeperen plukker opp ballen med hendene, men Liverpool får likevel ikke indirekte frispark av Bennett til store protester både fra spillere og publikum.

52.min:  Skrtel treffer ikke ballen skikkelig når han skal avslutte på en corner. Ballen triller inn til Green.

54.min:  Flott samspill mellom Babel og Gerrard ute på venstresiden ender med at kapteinen slår en intelligent ball til førstnevnte inne i feltet når alle ventet at han ville avslutte med et skudd. Babel skyter hardt mot mål, og Green har sin fulle hyre med å stoppe skuddet.

55.min:  Lucas Neill får gult kort etter å ha sparket bort ballen etter at dommeren hadde blåst.

60.min:  2-0 TORRES. En corner blir stusset gjennom feltet og havner hos Kuyt på bakre stolpe. Nederlenderen trekker seg fri, trikser av en mann og legger et perfekt innlegg som Torres kan styre i mål med hodet fra sju meters hold. Samme pasningslegger og samme målscorer som ved 1-0. Torres 17.ligamål er notert.

63.min:   Begge lag gjør bytter. Liverpool tar ut Kuyt og setter inn Benayoun, mens Upson erstattes av Spector hos The Hammers. Upson skal ha fått føling med en strekk.

67.min:  Torres fryktelig nær hat-trick når han stupheader et perfekt Gerrard-innlegg i innsiden av stolpen fra kloss hold. Ballen spretter på tvers av målgården og Hammers får klarert. Nærmere scoring uten å score går det nesten ikke an å komme!

69.min:   Dobbeltbytte av West Ham. Curbishley satser offensivt og setter inn de to spissene han har på benken, Dean Ashton og Bobby Zamora. Ut går Nolberto Solano og Carlton Cole.

75.min: Gerrard og Torres lykkes nesten med en vegg-kombinasjon like utenfor 16-meteren, men spanjolens touch blir for hard når han skal spille fri kapteinen på full fart inn i feltet.

76.min:  Pennant erstatter Babel.

78.min:   Både Skrtel og Reina må ta telling etter å ha kollidert. Begge klarer å fortsette.

81.min:   3-0 TORRES. Fernando Torres gjør hat-trick i andre hjemmekamp på rad. Riise header en ball inni feltet til spanjolen. Spissen drar seg elegant fri fra sin mann og triller ballen i mål via Green.

82.min:
Liverpool gjør sitt siste bytte. Crouch erstatter hat-trick-helten Torres.

83.min:  4-0 GERRARD. Kapteinen fører ball på tvers like utenfor 16-meteren og avslutter med å klinke ballen i krysset.

85.min:  Enveiskjøring mot Hammers-buret nå. Riise klinker til fra distanse. Ballen treffer Dean Ashton og spretter såvidt over tverrliggern til corner.

86.min:  Green klarer såvidt å få avverget foran beina på Jamie Carragher!

87.min:   Mark Noble får gult kort for en ufin ettersleng mot Javier Mascherano. Argentineren må få behandling. Liverpool har gjort alle sine bytter, og midtbanespilleren biter tennene sammen og fortsetter. Men halter bare rundt nå.

90.min: Halvannet minutt på overtid klarer ikke Mascherano mer, og halter i garderoben.

Sluttrapport: Liverpool overkjørte West Ham fullstendig, og Fernando Torres noterte seg for sitt andre hat-trick på de to siste hjemmekampene. Gerrard avsluttet ballet med en vakker scoring, hvor han dundret ballen i nærmeste kryss fra 16 meters hold. Seieren kunne faktisk ha vært større, og Liverpool er nå oppe på fjerdeplass på tabellen på bedre målforskjell enn Everton. Eneste skåret i gleden i kveld var at Javier Mascherano måtte rusle i garderoben etter å ha fått en smell over leggen like før slutt.

Spillervurdering:

Reina 7 -
Ikke den hardeste arbeidsøkten av Pepe for å skaffe ham nok en kamp med buret rent, men var våken og fremhevet seg med et par-tre utmerkede lange utkast som startet angrep.

Arbeloa 7  Stødig og bra kamp av spanjolen som kombinerte bra i perioder med Kuyt ute på høyresiden. Får også et pluss for en herlig blokkering da Reina var rundet på West Hams største sjanse på stillingen 1-0.

Carragher 7 -
Med maks uttelling kunne faktisk Carra hatt hattrick i dag(!) Scouseren kom stadig fri på dødballer da han kom inn fra venstre, men fikk aldri klaff med avslutningene. Bakover var han sitt stødige jeg.

Skrtel 7
Slovaken blir stadig bedre i helrødt. Sterk og hurtig var han kompromissløs bakover og også farlig på dødballer for. Litt småslurv trekker litt ned, men alt i alt best i den bakre fireren etter vår mening.

Riise 7 - Nordmannen hadde nær orkestrert åpningsmålet da en ypperlig cross gjorde at Kuyt serverte Torres en ball som toppscoreren headet like utenfor. Greide ikke helt å følge opp, men hadde god kontroll på Ljungberg gjennom hele kampen.

Mascherano 7 - Løper trolig mest av alle og må være et mareritt å spille mot. Glitrende i å rive opp spillet men er veldig opp og ned på fremspill og de få avslutningene han hadde.

Alonso 7 -
Pasningseleganten startet utmerket med et par langpasninger av høy kvalitet, men spilte etter hvert mer en rolle som annenfiolin hvor han holdt spillet i gang og lot andre stå for angrepspillet.

Kuyt 7 - Jobber knallhardt, og mister ballen en del, noe vi kjenner igjen i Dirk. Bedre selvtillit har imidlertid bedret pasnings- og kombinasjonspillet i det siste, og det ga to målgivende for Torres i dag.

Gerrard 8 - Til tross for at han ikke alltid hadde så mye ballkontakt var Steven mye involvert når det virkelig skjedde noe foran målet til West Ham. Kronet det hele med en knallperle av en scoring i krysset.

Babel 6 -
Begynte nokså svakt, men spilte seg etter hvert opp. Varierer mellom meget sterke forseringer og enkle pasningsfeil, men er blitt en stadig større trussel i sitt spill.

Torres 9 -
Et strålende hattrick, og en heading som gikk på innsiden av stolpen og like utenfor i tillegg. De fleste superlativer blir fattige for denne nye kongen av The Kop.

Benayoun - Fikk nesten en halvtime for Kuyt, og var en god del involvert i det oppbyggende spillet uten å få helt uttelling.

Pennant - Var nesten frempå et par ganger mot slutten, uten å markere seg spesielt.

Crouch - Greide ikke å markere seg i de få minuttene han fikk som erstatter for dagens mann Torres.