Liverpool - Utrecht

0-0)

15.12.2010 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 37 800 / Dommer: Kristinn Jakobsson (Island)

Kampfakta

Mål H
Mål B
Lagoppstilling H
JonesKeeper()
KellyHøyreback()
SkrtelMidtstopper 1(46)
WilsonMidtstopper 2()
AurelioVenstreback()
ColeHøyre midtbane()
PoulsenSentral midtbane 1()
ShelveySentral midtbane 2()
JovanovicVenstre midtbane(73)
BabelSpiss 1()
EcclestonSpiss 2(56)
Lagoppstilling B
VormKeeper()
CornelisseHøyreback()
WuytensMidtstopper 1()
KellerMidtstopper 2()
NesuVenstreback()
MaguireHøyre midtbane(84)
NijholtSentral midtbane 1()
SilberbauerSentral midtbane 2()
MertensVenstre midtbane()
DuplanSpiss 1(71)
van WolfswinkelSpiss 2(45)
Innbyttere H
Torres() ()
Kuyt(73) ()
Johnson() ()
Hansen() ()
Kyrgiakos(46) ()
Pacheco(56) ()
Meireles() ()
Innbyttere B
van der Maarel() ()
Vorstermans() ()
Cummins() ()
Sarota(84) ()
Oar(71) ()
de Kogel(45) ()
Gult kort H
Eccleston(7)
Gult kort B
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Oppgjøret mellom Liverpool og Utrecht i Europa Leagues gruppe K ble aldri noen stor affære. Hjemmelaget var riktignok best, men de slet med å skape store sjanser. Milan Jovanovic traff tverrliggeren tidlig i første omgang, og det var kampens desidert største mulighet. De helrøde fikk noen brukbare sjanser etter sidebyttet, men Utrecht forsvarte seg godt. Fremover var gjestene tannløse, og Brad Jones ble aldri satt på noen store prøver i en kjedsommelig førjulsaffære på Anfield.

Andre omgang

Icon
94:Dagens dommer sier at nok er nok, og kampen er slutt.

Icon
93:Liverpool sliter med å klarere corneren og Utrecht etablerer et lite trykk på hjemmelaget. Gjestene kommer imidlertid ikke til noen farlig avslutning, og de helrøde rydder unna til slutt.

Icon
92:Martin Kelly blokkerer et innlegg til hjørnespark for Utrecht.

Icon
90:Tre minutter er lagt til.

Hendelses bilde
Icon
89:Joe Cole dundrer frisparket rett i Utrecht-muren, men ballen finner etterhvert veien til Fábio Aurélio på venstrekanten. Han svinger kula inn i boksen, men Joe Cole bommer på ballen når han får muligheten fra spiss vinkel.

Icon
88:Joe Cole går overende like utenfor Utrechts 16-meter, og hjemmelaget får frispark i meget god posisjon.

Icon
88:Michael Silberbauer skyter fra 30 meter. Skuddet går himmelhøyt over og utenfor.

Icon
84:Adam Sarota erstatter Barry Maguire for Utrecht.

Icon
83:Fábio Aurélio slår et perleinnlegg fra venstre, Utrecht-forsvaret klarerer rett i bena på Joe Cole, men engelskmannen får sin avslutning fra kort hold mesterlig blokkert.

Icon
81:Joe Cole drar opp et brukbart Liverpool-angrep, men det hele stopper opp idet Dani Pacheco får et dårlig touch.

Icon
78:Thomas Oar svinger ballen inn fra venstre, men Fábio Aurélio klarerer til corner for Utrecht. Hjørnesparket ryddes unna av samme Aurélio.

Icon
77:Martin Kelly tar et godt initiativ på høyrekanten og får slått inn, men innlegget er for dypt - og Michel Vorm fanger ballen enkelt.

Icon
73:Dirk Kuyt får stående applaus fra Utrecht-fansen idet han entrer banen. Milan Jovanovic byttes ut.

Icon
71:Edouard Duplan forlater Anfield-gresset, og australske Thomas Oar erstatter ham.

Icon
67:Nok en gang får Utrecht en brukbar mulighet på dødball - denne gang på hjørnespark. Brad Jones er ute og sykler i feltet, men vertene får likevel ryddet unna.

Icon
65:En dødball fra bortelaget skaper tilløp til panikk i Liverpool-forsvaret, men ingen Utrecht-spillere får avsluttet. Det hele ebber ut med utspark fra Brad Jones.

Icon
64:Utrecht setter opp et brukbart angrep, men belgiske Dries Mertens roter bort ballen idet han skal til å frispille De Kogel.

Icon
62:Fábio Aurélio spiller ballen til Dani Pacheco, og innbytteren prøver et skudd fra snaut 30 meter. Avslutningen går imidlertid rett i klypene til Utrecht-keeper Michel Vorm.

Icon
60:Dani Pacheco slår ballen ut på venstrekanten, men Fábio Aurélio får sitt innlegg klarert av Utrecht-forsvaret.

Icon
58:Milan Jovanovic vender nydelig opp midt inne på Utrechts banehalvdel, før han slår en praktfull pasning til Martin Kelly. Liverpool-backen slår hardt og lavt inn fra høyre, men Ryan Babel reagerer for sent, og makter ikke å nå innlegget.

Icon
56:Dani Pacheco kommer inn for Nathan Eccleston.

Icon
56:Ryan Babel skaffer seg rom på midtbanen, og forserer noen meter, før han avslutter utenfor fra drøyt 16 meter.

Icon
53:Joe Cole roter vekk ballen på midtbanen, og Leon de Kogel vinner en duell med Danny Wilson - før han avslutter høyt over og utenfor fra langt hold.

Icon
52:Liverpool-forsvaret klarerer en halvfarlig Utrecht-corner fra venstre.

Icon
50:Brad Jones plukker et ufarlig skudd fra 25 meter. Det skjer lite på Anfield i åpningsminuttene av 2. omgang.

Icon
46:Utrecht tar avspark i 2. omgang.

Icon
46:Sotirios Kyrgiakos har tatt over kapteinsbindet, ettersom grekeren har byttet med bursdagsbarnet Martin Skrtel.

Pausereferat

Milan Jovanovic har truffet tverrliggeren med et godt langskudd, men ellers har det vært lite å skrive hjem om i løpet av de første 45 minuttene på Anfield. Verken Liverpool eller Utrecht har virket nevneverdig interesserte i å gå for seieren, og tempoet i oppgjøret har vært bemerkelsesverdig lavt.

Første omgang

Icon
45:Det er pause på Anfield.

Icon
45:Jonjo Shelvey slår et fremragende innlegg fra venstre, men både Nathan Eccleston og Milan Jovanovic har tatt løpet mot første stolpe - og ballen blir for høy for Liverpool-duoen.

Icon
45:Leon De Kogel erstatter Rick van Wolswinkel. To minutter er lagt til av første omgang.

Icon
45:Skadede Van Wolfswinkel bæres ut med båre.

Icon
42:Rick van Wolfswinkel lander feil etter en duell med Danny Wilson, og nederlenderen må ha medisinsk behandling.

Icon
37:Brad Jones feilberegner et overlegg fra venstre, og australieren bommer med utboksningen. Heldigvis for ham, rydder Liverpool-forsvaret unna i neste situasjon.

Icon
33:Ryan Babel mottar ballen på kanten av 16-meteren, og dribler seg inn i boksen. Skuddet fra spiss vinkel blir imidlertid blokkert av Utrecht-forsvaret.

Icon
30:Tempoet i kampen er helt fraværende for øyeblikket.

Icon
26:Martin Kelly får slått inn fra høyre, men innlegget fra Bolton-gutten går inn til Utrecht-keeper Vorm.

Icon
23:Danny Wilson rager høyest på corneren fra Shelvey, men skotten er under sterkt press idet han header over fra god posisjon.

Icon
22:Jonjo Shelvey kommer seg fri ute på venstrekanten, men den unge engelskmannen blir til slutt stoppet - og Liverpool får hjørnespark.

Hendelses bilde
Icon
21:Rick van Wolfswinkel spilles fri utenfor 16-meteren, men Utrecht-spissen blir stoppet av Danny Wilson.

Icon
17:Fábio Aurélio skritter opp, men brasilianeren banker frisparket rett i Utrecht-muren.

Icon
16:Ryan Babel og Milan Jovanovic kombinerer fint, før førstnevnte blir felt like utenfor 16-meteren. Frispark til Liverpool i god posisjon.

Icon
12:Kampen har roet seg ned etter tverrliggerskuddet til Jovanovic. Mye balltrilling på midtbanen.

Icon
8:Milan Jovanovic drar seg nydelig fri på midtbanen og passerer to mann, før serberen hamrer kula i tverrliggeren fra omtrent 25 meter.

Icon
7:Nathan Eccleston kaster seg inn i en voldsom takling på Mihai Nesu, og kveldens islandske dommer trekker opp det gule kortet.

Icon
6:Jonjo Shelvey foretar et godt hjemoverløp og rensker unna inne i egen 16-meter.

Icon
3:Martin Kelly slår en dristig støttepasning, men bursdagsbarnet Martin Skrtel rydder opp foran Utrecht-spissen Ricky van Wolfswinkel.

Icon
1:Nathan Eccleston og Ryan Babel tar avspark for hjemmelaget.

Prematch

Siste kampdag i gruppespillet i Europa League. Liverpool er allerede før kampen videre som gruppevinnere, mens Utrecht ikke har sjanse til avansement.

Nathan Eccleston er å finne i Liverpools startoppstilling for aller første gang i kveld. Roy Hodgson har gjort hele 10 endringer i forhold til laget som startet mot Newcastle. Martin Skrtel er den eneste som startet den kampen av de som starter i kveld, og midtstopperen er da også Liverpools kaptein i fraværet til Steven Gerrard, Jamie Carragher og Jose Reina. Slovaken får dermed æren av å lede Liverpool som kaptein på sin 26-årsdag!

Hodgson har altså valgt å ikke starte med Reina, selv om han i går uttalte at spanjolen kom til å vokte buret.  Bradley Jones får dermed en sjelden sjanse mellom stengene, mens danske Martin Hansen inntar reservebenken.

Spillerbørs

Vurdert av Einar Kvande

Jones 5Er usikker i feltarbeidet ved et par anledninger. Ellers får han ikke all verdens å bryne seg på.
Kelly 5Fremstår som bedre offensivt enn defensivt i dag. Flere friske raid og brukbare innlegg, men defensivt har han problemer med å henge med i svingene ved flere anledninger. Åpner kampen med en horribel tilbakepasning, som Skrtel heldigvis rydder opp i.
Skrtel 6Får æren av å bære kapteinsbindet på sin bursdag, og må i ilden nesten med en gang, når han må rydde opp i Kellys håpløse tilbakepasning. Ellers blir slovaken satt på få prøver de 45 minuttene han er på banen.
Wilson Liverpools beste7Markerer seg med flere solide klareringer på hodet i første omgang, og spiller en bra kamp der han nesten ikke setter en fot feil. Vi kårer han til Liverpools beste.
Aurelio 6Åpner kampen litt forsiktig, men spiller seg etter hvert varm i trøya, og markerer seg med flere gode innlegg.
Cole 4Virker å være et godt stykke unna toppformen. Svak i pasningsspillet og veik i duellene. Fremstår som bedre som spiss, enn som høyreflanke, men sløser bort to kjempemuligheter til å avgjøre kampen i løpet av kampens siste ti minutter.
Poulsen 5Gjør en grei førsteomgang, men klarer ikke å få like godt tak på den sentrale midtbanen etter pause. Litt for upresis i pasningsspillet, og litt for seint oppe i enkelte situasjoner.
Shelvey 6Arbeidsinnsatsen er det ingenting å utsette på, og spiller med hjertet utenpå drakta, spesielt i første omgang. Mister imidlertid av og til ballen i farlige posisjoner.
Jovanovic 6Var kanskje Liverpools beste spiller i første omgang, og har også omgangens klart største sjanse når han drar seg flott fri og sender et susende langskudd i tverrliggeren. Blir mer borte etter hvilen, og byttes ut drøye kvarteret før slutt.
Babel 6Skal ha for innsats og engasjement. Prøver og prøver gjennom hele kampen, men lykkes liksom ikke helt med den siste touchen. Var involvert i bra kombinasjonsspill med Jovanovic før pause, og hadde også et par mislykkede avslutningsforsøk.
Eccleston 5Markerer seg negativt med en horribel takling tidlig i kampen, som han får et fortjent gult kort for. Ble relativt anonym, med unntak av et herlig rykk og raid ute på høyrekanten før pause. Blir byttet ut ti minutter etter hvilen.
Kuyt 0Spiller det drøye siste kvarteret mot sin gamle klubb, etter å ha erstattet Jovanovic. Klarer ikke å markere seg nevneverdig.
Kyrgiakos 6Kommer inn for Skrtel de siste 45 minuttene, og er som vanlig suveren i luftrommet. Klarerer det som skal klareres.
Pacheco 6Kommer inn for Eccleston, og er et friskt pust til å begynne med. Slår umiddelbart en nydelig stikker til Babel, og kjemper også helhjertet hjemover når Liverpool mister ballen.