Doyle(40) ()
Beausejour() ()
Robinson(48)

Skrevet av Torbjørn Flatin

Kenny Dalglish vil ha vært storfornøyd med et ytterst komfortabel seier, med et lag hvor bl.a. alt som er av seniorbacker er skadet i tillegg til profiler som Gerrard og Carroll. Liverpool var effektive i starten, men dominerte også stadig mer spillemessig. Et helrødt som etter hvert struttet av selvtillit sendte mange spillere framover og produsert noen angrep som fikk The Kop til å summe. Bevegelse, pasningsspill og tekniske detaljer ble assistert med gode avslutninger. Til slutt ble det tangering av da Kenny sist møtte Birmingham som manager på Anfield, med 5-0 og hattrick av Maxi Rodriguez.

90:SLUTT

90:Det er lagt til tre minutter.

89:Maxi Rodriguez bytter med David N'Gog. Stående applaus for Maxi med hattrick.

86:Joe Cole scorer etter innlegg fra Dirk Kuyt. Dirk driver opp på høyresiden, spiller til Cole som går innover i banen og skyter. Det må betegnes som en keepertabbe da innbytter Doyle lar ballen trille inn ved nærmeste stolpe fra innbytter Cole.

85:Birmingham får langt inn 3-4 ganger i etterkant av det nevnte frisparket, men uten å få avsluttet.

84:Raul Meireles bytter med Joe Cole.

83:Shelvey spiller i en uvant posisjon på venstrebacken, og pådrar seg et frispark ute på kanten.

83:Phillips skyter hardt rett på Reina.

83:Spearing med en fin stikker til Meireles, som nesten kommer seg forbi keeper, før Suarez prøver seg med et kunstykke av et hælspark som går i forsvarsmuren.

80:Shelvey er involvert da Kuyt nesten kommer igjennom på høyresiden, men hardt presset får han ikke avsluttet skikkelig.

79: Gardner bytter med Phillips.

79:Jack Robinson bytter med Jonjo Shelvey.

73:Maxi Rodriguez scorer på retur. Han skyter selv fra 16-meter, keeper og forsvarer får ikke klarert skikkelig, og Maxi fullfører sitt hattrick.

72:Et herlig hælspark fra Suarez starter et nytt godt angrep, men det siste innlegget fra Kuyt kommer for langt inn mot keeper.

70:Suarez mot Maxi igjen, men denne gang greier ikke sistnevnte å få headet skikkelig under press.

69:Dirk Kuyt ligger nede noen sekunder etter en hard takling fra Gardner.

67: Hleb bytter med Bentley.

67:Maxi Rodriguez scorer etter innlegg fra Luis Suarez. Suarez lurer akkurat offside-fella på et langt fremspill fra Skrtel, og har oversikt og presisjon da han finner Maxi på motsatt stolpe. Argentineren kan helt umarkert sette inn sitt andre mål for dagen.

63:Et par feilpasninger på egen halvdel fra Liverpool gjør at Fahey får skutt fra drøyt 20 meter, men i et forsvarsbein og til en resultatløs corner.

61:Raul Meireles tar corner. Ballen har retning Martin Skrtel, men Johnson kommer akkurat først til ballen og får også frispark.

59:Luis Suarez prøver en svært ambisiøs dribleserie i et folksomt gjesteforsvar, og lykkes nesten.

59:John Flanagan får et brøl fra The Kop da han rundlurer sin mann ute på kanten, før Flanno så sender en feilpasning.

55:Luis Suarez skyter et frispark fra drøyt 20 meter, som han skaffet seg selv, men nokså svakt en meter over.

48:Jack Robinson får gult kort.

46:Sebastian Larsson prøver et kjapt skudd etter par ti sekunder av 2.omgang, men rett på Reina.

45 bra minutter av Liverpool, selv om man også var effektive den første halvdelen av omgangen. Maxi var påpasselig frempå etter et hardt skudd av Spearing, mens formspilleren Dirk Kuyt scoret igjen etter å ha kjempet inn nok en retur i etterkant av et direkte angrep hvor Suarez først avsluttet. Birmingham med fem mann på midten hadde ballen en del i perioden mellom scoringene, men uten at man greide å gi den ensomme spissen Jerome særlig med støtte. I de siste 20 minuttene har de røde dominert stort og har angrepet mot The Kop med mange spillere. Tenåringene gjør det fortsatt godt, og ikke minst John Flanagan har fått vist seg fram i flere dueller med ringreven Lee Bowyer. Hvis en holder konsentrasjonen oppe etter hvilen, bør dette gå mot tre nye poeng.

45:PAUSE

45:Luis Suarez rekker også å løpe fra Johnson, får skutt, men innbytter Doyle redder.

45:Noen sekunder før dommeren blåser av er det Fahey som prøver et ambisiøst langskudd, langt utenfor.

45:Et minutt på overtid skyter Gardner nokså svakt utenfor fra 20 meter.

45:Fire minutter er lagt til.

44:Dirk Kuyt header like utenfor ved bortre stolpe, etter godt slått frispark fra Meireles..

40: Foster bytter med Doyle. Keeperen ble skadet i situasjonen rett før Liverpool gjorde 2-0.

39:Robinson skyter over og utenfor etter en periode med press fra Liverpool. Litt halvhjertede rop på straffespark to ganger, da først Maxi går overende og et skudd går i en forsvarsarm.

36:Raul Meireles tar corner. Den blir resultatløs da det blir dømt frispark mot Skrtel inne i feltet.

32:Birmingham slår inn fra sin høyreside, men Larsson får ikke klem på skuddet som går rett i fanget på Pepe Reina.

30:Raul Meireles skyter etter et godt angrep, men Larsson får blokkert forsøket. Meget bra forspill av Suarez og Maxi, hvor Luis spiller ned til Rodriguez på høyrekant og han slår 45 grader ut.

23:Dermed har Dirk Kuyt scoret syv mål på de siste seks ligakampene.

23:Dirk Kuyt scorer på nok en retur fra Foster. Reina slo langt, Meireles flikket til Suarez, som presset avsluttet på vei igjennom. Keeper redder, også et nytt forsøk fra Kuyt, men Dirk fighter så ballen inn i mål.

20:Birmingham holder presset rundt Liverpools straffefelt etter en corner, men kommer aldri helt til noen sjanse.

15:Det er 16. kamp på rad i PL at Liverpool scorer mål. Den lengste perioden i divisjonen. De røde har virket usikre bakover det første kvarteret.

10:Birmingham er frempå et par ganger like i etterkant av scoringen, men uten at Pepe Reina blir satt på noen prøve.

6:Maxi Rodriguez scorer på retur fra Foster. Det er først Jay Spearing som skyter hardt fra 16 meter, og Maxi er kjapt framme og setter returen under keeper.

2:En fin brytning fra 17-åringen Jack Robinson på kanten av eget straffefeltet gir stor applaus.

1:Carra har tapt målvalget og de røde angriper mot The Kop før pause.

Andy Carroll er ikke blitt spilleklar etter skaden han pådro seg mot Arsenal. Maxi kommer inn på høyresiden, mens Dirk Kuyt kjøres frem sammen med Suarez. Juniorene Flanagan og Robinson starter på backene, mens Conor Coady er på benken i sin første kamp i Premier League.

Hos gjestene stiller man som vanlig med hurtige Jerome alene på topp, mens kapteinen Barry Ferguson er ute.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 7fanget et par småskumle innlegg fra Sebastian Larsson, og måtte i aksjon på et par langskudd fra Craig Gardner og nevnte Larsson. Markerte seg også med en flott igangsetting i forkant av 5-0-scoringen.
Flanagan 7havnet tidlig i klammeri med Lee Bowyer, men håndterte duellen med Birmingham-veteranen godt. Hadde god kontroll på sin høyreside, og forsøkte også å involvere seg offensivt – dog med noe varierende hell.
Carragher 6inntok tilskuerrollen. Jerome forsøkte å skape trøbbel for scouseren, men Carra hadde stort sett god kontroll på Birminghams ensomme svale på topp.
Skrtel 6trøblet litt med å få has på Cameron Jerome, men slovaken var likevel stort sett solid. Fikk få utfordringer, og var faktisk mest synlig på offensive dødballer i dag.
Robinson 7hadde kontroll på sin venstreside. Havnet litt på etterskudd og ble notert i dommerens bok for en sen takling på Cameron Jerome. Markerte seg med et brukbart skuddforsøk i første omgang.
Rodriguez Liverpools beste9scoret tre mål og var en konstant trussel frem til han ble byttet ut. Var våken da han satte inn 1-0; iskald da han satte inn sitt andre; nådeløs da han fikset 4-0. Liverpools beste.
Leiva 8patruljerte midtbanen og nektet Birmingham rom. Slo knapt bort én ball, og frustrerte bortelagets midtbaneduo.
Spearing 8utgjorde en bunnsolid duo i partnerskap med Lucas på midtbanen. Taklet så det luktet svidd, fremprovoserte returen som førte til 1-0, og var sågar sikker i pasningsspillet. Nok en god kamp av scouseren.
Meireles 7stod for stussen i forkant av Dirk Kuyts 2-0-scoring. Slo gode dødballer, men var likevel den mest anonyme av Liverpools offensive spillere. Uansett en solid kamp av portugiseren.
Suarez 8laget kaos i Birmingham-forsvaret med sin bevegelighet. Praktfullt forarbeid i forkant av Maxis andre fulltreffer. Var nest siste Liverpool-spiller på ballen før 2-0. Plaget bortelagets forsvar gjennom hele kampen. Burde scoret.
Kuyt 8sørget for å roe nervene da han doblet ledelsen etter 23 minutter. Nest sist på ballen da Joe Cole fastsatte sluttresultatet til 5-0. Bevegelig og kreativ. Løp mye – som vanlig. Fortsatte den gode trenden.
Shelvey 0fikk elleve minutter på venstreback som erstatter for Jack Robinson. Markerte seg med en nydelig pasning til Dirk Kuyt. Ellers bortimot arbeidsledig.
N'Gog 0kom inn da Maxi Rodríguez fikk sin velfortjente hyllest minuttet før slutt.
Cole 0erstattet Raúl Meireles seks minutter før slutt. Rakk å tegne seg på scoringslisten med en smart avslutning fra spiss vinkel. God opplevelse for engelskmannen.