Fulham - Liverpool

2-5)

09.05.2011 /Premier League /Craven Cottage / Tilskuere: 25 693 / Dommer: Lee Mason

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool vant 5-2 på Craven Cottage i en fartsfylt og underholdende kamp. Nytt hat-trick av Maxi Rodriguez, og nye scoringer av Dirk Kuyt og Luis Suarez. Maxi har nå gjort sju mål på de tre siste kampene!  Fulham gikk ut i hundre etter pause, og når de klarte å redusere var det tilløp til panikk i Liverpool-forsvaret en stund. Men så kom de beroligende scoringene til 4-1 og 5-1, og mot slutten kunne seieren ha blitt enda større. Eneste malurten i begeret var de to målene til vertene samt hamstringskaden til Raul Meireles.

93:Dirk Kuyt skyter i armen på Baird på streken etter fenomenalt forarbeid av Suarez. Liverpool utrolig nær ny scoring. Suarez mener det burde vært straffe.

92:Fulham er nær ved å lykkes med å tråkle seg gjennom Liverpool-forsvaret.

90:Fire minutter lagt til.

89:Jay Spearing får en avslutning reddet på streken etter corneren.

89:Jonjo Shelvey skyter og Schwarzer må strekke seg i full lengde og slå til corner.

88: Baird får gult kort etter først å felle Kuyt og deretter vise dommer Mason to fingre og ytre F*** O**.

87:Shelvey er nær ved å finne Suarez inne i feltet.

86: Sidwell scorer på feilpasning. Skrtel header en klarering rett i beina på Sidwell, som dundrer ballen i mål bak Reina fra distanse.

84:Zamora går tøft inn i Reina på en ball som lempes inn i feltet. Frispark til keeperen. Begge kommer seg på beina igjen.

83:Maxi Rodriguez bytter med Joe Cole.

81:Ny corner til Fulham. Reina holder ballen i fast grep.

80:Carragher i knallhard duell med Johnson inne i Liverpool-feltet. Corner til vertene.

78:Luis Suarez lurer offside-fella, men blir for egoistisk og avslutter fra skrått hold når han har flere bedre plasserte medspillere inne i feltet.

76: Dembele bytter med Kakuta.

75:Luis Suarez scorer etter en flott gjennombruddspasning fra Jonjo Shelvey. Uruguayaneren runder keeper og setter ballen i det tomme målet.

74: Sidwell får gult kort når han meier ned Lucas lenge etter at ballen er spilt.

70:Maxi Rodriguez scorer på feilpasning. Maxi prøver å tre igjennom Flanagan, får igjen ballen fra en motspiller og kliner den i krysset bak Schwarzer fra langt hold. Nytt hat-trick av argentineren!

69:Suarez lurer Hangeland og vinner en corner.

67: Gudjohnsen bytter med Johnson.

67:Frisparket går i muren, og Liverpool får klarert.

66:Martin Skrtel holder Zamora like utenfor 16-meteren og får gult kort. Frispark i farlig posisjon for vertene.

63:Fulham får en corner. Farlig inne i feltet etterpå. Liverpool på hæla nå.

61: Salcido får gult kort for å ha stoppet Suarez på ureglementert vis.

59:Liverpool er hardt presset nå, og Reina bokser et frispark inn i feltet unna. Vertene er farlige på dødballer, og har fått nytt håp etter scoringen.

57:José Reina får gult kort for protester.

57: Dembele scorer etter innlegg fra Zamora. Dembele plasserer ballen i lengste hjørne etter at Zamora legger ballen fint tilbake til ham.

55:Kuyt finner Johnsen på løp, men høyrebackens innlegg blir for svakt når han forsøker å finne Suarez på bakre stolpe.

51:Gudjohnsen fyrer av et langskudd som går et par meter utenfor.

49: Dempsey skyter like over. Vertene har gått knallhardt ut i annen omgang.

49: Zamora header et frispark ned i feltet på et frispark. Farlig.

49:Raul Meireles bytter med Jonjo Shelvey.

48:Raul Meireles ser ut til å ha pådratt seg en hamstringstrekk. Må forlate banen.

46:Liverpool tar avspark på annen omgang.

46: Davies bytter med Zamora.

Liverpool gikk ut i et vanvittig tempo, og scoret allerede etter 32 sekunder. De røde fortsatte å herje med vertene, med godt pasningsspill og høyt balltempo. Etter drøye kvarteret stod det 3-0 til gjestene på lystavla, og selv om Kuyts scoring var en generaltabbe av Schwarzer, så var det fullt fortjent. Like før Liverpools tredje mål ble muligens Suarez snytt for straffespark, og Brede Hangeland skulle i så fall vært utvist. Utover i omgangen senket de røde tempoet, og la seg mer bakpå for å satse på kontringer.

47:Kuyt forsøker å tre igjennom Meireles, men ballen blir for lang og triller over dødlinja.

45: Dempsey får gult kort for å sparke ned Spearing midt på banen. Tre minutter er lagt til.

45:Innlegg fra høyre. Sidwell med brukbar heading, men rett i fanget på Reina.

44:Dempsey skyter like utenfor fra langt hold. Reina har tilsynelatende kontroll.

42:Suarez med et skuddforsøk. For løst og rett på Schwarzer.

39:Maxi nær ved å snike seg inn bak Fulham-forsvaret, når de er mer opptatt av offside-plasserte Suarez.

38:Lucas ødelegger en mulighet for Maxi til å fyre løs på volley.

38:Suarez fyrer av fra spiss vinkel. Corner for gjestene.

36:Glen Johnson får stusset corneren ut til innkast på motsatt side.

36:Vertene mer med i kampen nå, og Salcido vinner en ny corner.

35: Dempsey skyter på volley på corneren. Glen Johnson reddende engel på målstreken! Stor sjanse til vertene.

34:Carragher må gi en corner i duell med Gudjohnsen.

31:Meireles blir spilt igjennom, men Schwarzer er påpasselig ute og fanger ballen foran beina på portugiseren.

30:Lucas med et skuddforsøk fra distanse, etter et godt Liverpool-angrep. Over.

30:Farlig Fulham-innlegg fra høyre, men Johnson får stusset ballen ut til innkast.

26:Flanagan blir elegant frispilt av Lucas, men blir for ubesluttsom når han skal avslutte alene med Schwarzer og ballen triller ut over dødlinja.

25:Suarez triller ball i hatt med Fulham-forsvaret, og får et frispark helt nede ved dødlinja.

24:Suarez legger inn fra høyre, og Maxi skyter over på volley fra 16 meters hold.

24:Hangeland forsøker seg med en heading etter et frispark. Reina fanger enkelt.

23:Suarez vandrer langs dødlinja og prøver å score fra ekstremt skrått hold når han blir møtt av Schwarzer.

16:Dirk Kuyt scorer etter pasning fra Glen Johnson. Nederlenderen skyter løst fra en posisjon skrått på mål, cirka 14 meters hold. Keepertabbe av Schwarzer.

15:Suarez vinner en løpeduell med Hangeland og kommer alene med keeper, da han forstyrres og legges i bakken. Liverpool antagelig snytt for straffespark.

12:Martin Skrtel er skadet. Får albuen til Dempsey i ansiktet i en hodeduell.

11:Maxi bommer på ballen når han skal forsøke en avslutning fra 16 meters hold.

10:Luis Suarez skaffer Liverpool et hjørnespark.

9:Glen Johnson vinner en corner på et nytt raid.

8:Raul Meireles er skadet. Gudjohnsen løper inn i han bakfra lenge etter at ballen er spilt. Portugiseren tar seg til nakken, men kan fortsette kampen.

7:Maxi Rodriguez scorer etter innlegg fra Glen Johnson. Johnson lurer offsidefella, og legger et perfekt innlegg fra høyre. Maxi setter ballen i mål på volley på bakre stolpe.

5:Spearing med en lav avslutning, men Schwarzer redder.

4:Liverpool stresser hjemmelaget, og vinner en corner.

2: Murphy får gult kort for en stygg felling av Lucas.

1:Maxi Rodriguez scorer på feilpasning. Lucas spiller elegangt fri Suarez på venstre. Han forserer mot mål, og prøver å legge inn til en rød trøye. En Fulham-spiller setter nær ballen i eget mål, og keeper Schwarzer klarerer ballen rett i beina på Maxi, som ikke gjør noen feil. 32 sekunder er gått av kampen!

1:Fulham tar avspark i solskinnet på Craven Cottage.

Vanskelig bortekamp i London. Fulham ligger på 10.plass med 45 poeng, noe som er ti poeng mindre enn Liverpool på 6.plass. Ett poeng er nok til at Liverpool igjen passerer Tottenham på tabellen og inntar 5.plassen.

Liverpool stiller med den samme startelleveren som slo Newcastle 3-0 forrige helg. Andy Carroll er imidlertid ikke å finne på innbytterbenken, da han igjen skal slite med skadeproblemer. Geordien skal ikke ha reist til London i det hele tatt, da han angivelig skal ha problemer med kneet igjen.

David N'Gog skal også ha pådratt seg en skade, og det er årsaken til at franskmannen ikke er å finne på innbytterbenken i kveld.

Steven Gerrard uttaler til Sky Sports før kampstart at det går bra med lyskeskaden, og at kirurgen i formiddag ga grønt lys til å forsere rehabiliteringen.

- Neste sesong blir spennende. Ingen tvil om det, sier Gerrard.

Vurdert av Tor Sandø

Reina 6Ikke de store utfordringene for Pepe. Sjanseløs på de to målene. Han fikk gult kort for kjeftbruk etter det første reduseringsmålet og sto i fare for å få ett til da han brukte lang tid på et utspill like etter.
Johnson 7Spilte en fantastisk førsteomgang, der han utfordret Fulhams venstreside. Slo et fantastisk innlegg til Maxi på andremålet. Var også involvert på Liverpools tredje. Det er slike sidebacker vi vil ha. Flere slike, Glen.
Carragher 7Jamies rutine var god å ha i denne kampen. Rutinen er uomtvistelig. Scouseren har nå med sine 666 kamper spilt nest flest Liverpool-kampene gjennom tidene. Det han har tapt av fart, tar han igjen på rutine. Meget sterk i duellene i andre omgang etter at Zamora var kommet inn for Fulham.
Skrtel 5Var Carragher god på midtstopperplass, var Skrtel tilsvarende svak. Martin sliter med å plassere seg og kommer ofte for sent inn i duellene. Ryddet greit unna i første, men fikk problemer da Zamora skulle bidra med muskler i andre omgang. Fikk gult kort for en av involveringene.
Flanagan 6Unggutten gjorde ikke bort seg i denne kampen heller. John hadde god kontroll på Davies i første omgang og var aggressiv og god i de involveringene han hadde.
Kuyt 8Ny sterk kamp av Dirk. Bidrar med en utrolig bevegelse gjennom samfulle 90 minutter. Løper og løper og er vanskelig for ethvert forsvar å holde styr på. Scoret et mål av det enkle slaget etter en gedigen keeper-tabbe.
Spearing 7Var outstanding i første omgang. Styrte midtbanen med jernhånd og slo den ene lekkerbiskenen av pasninger etter den andre. Godt overblikk og var vaktbikkje på midten før hvilen. Kom noe mer i bakgrunnen i andre omgang, men likevel en kamp Jay kan være bekjent av.
Leiva 7Lucas viser en fantastisk spilleglede og spiller med en stoisk ro på midten. Slår gode pasninger og var sammen med Spearing helt sjef på midten i 75 av 90 minutter på Craven Cottage. Brassen prøvde seg på skuddhold også, dog uten særlig suksess.
Rodriguez Liverpools beste8Kunne trygt ta med seg matchballen hjem etter sitt åttende, niende og tiende mål for sesongen. Maxi er i kanonform, har en egen evne til å stå der ballen kommer. De to første målene hans var fra kort hold, hvorav det ene etter 32 sekunder. Ved de to første hadde han vært på rett plass til rett tid. Det siste var det peneste og viser hvilken selvtillit han har for tiden. Han knallet til fra rundt 20 meter nært krysset bak Fulham-keeperen. Fikk avløsning for Cole åtte minutter før slutt. Liverpools beste.
Meireles 6Gjorde som resten av midtbanen en meget god jobb da Liverpool styrte kampen og kjørte over hjemmelaget. Fikk seg en del smeller i dag og måtte forlate banen med en strekk bak i låret tre minutter ut i finaleomgangen.
Suarez 8Hangeland kommer til å drømme om Suarez i natt. Luis var et helt Liverpool-angrep alene i andre omgang. Lukter alltid mål, er rask, god med ballen og har en egen evne til å komme til sjanser. Det manglet ikke på muligheter til å score. Han lyktes da han kom alene med Schwarzer. Det vil komme flere. Mange flere.
Shelvey 6Spilte de 42 siste minuttene og gjorde en god figur på midten. Gjorde de riktige løpsvalgene. Hadde noen feil også, men gjennombruddspasningen på Suarez sitt mål var forbilledlig. Den burde vært malt og sto nesten alene til en god karakter.
Cole 0Får de åtte siste minuttene da tremålsscorer Maxi forlot banen til stående ovasjoner. Fikk lite ballkontakt den korte tiden han spilte.