McCarthy(69) ()
Nouble() ()
Noble(73)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool har gjennomført en overkjøring av de sjeldne. Hjemmelaget vant 3-0, en seier som minst kunne vært dobbelt så stor. Liverpool var utrolig flinke til å spille i lengderetningen, veksle mellom høyre og venstre og komme seg i angrep med mange spillere. Dette offensive spillet fant aldri West Ham helt ut av. Alle målene ved Glen Johnson, Dirk Kuyt og Maxi Rodriguez kom i første omgang. Ingen mål i andre omgang. Det burde det vært, fordi Liverpool spilte en god finaleomgang også. Bare marginene var mer på West Hams side enn tilfellet var i første omgang. Mens West Ham forblir i bunnen etter dagens kamp, går Liverpool opp til niendeplass med dagens seier, kun tre poeng bak Bolton på fjerdeplass. Mange spillere hevet seg kraftig fra kampene mot Stoke og Wigan. Både Meireles, Poulsen og ikke minst Maxi Rodriguez og Glen Johnson gjorde at savnet av kaptein Steven Gerrard ikke var nevneverdig i denne kampen.

90:Et fornøyd The Kop kan avslutte med en solid You'll Never Walk Alone.

90:Probert blåser av kampen før de to minuttene er gått. Liverpool har sjelden vunnet en mer fortjent seier.

90:Piquionne møter et godt innlegg fra høyre, men header utenfor. Spissen strutter ikke av selvtillit, noe tabellsituasjonen viser.

90:Kuyt går ned, men Probert vinker spillet videre.

90:Det er lagt til to minutter.

89:West Ham har knapt hatt en mulighet her.

88:Babel kommer innenfor 16-meteren, men mister ballen. Nederlenderen strutter ikke akkurat av selvtillit. Kanskje ikke så rart, med noen minutters muligheter fra kamp til kamp.

87:West Ham forsøker febrilsk å komme seg i scoringsposisjon, men er ikke i nærheten av å lykkes. Virker resignerte nå.

86:Aurelio virker kampfit og kommer seg igjen fram til en god sjanse. Han header et innlegg like over.

85:Torres får trampeklapp etter en god kamp. Erstattes av Babel.

83:Shelvey inn for Meireles for Liverpool.

83:Aurelio skyter like over.

81:Aurelio tar corner. Liverpool har full kontroll.

77:Ilunga ut, Tomkins inn for West Ham.

74:Johnson får et glimrende gjennomspill fra Meireles. Han blir vinket av for offside, men har pekefingeren rettet mot assistentdommeren.

73:Aurelio inn for N`Gog for Liverpool.

73:Noble får gult kort for West Ham.

72:Dobbeltsjanse for Liverpool. Først skyter Torres via fingertuppene i tverrliggeren, så får Poulsen skutt, igjen via Green til corner.

69:McCarthy kommer inn for Cole.

68:Maxi har gjort en kjempekamp. Nå kommer han seg fri, får snudd seg og får skutt, men ballen går utenfor.

67:Piquinne legger ballen inn foran liverpool-målet. Reina har kontroll og får slått ballen over.

65:Meireles tar corner, men ballen går etterhvert til en bortespiller.

65:Maxi skyter etter en heade fra Boa Morte. Maxi skyter, via Boa Morte og til corner.

64:Meireles og Poulsen styrer midtbanen nå og serverer den ene kremballen etter den andre.

63:Torres avslutter et nytt godt Liverpool-angrep. Kombinasjonene er mange, før ballen tres inn til Torres. Fernando fyrer av, men ballen går over.

62:Dommer Probert har god oversikt, men blåser ikke i fløyta da Maxi Rodriguez blir tatt av Upson.

61:Timen er passert når Poulsen forsøker å finne Kuyt. Overlegget er godt, men midtstopperen bryter.

60:Kjempepasning fra Johnson til Torres. Dragningen fra spanjolen lykkes ikke.

59:West Ham er tvunget til å angripe med flere spillere. Liverpool er godt organisert og er ikke truet.

58:Nytt godt Liverpool-angrep som går på ett-touch. Angrepet stopper etter en glimrende hæl-flikk fra Torres, som såvidt stoppes.

57:West Ham-fansen prøver å oppildne spillerne sine, men lite tyder på at bunnlaget skal komme tilbake i denne kampen.

55:Reina blir presset og legger ballen tversover i banen. West Ham angrep bare med den ene og Liverpool kan derfor starte et nytt angrep.

52:Alle røde roper på straffespark da Gabiddon igjen har brukt handa. Denne gangen er det igjen Torres som skyter en ball som Gabiddon skyter med ulovlige midler. Probert vinker spillet videre.

52:Meireles tar corneren, men ingen ny sjanse kan registreres.

51:Kuyt er i duell med Kovac. Ballen går til N`Gog som fyrer løs. Ballen går via en Hammers-forsvarer og til corner.

49:Maxi Rodriguez fyrer av, men en West Ham-forsvarer blokkerer. Liverpool fortsetter med sitt gode offensive spill, som West Ham-spillerne har problemer med å finne helt ut av.

48:Konchesky tar frispark på egen banehalvdel.

47:Hammers forsøker seg på kombinasjonsspill. Men den siste pasningen går over sidelinjen.

47:Meireles tar corner. Johnson header ballen like utenfor.

46:Barrera har erstattet Barrera for West Ham.

46:West Ham-spillerne og Avram Grant har nok hatt mye å snakke om i garderoben. Nå har de iallefall avspark.

Komfortabelt for hjemmelaget de første 45 minuttene. Liverpool har vartet opp med det ene lekre angrepet etter det andre på Anfield. Glen johnson, Dirk Kuyt og Maxi Rodriguez har scoret i en kamp der det kunne stått både fem og seks null. Liverpool har hatt ballen mest, er flinke til å spille i lengderetningen og veksle mellom å angripe fra venstre og høyre. De offensive spillerne er svært bevegelige og har gjort ting vanskelige for et West Ham som har hatt svært så lite å by på.

45:1,24 går på overtid da dommer Probert blåser lagene til pause.

45:Noble tar corner. Ballen går til Obinna, som skyter tre etasjer over.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Noble tar frispark. Ballen går innenfor fem-meteren, men kuyt får headet ballen over.

44:Meireles skyter et løst skudd fra like utenfor 16-meteren. Det blir et sleivspark for portugiseren.

41:Noble tar frispark for West Ham etter at Piquinne ble tatt av Carragher. Skuddet var knapt verdt å notere.

38:Maxi Rodriguez header et innlegg fra Paul Konchesky i mål. Green er sjanseløs. Ingen markerer argentineren som ikke gjør noen feil. Målet var bølge to etter et godt Liverpool-angrep der de kom med mange.

38:West ham har flyttet seg litt lenger opp nå, men det er kun Cole som er framme og støter.

37:Kuyt fyrer løs. Skuddet er hardt, men mangler litt for mye adresse for at den skal utfordre Green.

36:Cole får headet et innlegg fra venstresiden. Ballen blir for løs for at den skal utfordre Reina, som har en sjelden ballberøring.

34:Meireles tar frispark fra midt på Hammers sin banehalvdel. Ballen går høyt inn i feltet. Kuyt presser Green som får slått ballen ut. Litt Hawaii i West Hams bakerste ledd, men bunnlaget får avklart.

34:Liverpool spiller godt nå og er flinke til å la spillet gå i lengderetningen og veksle mellom høyre og venstre.

32:Noble skyter fra langt hold for West Ham. Ballen går i Cole.

31:Maxi får lagt glimrende mot N`Gog og lite skiller franskmannen fra å få med seg ballen innenfor 16-meteren.

29:West Ham har lite å by på. Nytt godt angrep, da N`Gog fører opp på venstresiden. Men det siste trekket lykkes ikke.

27:Dirk Kuyt scorer på straffe og scorer i sin 150. ligakamp for Liverpool. Nederlenderen legger ballen midt i målet og sender Green til venstre.

26:Gabiddon handser da Torres er på vei igjennom. West Ham-spilleren protesterer, men har en dårlig sak. Straffespark.

25:Står fint Liverpool-laget nå. Johnson har fått blod på tann etter målet og jobber bra.

23:Skjer mye nå. Målscorer Johnson kommer på et fint raid på venstresiden. Han lurer av en spiller og får lagt inn. Torres skal klinke til på hel volley fra 7-8 meter, men bommer på ballen!

22:Godt Liverpool-angrep. Poulsen spiller fri Torres, men West Ham-forsvaret får avverget.

20:Hjemmelaget har god kontroll. West Ham forsøker seg, men angrepet blir for spedt. Liverpool har en fullt fortjent ledelse.

18:Glen Johnson skyter ballen i mål fra 10-11 meter på sin tidligere lagkamerat Green etter corner fra Raul Meireles.

17:Meireles tar corner, en kort denne gangen. Ballen går ut igjen.

17:Torres er i bevegelse. Denne gangen legger han inn fra høyre. Det lange overlegget mot motsatt stolpe heades til corner av Jacobsen.

15:Fine kombinasjoner mellom N`Gog og Kuyt, Torres skyter, og Kuyt går i duell med Green, men nederlenderen står i offside når skuddet går.

13:Liverpool-spillerne forsøker å spille raskt med få berøringer. Hammers venter på sine motstandere. Torres blir spilt igjennom, men Green tar ballen.

12:76-24 i ballbesittelse forteller litt om styrkeforholdet. West Hams forsvar forsøker å spille igjennom Cole, men han blåses av for offside.

11:Kuyt er på løp. Torres fører opp på venstre. Innlegget kommer, men når aldri inn til nederlenderen, men går inn til keeper.

10:Torres får en ny mulighet. West Ham står med alle spillerne midt på egen banehalvdel. Liverpool kommer med mange og Torres får skutt fra 18-19 meter. igjen går ballen like utenfor.

9:Kombinerer fint Liverpool-spillerne nå.

8:Et sjeldent besøk fra Hammers på Liverpools banehalvdel. Boa Morte prøver å spille fri Piquinne. Ballen går mot dødlinja, mens Piquinne løper en annen vei.

6:Torres har hatt mye ballkontakt til nå. Han spiller seg fri på høyrekanten. Innlegget går via N`Gog og ut over sidelinjen.

5:Godt gjennomspill fra Meireles mot Torres, men ballen er litt for lang og går inn til Green. Hjemmelaget har tatt kommandoen i kampen.

4:God sjanse for Liverpool. Maxi blir spilt fri av Torres. Det harde skuddet fra argentineren går like utenfor.

3:Liverpool har initiativet. N`Gog kommer til en skuddsjanse. Green strekker seg igjen og får slått ballen ut.

2:Dirk Kuyt legger corneren i kaptein Gerrards skadefravær. Blir ingenting ut av hjørnesparket.

1:De røde brukte ikke lang tid på å sette West Ham-keeper Robert Green på prøve da Glen Johnson vinner en duell og får lagt inn fra høyre. Green må strekke seg og slår ballen til corner.

1:Liverpool angriper mot The Kop i første omgang.

1:You`ll Never Walk Alone er ferdigsunget og fans og spillere er klare for en ny viktig kamp, denne gang mot bunnlaget West Ham. Dommer Lee Probert har hilst på kapteinene og lagene skifter side. Liverpool med avspark.

Ingen overraskelser på laget til Roy Hodgson. Skrtel er blitt foretrukket for Kyrgiakos, mens Poulsen og Meireles danner det sentrale midtbaneparet. Det blir imidlertid en sjelden start for David N'Gog og Fernando Torres på topp. Ellers merker en seg at Milan Jovanovic ikke er på benken for de røde.
Hos West Ham er viktige Scott Parker ute med skade.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 7fikk lite å henge fingrene i, men utstrålte trygghet hver gang han ble satt på prøve. Sikker i klypene og trygg både i feltet og på streken. Bidro også offensivt med gode igangsettinger – slik vi er vant til å se spanjolen.
Johnson 8åpnet friskt, og satte tidlig West Ham-forsvaret under press med gode, offensive involveringer. Scoret sågar 1-0-målet mot gamleklubben – en god avslutning etter hjørnespark fra Raúl Meireles. Solid også defensivt, men ble ikke akkurat utfordret ofte. Likevel en god kamp.
Carragher 7dannet et solid midtstopperpar med Martin Skrtel, og scouseren hadde i likhet med sin stopperkollega full kontroll på Carlton Cole før pause. Kveldens kaptein fikk heller ikke større problemer etter pause, til tross for bortelagets mer offensive fremtoning.
Skrtel 7var bortimot arbeidsledig i Liverpools midtforsvar. Hadde god kontroll på Carlton Cole før pause, og fikk ikke større problemer etter hvilen – til tross for at the Hammers la om til 4-4-2 og spilte med Piquionne sammen med Cole på topp.
Konchesky 6 assisterte Maxi Rodríguez 3-0-scoring med et glimrende innlegg, men var ellers en smule anonym offensivt. Hadde full kontroll defensivt, men West Ham var blodfattige offensivt. Kunne med fordel bidratt i større grad offensivt – for gjestene hadde lite å by på.
Kuyt 8virket motivert fra første sekund, og la – som vanlig – ned en upåklagelig innsats. Kombinerte fint med Glen Johnson før pause, og tegnet seg sågar på scoringslisten etter å ha omsatt et straffespark i mål. Litt mindre fremtredende i andre omgang.
Poulsen 7spilte sannsynligvis sin beste Liverpool-kamp i kveld. Hadde få problemer med å vinne midtbanekampen mot tamme Hammers-spillere, og fikk således muligheten til å markere seg offensivt. Slo noen flotte pasninger, og var sågar nære scoring med et godt langskudd.
Meireles 7slo hjørnesparket som førte til Johnsons 1-0-scoring. Fikk spille i sin favorittposisjon sentralt på midtbanen, og var stort sett dyktig i pasningsspillet. Får imidlertid trekk for enkelte slurvefeil. Bidro til at Liverpool gikk seirende ut av midtbanekampen.
Rodriguez Liverpools beste8får tittelen som Liverpools beste. Scoret sitt første mål foran Anfield-publikumet med en fantastisk heading, og var involvert i mye av det hjemmelaget skapte. Strålende i første omgang, og var nære å legge på til 4-0 med en praktfull avslutning etter sidebyttet.
Torres 7startet kampen godt, og spanjolen var høyt som lavt da Liverpool kjørte på innledningsvis. Fremprovoserte handsen som førte til straffesparket, som igjen ga 2-0. Ble litt borte i perioder, men kom nesten på scoringslisten. Kun en fantastisk Robert Green-redning stoppet ham.
N'Gog 6imponerte med enkelte vakre detaljer, men sluttproduktet fra franskmannen var nesten fraværende. Var, i likhet med resten av Liverpool-laget, best før pause. Ble veldig anonym etter hvilen, og Roy Hodgson erstattet ham med Fàbio Aurélio etter 73 minutter.
Aurelio 0virket spillelysten etter at han kom inn for David N'Gog, og markerte seg blant annet med en lekker finte. Kunne til og med ha tegnet seg på scoringslisten, men brasilianeren headet innlegget fra Ryan Babel over mål.
Babel 0spilte fem minutter som innbytter for Fernando Torres, og slo umiddelbart et strålende innlegg på pannebrasken til Aurélio. Ellers fikk han for liten tid til å markere seg nevneverdig.
Shelvey 0kom inn for Raúl Meireles syv minutter før slutt. Unggutten fikk for kort tid på banen til å markere seg.