Norwich - Liverpool

2-5)

29.09.2012 /Premier League /Carrow Road / Tilskuere: 26 831 / Dommer: Mike Jones

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool tok endelig sin første seier i årets Premier League, etter tidvis meget bra spill i Norwich. Luis Suarez med hat-trick i sin andre kamp på rad på Carrow Road. Noen hektiske minutter rett etter pause avgjorde på mange måter denne kampen. Vertene satte ballen over mål på utrolig vis nærmest fra målstreken, og Liverpool gikk rett i angrep og økte til 3-0. Etter at Luis Suarez gjorde 4-0 like før timen var spilt, ble resten av kampen en transportetappe med mye balltrilling. Sløvt forsvarsspill av Skrtel gjorde at vertene kunne pynte på sluttresultatet mot tampen av kampen, men Liverpool hadde full kontroll og burde ha vunnet med større sifre.

90:"There's only one Brendan Rodgers" synger The Travelling Kop.

90:Fire minutter er lagt til. Gerrard med et skuddforsøk som blir blokkert.

90:Suarez forsøker et skudd fra hjørnet av 16-meteren, men treffer ryggen til en Norwich-forsvarer.

88:Vertene med blod på tann nå, skaffer seg et hjørnespark.

87:2-5: Holt scorer etter en pasning fra R. Martin som Martin Skrtel bommer fullstendig på. Svakt og unødvendig av slovaken, og Holt setter ballen enkelt i langhjørnet fra litt skrått hold alene med Reina.

81:Garrido gir Liverpool et hjørnespark.

79: Morison bytter med Tettey.

79:Morison med en håpløs avslutning fra skrått hold for vertene.

77:Sterling tråkler seg inn i feltet, men venter for lenge før han avslutter, og skuddet blir blokkert.

73:Glen Johnson bytter med Jamie Carragher.

73:Luis Suarez pirker ballen tilside fra mål etter et vakkert Liverpool-angrep, der gjestene har holdt ballen i lgaet i mange trekk.

68:1-5: Barnett scorer selvmål. Steven Gerrards skudd går via Barnett og utmanøvrerer Ruddy, etter en god pasning og forspill fra Steven Gerrard.

66:Nuri Sahin bytter med Jordan Henderson.

61:1-4: Morison scorer på retur fra Reina, etter at keeperen må slippe et hardt Russel Martin-skudd.

60:Skrtel gir Norwich et frispark i farlig posisjon.

59:Jesus Fernandez (Suso) bytter med Oussama Assaidi.

59:Bradley Johnson skyter utenfor fra langt hold for vertene.

57:0-4: Luis Suarez scorer etter innlegg fra Nuri Sahin. Uruguayaneren bender ballen lekkert i lengste hjørne fra drøye 16 meter. Hans andre hat-trick på to kamper på Carrow Road!

56:Holt med et skuddforsøk utenfor, som Reina har kontroll på.

56: Surman bytter med Hoolahan.

54:Liverpool kombinerer seg gjennom Norwich-forsvaret, og Suarez skaffer en corner.

53: R. Martin skyter utenfor etter enorme sjanser for Norwich. Vertene presser på for en redusering.

52:Surman skaffer Norwich en corner.

51:Agger header over på et hjørnespark fra Gerrard.

47:0-3: Nuri Sahin scorer fra kloss hold etter flott forspill av Luis Suarez og Raheem Sterling. Suarez nest sist på ballen. Sahins første mål i Premier League.

46: Jackson har byttet med Holt i pausen for vertene.

46: Snodgrass setter ballen over mål på utrolig vis når han nærmest står på målstreken. Utrolig sjanse til vertene.

46:Norwich sparker igang annen omgang.

Luis Suarez liker seg godt på Carrow Road. I april gjorde han hat-trick da Liverpool vant 3-0 i Norwich, og han har fulgt opp med to flotte scoringer i første omgang av denne kampen. Han kunne fort også hatt et tredje mål, men bommet alene med keeper like før den andre scoringen. Suarez ble også snytt for straffespark for tredje ligakamp på rad. Dette straffesparket var av den soleklare sorten, og det er nærmest ufattelig at dommer Mike Jones ikke pekte på ellevemetersmerket. Det spørs om ikke Brendan Rodgers må ta enda en prat med dommersjef Mike Riley! Mannen som meide ned Suarez inne i feltet var Barnett, og Norwich-forsvareren er heldig som ikke har blitt utvist etter at han senere i omgangen foretok en tofotstakling med knottene først mot Suarez. Alt i alt en meget positiv omgang av Liverpool, men vertene har ikke vært ufarlige på innlegg og dødballsituasjoner.

45:Sterling med en dårlig avslutning fra skrått hold etter et godt Liverpool-angrep.

45:Ett minutt er lagt til i første omgang.

44:Wisdom er påpasselig i feltet, og rydder ballen unna etter en feil av Gerrard. Corner for vertene.

42:Reina får såvidt fingrene på et farlig innlegg fra høyre.

39: Barnett får gult kort når han går stygt inn med knottene først og meier ned Suarez. Rosafarge på det kortet, og Barnett burde nå ha vært utvist etter at han også la ned Suarez da uruguayaneren skulle hatt straffespark.

38:0-2: Luis Suarez scorer etter feilpasning, når han snapper ballen fra Turner, slår tunnell på Norwich-stopperen, og setter ballen elegant i langhjørnet med utsiden av foten.

37:Luis Suarez skyter utenfor alene med keeper etter et nydelig fremspill. Enorm sjanse for gjestene.

33:Steven Gerrard header fra kloss hold på et nydelig fremspill fra Suarez, men Ruddy får en hånd på ballen.

30:Liverpool har etablert press nå, og Glen Johnson skaffer gjestene en corner.

26: Jackson dundrer ballen høyt opp på tribunen på volley når han får stå helt alene i Liverpool-feltet. En kjempesjanse for vertene.

22:Luis Suarez blir snytt for et soleklart straffespark når Barnett sparker uruguayaneren ned på vei mot mål.

18:Fint Liverpool-angrep regissert av Suso og Suarez, men når Sterling skal heade Suarez sitt innlegg ut i feltet igjen blir ballbanen brutt av en Norwich-forsvarer.

16:Glen Johnson forsøker å komme forbi på høyresiden, men løper ballen over dødlinja.

11:Sahin spiller frem Sterling, men den unge vingen slår ballen for langt foran seg og over dødlinja.

10:Glen Johnson skaffer Liverpool et hjørnespark, som Norwich får headet unna.

9: Garrido smeller i reklameplakatane når Skrtel skjermer ballen ut, og må få behandling.

8:Kjempesjanse for Norwich når Jackson avslutter fra kloss hold via Reina og stolpen. Liverpool får feid ballen unna.

4:Agger header over under press fra Turner, når et frispark slås inn i feltet.

2:0-1: Luis Suarez setter ballen lavt i venstre hjørne etter en feilpasning av Norwich-forsvarer Turner, som klarerer rett i beina til uruguayaneren.

1:Liverpool tar avspark.

Etter fem ligakamper uten seier håper Liverpool å ta årets første trepoenger på Carrow Road.

Daniel Agger har blitt friskmeldt etter kneskaden han pådro seg mot Manchester United sist helg, og er tilbake i startoppstillingen. Fabio Borini, som også ble skadet i den kampen, sitter på benken. Suso og Andre Wisdom spiller fra start i Premier League for aller første gang.

Liverpool skal spille i sine tredjedrakter i denne kampen. Ett minutts applaus for tidlgere Norwich-manager John Bond før avspark. Bond døde denne uken, 79 år gammel.

Vurdert av Marius Rabben

Reina 5Får lite å holde fingrene i, men gjør nesten alt riktig når han må gripe inn. Må gi retur etter et skudd fra Russell Martin, og slår ballen urovekkende rett ut i feltet, noe som etter hvert sørger for den første reduseringen. Kan dog ikke gjøre mye med Norwich’ andre mål.
Wisdom 6Ligger dypere enn motsatt sideback, men gjør sine oppgaver riktig. Posisjonerer seg kontinuerlig veldig godt før pause, men taper seg litt i 2. omgang. Gjør totalt sett en god ligadebut fra start.
Skrtel 5Rivjernet i den bakre rekka setter seg tidlig i respekt og gjør det til en fysisk vond oppgave for Norwich-spillerne å utfordre ham. Rekker allikevel å gjøre en stygg blemme på tampen av kampen, som resulterer i 2–5-målet, da han feiler totalt på timingen på et oppspill mot Holt.
Agger 8Den ballglade stopperen gjør få feil og er ofte med oppover på banen. Han styrer som vanlig tempoet i forsvaret. Flyttes ned på venstrebacken det siste kvarteret, hvor han også gjør en godkjent jobb. Liverpools klart beste i den bakre rekka.
Johnson 6Landslagsbacken er offensiv, selv om han må bekle venstresiden, og blir gradvis veldig trygg bakover. Får minus for enkelte posisjoneringsfeil og for å slippe til en del innlegg. Ut når det gjenstår snaue 20 minutter.
Allen 7Nok en gang stabil og pasningssikker defensivt på midten. Noe posisjoneringssurr og misforståelser på defensive innlegg, men fortsetter den gode trenden i Liverpool-trøya.
Gerrard 8Åpner litt urytmisk, noe som fører til slurv. Jobber seg voldsomt inn i kampen igjen, og er god begge veier. Planter flere baller på medspillernes skolisser, spesielt etter pause. Setter den berømte spikeren i kista midtveis i 2. omgang.
Sahin 8Ballfordeler som fungerer i og rundt midtsirkelen for det meste av kampen. Løper mye begge veier og gjør seg hele tida tilgjengelig for medspillere. Et dypt løp belønnes med scoring, hans tredje på to kamper, i 2. omgang. Ut i det 66. minutt.
Sterling 7Tynn 1. omgang, men veldig god 2. omgang. Ballbehandlingen sitter ikke helt i begynnelsen av kampen, og 17-åringen blir alt i alt litt for veik før pause. 2. omgangen blir derimot mye bedre, og han starter de siste 45 minuttene på strålende vis ved å servere ballen til Suarez, som fant Sahin i boksen. Kombinerer bra sammen med Suarez og Gerrard utover i omgangen, og får også en målgivende til sistnevnte i det 68. minutt.
Fernandez (Suso) 8Debuterer fra start i Premier League, og viser briljant ballkontroll og samarbeider godt – spesielt med Suarez. Gjør det klart for alle at han er en strålende kombinasjonspiller. Litt usynlig og svak defensivt, men veier det opp offensivt. Ut i det 59. minutt.
Suarez Liverpools beste10Utvilsomt kampens store spiller. Jobber som en galeislave fra første spark på ballen, og bruker kun et drøyt minutt på å sende gjestene foran. Snytes for et soleklart straffespark midtveis i 1. omgang, men holder motet oppe og sørger for 2–0 før pause. Angrepsesset noterer seg også på lista for målgivende pasninger når han spiller til Sahin kort tid etter halvspilt. Fullfører sin ettermiddag med et godt plassert skudd ti minutter senere, og gjør dermed sitt andre Carrow Road-hat-trick på to forsøk.
Henderson 0Får 25 minutter på banen. En god figur på midten, uten å markere seg nevneverdig.
Assaidi 5Byttes inn med 31 minutter igjen på klokka, og får bare være på banen noen minutter før Gerrard punkterer kampen, noe som sørget for en rolig parademarsj og veldig få arbeidsoppgaver for Assaidi. Marokkaneren sliter uansett litt med å samarbeide med backen, og står litt mye i offsideposisjon. Rekker ellers ikke å vise seg frem betraktelig.
Carragher 0Kommer inn i det 73. minutt. Mister som regel ikke ballen, og gjør ellers en godkjent jobb på en kort arbeidsdag.