Liverpool - Udinese

2-3)

04.10.2012 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 40092 / Dommer: Stefan Johannesson (SWE)

Skrevet av Marius Rabben

To omganger av to meget forskjellige dimensjoner ga tre italienske poeng i en intens og ekstremt innholdsrik europacupkamp på Anfield. Selv om Liverpool dominerte banespillet i 1. omgang, og gikk til pause i ledelsen etter en Shelvey-scoring, overrasket Udinese alle fra avspark av 2. omgang da de scoret etter kun minuttet spilt. Sebratrøyene fortsatte å kjøre på mot buret til Reina etter utlikningen, og gikk opp i føringen da det gjensto 20 minutter på klokka. Coates headet ballen i eget mål etter et godt innlegg, og bare sekunder senere banket Pasquale inn 3-1. The Kop blåste igjen til liv drøyt to minutter etter målet, når innbytter Suarez skrudde inn et frispark på fantastisk vis, men det var alt de røde fikk med seg.

90:Dommer blåser av halvminuttet for tidlig, og det er slutt på Anfield.

90:Shelvey finner Stewart Downing like utenfor boksen, men 28-åringen skyter rett på keeper.

90: Faraoni får gult kort.

90:Fire minutter legges til.

90:Raheem Sterling forsøker å skru ballen i krysset, men ballen går over.

88:Sterling får på seg to mann, prøver å utfordre og legge inn, men ballen triller inn til keeper.

87:Luis Suarez sleiver ballen utenfor fra 16 meter.

86:Kjempesjanse for Raheem Sterling. Johnson triller til 17-åringen inne i boksen, og han skyter, men treffer en forsvarsspiller.

85:Luis Suarez slår en tunnel og skyter. Skuddet blokkeres til corner.

84: Di Natale bytter med Ranegie.

84:Liverpool presser høyt nå. Udinese ligger med alle mann, utenom Di Natale, i forsvar.

82:Johnson kommer helt ned mot dødlinja, legger ballen ut til Steven Gerrard, men han skyter rett i en forsvarer. Noen roper på hands, men reprisene viser at det nok ikke var det.

81:Udinese får klarert ballen vekk.

80:Steven Gerrard får ballen av Sterling, og skyter. Ballen blir blokkert, Liverpool får corner.

80:Fabio Borini bytter med Raheem Sterling.

78:Ballen flyr i bølger begge veier, og kampen er helt åpen for øyeblikket.

77:Luis Suarez holder på å utlikne med hodet, men Brkic er på rett sted og redder gjestene.

75:Luis Suarez scorer på frispark. Briljant scoring fra uruguayaneren, som skrur et frispark fra kanten av 16-meteren rett i krysset!

72: Pasquale scorer etter pasning fra Di Natale. Di Natale får stå og triske inne i Liverpool-boksen, og vender ut før han sentrer til Pasquale på løp. Han skyter ballen helt nede i kroken fra snaut 20 meter. Kollaps for Liverpool!

70:Sebastian Coates er uheldig og scorer selvmål på et innlegg, og gjestene tar ledelsen helt ut av det blå.

70: Pinzi bytter med Willians.

68:Luis Suarez skyter fra venstre, men Shelvey får ballen på seg, og redder på strek.

68: Pinzi kommer på etterskudd i en duell med Downing, og drar han regelrett rett ned. Soleklart kort.

67:Steven Gerrard tar frisparket, men ballen går rett i klypene til keeper Brkic.

66: Benatia takler Suarez stygt, og belønnes med gult kort.

66:Anfield-publikumet fyres opp når lagets to største stjerner byttes inn.

65:Jordan Henderson bytter med Steven Gerrard.

65:Oussama Assaidi bytter med Luis Suarez.

63:Hjemmelaget har samlet seg etter kalddusjen, og klarer nå å trille ball på Udineses halvdel.

61:Stewart Downing kombinerer med Borini, og engelskmannen er centimetre unna å få ballen alene med keeper, men den siste pasningen fra Borini blir blokkert.

59:Mye slurv fra mange røde nå, og Rodgers har sendt Gerrard, Skrtel og Suarez i oppvarming.

55:Liverpool får ikke klarert, og Pinzi skyter fra 15 meter, men skuddet blir blokkert.

54:Udinese senker tempoet betraktelig når de får tildelt et frispark på egen halvdel. Gjestene er i støtet nå, og fører kampen som de vil.

53:Jonjo Shelvey prøver å legge hardt inn mot Borini, men ballen går rett inn til keeper.

49:Vertene er rystet, og sliter med å beholde ballen i laget.

46: Di Natale scorer etter innlegg fra Lazzari. Gjestene sjokkåpner etter pause. Johnson mister ballen på egen halvdel, og Lazzari får etter hvert lagt inn fra venstre. Di Natale bruker kun ett touch på å legge ballen i mål bak Reina.

46:Udinese tar avspark.

45: Armero bytter med Lazzari.

Frisk åpning på kampen, hvor Udinese presset vertene høyt i banen. Det ga sebraene mange hjørnespark, men tross noen gode avslutninger mot The Kop, gikk ingen av dem i mål. Liverpool tok gradvis over banespillet, og etter en halvspilt omgang med et par småsjanser, slo Downing et briljant innlegg på hodet til en fremadstormende Shelvey, som skallet kula i mål. Etter scoringen har Liverpool slått hundrevis av pasninger, og dominert fullstendig. Udinese har kommet på noen kontringsforsøk mot angrepsesset, Antonio Di Natale, men lite har fungert for italienerne. Allikevel står det kun 1-0 ved halvtid, noe som er en gulrot for Guidolins menn inn mot 2. omgang.

45:Pause.

45:Carragher snytes for et frispark på egen halvdel, og må etter hvert gi til hjørnespark. Den ender i ingenting.

45:Ett minutt legges til.

43:Italienerne klarerer, og kontrer hurtig. Carragher blokkerer et skudd til hjørnespark. Den får de røde får rensket unna.

42:Stewart Downing tar frisparket selv. Skuddet går via muren og ut til hjørnespark.

41:Downing vinner et frispark på 25 meters hold.

37:Lang oppbygging fra Liverpool, noe som etter hvert resulterer i et innlegg. Ballen plantes på hodet til Jordan Henderson, men avslutningen går rett opp og rett ned. Keeper plukker enkelt.

36:Forsøk på kontring fra gjestene, men Di Natale blir vinket av for offside.

34:Power-play for de røde rundt Udinese-boksen nå, men Liverpool kommer allikevel ikke til målsjanser.

31:Glen Johnson utfordrer på høyrekanten, kommer seg forbi og slår en mellomting av et innlegg og skudd. Ballen går knallhardt over buret.

29:Gjestene får tak i kula, og kontrer. Di Natale får etter hvert ballen i bakrom, men kommer litt skrått og skyter over fra 16-17 meter.

25:Vertene har tatt kommandoen i banespillet nå, og Udinese blir løpende etter ball.

23:Jonjo Shelvey scorer etter innlegg fra Stewart Downing. Mange trekk fra de røde, og det ender med at Downing slår et strøkent innlegg fra høyre. Shelvey stormer inn i boksen og stanger ballen lekkert nede i hjørnet.

21:Faraoni er inne igjen.

20:Udinese spiller videre med ti mann mens Faraoni blir behandlet på sidelinja. Liverpool fører ballen på gjestenes halvdel.

18: Faraoni må ta telling i egen boks, og det blir en liten stopp i spillet.

17:Fabio Borini drar seg innover i boksen, og skyter skrått fra venstre, men ballen går et stykke utenfor.

15:Liverpool får en god kontringsmulighet, men en feilpasning fra Allen mot Borini dreper en eventuell målsjanse.

14:Udinese slår inn et frispark fra høyre, og Benatia header godt. Reina er raskt nede og slår ut til corner. Kjempesjanse for gjestene.

13:Udinese har etablert et varig press mot The Kop, men har foreløpig ikke kommet til noen store sjanser.

9: Di Natale vinner en corner, og Udinese får følgelig et par sjanser på rappen. Reina er våken og redder det som kommer.

8:Sebastian Coates hopper høyest på hjørnesparket, og får headet ballen mot mål, men keeper redder.

7:Jonjo Shelvey skyter fra 20 meter, og ballen går via en spiller og ut til corner.

6:Oussama Assaidi skjærer skrått innover fra venstresiden, men blir blokkert i skuddøyeblikket. Dommeren gir Udinese femmeter.

4:Kort hjørnesparkvariant av gjestene, men Liverpool får klarert.

1:Udinese står veldig høyt i banen fra start, og er nære å presse frem feil fra Liverpool-forsvaret, men Coates, Reina og Henderson rydder opp.

1:Liverpool tar avspark under flomlysene på Anfield.

Forrige sesongs bronselag i den italienske toppdivisjonen, Udinese, besøker Anfield for første gang når 2. runde i Europaligaens gruppespill sparkes i gang i kveld.

Liverpool vant hele 5-3 mot Young Boys i åpningskampen for to uker siden, mens Udinese tok ett poeng på tampen hjemme mot russiske Anzji Makhatsjkala, etter å ha ligget under til det 91. minutt.

Brendan Rodgers gjør åtte endringer fra laget som startet mot Norwich. Pepe Reina beholder plassen sin, mens Glen Johnson får tre nye forsvarskolleger i Jamie Carragher, Sebastian Coates og unge Jack Robinson. På midten fortsetter Joe Allen, og han får med seg England U21s midtbaneduo, Jonjo Shelvey og Jordan Henderson. På topp skiftes hele trekløveren ut, noe som gir Stewart Downing, Oussama Assaidi og Fabio Borini en startplass.

Steven Gerrard, Luis Suarez, Raheem Sterling, Martin Skrtel, Nuri Sahin og Andre Wisdom sitter på benken fra start, sammen med reservekeeper Brad Jones.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 6Kunne ikke lastes for noen av baklengsmålene. Kanonredning på headingen fra Benatia i første omgang, men hadde ellers lite å henge fingrene i. Flink til å sette i gang bakfra.
Johnson 6Ivrig og god offensivt. Kombinerte fint med Downing og ga Udinese-forsvaret hodebry - spesielt før pause. Mistet ballen før bortelaget utliknet til 1-1. For øvrig satt på få prøver defensivt. Mye involvert offensivt også i andre omgang.
Carragher 5Fikk en rolig første omgang. Ga bort en unødvendig corner, men var ellers relativt arbeidsledig. Lot Antonio Di Natale trikse til ti inne i 16-meteren i forkant av 3-1-scoringen til gjestene. Ellers satt på få prøver.
Coates Liverpools beste8Scoret et klønete selvmål som ga Udinese ledelsen, men var ellers bunnsolid. Fantastisk blokkering på en avslutning fra Giampiero Pinzi i andre omgang. Trygg med ballen og dyktig til å finne pasningsalternativer høyere oppe i banen. Nære scoring med en flott heading. Liverpools beste - til tross for selvmålet.
Robinson 6Tok få sjanser offensivt, men hadde god kontroll defensivt på sin side. Lite synlig i første omgang. Våget mer da Liverpool jaget utlikning - riktignok uten at det materialiserte seg i målsjanser. Kan ikke klandres for noen av baklengsmålene.
Henderson 7Tett oppunder strålende før pause. Kontrollerte midtbanen og slo knapt feilpasninger. Våget seg også med noen flotte offensive bidrag. Dekket enorme rom og nektet Udinese-midtbanen boltreplass. Senket seg flere hakk etter pause og ble byttet ut etter 65 minutter.
Allen 7Fungerte ypperlig sammen med Henderson og Shelvey før pause. Fortsatte i samme spor som han har åpnet Liverpool-karrieren. Slo en farlig feilpasning som nær straffet seg, men var ellers tilnærmet prikkfri. Også Allen falt i kvalitet etter pause, men waliseren hevet seg etter Suárez' reduseringsmål.
Shelvey 7Glimrende 1-0-scoring, som han langt på vei selv regisserte. Den stod i stil med hans prestasjoner i omgangen for øvrig: Uredd, men trygg med ballen. Mye involvert og var banens gigant før pause. Markant svakere i andre omgang. Maktet aldri å komme seg opp på nivået han viste i åpningsomgangen.
Downing 7Livlig i første omgang. Kombinerte fint med Johnson, og assisterte også 1-0-scoringen til Shelvey. Noe varierende sluttprodukt. Det samme gjaldt andreomgangen: Mye involvert offensivt, men med varierende hell. Fantastisk ball til Suárez da uruguayaneren burde utliknet til 3-3. Brutalt revet ned av Pinzi på en kontring midtveis i andre omgang. Fikk en stor mulighet til å fikse uavgjort på overtid.
Assaidi 5Frisk og freidig innledningsvis, men falt litt bort etter hvert. Lite sluttprodukt, og ble stadig mer usynlig. Byttet ut etter 65 minutter.
Borini 5Kom seg til en brukbar mulighet som midtspiss i første omgang, men slet med å få touchet til å sitte. Ivrig etter å involvere seg og jobbet og slet. Vant frisparket som førte til 2-3-reduseringen. Dyttet ut på kanten da Suárez kom inn, før han ble byttet ut etter 80 minutter.
Gerrard 0Byttet inn etter 65 minutter. Fikk en god mulighet tidlig, men skuddet ble blokkert. Mindre innflytelsesrik enn mannen som ble byttet inn samtidig som ham, Luis Suárez.
Sterling 0Spilte ti minutter som Borini-erstatter. Benyttet sjansen til å utfordre da den dukket opp. Kom til et par innlegg og fikk til en god avslutning, som dessverre for ham og Liverpool snek seg like utenfor krysset.
Suarez 0Fikk 25 minutter - og uruguayaneren markerte seg i kjent stil. Reduserte til 2-3 med en praktfull frisparkcurler. Rev og slet i Udinese-forsvaret, slo tunneler og plaget bortelagets forsvarsspillere. Burde scoret da Downing serverte ham. Likevel pluss i margen for et meget godt innhopp.