Tranmere - Liverpool

Lør 12.07.08 kl 16.00 (Pre-season) - LFC TV / Tilskuere: / Dommer: Mike Dean / Prenton Park / Skrevet av: Sveinung Axelsen

Andre omgang ble tammere enn den første, og balltrilling de røde imellom fylte det meste av tidsrommet.

Gornell

Liverpool spiller borte mot Tranmere Rovers i sin første preseason-kamp for sommeren, når man tar turen rett over Mersey River. De fleste som ikke har vært opptatt med landslagsspill og EM vil være aktuelle til denne kampen. Mye tyder også på at nyervervelsene Philipp Degen og Andrea Dossena kan få sin første kamp for de røde. Du kan følge denne kampen på LFC TV dersom du har e-season ticket på Liverpools offisielle hjemmeside.

Du kan følge denne kampen her på liverpool.no eller velge å få scoringsvarsel og lagoppstilling tilsendt din mobiltelefon. For denne tjenesten, send LFC LIVE START til 2180.

Noe av det som er verdt å merke seg fra start i denne kampen er at unge Dani Pacheco er funnet verdig en startplass, i tillegg til at danske Daniel Agger endelig er tilbake etter sitt lange skadeavbrekk.
Det er ventet at Liverpool nærmest vil stille med to ulike lag, hvorav ett for hver av omgangene. Det vil si at man kan ha gode håp om å få se nyinnkjøpte Degen og Cavalieri på banen i andre omgang.

1. omgang:

1. min:
Tranmere sparker i gang kampen!

Det ser så langt ut til at Agger og Hobbs tar stopperplassene, mens Carragher tar venstreback, og Insuúa bekler midtbanens venstreflanke.

3 min: Pennant setter fart langs høyre, forsøker å spille fri Pacheco, men må ta til takke med et hjørnespark. Hjørnesparket viser seg å bli resultatløst.

Liverpool har startet kampoen klart friskest, og spesielt Pennant ser frisk ut med godt driv og stor vilje til å utfordre.

8. min: Liverpool triller ball nå, og har kontroll over kampbildet. Sjansene uteblir imidlertid for begge lag i åpningsminuttene.

10. min: Greenacre drar seg løs, og tester Martin med et lavt skudd ved nærmeste stolpe ute på Liverpools venstreside. Det blir imidlertid med forsøket da Martin redder lett.

10. min: Like etter er Benayoun på farten. Israelern drar av to et par spillere med en skuddfinte, før han setter ballen over. Kanskje burde han ha skutt tidligere.

14. min: Ikke allverden skjer nå, da hjemmelaget har plassert seg lavt i banen med det for øyet å nekte Liverpool rom. Det har lyktes så langt, selv om Benayoun har forsøkt å lure Tranmeres forsvar ved et par anledninger.

15. min: Pennant forsøker seg på frispark fra langt hold etter at Pacheco har blitt lagt i bakken. Ballen svever dog høyt over, og det blir aldri farlig for vertene.

18. min: Pacheco viser fint spill idet han kombinerer med Lucas Leiva høyt i banen. Den unge spanjolen ender med ballen på 18 meter, og curler den ut til side for mål.

20. min: En sedvanlig seriøs Jamie Carragher demonstrerer at enhver kamp er viktig for ham, idet han viser sitt vante jeg i et par små dueller med Tranmere-spillerne.

24. min: Martin viser at han har sikre klyper i feltet idet han går ut og lett plukker ned et innlegg.

27. min: Liverpool har etablert et trykk på Tranmeres halvdel nå, og forsøker å få opp balltempoet noe. Sjanesene og åpningene uteblir imidlertid så langt.

28. min: Insua forsøker seg fra distanse, ballen går via en Tranmere-forsvarer og ut til hjørnespark. Corneren blir lett plukket ned av Tranmeres keeper.

34. min: Insua og Benayoun kombinerer fint på venstrekanten, og Insua får kommet til innlegg som keeper får dyttet til corner.

35. min: Pennant sniker seg fri etter den nevnte corneren, og smeller ballen i tverrliggeren. Stor sjanse for Liverpool.

37. min: Strålende femtimeterspasning fra Agger og inn i bakrom til Pacheco. Den unge spanjolen kommer alene med keeper, blir hektet av en forsvarer bak, og får ikke avsluttet ordentlig.

40. min: Agger og Insua kommer begge opp fra de bakre rekker, og skaper hodebry for vertene. Det hele ender med at Insua fra høyreflanke triller bakover til Agger, som klemmer til. Skuddet treffer imidlertid Lucas i ryggen...

44. min: 0-1! Benayoun får ballen ute på venstrekanten, og fra spissen av sekstenmeterfeltet klemmer han til og løfter ballen bort i lengste hjørne. Et meget flott mål fra Benayoun! Dette etter at Hobbs har hatt muligheten til å score rett i forkant.

45. min: Dagens dommer tar fløyta til munnen og blåser av til pause.

I det gåtempoet man gjerne kan forvente tidlig i pre-season har dette vært en kamp Liverpool har ført an med letthet. Tranmere har dog lagt seg dypt, og har nektet Liverpool rom i store deler av omgangen. For Liverpool har Benayoun, Agger og Pacheco sett toneangivende ut i førsteomgang, hvor de alle har fått kjenne en del på lærkula. I andre halvdel av omgangen kom også Liverpool til stadig flere sjanser, etter hvert som flere folk ble sendt i angrep. En solid gjennomført førsteomgang av de røde, selv om de ikke har imponert.

2. omgang:
46. min: Spearing og Pacheco triller igang andre omgang!

Spearing, Degen, Aurelio, Hyypiä, Skrtel, Flynn og Cavalieri har alle kommet på banen, mens Agger, Lucas, Plessis, Insua og Pacheco er de som har ''overlevd'' siden første omgang.

54. min: Med alle kampens bytter er noe av rytmen ute av begge lag så lang i andre omgang. Kampen lider nå noe under dette, og lite skjer.

55. min: Ian Moore blir erstattet av Savage, Jennings av Curran og Shukur av Sonko for Tranmere.

58. min: Tranmere får lov til å trille litt ball for øyeblikket, og Liverpool har nok med å løpe imellom for å stresse.

61. min: Positivt initiativ av Degen da sveitseren stormer fremover gjennom midten. Han slipper til Ryan Flynn, som klemmer til midt fra keeper fra 17 meters hold.

62. min: Jay Spearing klemmer til fra distanse, men ballen fyker himmelhøyt over.

65. min: Philipp Degen stormer igjen fremover, og blir tatt knallhardt i en kroppstakling av en overivrig Tranmere-spiller.

65. min:  Edds blir erstattet av Ahmed for Tranmere.

66. min:  Plessis bytter med Gerrard, mens Pacheco går av banen i bytte med Voronin.

69. min: Rytmen later til å stemme bedre for Liverpool nå, og tempoet er også skrudd opp et hakk. Andriy Voronin har i så måte vært en bidragsyter, og ukraineren har sett positiv ut til nå.

73. min: Steven Gerrard drar igang et angrep som ser lovende ut i takt og tone, men tempoet slakkes av når Liverpool kommer til den siste tredelen av banen.

74. min: Lovende takter for Tranmere da O'Callaghan kommer til med en heading som sniker seg en meter utenfor. Brukbar mulighet for vertene.

74. min: Chorley blir erstattet av Goodison for vertene.

78. min: Martin Kelly erstatter Daniel Agger for Liverpool.

79. min: Igjen har noe av rytmen falt ut av kampen, og det er langt mellom severdighetene på banen for øyeblikket.

83. min:  O'Callaghan går av banen i bytte med Henry som jogger inn.

86. min: Ingenting skjer foran de to målene for øyeblikket, og de åpningene som dukket opp hos hjemmelaget i førsteomgang, virker nå for lengst å være stengte.

90. min: Voronin kommer gjennom, men heller enn å avslutte selv slipper den hårfagre ukraineren ballen til Insua, som hamrer den over. Feil valg av Voronin.

90+1. min: Gerrard tar med seg Degen høyt i banen, og høyrebacken slår hardt og lavt inn, der et utall Tranmere-spillere er klare til å avverge.

90+2. min: Dommeren bestemmer seg for at nok er nok, og blåser av kampen.

Liverpool dominerte spillet fra start til slutt mot Tranmere i dag, men uten å imponere. I første omgang ble det en del sjanser for gjestene, som gjennom kreativiteten til Benayoun og bevegeligheten til Pacheco fikk åpnet opp Tranmeres forsvarsmur i til tider. I andre omgang ble det imidlertid for lite direkte spill, og for mye pusling i mellomrommene, slik at de store sjansene uteble. Dette til tross var Liverpool fortjente og dominante vinnere i en heller kjedelig førstekamp i årets forsesong. De to nye spillerne man ble introduserte for, Degen og Cavalieri var henholdsvis energisk og arbeidsledig i en kamp som ikke inviterte til store prestasjoner.