Newcastle - Liverpool

0-6)

27.04.2013 /Premier League /St. James' Park / Tilskuere: 52351 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Torbjørn Flatin

Deler av pressen hadde nok allerede skrevet sine overskrifter før kampen, om et Liverpool som ikke fungerte uten sin stjerne Luis Suarez. De måtte raskt forandre manus, da et helrødt lag med fart, teknikk og presisjon fosset igjennom forsvaret til Newcastle de første 20 minuttene. Vertene prøvde å kjempe seg tilbake, men da hjemmelaget gikk hardt ut for å snu det med en offensiv etter pause var Liverpool taktisk kloke og pulveriserte mannskapet fra nordøst med effektive kontringer. Agger hadde pent headet inn ledermålet og Henderson økte etter et strålende angrep i 1.omgang, før to tidlige scoringer etter pause av Daniel Sturridge punkterte kampen. Ekstra pluss kom da innbytter Fabio Borini også tegnet seg i målprotokollen, mens Jordan Henderson satte den siste spikeren i kista med et frispark.  Glimrende!

90:SLUTT

90:Borini er først nesten igjennom, før keeper redder et skudd fra Suso tre minutter på overtid.

90:Tre minutter er lagt til i en kamp hvor Liverpool nå bare spiller tiden ut.

84:Daniel Sturridge bytter med Jonjo Shelvey.

84:Philippe Coutinho bytter med Jesus Fernandez (Suso).

81:Philippe Coutinho skyter hardt fra 20 meter, Elliot slår ballen i krysset og ut.

76:Jordan Henderson scorer på frispark. Midtbanespilleren slår ballen mot bortre stolpe, ballen går akkurat foran luggen til en stupende Agger og inn i nettet.

75: Debuchy får sitt andre gule og dermed rødt kort, etter en felling av Coutinho.

74:Fabio Borini scorer etter innlegg fra Stewart Downing. Det var litt av et comeback for Borini! Downing kommer fram på høyreside, slår tilbake til Fabio Borini på omtrent straffemerket, og angriperen får skaffet seg plass før han setter ballen ned til høyre for keeper.

73:Steven Gerrard bytter med Fabio Borini.

70:Stewart Downing slår to cornere, men keeper tar enkelt det siste forsøket.

67:Sturridge synes å være gjennom etter at et nytt langt fremspill går tvers igjennom forsvaret til gjestene, men nøler for lenge da han skal avslutte.

65: Tiote bytter med Anita.

60:Daniel Sturridge scorer etter pasning fra Jordan Henderson. Forsvaret til Newcastle er helt på bærtur da Gerrard kan slå ballen til Henderson som blir spilt onside helt alene med keeper. Uegostisk spiller han til Sturridge som enkelt kan score.

56:Hjemmepublikum roper på hands og straffe da Lucas snur delvis ryggen til på et skudd og ballen treffer ham i armen.

54:Daniel Sturridge scorer etter pasning fra Philippe Coutinho. Coutinho, som har vært strålende, vipper igjennom til Sturridge. Spissen banker ballen opp i nettaket fra omlag ti meter

53:Johnson med en dårlig klarering på et overlegg fra høyre, men retter opp da Cabaye får en dårlig første touch. Nesten stor sjanse for hjemmelaget.

51:Coutinho, Sturridge og Henderson kombinerer like utenfor 16-meteren, men kommer bare nesten til avslutning. Temperamentsfullt og morsomt på St. James'.

48:Sturridge skulle hatt et klart frispark da Haidara holder ham igjen like utenfor straffefeltet. Newcastle har byttet to spillere og satser ikke overraskende aggressivt og offensivt etter pause.

46: Perch bytter med Ben Arfa.

46: Gutierrez bytter med Gouffran.

Liverpool var hurtig ut av startblokkene og tok ledelsen etter bare tre minutter ved en heading fra Daniel Agger. Ballen gikk kjapt i lengderetningen og det har vært et smart trekk å sette kreative Coutinho inn i midten bak Sturridge. På høyrekanten har Glen Johnson løpt i et sett, og mest framover. Jordan Henderson doblet ledelsen etter et mønsterangrep og både hjemmelagets spillere og fans begynte å bli grinete. Vertene greide å kjempe seg mer inn i kampen de siste 20 minuttene av omgangen, men det neste målet blir viktig. En redusering vil gi energi for de sorte og hvite, og også forandre stemningen på tribunen, mens et rødt mål vil punktere kampen.

45:PAUSE

44:Tiote og Johnson ender opp en en krangel ved midtsteken. Dommer Marriner velger å nøye seg med en skjennepreken. Reprisene viser at Liverpools høyreback holder igjen benet til midtbaneankeret, som reagerer. Kunne fort blitt det andre gule til Glen der.

44: Taylor får gult kort for en felling av Sturridge.

43:Lucas får applaus fra bortesvingen da han nær roter det til foran eget straffefelt, men elegant dribler seg ut av problemene.

41:Glen Johnson får gult kort for en felling av Tiote.

40: Cabaye tar corner. Johnson header i været og Reina får raskt kontroll.

38: Gutierrez får gult kort.

36: Perch får heade på blank goal fra fem meter, men sender ballen utenfor.

31:Steven Gerrard tar corner. Liverpool får tre cornere i rask rekkefølge, men greier ikke å frembringe noen sjanser foran Elliot i målet til Newcastle.

29:Steven Gerrard skyter en meter utenfor med kjeiva, etter at Coutinho har lagt opp til ham på ca 20 meter.

27:Gutierrez prøver seg fra utenfor hjørnet av straffefeltet, men over og utenfor.

24:Daniel Sturridge skyter etter å ha fått et fremspill fra Agger og uforstyrret har kunnet forsere fram til 16-meteren. Forsøket går imidlertid nokså rett på keeper.

20:Debuchy dytter til Sturridge unødvendig ute ved sidelinjen og Liverpools angriper svarer. Begge får gult kort. Hjemmelaget begynner å bli frustrert og grinete.

20: Debuchy får gult kort.

20:Daniel Sturridge får gult kort.

17:Jordan Henderson scorer etter pasning fra Daniel Sturridge. Strålende angrep fra Liverpool da Reina spiller ut til Coutinho, som finner Sturridge med en lang stikker i midten. Spissen er uselvisk og leverer videre til Henderson som kan sette ballen i nærmest åpent mål.

12:Glen Johnson drar innover etter et sugende løp på høyresiden, finner Sturridge inne i midten men spissen blir noe tvilsomt avblåst for offside.

10:Liverpool spiller med Coutinho bak Sturridge og med Henderson ute til venstre, og de røde har hatt en meget bra start.

3:Daniel Agger scorer etter innlegg fra Stewart Downing. Midtstopperen er blitt igjen etter en corner, lurer offsidefella til Newcastle og kan uforstyrret heade inn fra fem meters hold.

2:Nydelig pasning fra Coutinho spiller Johnson fram på høyresiden, men innlegget mot Sturridge blir blokkert ut til corner.

1:Solen skinner i Newcastle. Daniel Sturridge fikk lett behandling av sin høyre ankel etter oppvarmingen, men er klar til å starte.

Et Liverpool uten Luis Suarez starter som ventet med Daniel Sturridge på topp. Ellers ingen forandringer fra siste kamp mot Chelsea, men hvor Fabio Borini er tilbake på benken.

Newcastle v LFC: Reina;Johnson,Carragher,Agger,Enrique,Lucas,Gerrard,Henderson;Downing,Sturridge,Coutinho. Res: Jones,Wisdom,Coates,Skrtel,Shelvey,Borini,Suso

Vurdert av Tor Sandø

Reina 7Var ute og plukket noen høye baller. Ellers var det veldig lite å gjøre for spanjolen i målet. Opplegget var lange og høye baller fra Reina mot Newcastle-forsvaret. Glimrende pasning fra Pepe til Sturridge på 2-0-målet.
Johnson 7Glen var aktiv på høyresiden og når det var forsvinnende lite å gjøre på defensiven, så bidro han godt i det offensive spillet.
Carragher 6Tok seg greit av det lille som kom. Dette var ikke av de mest travle kampene Jamie har hatt. Så ut som han følte for Perch da han headet hjemmelagets største sjanse utenfor.
Agger 7Dansken åpnet ballet tidlig. Bidrar godt offensiv og spiller med stoisk ro der bak. God med beina og god på hodet. God kamp.
Enrique 6Var ikke spesielt toneangivende, men som resten av forsvarsfireren, så var dette en "grei" kamp av spanjolen.
Leiva 7Bidrar på midten ved å holde balansen. Takler og løper opp. Viser i glimt den gode gamle brasilianeren før langtidsskaden.
Gerrard 7De 18 siste minuttene i kampen i dag var de første Steven ikke spiller denne sesongen. Før han ble byttet for Borini, rakk han å gjøre en manns jobb på midten. Viser god spilleglede.
Henderson 8Ble tomålsscorer og jobbet og slet gjennom 90 minutter. På den ene var han på nesten blankt mål da han fikk ballen fra Sturridge. Den andre slår han et frispark i mål. Gjorde veldig mye riktig og løp for to-tre spillere i dag.
Downing 7God jobb på høyresiden. Var en trussel for de hvit-svarte hver gang han fikk ballen. God pasningslegger.
Coutinho 8Det eneste Coutinho ikke fikk i dag, var mål. Presenterer seg ved den ene verdensklasse-pasningen etter den andre. Hans gjennombruddspasning til Sturridge var en ren lekkerbisken som vil bli husket. Fantastisk tilrettelegger.
Sturridge Liverpools beste8I tillegg til å score sin to mål, var han nest sist på Hendersons scoring. Har presset på seg etter en begivenhetsrik uke, der Suarez har vært i sentrum. Nå er Luis ute og det er han som er udiskutabel som spiss. Spiller en glimrende kamp og er Liverpools beste.
Shelvey 0Kommer inn for Sturridge med sju minutter igjen å spille, på et tidspunkt der Newcastle triller ball for å unngå flere baklengs.
Fernandez (Suso) 0Erstatter Coutinho sju minutter før sluttsignalet. Løper mye i løpet av den korte tiden.
Borini 0Hadde ikke vært mange sekundene på banen og gjør 5-0 på sin første ballberøring. Var ivrig etter å vise seg etter å ha vært lenge ute.